Miks peaks koristaja palkama, kui on võimalik selle asemel lihtsalt külalisi vältida?Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:07Siis on võimalik tellida koristaja, kes teeb selle töö kenasti ära. Ise ssab seni aias puhata.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:01Kõik inimesed ei oska koristada. ATH inimestest mõni suudab üldse ainult suure surmaga hädavajalikku koristada. Mõnel on selg haige ja ta ei räägi sellest ja välja ka ei paista. Jne. Põhjuseid võib olla mitmeid.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 14:56 Mida on nädal aega koristada? Mul on suur maja ja enne sünnipäeva, kui teen põhjalikumalt, läheb 3h.
Inimesed, kes kunagi külla ei kutsu aga ise külas käivad
-
Külaline
-
Külaline
Üks sort inimesi on sellised et nad pigem ei kutsu kedagi, kui pole korras, tööd tegemata ja laokil. Et ikka külalise tulekuks oleks kõik tehtud.
Teine sort kutsub heal meelel kõiki. Appi endale. Lähed külla, kohe vaja midagi teha.
Neid sorte o muidugi veel
Teine sort kutsub heal meelel kõiki. Appi endale. Lähed külla, kohe vaja midagi teha.
-
Külaline
Mul tuleb sellega meelde aastatetagune lugu, kus tuttav ostis maamaja ja siis hakkas hoogsalt kogu sõpruskonda kokku ajama, et tulge külla, tulge külla, grillime, tšillime, telgime, teeme sauna. Meie punt jõudis teistest veidi hiljem kohale, selleks ajaks olid naised juba suunatud vana ahju välja lõhkuma ja mehed panid katust. Pärast tuli töötegijatel veel ise poodi sõita ja kogu kambale süüa ka osta.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:16 Üks sort inimesi on sellised et nad pigem ei kutsu kedagi, kui pole korras, tööd tegemata ja laokil. Et ikka külalise tulekuks oleks kõik tehtud.
-
Külaline
Normaalne. Ise elab sita sees ja loobub sotsiaalsest suhtlemisest, et jumala eest mitte koristada või palgata aeg-ajalt koristajat.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:01Miks peaks koristaja palkama, kui on võimalik selle asemel lihtsalt külalisi vältida?Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:07Siis on võimalik tellida koristaja, kes teeb selle töö kenasti ära. Ise ssab seni aias puhata.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:01
Kõik inimesed ei oska koristada. ATH inimestest mõni suudab üldse ainult suure surmaga hädavajalikku koristada. Mõnel on selg haige ja ta ei räägi sellest ja välja ka ei paista. Jne. Põhjuseid võib olla mitmeid.
Pole ime, et teil depressioon on, mul tekib see juba lugemisest.
-
Külaline
Õige ka, sa väärid oma kõike ja kõiki halvustava suhtumise eest seda depressiooni igati. Naudi!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:48Normaalne. Ise elab sita sees ja loobub sotsiaalsest suhtlemisest, et jumala eest mitte koristada või palgata aeg-ajalt koristajat.
Ja kui kunagi endas grammi empaatiat märkad kasvamas, siis hoia seda kui kullatera.
-
Külaline
Tore apsakasKülaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:36muna teen 3 tunniga
-
Külaline
Vaata, mul pole kunagi depressiooni olnud, isegi stressi ma ei tekita endale. Õpi ära, et korratus su ümber tekiitab korratuse sinus eneses. Päikselist elu!Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 17:10Õige ka, sa väärid oma kõike ja kõiki halvustava suhtumise eest seda depressiooni igati. Naudi!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:48Normaalne. Ise elab sita sees ja loobub sotsiaalsest suhtlemisest, et jumala eest mitte koristada või palgata aeg-ajalt koristajat.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:01 Miks peaks koristaja palkama, kui on võimalik selle asemel lihtsalt külalisi vältida?
Ja kui kunagi endas grammi empaatiat märkad kasvamas, siis hoia seda kui kullatera.
-
Külaline
Ni on. Mul on näiteks terrass lagunenud, otsin seda tegijat juba mitu aastat, kõigiga on viltu vedanud. Kui keegi külla tuleb, siis esimene asi, sul on ju terrass vaja ümber teha. Jah, ma tean. Siis on garaaž sassis, eelmine aasta tegin korda, jälle on sassis. Ma ei jõua kõike korras pidada. Tean isegi seda ja ei armasta, et seda nina alla visatakse. Mul on väga raske töö, käin ülkoolis, ma lihtsalt olen nii läbi omadega, et ei jõua kõike. Aga kõigil on vaja arvustada, et sul on see ja teine halvasti.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:36 No näed. Seda ma ei tahagi et hakatakse arvustama- kuidagi suutis see saamatu inimene.... kõik teavad kuidas peaks ja oleks jne. Mida on koristada terve nädal, muna teen 3 tunniga. Vastik targutamineLihtsam on elada külalisteta. Ei ole vaatamist, võrdlemist, mõtisklemist kellegi poolt. Palju pingevabam on nii.
-
Külaline
Ise ju kirjutasid, et sul tekkis depressioon. Sellest rääkisingi.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:18Vaata, mul pole kunagi depressiooni olnud, isegi stressi ma ei tekita endale. Õpi ära, et korratus su ümber tekiitab korratuse sinus eneses. Päikselist elu!Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 17:10Õige ka, sa väärid oma kõike ja kõiki halvustava suhtumise eest seda depressiooni igati. Naudi!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 16:48
Normaalne. Ise elab sita sees ja loobub sotsiaalsest suhtlemisest, et jumala eest mitte koristada või palgata aeg-ajalt koristajat.
Sina õpi ära, et sa ei ole parem kui kõik teised. Ja kui selle õppimine üle võimete on, siis õpi suu pidamine ja targutamisest hoidumine ära.
See, et korratus tekitab korratuse, on täpselt selline sõnakõlks nagu mis iganes muud eneseabiõpikute tarkused, mis ei tähenda iseseisvalt mitte midagi. Sama hästi võib suur väline korraarmastus olla sümptom, mis viitab sisemisele valule, organiseerimatusele ja probleemidele.
-
Külaline
Sul pole siis külalistega vedanud, ma tõesti ei kujutaks ette, et ma läheks kellelgi külla ja hakkaks seletama, et sul on vaja terrass korda teha või et miks sul siit segamini on.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:44Ni on. Mul on näiteks terrass lagunenud, otsin seda tegijat juba mitu aastat, kõigiga on viltu vedanud. Kui keegi külla tuleb, siis esimene asi, sul on ju terrass vaja ümber teha. Jah, ma tean. Siis on garaaž sassis, eelmine aasta tegin korda, jälle on sassis. Ma ei jõua kõike korras pidada. Tean isegi seda ja ei armasta, et seda nina alla visatakse. Mul on väga raske töö, käin ülkoolis, ma lihtsalt olen nii läbi omadega, et ei jõua kõike. Aga kõigil on vaja arvustada, et sul on see ja teine halvasti.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:36 No näed. Seda ma ei tahagi et hakatakse arvustama- kuidagi suutis see saamatu inimene.... kõik teavad kuidas peaks ja oleks jne. Mida on koristada terve nädal, muna teen 3 tunniga. Vastik targutamineLihtsam on elada külalisteta. Ei ole vaatamist, võrdlemist, mõtisklemist kellegi poolt. Palju pingevabam on nii.
-
Külaline
Kui koristamiseks kulub üks nädal, siis miks ei võiks muna tegemisele kuluda kolm tundi.
-
Külaline
No eks ma dramatiseerin üle, nad võib-olla niisama jutu jätkuks midagi mainivad. Aga kuna tunnen end ise süüdi, et nii on, siis parem ei kutsugi kedagi, saame mujal kokku.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:49Sul pole siis külalistega vedanud, ma tõesti ei kujutaks ette, et ma läheks kellelgi külla ja hakkaks seletama, et sul on vaja terrass korda teha või et miks sul siit segamini on.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:44Ni on. Mul on näiteks terrass lagunenud, otsin seda tegijat juba mitu aastat, kõigiga on viltu vedanud. Kui keegi külla tuleb, siis esimene asi, sul on ju terrass vaja ümber teha. Jah, ma tean. Siis on garaaž sassis, eelmine aasta tegin korda, jälle on sassis. Ma ei jõua kõike korras pidada. Tean isegi seda ja ei armasta, et seda nina alla visatakse. Mul on väga raske töö, käin ülkoolis, ma lihtsalt olen nii läbi omadega, et ei jõua kõike. Aga kõigil on vaja arvustada, et sul on see ja teine halvasti.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 15:36 No näed. Seda ma ei tahagi et hakatakse arvustama- kuidagi suutis see saamatu inimene.... kõik teavad kuidas peaks ja oleks jne. Mida on koristada terve nädal, muna teen 3 tunniga. Vastik targutamineLihtsam on elada külalisteta. Ei ole vaatamist, võrdlemist, mõtisklemist kellegi poolt. Palju pingevabam on nii.
-
Külaline
Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:48Ise ju kirjutasid, et sul tekkis depressioon. Sellest rääkisingi.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:18Vaata, mul pole kunagi depressiooni olnud, isegi stressi ma ei tekita endale. Õpi ära, et korratus su ümber tekiitab korratuse sinus eneses. Päikselist elu!Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 17:10 Õige ka, sa väärid oma kõike ja kõiki halvustava suhtumise eest seda depressiooni igati. Naudi!
Sina õpi ära, et sa ei ole parem kui kõik teised. Ja kui selle õppimine üle võimete on, siis õpi suu pidamine ja targutamisest hoidumine ära.
See, et korratus tekitab korratuse, on täpselt selline sõnakõlks nagu mis iganes muud eneseabiõpikute tarkused, mis ei tähenda iseseisvalt mitte midagi. Sama hästi võib suur väline korraarmastus olla sümptom, mis viitab sisemisele valule, organiseerimatusele ja probleemidele.
-
Külaline
Kuidas hoida kodu jooksvalt korras, vot see ongi küsimus
-
Külaline
Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:18Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:48Ise ju kirjutasid, et sul tekkis depressioon. Sellest rääkisingi.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:18
Vaata, mul pole kunagi depressiooni olnud, isegi stressi ma ei tekita endale. Õpi ära, et korratus su ümber tekiitab korratuse sinus eneses. Päikselist elu!
-
Külaline
Mis sul selle majandusmagistriga on? Tundud nagu see nõme taksikoer, kes siin kõiki Marjuks peab, see samasugune klähvits jala küljes.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:23Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:18Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:48 Ise ju kirjutasid, et sul tekkis depressioon. Sellest rääkisingi.
-
Külaline
Kui inimene on haige, siis nii ta ütlebki. Mul on depressioon ja ma ei soovi kedagi näha.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:23Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:18Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 18:48 Ise ju kirjutasid, et sul tekkis depressioon. Sellest rääkisingi.
Kui selg valutab, siis nii ka ütleb.
-
Külaline
Esiteks ei ütle igaüks sulle ka seda, et tal selg valutab. Ja depressioonist ei räägi sulle keegi mingil juhul, kui sa just pole lähiringi sõber. Mõtle nüüd ometi ise natuke.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:28Kui inimene on haige, siis nii ta ütlebki. Mul on depressioon ja ma ei soovi kedagi näha.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:23Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:18
Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.
-
Külaline
Sinu suhtlusviis on lihtsalt sama kui ühes teemas sõna võtnud ninatargal majandusmagistril. Võimalik, et sa pole sama isik (kuigi pigem oled), aga samas sümbol on minu jaoks siiski sündinud.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:26Mis sul selle majandusmagistriga on? Tundud nagu see nõme taksikoer, kes siin kõiki Marjuks peab, see samasugune klähvits jala küljes.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:23Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:18
Kuule, lõpeta ometi oma targutamine. On inimesi, kes leiavad võimalused ja inimesed, kes otsivad aina põhjuseidl Ma ei tea mingitest enesebiõpikutest midagi, ma ei loe neid. Fakt on, et kui koristada ei meeldi, on lihtsam jooksvalt korras hoida. Meie memm on 90, elab üksi, aga ma pole mitte kunagi näinud, et tal oleks kodu segamini. See on juba eneseaustuse küsimus ka, kas elad sita sees või mitte.
-
Külaline
Ma arvan, et sellise suhtumisega inimesele ei räägi keegi midagi. Eriti kui on teada tema arusaam, et depressiooni pole olemas, võtku inimene ennast kokku, sest tema 90 aastane vanaema saab küll hakkama.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:31Esiteks ei ütle igaüks sulle ka seda, et tal selg valutab. Ja depressioonist ei räägi sulle keegi mingil juhul, kui sa just pole lähiringi sõber. Mõtle nüüd ometi ise natuke.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:28Kui inimene on haige, siis nii ta ütlebki. Mul on depressioon ja ma ei soovi kedagi näha.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2026 19:23 Sulle tõesti kuluks üks väike depressioon ära. Siis leiaksid põhjuse eneseabiõpikuid lugeda ja saaksid palju targemaks. Jah, on inimesi, kes otsivad põhjuseid, aga on ka inimesi, kelle ON põhjused. Sinu memm on muidugi vägev, aga depressioonikute probleem selles ongi, et eneseaustus ja enesest hoolimine on haiguse tõttu kadunud. Ei koristata, ei hoolitseta ei enda ega kodu eest. Sina näed siin halvustamise kohta, et phäh, hakaku siis normaalseks, aga kui sa targem oleksid, pean silmas elutarkust, mitte majandusmagistriõpet, siis sa teaksid, et see on haigus ning terveks saamine ei ole pealehakkamise küsimus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], käguan ja 8 külalist