Kass sööb ainult krõbinaid
-
Külaline
Ei jõua ära soovitada kasside purskkaevu. Need on alati läinud väga kiirelt töösse. Neile meeldib voolav vesi ja investeering on väike, lihtsalt puhastamine on veidi keerukam, kui tavalise veekausi pesumasinasse viskamisel.
Loomulik, et kui kassil on diabeet, siis süsivesikurikka kuivtoidu andmisel löövad tal haigussümptomid välja. See aga ei tähenda, et kuivtoit ise haiguse põhjustas. Enamikel juhtudel haigestuvad diabeeti kesk- ja vanemas eas toakassid. Põhjuseks nagu inimestelgi II tüübi diabeedi puhul ülekaal/rasvumine ja vähene aktiivsus. Noore, aktiivse ja heas vormis kassi diabeedi põhjus võib olla hoopis geneetiline.tintinnabulum kirjutas: ↑09 Juul 2024 19:29Päris lambist see ju ka ei teki. Polnud ühtegi eelsoodumuse faktorit, mida netist leida võib. Tegemist oli sterritud noore emase kassiga, kes oli väga aktiivne ja liikuv, heas vormis ning igati tugeva tervise juures enne. Ainuke asi oligi see, et söök oli kräpp. Pärast diagnoosi saamist ja loomakliinikust ostetud krõbinatega söötmist oli kass ainult lääbakil veekausi juures, jäi magama ka, pea kausi äärel. Vahel magas isegi WC-poti prill-laual, ju ta vaeseke ei osanud oma tugeva januga midagi enam teha ja otsis ainult veesilmasid. Nii kui toortoidule üle sai mindud, oli kass jälle tema ise. Loomulikult ei lähe kõigiga nii ja see polegi mingi reegel, et krõbinad diabeeti põhjustavad, aga mina ei kavatse ka rohkem katsetada oma teiste kasside peal pärast niisugust kogemust.Arutleja kirjutas: ↑09 Juul 2024 18:18See hüpotees, et kuivtoit tekitab kassidel diabeeti, on juba ammu mitme teadusliku uuringuga ümber lükatud.tintinnabulum kirjutas: ↑09 Juul 2024 17:55 Mina ei anna enda omadele krõbinaid pärast seda, kui mu kass nendest diabeedi sai, olles kõigest 1,5-2-aastane. Paraku olin rumal sellel ajal ja arvasin, et kallis on kvaliteetne (tegemist oli Royal Caniniga, mida kasvataja soovitas). Loomapoest anti veel mingi kallim diabeetikute toit. Kui nägin, mis kogus süsivesikuid seal on, pidin pikali kukkuma. Ega see teadlikkus kahjuks enne ei tulnud, kui uurima hakates, mida diabeetikust kassile oleks õige anda. Tema veresuhkru hoidis kontrolli all toortoit, nii et ma ei pidanud teda isegi süstima.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
kassiomanik
Kui on kvaliteetne krõbin, siis söögu aga… probleem pigem selles, et nö kvaliteetse krõbina pähe (reklaamloosungid, aga ärme sisusse süvene) pakutakse pmst süsivesikutelaadungit samas kui kass on karnovoor ja vajab liha. Lugege toote etiketti, kohustuslik on tuua välja koostis kahanevas järjekorras. Julgen soovitada Platinum Meatcrisp krõbinaid koostise ja ka söödavuse põhjal, tõepoolest pole näinud kassi ühtegi krõbinat nii isukalt
söömas. Kassitoit.ee lehelt saab tellida ka tasuta proovipaki.
söömas. Kassitoit.ee lehelt saab tellida ka tasuta proovipaki.
-
Külaline
Proovipakkidest, mis on nii 100-grammised, pole ma iial aru saanud. Ühelgi loomal ei tohiks sööki vahetada väga järsku. Ikka mõni krõbin vana toidu sisse ja siis järjest uue toidu kogust suurendada. Algul ehk lähevadki need mõned terad koos tavatoiduga alla, aga neist proovipakkidest ei jätku ju nii kauaks, et üldse aru saada, kas see toit loomale tegelikult ka sobib ja meeldib või mõnd seedehäiret ei põhjusta, kui ainult seda sööma jääbki. Või ei tekita see kusekivisid just sellel loomal. Või ei lahusta hästi karvapalle.
-
Külaline
Olen teemaalgataja. Ei ole mul õnnestunud kassile midagi peale krõbinate sööta. Aga ole sa tänatud, kes Platinum Meatcrispi soovitasid! Tegin veidi uurimistööd ja tõepoolest on see väärt kraam. Võrreldes Royal Canini ja Hill’s-iga ikka palju kvaliteetsem. Tellisin kohe 3-kilose paki ja kass on väga õnnelikkassiomanik kirjutas: ↑09 Juul 2024 21:44 Kui on kvaliteetne krõbin, siis söögu aga… probleem pigem selles, et nö kvaliteetse krõbina pähe (reklaamloosungid, aga ärme sisusse süvene) pakutakse pmst süsivesikutelaadungit samas kui kass on karnovoor ja vajab liha. Lugege toote etiketti, kohustuslik on tuua välja koostis kahanevas järjekorras. Julgen soovitada Platinum Meatcrisp krõbinaid koostise ja ka söödavuse põhjal, tõepoolest pole näinud kassi ühtegi krõbinat nii isukalt
söömas. Kassitoit.ee lehelt saab tellida ka tasuta proovipaki.![]()
-
Külaline
Kust ostsid? Millist soovitad? Kuidas puhastad? Olen tükk aega mõelnud selle ostmisele.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2024 21:03 Ei jõua ära soovitada kasside purskkaevu. Need on alati läinud väga kiirelt töösse. Neile meeldib voolav vesi ja investeering on väike, lihtsalt puhastamine on veidi keerukam, kui tavalise veekausi pesumasinasse viskamisel.
-
Külaline
Tellin zooplus.de
seal on kõik soodsam kui meil poodides. On olnud erinevaid, vahepeal ostan lisafiltreid ja vahepeal uue pumba sisse. Puhastan kord nädalas, pump välja, puhtaks, purskkaev nõudekasse, fitri pesen voolava vee all karvadest ja sisse aetud krõbinatest puhtaks. Meil joovad koerad ka purskkaevust ja üks koer enam ei oskagi kausist juua tundub. Hetkel on Catit PIXI Trinkbrunnen, blau ja Cat Mate Trinkbrunnen. Esimene on nunnu, aga mitte nii suure vooluga, teine mahukam ja voolab paremini. On aastaid vastu pidanud. Meil müüakse neid ka loomapoodides ja olen ka temus näinud erinevaid huvitava disainiga. Üks läbipaistev ja seest valgustusega oli väga kena, ostan siis, kui mõni olemasolevatest otsad annab, katsetamiseks.
seal on kõik soodsam kui meil poodides. On olnud erinevaid, vahepeal ostan lisafiltreid ja vahepeal uue pumba sisse. Puhastan kord nädalas, pump välja, puhtaks, purskkaev nõudekasse, fitri pesen voolava vee all karvadest ja sisse aetud krõbinatest puhtaks. Meil joovad koerad ka purskkaevust ja üks koer enam ei oskagi kausist juua tundub. Hetkel on Catit PIXI Trinkbrunnen, blau ja Cat Mate Trinkbrunnen. Esimene on nunnu, aga mitte nii suure vooluga, teine mahukam ja voolab paremini. On aastaid vastu pidanud. Meil müüakse neid ka loomapoodides ja olen ka temus näinud erinevaid huvitava disainiga. Üks läbipaistev ja seest valgustusega oli väga kena, ostan siis, kui mõni olemasolevatest otsad annab, katsetamiseks.
-
Külaline
Kui krõbinad on kvaliteetsed ja suure lihasisaldusega, siis pole hullu, kui ainult neist toitub. Aga sel juhul peaks jälgima, et piisavalt vett jooks. Osad kasutavad ka seda varianti, et panevad krõbinakaussi vett. Aga seda tasub teha ka vaid siis, kui kass saab teatud korra päevas krõbinaid, mitte ei ole kauss koguaeg nende paisunud krõbinatega ees. Siis kasutegur on 0.
-
Külaline
Minu kass saab toortoitu ehk Mush lihapalle. Peale seda, kui isasel kassil tekkis kuseteede ummistus, loobusin kuivtoidust. Kassi piinlemist oli valus vaadata. Kusjuures sai ka enne Royal Canin krõbinaid. Nüüd on kolm aastat möödas ja kuigi arst hoiatas, et võib korduma hakata, siis kolm aastat pole tervisega ühtegi muret olnud. Hammaste puhastamiseks saab lisaks toorest kanakaela, südameid, pugusid jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist