Tahaks olla küll, aga ei ole..lihtsalt alguses ,tänu siinsele tõlkele ilmus tekst vigaselt.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:29Mis teil need tekstid ette antud ja et nüüd paras aeg käkki keerama asuda?Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:24Einoh jah, juba oli tekst korrigeeritud niigi...nõme et ei saa oma postitusi kustutada
Keegi korrigeerib ja teie postitate, keegi muudab jne.
Trollikontorist venemaalt olete?
Riigikogu valimised 2027
-
Külaline
-
Külaline
N.ö nõrgematest on tegelikult hoolinud sotsiaaldemokraadid. Nemad on alati seadnud näiteks esikohale alampalga tõusu ja toimetulekutoetuste tõusu, ehkki parempoolsed (Reformierakond ja Isamaa) on alati vastu töötanud. Keskerakond, eesotsas Ratasega, seadis esikohale kõikide kolmelapseliste perede rahaga ülekülvamise. Täielik absurd, et Ratas ise näiteks Europarlamendis iga kuu megapalka ja lisahüvitisi saades (u 10 000 kuus), sai juurde ka pereTOETUST. Paljud väga rikkad sebisid asjad oma eksabikaasadega nii, et said 4 täiskasvanud inimese peale 3 last kokku ja peretoetust ka. Isamaa Seeder sai ka seda TOETUST, kuuldavasti ka Kallas.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:34 Loodetavasti võidab Keskerakond ja lõpuks hakatakse ka kõige nõrgematest- ehk puudega inimestest hoolima ning tagatakse neile inimväärne elu ja toetused. Näha on, kuidas keskerakond enamusse reformikate rahakulutamiskohtadesse suhtub...nende võimugle tulekuga kaoksid need mõttetud laristamised ära.
-
Külaline
Kindlasti ei vali, just selles järjekorras.
1) Parempoolsed. Kohutavalt inimvaenulikud populistid, kes veel viimasedki inimesed siit minema ajavad.
2) EKRE. Totukestest eluvõõrad populistid.
3) RE. Ideedest ammu-ammu tühjaks jooksnud võimu külge klammerdujad.
1) Parempoolsed. Kohutavalt inimvaenulikud populistid, kes veel viimasedki inimesed siit minema ajavad.
2) EKRE. Totukestest eluvõõrad populistid.
3) RE. Ideedest ammu-ammu tühjaks jooksnud võimu külge klammerdujad.
-
Külaline
No Ratase ajal oligi just see euroopalepugemise periood keskerakonnas, kus ei olnud tõesti mingit vahet, kas võimul on reform või kesk. Nüüd Ratas ju läkski oma iidolite juurde- mis see isamaa muud on kui reformikate tallalakkuja.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:33N.ö nõrgematest on tegelikult hoolinud sotsiaaldemokraadid. Nemad on alati seadnud näiteks esikohale alampalga tõusu ja toimetulekutoetuste tõusu, ehkki parempoolsed (Reformierakond ja Isamaa) on alati vastu töötanud. Keskerakond, eesotsas Ratasega, seadis esikohale kõikide kolmelapseliste perede rahaga ülekülvamise. Täielik absurd, et Ratas ise näiteks Europarlamendis iga kuu megapalka ja lisahüvitisi saades (u 10 000 kuus), sai juurde ka pereTOETUST. Paljud väga rikkad sebisid asjad oma eksabikaasadega nii, et said 4 täiskasvanud inimese peale 3 last kokku ja peretoetust ka. Isamaa Seeder sai ka seda TOETUST, kuuldavasti ka Kallas.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:34 Loodetavasti võidab Keskerakond ja lõpuks hakatakse ka kõige nõrgematest- ehk puudega inimestest hoolima ning tagatakse neile inimväärne elu ja toetused. Näha on, kuidas keskerakond enamusse reformikate rahakulutamiskohtadesse suhtub...nende võimugle tulekuga kaoksid need mõttetud laristamised ära.
-
Külaline
Mis tänu tõlkele? Kirjuta siis eesti keeles. Ja Venemaale minna ei keela ju keegi. Dmitri ja kesseteineoli juba ootavad sind Pihkva vanglas.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:32Tahaks olla küll, aga ei ole..lihtsalt alguses ,tänu siinsele tõlkele ilmus tekst vigaselt.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:29Mis teil need tekstid ette antud ja et nüüd paras aeg käkki keerama asuda?Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:24Einoh jah, juba oli tekst korrigeeritud niigi...nõme et ei saa oma postitusi kustutada
Keegi korrigeerib ja teie postitate, keegi muudab jne.
Trollikontorist venemaalt olete?
-
Külaline
No ma saan aru, et inimene mõtleb ainult enda kitsast vaatevinklist: olen puudega inimene, las tõstavad makse, mind see ei huvita, sest mina tööl ei käi ja olen rõõmus, kui 100 eurot toetust juurde saan. Aga kui laiemalt mõelda, siis see 100 eurot ei aita sind ju kuidagi, kui riigis majandus kiratseb, inflatsioon lokkab, hinnad on kõrgemad kui kusagil mujal. Kõik teenused ja hinnad ju kallinevad, kui taas makse tõstetakse. Aga niipaljukest selline inimene mõtlema võimeline ei ole. Sama on nende EKRE valijatega. On rõõmsad, et oi, nätaki, kus ikka ütles ja pani, võtan tema. Aga mis sellest kasu on, kui riigi olukorda nad kuidagi paremaks ei suuda muuta. Aga paraku nende erakondade valijad ju laiemalt mõelda kuidagi ei oska, et laiem situatsioon puudutab ka neid ja nende elujärg läheb samuti hullemaks. Seda seost nad kokku ei oska viia.
-
Külaline
Mis asi on "euroopalepugemine"? Eesti kurss on alati olnud Euroopa. Oleks ka väga imelik ja õudne, kui me võtaks kursi Venemaa poole.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 17:45 No Ratase ajal oligi just see euroopalepugemise periood keskerakonnas
-
Külaline
EKRE pärast sa nüüd küll muretsema ei pea. Nende tähetund on jäi minevikku, said korra isegi valitsusse, aga vaevalt et selline asi uuesti niipea juhtub. EKREIKE valitsuse peaminister oli silmnähtavalt õnnelik, et valitsus lagunes ja ta lõpuks sellest vabandamisest pääses. Ka pole EKRE millegi uue ja huvitavaga välja tulnud, taovad ainult oma vana trummi, isegi Varro ei taha enam nendega koos olla. Pigem jagavad pirukat Isamaa ja Kesk, praegune valitsus on teinud kõik selleks, et nad peale järgmisi valimisi enam võimul ei oleks. Loodetavasti saavad sotsid ka kampa.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 15:37 Järgmised aastal on riigikogu valimised ja mu üks suurimaid hirme on, et võimule saab EKRE ning muutume kunagise Orbani Ungari taoliseks paariariigiks, kes hakkab kõiki normaalseid arenguid pidurdama. Mustemat tulevikustsenaariumit ei suuda ette kujutada.
Ise kavatsen Parempoolsete poolt hääletada. Mitte, et ma nende fänn oleks, aga ma pole kellegi fänn ja kõigil on omad head ning vead. Ja põhiviga on see, et mõeldakse ennekõike enda heaolule ja võimu säilitamisele ja mitte sellele, mis on parim riigile ja rahvale. Aga parempoolseid kaalun selle tõttu, et E200 tõenäoliselt Riigikokku ei pääse ja valgub vaikselt laiali ja ma arvan, et Riigikogus võiks veel keski olla peale viie vana olija.
-
Külaline
Helmede perepartei leivanumber on olla kõigele vastu ja koalitsioonipartneriks neid vaevalt keegi tahab. See kuidas Ratas EKREt tortidega üritas parketikõlbikumaks moosida on kõigil meeles ja ükski peaminister ei sooviks ennast sedasi lolliks teha.
-
Külaline
Kõlvart peaministrina oleks sama õudne kui Helme. Leping Ühtse Venemaaga tuleks varsti kapist välja.
-
Külaline
Ekre välistan kindlasti - tunduvad sellised Venemaale kasulikud idioodid. Nende juttu piinlik kuulata ja käitumine primaatide tasemel.
Isamaa, Keskerandkond liiga populistlikud. Seda arutut laristamist ja pensionisüsteemi lammutamist raske andestada, sest kahjuks paljudel puudub igasugune finantsiline intelligentsus ja distsipliin (need, kes välja võtsid ja selle kohe laiaks lõid). Selle teo tagajärjel reaalne mure, et ülejäänud ühiskond peab neid rumalaid inimesi tulevikus ülal pidama.
Sõelale jääb minu jaoks Reform, Eesti200 ja sotsiaaldemokraadid. Väga oluline on, et riigi rahanduses oleks pädev ja vastutustundlik inimene võimul. Ligi on, mis ta on, aga majanduses ja rahanduses ta vähemalt orienteerub. Isiklikult sümpatiseerib ka see, et pole populist.
2027 oleks eesmärk saada võimule võimalikult pädev, vastutustundlik ja esinduslik/professionaalne valitsus.
Isamaa, Keskerandkond liiga populistlikud. Seda arutut laristamist ja pensionisüsteemi lammutamist raske andestada, sest kahjuks paljudel puudub igasugune finantsiline intelligentsus ja distsipliin (need, kes välja võtsid ja selle kohe laiaks lõid). Selle teo tagajärjel reaalne mure, et ülejäänud ühiskond peab neid rumalaid inimesi tulevikus ülal pidama.
Sõelale jääb minu jaoks Reform, Eesti200 ja sotsiaaldemokraadid. Väga oluline on, et riigi rahanduses oleks pädev ja vastutustundlik inimene võimul. Ligi on, mis ta on, aga majanduses ja rahanduses ta vähemalt orienteerub. Isiklikult sümpatiseerib ka see, et pole populist.
2027 oleks eesmärk saada võimule võimalikult pädev, vastutustundlik ja esinduslik/professionaalne valitsus.
-
Külaline
Muidu mõtted samad, aga sotsid ka välistan, libedamaid tüüpe pole olemas. Eesti200 kardetavasti sureb ära, seega kas Parempoolsed või Reform. Viimased on muidugi igasugust jama korraldanud, aga samas on nad ka vähesed, kes reaalselt tegusid suudavad teha ja majandust korrastada. Ligi osas samuti täpselt samad mõtted - suuvärki võiks kontrollida rohkem, samas annab see otseütlemine ka talle ausama ja läbinähtavama imago.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 21:19 Ekre välistan kindlasti - tunduvad sellised Venemaale kasulikud idioodid. Nende juttu piinlik kuulata ja käitumine primaatide tasemel.
-
Külaline
Eesti200 ainus võimalus on liituda Reformierakonnaga. Või teha vähemalt valimisliit, et hääled kaotsi ei läheks.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 21:29 sotsid ka välistan, libedamaid tüüpe pole olemas. Eesti200 kardetavasti sureb ära, seega kas Parempoolsed või Reform.
-
Külaline
Tegelikult on vahe praeguse ja alampalga suuruse puuduva töövõimetoetusega umbes 250.-eurot ja kui ma kord sellise summa kätte saaks... Aga jah, mul jääbki toimetulemisest puudu just see sinu mainitud 100 eurot kuus, umbes jah 100-150 on see summa, mis ma pean tervist kahjustades tööl juurde teenima.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 18:27 No ma saan aru, et inimene mõtleb ainult enda kitsast vaatevinklist: olen puudega inimene, las tõstavad makse, mind see ei huvita, sest mina tööl ei käi ja olen rõõmus, kui 100 eurot toetust juurde saan. Aga kui laiemalt mõelda, siis see 100 eurot ei aita sind ju kuidagi, kui riigis majandus kiratseb, inflatsioon lokkab, hinnad on kõrgemad kui kusagil mujal. Kõik teenused ja hinnad ju kallinevad, kui taas makse tõstetakse. Aga niipaljukest selline inimene mõtlema võimeline ei ole. Sama on nende EKRE valijatega. On rõõmsad, et oi, nätaki, kus ikka ütles ja pani, võtan tema. Aga mis sellest kasu on, kui riigi olukorda nad kuidagi paremaks ei suuda muuta. Aga paraku nende erakondade valijad ju laiemalt mõelda kuidagi ei oska, et laiem situatsioon puudutab ka neid ja nende elujärg läheb samuti hullemaks. Seda seost nad kokku ei oska viia.
Jah ma ei ole kõrgharidusega ja minu ajal koolis ei õpetatud inflatsiooni ja maksude teemat, sest kõik oli stabiilne. Ja ma nutan aastakümneid juba pidevalt, et seda aega enam pole. Ja ma ei suuda ealeski kohaneda pidevas muutumises eluga. Võibolla tõesti on Venemaa võimeline taas seda stabiilsust siin tekitama- endal sinna kolimiseks raha ei ole ja tervist kuhugi minekuks ka mitte...hea kui toast välja suudan minna.
Aga maksude all ma mõtlesin töötava inimese tulumaksu ja sotsiaalmaksu, ma ei oska seal ja hinnatõusul tõesti seost näha. Aktsiisidest- no alkoholiaktsiis puudutab tõesti vaid neid, kes igapäevaselt seda ostavad, paaril korral aastas tarbijal on sellest täiesti ükskõik.
-
Külaline
Mis krdi stabiilsust see Venemaa sinu arust siin saaks tekitada, kui ta pole seda omaenda tagaõues eales teha suutnud? Kas need miljon kahurilihaks läinut on sinu meelest stabiilsus või?Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 22:19 Tegelikult on vahe praeguse ja alampalga suuruse puuduva töövõimetoetusega umbes 250.-eurot ja kui ma kord sellise summa kätte saaks... Aga jah, mul jääbki toimetulemisest puudu just see sinu mainitud 100 eurot kuus, umbes jah 100-150 on see summa, mis ma pean tervist kahjustades tööl juurde teenima.
Jah ma ei ole kõrgharidusega ja minu ajal koolis ei õpetatud inflatsiooni ja maksude teemat, sest kõik oli stabiilne. Ja ma nutan aastakümneid juba pidevalt, et seda aega enam pole. Ja ma ei suuda ealeski kohaneda pidevas muutumises eluga. Võibolla tõesti on Venemaa võimeline taas seda stabiilsust siin tekitama- endal sinna kolimiseks raha ei ole ja tervist kuhugi minekuks ka mitte...hea kui toast välja suudan minna.
Aga maksude all ma mõtlesin töötava inimese tulumaksu ja sotsiaalmaksu, ma ei oska seal ja hinnatõusul tõesti seost näha. Aktsiisidest- no alkoholiaktsiis puudutab tõesti vaid neid, kes igapäevaselt seda ostavad, paaril korral aastas tarbijal on sellest täiesti ükskõik.
-
Külaline
Kui maksud tõusevad, tõusevad ettevõtja tööjõukulud. See tõstab hindu. Selline ongi seos maksutõusu ja inflatsiooni vahel.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 22:19Tegelikult on vahe praeguse ja alampalga suuruse puuduva töövõimetoetusega umbes 250.-eurot ja kui ma kord sellise summa kätte saaks... Aga jah, mul jääbki toimetulemisest puudu just see sinu mainitud 100 eurot kuus, umbes jah 100-150 on see summa, mis ma pean tervist kahjustades tööl juurde teenima.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 18:27 No ma saan aru, et inimene mõtleb ainult enda kitsast vaatevinklist: olen puudega inimene, las tõstavad makse, mind see ei huvita, sest mina tööl ei käi ja olen rõõmus, kui 100 eurot toetust juurde saan. Aga kui laiemalt mõelda, siis see 100 eurot ei aita sind ju kuidagi, kui riigis majandus kiratseb, inflatsioon lokkab, hinnad on kõrgemad kui kusagil mujal. Kõik teenused ja hinnad ju kallinevad, kui taas makse tõstetakse. Aga niipaljukest selline inimene mõtlema võimeline ei ole. Sama on nende EKRE valijatega. On rõõmsad, et oi, nätaki, kus ikka ütles ja pani, võtan tema. Aga mis sellest kasu on, kui riigi olukorda nad kuidagi paremaks ei suuda muuta. Aga paraku nende erakondade valijad ju laiemalt mõelda kuidagi ei oska, et laiem situatsioon puudutab ka neid ja nende elujärg läheb samuti hullemaks. Seda seost nad kokku ei oska viia.
Sinu jutt Venemaast kui stabiilsuse loojast on naljanumber, pole neil ei majanduslikku, poliitilist ega militaarset stabiilsust. Kujunda oma unistus ümber Hiina peale, siis on vähemalt loogika olemas.
-
Külaline
Teistel siin hullult pikad jutud. Pikk jutt s jutt.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 21:47 EKRE võidab. Teised välistan.
Ekre on õige valik.
-
Külaline
EKRE jutt sama lühike kui pink. Ei ta võida.
-
Külaline
Vanades ja kobedates olid ka ühed lühikese jutu mehed
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline