Kodumajapidamist lihtsustavad esemed ja masinad

köök, kodu korrashoid ja aed
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Meil kuivatit, robottolmuimejat ega nõudepesumasinat ei ole. Aga olen nõus sellega, et piimavahustaja on küll mitte ülivajalik, aga ütlemata mõnus asi hommikukohvi tegemisel. Mikrolaineahi on meil olemas, aga kasutajaks põhiliselt laps koolipäeviti lõunasöögi soojendamisel; harvem kasutame millegi sulatamiseks. Aga: kuumaõhufritüür ning crockpot on ka asendamatud. Crockpot on hea talvel tummiste madalal temperatuuril padade/hautiste/suppide tegemiseks ning kuumaõhufritüür igal aastaajal küpsetamiseks-grillimiseks. Meeldib, et ei pea iga asja pärast ahju kuumaks hakkama ajama, mõlemad masinad toimetavad rahulikult rõdul.
Viimati muutis libakägu, 05 Juun 2024 16:23, muudetud 2 korda kokku.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Multikeetja oli ühel hetkel asendamatu asi, eriti kui pliit pole suurem asi (saime induktsiooni, siis vähenes multikeetja kasutus, muidu oli mingi 15a igapäevane asendamatu asi, niiet kui katki läks, olin järgmisel hommikul poe ukse taga sisselaskmist ootamas :) Näiteks suvilas või ühikas vms, kus pole statsionaarset kööki, aga süüa tahaks teha, asendab multikeetja + airfryer töismõõdus köögi ära isegi mitmeliikmelisele perele. Multikeetja pluss on see, et toit vakmib "ise"- paned asjad sisse, tund aega ei pea passima kõrval, võib kasvõi lastega mänguväljakule minna, supp on tunni aja pärast ootamas ja soe, midagi pole plögaks keenud jne, uskumatu, aga nii on. Tegin ka sellega kõike jogurtist ja 24-tunni puljongist kuni hommikupudruni. Aga see pole vist enam nii moeasi kui fritüür :)
Paljud masinad- kuivati, nõudekas, robot tolmuimeja ja aknapesija on puhtalt mugavusmasinad, saab ka ilma, aga palju mugavam on.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Leevike kirjutas: 03 Juun 2024 17:52 1. 5-6 aastat vana dyson on suur lemmik. Harilikku tolmuimejat ei kasuta enam üldse
Dyson on hea, aga mul on sellega üks mure, äkki oskad kogemusi jagada. Kuna kasutan seda majas nii tubades kui plaaditud põrandaga abiruumides/koridorides, kus paratamatult tekib rohkem sodi kui eluruumis, siis kipub see põhiotsik või hari seestpoolt väga mustaks minema ja ma ei oska seda puhastada, sest ma ei pääse sinna ligi. Samas on otsik läbipaistev ja kogu sinna ladestunud tolm paistab inetult välja, seega jama.
Kas kellelgi on mõni hea nipp, kuidas põhjalikult puhastada Dysoni ja üldse tolmuimejate otsikuid?
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Minul on selline aurupuhasti: https://www.1a.ee/p/aurupesur-karcher-s ... z4&index=5

Ja mina ütleks, et ta ikkagi plekke kuskilt riietelt või vannitoas päris nii ära ei võta, nagu reklaamis näitab.
Leevike

Postitus Postitas Leevike »

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 12:01
Leevike kirjutas: 03 Juun 2024 17:52 1. 5-6 aastat vana dyson on suur lemmik. Harilikku tolmuimejat ei kasuta enam üldse
Dyson on hea, aga mul on sellega üks mure, äkki oskad kogemusi jagada. Kuna kasutan seda majas nii tubades kui plaaditud põrandaga abiruumides/koridorides, kus paratamatult tekib rohkem sodi kui eluruumis, siis kipub see põhiotsik või hari seestpoolt väga mustaks minema ja ma ei oska seda puhastada, sest ma ei pääse sinna ligi. Samas on otsik läbipaistev ja kogu sinna ladestunud tolm paistab inetult välja, seega jama.
Kas kellelgi on mõni hea nipp, kuidas põhjalikult puhastada Dysoni ja üldse tolmuimejate otsikuid?
Võtsin esimese ettejuhtuva video- nii põhjalikult ise ei tee, kuigi peaks, aga aegajalt võtan ta lahti ja puhastan. Alguses panin kraanikaussi likku lahtivõetult aga lugesin kuskilt, et vesi võib kuskile osade vahele ikka jääda ja see pole hea. Enam nii ei tee.

https://youtu.be/mv8MtYijzEo?si=WXeqxNrA8lbKLrnD
Bämbi

Postitus Postitas Bämbi »

Minu lemmikud: Pesukuivati, pesumasin, mikrolaineahi, nõudepesumasin, induktsioonpliit, robotniiduk, elektriline hambahari, aroomidifuuser, puutevaba segisti.
Kägu3699

Postitus Postitas Kägu3699 »

Robot on meil suureks abiks! Kes need voodi-, diivani- ja kapialused puhtaks teeks?
Nõudekas on norm, aga mikrot ei kasuta.
Külaline

Leevike kirjutas: 04 Juun 2024 12:45
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 12:01
Võtsin esimese ettejuhtuva video- nii põhjalikult ise ei tee, kuigi peaks, aga aegajalt võtan ta lahti ja puhastan. Alguses panin kraanikaussi likku lahtivõetult aga lugesin kuskilt, et vesi võib kuskile osade vahele ikka jääda ja see pole hea. Enam nii ei tee.

https://youtu.be/mv8MtYijzEo?si=WXeqxNrA8lbKLrnD
Suur aitäh sulle õpetuste ja videolingi eest! Sain otsikud lahti muugitud ja niisked salvrätid tegid imet!
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Minu asendamatu lemmik on korralik pesumasin. Dysoni varstolmuimeja on ka hea, tõmbab koerakarvad vaibalt ära, kuigi tõmme on teisel kogu aeg olnud nõrgavõitu ja sestap pühin paljast põrandat ikka harjaga.

Kohvimasinat ostes tasub uurida, kui palju see jooksvat hooldust vajab. Meie hüüame oma kohvimasinat Pitsuks, sest eks ta üks paras hellik lemmikloom ole. Nt: "Pitsule on vaja uut filtrit!" Vahel viskab see lõputu puhastamine ja juppide vahetamine üle, siis teeme pätikohvi.

Kärcheri aurupesur on olemas, aga jäänud seisma, kasutasin vist paar aastat tagasi. Tõtt öelda ei näe tal väga mõtet.

Siis on veel Moulinexi leivaküpsetusmasin. Mõnes mõttes päris tore tegelane, ainult leiba ta vist ei küpseta. Kaasapandud retseptiraamatus on ainult saiad, kunagi vist proovisin leiba teha ja paistis, et õige eesti rukkileib on nii vintske tainaga, et lõunaeurooplasest masin ehmatab selle peale ära. Aga keeksi teeb hästi ja vahel on mõnus visata ained sisse, panna taimer peale ja minna välja jalutama. Koju naastes on maja head lõhna täis ja soe sai ootamas. Puistan masinasse sinki, vahemere ürdisegu, köömneid, juustu ja muid lisandeid, mis meeldivad.
Külaline

Nõudekas, pesumasin, kuivati, robot, varstolmuimeja. Multikeetja oli, aga jäi seisma, sest ma pole suur kokkaja. Aknarobotit tahaks ka, aga olen selle kohta kuulnud, et pigem mõttetu vidin. Siit nüüd huviga loen, et ikka töötab. Ma kardan kõrgust ja välimisi teise korruse aknaid olen kutsunud pesema koristaja. Mingi vana kannmikser on, millega teen lastele jäätisekokteili. Kas nutribullet oleks selleks parem lahendus?
Külaline

Siin mainiti aurutriikrauda. Nüüd müüakse neid päris palju. Kas neil on erinevusi ka? Kas mõni on parem kui teine?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 15:06 Siin mainiti aurutriikrauda. Nüüd müüakse neid päris palju. Kas neil on erinevusi ka? Kas mõni on parem kui teine?
Mõtlen seda riideaurutit (steamer), mitte tavalist triikrauda.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 15:11
Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 15:06 Siin mainiti aurutriikrauda. Nüüd müüakse neid päris palju. Kas neil on erinevusi ka? Kas mõni on parem kui teine?
Minul oli siis see variant, mida Philips nimetab aurugeneraatoriks või nn triikimissüsteemiks. Alguses olin vaimustatud, kuna ta tekitab nii palju auru, et keskküttekuiva pesu triikimine läks väga lõbusalt. Varsti hakkasin aga märkama, et see teeb pesu nii niiskeks, et isegi kui ma seda 24 h pärast triikimist laua peal hoian ja alles järgmisel päeval kappi tõstan, jääb triigitud voodilinadesse ja käterättidesse ja kõigisse teistesse riietesse nii palju niiskust, et kapis seistes tuleb neile juurde selline ebameeldiv niiskuselõhn, justkui oleks tegemist kopituse või hallitusega, ehkki otseselt välimuselt polnud midagi aru saada. Müüsin auruka maha ja läksin tavalise triikraua peale tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 17:05
Minul oli siis see variant, mida Philips nimetab aurugeneraatoriks või nn triikimissüsteemiks. Alguses olin vaimustatud, kuna ta tekitab nii palju auru, et keskküttekuiva pesu triikimine läks väga lõbusalt. Varsti hakkasin aga märkama, et see teeb pesu nii niiskeks, et isegi kui ma seda 24 h pärast triikimist laua peal hoian ja alles järgmisel päeval kappi tõstan, jääb triigitud voodilinadesse ja käterättidesse ja kõigisse teistesse riietesse nii palju niiskust, et kapis seistes tuleb neile juurde selline ebameeldiv niiskuselõhn, justkui oleks tegemist kopituse või hallitusega, ehkki otseselt välimuselt polnud midagi aru saada. Müüsin auruka maha ja läksin tavalise triikraua peale tagasi.
Mul oli ka see aga seda probleemi ei olnud, et niiskeks jääks pesu.

Mul oli see https://www.philips.ee/c-p/PSG8140_80/p ... issuesteem
Külaline

Teen leivaküpsetusmasinaga kaneelirullide jaoks pärmitainast.
Külaline

Esimene mille vajalikkust ma ei taibanud oli nõudepesumasin, enam ei loobuks. Mikrolaineahi oli enne seda, kasutan aga saaks ka ilma hakkama (ilmselt veidi suurema aja- ja elektrikuluga).Köögikombain mis teenis mind üle 20a, töötab praegugi aga mitte kõik funktsioonid. Espressomasina sain kingiks, igatseda ei osanud, aga nüüd enam ei tahaks tagasi minna filterkohvimasinale vms. Nii mugav on tehatäpselt nii palju tassitäisi kui isu on, kunagi ei jää üle ega puudu. Toidukuivatit kasutan sügiseti kui jääb üle õunu, tomateid vms.
Pettunud olen aknapesurobotis, tulevikus enam ei ostaks (küll on aken kevadel tema jaoks liiga must, küll on aku tühi); oksapurustajas (sinna sobis panna vaid üsna peenikesi ja sirgeid oksi).
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 00:52 Pettunud olen oksapurustajas (sinna sobis panna vaid üsna peenikesi ja sirgeid oksi).
Milline oksapurustaja sul on? Just mõtlesin, et vaja soetada, ei tahaks jama koju osta.
Kas kellelgi on hea oksapurustaja? Jagage palun marki ja parameetreid.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 17:05
Mul on selline variant, et on tavaline triikraud ja lisaks siis eraldi auruti. Pesu triigin ikka vanamoeliselt, aga kui on vaja välja minna, siis lasen riided aurutiga üle.
Jäävad jah kergelt niisked, aga no selga pannes kuivavad kohe ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 03:48
Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 00:52 Pettunud olen oksapurustajas (sinna sobis panna vaid üsna peenikesi ja sirgeid oksi).
Milline oksapurustaja sul on? Just mõtlesin, et vaja soetada, ei tahaks jama koju osta.
Ei ole see, kellele vastad, aga meil on Scheppach oksapurustaja. Üldiselt võib sellega rahule jääda. Purustab kuni sõrmejämedusi oksi. All on kanister, kui saab täis, kallad aia äärde või peenardele multšiks. Kuna tänapäeval ei lubata enam aedades lõket teha, siis on oksapurustaja päris kasulik abimees okstest vabanemisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 03:48
Need tavalised ehituspoodide praegused sooduspakkumised ongi ainult sirgete pulgakeste jaoks, läbimõõduga 4,5cm u sama, mida võtaks tavaline aiakäär. Neidki peab veel lühemaks hakkima. Kui tahta suuremaid oski purustada, siis seda osta on väga kallis, pigem tasuks suuremaks tööks koguda oksi/puu maha võtta ja korralik masin rentida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline