Temus nüüd importmaks

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

“üle 150 euro maksustatakse käibemaksu ja tollimaksuga“
Jah. Aga siis tollimaksuga vaid see osa, mis läheb üle 150, eks?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2026 08:58 “üle 150 euro maksustatakse käibemaksu ja tollimaksuga“
Jah. Aga siis tollimaksuga vaid see osa, mis läheb üle 150, eks?
Ei, ikka esimesest eurost saadik. See on alati nii olnud.
Külaline

Palun tehke nüüd lollile ikkagi selgeks. Kas on nii, et alla 150€ pakkidel on 3,7€ importmaks ühe kaubakategooria kohta ja üle 150€ pakkidel on tollimaks? Või on üle 150€ pakkidel mõlemad maksud?
Külaline

Üldiselt peaks vist olema nii nagu sa kirjutad, aga kuna 150+€ pakkidelt peaks seda tollimaksu nõudma siiski eesti maksuamet ja see on vaja üldjuhul ka saaja poolt emtas ise deklareerida, siis teemaalgataja algse kirja põhjal tundub, et temu kasseerib ka üle 150stelt tellimustelt selle 3+km iga kaubagrupi kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2026 08:27 Palun tehke nüüd lollile ikkagi selgeks. Kas on nii, et alla 150€ pakkidel on 3,7€ importmaks ühe kaubakategooria kohta ja üle 150€ pakkidel on tollimaks? Või on üle 150€ pakkidel mõlemad maksud?
Mõlema maksu nimi on tollimaks.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juul 2026 09:03
Külaline kirjutas: 06 Juul 2026 08:27 Palun tehke nüüd lollile ikkagi selgeks. Kas on nii, et alla 150€ pakkidel on 3,7€ importmaks ühe kaubakategooria kohta ja üle 150€ pakkidel on tollimaks? Või on üle 150€ pakkidel mõlemad maksud?
Olge see nimi mis tahes, aga kas sa said küsimusest aru ja oskad vastata?
Külaline

https://emta.ee/eraklient/saadetised-re ... s-01072026

Seal kirjas, et 3 eurost tollimaksu ei lisandu üle 150 euro väärtusega saadetistele.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2026 11:57
Guest kirjutas: 06 Juul 2026 09:03
Olge see nimi mis tahes, aga kas sa said küsimusest aru ja oskad vastata?
Võta nüüd loogiliselt-
Külaline

Teemaalgataja olen. Saan varsti oma tellimuse kätte. Eks siis jagan teile infot, mis maksud ja kui suured läksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 14:54 Teemaalgataja olen. Saan varsti oma tellimuse kätte. Eks siis jagan teile infot, mis maksud ja kui suured läksid.
Need maksud, mis läksid, ju läksidki. Ega sul rohkem juurde tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2026 13:36 Asi selge - kui tellimus jääb alla 150 euro, siis iga eseme eest tuleb tasuda nn impordi maksu 3€. Tegin eile tellimuse, sai kokku summa 155 €. Aga kassas tasuma asudes näitas ikka seda impordimaksu ligi 60 €. Kas keegi on juba ka sellega kokku puutunud?
Paistab, et see tellimus ei olnud sul tulemas ühe saadetisena.
Külaline

See 150€ piir ei toimi. Ma panin ostukorvi asjad kuni mingi 213 eurot ja ikka arvestab seda 3,7 eurost maksu kaubagrupi kohta. Kui summa läks miski 218 peale, siis järsku kadus see 3,7€ maks ära ja tekkis asemele tollimaks, mis olevat üldse arvestatud umbes, et pean kohe maksma juurde selle ja tolle ja siis koduriigis selgub alles. Et Temu deponeerib mingi suvalise summa esialgu ära. Et kui tegelik maks on suurem, ei pea lisaks maksma ja kui tegelik tuleb väiksem, siis Temu maksab tagasi.
Ma ei saa enam mitte millestki aru, miks siis see 150 euro piir Temus ei toimi?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 16:22 See 150€ piir ei toimi. Ma panin ostukorvi asjad kuni mingi 213 eurot ja ikka arvestab seda 3,7 eurost maksu kaubagrupi kohta. Kui summa läks miski 218 peale, siis järsku kadus see 3,7€ maks ära ja tekkis asemele tollimaks, mis olevat üldse arvestatud umbes, et pean kohe maksma juurde selle ja tolle ja siis koduriigis selgub alles. Et Temu deponeerib mingi suvalise summa esialgu ära. Et kui tegelik maks on suurem, ei pea lisaks maksma ja kui tegelik tuleb väiksem, siis Temu maksab tagasi.
Ole hea ja loe see teema nüüd mõttega läbi!
Siin on korduvalt selgitatud, et üle 150€ on juba ammu tollimaks olnud. Seni sai alla 150€ osta tollimaksuta. Nüüd enam mitte.

Proovin korra veel selgitada tollimaksu lisandumist
ENNE OLI: Üle 150€ tollimaks +KM kogu kaubalt
UUS: Alla 150€ tollimaks 3€+KM tootegrupi kohta. Üle 150€ jääb nii nagu enne oli, et ehk kogu kaubalt.

Arusaamatu, kust on tekkinud arusaam, et nüüd tuleks tellida üle 150€, et pääseks tollimaksust.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2026 16:30
Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 16:22 See 150€ piir ei toimi. Ma panin ostukorvi asjad kuni mingi 213 eurot ja ikka arvestab seda 3,7 eurost maksu kaubagrupi kohta. Kui summa läks miski 218 peale, siis järsku kadus see 3,7€ maks ära ja tekkis asemele tollimaks, mis olevat üldse arvestatud umbes, et pean kohe maksma juurde selle ja tolle ja siis koduriigis selgub alles. Et Temu deponeerib mingi suvalise summa esialgu ära. Et kui tegelik maks on suurem, ei pea lisaks maksma ja kui tegelik tuleb väiksem, siis Temu maksab tagasi.
Siin on korduvalt selgitatud, et üle 150€ on juba ammu tollimaks olnud. Seni sai alla 150€ osta tollimaksuta. Nüüd enam mitte.

UUS: Alla 150€ tollimaks 3€+KM tootegrupi kohta. Üle 150€ jääb nii nagu enne oli, et ehk kogu kaubalt.

Arusaamatu, kust on tekkinud arusaam, et nüüd tuleks tellida üle 150€, et pääseks tollimaksust.
Mul oli ostukorv üle 200 euro ja ikka rakendus tollimaks 3,7€ tootegrupi kohta! Seda proovin öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 16:30Proovin korra veel selgitada tollimaksu lisandumist

Kui Temu ostukorv on 200 eurot, keevitavad nad ikkagi selle 3,7€ tootegrupi kohta juurde! Kus on siis see 150 euro piir, et maksta tollimaksu, mitte seda tootegrupi maksu? See 150 € piir ei toimi ju! Ei ole ju seda, et üle 150€ jääb nii, nagu enne oli, kas sa nüüd saad aru? 200€ ostuga maksad ikka 3,7€ tootegrupi maksu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 17:11
Guest kirjutas: 08 Juul 2026 16:30

Mul oli ostukorv üle 200 euro ja ikka rakendus tollimaks 3,7€ tootegrupi kohta! Seda proovin öelda.
Kas sa heitsid pilgu ka sellele, mitme saadetisena see sulle oleks tulnud? Mina panin üle 200 euro ja näitas mitut saadetist, see tähendab, et üksikud pakid on alla 150 ja rakendub artikli kohta.
Külaline

Jah, mul oli 200 € pakk ühe saadetisena, aga nad arvestavad ikkagi 3,7€ tootegrupi maksu. Mul polnud ühtegi eeltellimuse ega maismaatranspordi asja. Selles see probleem ongi, et see 150€ määr minu arvates Temus ei toimi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 17:21 Jah, mul oli 200 € pakk ühe saadetisena, aga nad arvestavad ikkagi 3,7€ tootegrupi maksu. Mul polnud ühtegi eeltellimuse ega maismaatranspordi asja. Selles see probleem ongi, et see 150€ määr minu arvates Temus ei toimi.
Mul küll ei arvesta. 250 euro peale 40 eur tollimaks, mitte tükkide pealt. See on kolmandatest riikidest tellimisel alati olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2026 17:21 Jah, mul oli 200 € pakk ühe saadetisena, aga nad arvestavad ikkagi 3,7€ tootegrupi maksu. Mul polnud ühtegi eeltellimuse ega maismaatranspordi asja. Selles see probleem ongi, et see 150€ määr minu arvates Temus ei toimi.
Kas midagi sellest kaubast tuleb osa kolmandast riigist ja midagi mitte kolmandast?
Muidu on 186 euri käibekaga piir
Külaline

Sama toote lisamisel:

Kuni 182 eurot, tollimaks 3,72,
Üle selle 10 eur sama toote lisamisel tollimaks 37.30-
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline