Ja kui mõni vanem keerab segi ja mõtleb kümme aastat peale sünnitamist, et sellest lapsest oleks ikka pidanud vabanema? Perekonnas teistel ka vaimseid probleeme, hoiame ikka kätt ja räägime, ehk rohkem ei juhtu? Lapse hüljanud ja hooletusse jätnud vanematele nõutakse küll alati täie rauaga karistusi aga kui abitu vastsündinu sellesama tegevuse tagajärjel surnud on, siis tuntakse vanemale millegipärast hirmasasti kaasa. Miks?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35Mingi suvalise inimese mahalöömist ja lapsest vabanemist siiski võrrelda ei saa, sest oleks see naine teinud seda varem, oleks kõik olnud legaalne ja korras. Lihtsalt inimene keeras segi ja ignoreeris enda jaoks fakti, et ta on rase. Nende peres on vaimse tervise probleeme rohkemgi, seega pole ime, et sellel naisel need samuti on. Ka vaimuhaiget tapjat vangi ei panda. Sinu meeleheaks naise vangi pistmine ei aita mitte midagi.A mis neist ülejaanud tapjatestki vangi panna, keegi normaalse psüühikaga ju nagunii ei tapa ja mingit signaali ühiskonnale pole vaja anda. Kui mõni oma 5 või 10 aastase maha lööb, siis mis see vangipanek ikka muudab? Eriti, kui sugulased ka tapjat toetavad. Nii mõtledki või?
Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?
-
Külaline
-
Külaline
No näed, ilmselt läks isegi veel hästi, et magama looma ei panda. Mis ta siis hulgub järelvalveta ja tassib surnud imikuid teiste silme alla... Koera perenaine on ikka selgelt suurem süüdlane kui tapjast ema. Haige.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:00 Lapse leidnud koera perenaine saab trahvi!
Et siis tegu ei olnudki vastsündinu tapmisega vaid kõigest lapsest vabanemisega ehk sünnitusjärgse abordiga? No sellisel juhul ei vääri ema muidugi karistust.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35 Mingi suvalise inimese mahalöömist ja lapsest vabanemist siiski võrrelda ei saa, sest oleks see naine teinud seda varem, oleks kõik olnud legaalne ja korras. Lihtsalt inimene keeras segi ja ignoreeris enda jaoks fakti, et ta on rase. Nende peres on vaimse tervise probleeme rohkemgi, seega pole ime, et sellel naisel need samuti on. Ka vaimuhaiget tapjat vangi ei panda. Sinu meeleheaks naise vangi pistmine ei aita mitte midagi.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Juba mitmes kord loen siit mingit imelikku mõttekäiku: "sinu meeleheaks", "siis sinusugused ehk saavad mingi kahtlase rahulduse"... No misasja, kas sa nagu tõsimeeli arvad, et keegi hõõrub kahjurõõmsalt käsi, et naine saab karistuse? No mis rahuldust keegi peaks sellest saama?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35Mingi suvalise inimese mahalöömist ja lapsest vabanemist siiski võrrelda ei saa, sest oleks see naine teinud seda varem, oleks kõik olnud legaalne ja korras. Lihtsalt inimene keeras segi ja ignoreeris enda jaoks fakti, et ta on rase. Nende peres on vaimse tervise probleeme rohkemgi, seega pole ime, et sellel naisel need samuti on. Ka vaimuhaiget tapjat vangi ei panda. Sinu meeleheaks naise vangi pistmine ei aita mitte midagi.A mis neist ülejaanud tapjatestki vangi panna, keegi normaalse psüühikaga ju nagunii ei tapa ja mingit signaali ühiskonnale pole vaja anda. Kui mõni oma 5 või 10 aastase maha lööb, siis mis see vangipanek ikka muudab? Eriti, kui sugulased ka tapjat toetavad. Nii mõtledki või?
Ju on need meie spetsialistid piisavalt targad ja oskavad aru saada, kas naine vajab vanglakaristust või psühhiaatriahaiglat. Ilmselt vajab ta siiski mõlemat.
Ja öelda elusalt sündinud vastsündinu kohta, et temast "vabanemine" ei ole sama, mis suvalise inimese maha löömine...? No, mis mõttes nagu? Et kuna ta on vastsündinu ja ilmselt ei tea veel enda olemasolust, siis ei ole tema tapmine sama, kui tapetakse täiskasvanud inimene?
-
Külaline
Oot, selgita korra seda mõttekäiku lähemalt. Suvalise inimese mahalöömine versus oma lapse jätmine metsa - miks neid võrrelda ei saa?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35
Mingi suvalise inimese mahalöömist ja lapsest vabanemist siiski võrrelda ei saa, sest oleks see naine teinud seda varem, oleks kõik olnud legaalne ja korras.
Ma eeldan, et sa võrdled imiku metsajätmist abordiga. Et kui oleks aborti teinud, oleks ok. Ja see sinu silmis vähendab vastsündinu tapmise tõsisust.
Kas ma saan sinust õigesti aru?
-
Külaline
Aga tal on paraku õigus. Abort on ju legaalne. See ebanormaalsus kasvatabki sihukest arusaamist, et mis vahet seal siis enam, kas sees- või väljaspool emakat.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:33Oot, selgita korra seda mõttekäiku lähemalt. Suvalise inimese mahalöömine versus oma lapse jätmine metsa - miks neid võrrelda ei saa?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35
Mingi suvalise inimese mahalöömist ja lapsest vabanemist siiski võrrelda ei saa, sest oleks see naine teinud seda varem, oleks kõik olnud legaalne ja korras.
Ma eeldan, et sa võrdled imiku metsajätmist abordiga. Et kui oleks aborti teinud, oleks ok. Ja see sinu silmis vähendab vastsündinu tapmise tõsisust.
-
Külaline
Mis pläma see veel on?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:44 Postitus on kustutatud
P S Ma ei ole selle lapsetapmist õigustava isikuga mitte üks kriips nõus, aga sinu feminismi jutust ka üldse aru ei saa. Mis "pole olemas naiste kuritegu, mida nad suudaksid hukka mõista üldse kunagi"? Mis see lause tähendama peaks?
-
Külaline
Kas on vahe, kui ema meeltesegaduses jätab vastsündinu surema või isa raputab surnuks /vigaseks. Kas naistele peaks antama kõik andeks ja mõistma?
Või kui lapse isa oleks võtnud lapse peale sündi ja jätnud kuhugi, nagu praegu.
-
Külaline
Või võtame näiteks selle mehe, kes enda ja 4aastase poja üles poos. Kui mees oleks juhtumisi nööri otsast elusalt maha lõigatud, kas siis ka ei oleks tohtinud tema üle kohut pidada? Et keeras ära ja mis siis ikka, ega last ju nagunii tagasi ei too?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 16:01 Kas on vahe, kui ema meeltesegaduses jätab vastsündinu surema või isa raputab surnuks /vigaseks. Kas naistele peaks antama kõik andeks ja mõistma?
Või mitu päeva, nädalat, kuud pärast lapse emaüsast väljumist võib sellist last tagajärgedeta tappa või omaette surema jätta?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:47Aga tal on paraku õigus. Abort on ju legaalne. See ebanormaalsus kasvatabki sihukest arusaamist, et mis vahet seal siis enam, kas sees- või väljaspool emakat.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:33Oot, selgita korra seda mõttekäiku lähemalt. Suvalise inimese mahalöömine versus oma lapse jätmine metsa - miks neid võrrelda ei saa?Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 14:35
Appi aina hullemaks läheb. Vastsündinud laps on sellest hetkest inimene, indiviid, kui ta sünnib ja oma kopsudega hingab. Abort on hoopis midagi muud. Säilitagem nüüd ikka kaine mõistus. Miks muidu on abordile ajapiirang pandud.
Ma olen see, kes ikka soovib karistust. Ei ma ei saa sellest haiglast rahuldust, vaid kinnitust, et üksgi pahategu(olgu see siis "hulluna" tehtud) ei jää tagajärgedeta ja ma ei elagi nõõ nõmedas maailmas, kus lapsest vabanejad saavad rahulikult ringi käia.
Kes selle eest kaitseb, et ta "vaimselt ebastabiilsena" uuesti rasedaks ei jää ja seda uuesti ei tee.
-
Külaline
Kaldun arvana, et karistuseks on psühiaatriline sundravi. Ei usu kuidagi, et sellise teo sooritanud inimene on täie mõistuse juures. Arvata on, et talle tehakse vastavad uuringud ja testid, mis saavad määravaks otsuste tegemisel, kas tuleb vanglakaristus või kinnine raviasutus.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 13:05 Mul ükskõik, kuidas see lõppeb. Selge ju, et ainuke tähtis asi selle loo juures, lapse surm, ei ole tagasipööratav. Miks see naine nii käitus või mis täpselt juhtus ja kas ta saab ikka kõva karistuse, ei ole minu jaoks olulised. Ilmselgelt ta kupli all pole korras ja kas teda nüüd karistada või mitte, ei muuda mitte midagi. Kellelegi teisele ta ohtlik ei ole, et teda peaks vangis hoidma. Ehk teda aidatakse vaimse tervise probleemidega. Paljud inimesed tahaks nagu mingit kättemaksu, aga mis see siis muudab, ma ei saa aru.
-
Külaline
Seda ütles Gogoli loodud kasakapealik Tarass Bulba, mitte Piibel.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 13:43 Minu ema ütles"ise ma su sünnitasin/ sigitasin,ise ma su tapan" see on vist mingi piiblist pärit väljend. Ma küll hästi seda ei uskunud, aga mine tea, äkki emadel ongi selline õigus, mõtlesin. Nüüd tundub, et ongi.
-
Külaline
Väga paljude poolt seda verejanu ja hüsteeritsemist ju on, teemaalgatus on samas võtmes: mis te arvate, mis nüüd siis saab. Mitte keegi pole öelnud, et see tegu oleks aktsepteeritav, keegi kiidaks seda heaks või mida iganes, aga mis siis nüüd saab, mind näiteks tõesti üldse ei huvita nagu siin mõnda. Eriti huvitab see seda naistevihkajat, kelle arvates tuleb naine üleüldse trellide tahab panna eluajaks, sest ta on ju naine. Küll seaduseandjad otsustavad, kas ta saab ravi või pannakse vangi, minu jaoks see näiteks tõesti oluline ei ole.Juba mitmes kord loen siit mingit imelikku mõttekäiku: "sinu meeleheaks", "siis sinusugused ehk saavad mingi kahtlase rahulduse"... No misasja, kas sa nagu tõsimeeli arvad, et keegi hõõrub kahjurõõmsalt käsi, et naine saab karistuse? No mis rahuldust keegi peaks sellest saama?
-
Külaline
Või võtame näiteks selle mehe, kes enda ja 4aastase poja üles poos. Kui mees oleks juhtumisi nööri otsast elusalt maha lõigatud, kas siis ka ei oleks tohtinud tema üle kohut pidada? Et keeras ära ja mis siis ikka, ega last ju nagunii tagasi ei too?
[/quote]
See oli tütar, mitte poeg. Lihtsalt remargi korras, mitte et see antud kontekstis oluline oleks.
[/quote]
See oli tütar, mitte poeg. Lihtsalt remargi korras, mitte et see antud kontekstis oluline oleks.
-
Külaline
Sind ei huvita, aga need, keda huvitab, on automaatselt verejanulised ja hüsteeritsejad? Kah huvitav teada.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 16:28Väga paljude poolt seda verejanu ja hüsteeritsemist ju on, teemaalgatus on samas võtmes: mis te arvate, mis nüüd siis saab. Mitte keegi pole öelnud, et see tegu oleks aktsepteeritav, keegi kiidaks seda heaks või mida iganes, aga mis siis nüüd saab, mind näiteks tõesti üldse ei huvita nagu siin mõnda. Eriti huvitab see seda naistevihkajat, kelle arvates tuleb naine üleüldse trellide tahab panna eluajaks, sest ta on ju naine. Küll seaduseandjad otsustavad, kas ta saab ravi või pannakse vangi, minu jaoks see näiteks tõesti oluline ei ole.Juba mitmes kord loen siit mingit imelikku mõttekäiku: "sinu meeleheaks", "siis sinusugused ehk saavad mingi kahtlase rahulduse"... No misasja, kas sa nagu tõsimeeli arvad, et keegi hõõrub kahjurõõmsalt käsi, et naine saab karistuse? No mis rahuldust keegi peaks sellest saama?
-
Külaline
Verejanu on inimestes tõesti suur. Selle nähtuse taga on tegelikult empaatiapuudus, suutmatus ette kujutada, et ka mina ise võin kunagi halbade asjaolude kokkulangemisel mingisse sarnasesse olukorda juhtuda - autosõidul eksides kedagi tappa, mingitel asjaoludel oma võimeid valesti hinnata ning seeläbi endale või teistele viga teha, et mind võib tabada mõni vaimne häire, mida ma ise ära ei tunne ja selle vastu õigel ajal midagi ette ei võta jne jne jne. Kuni lihtsalt inimlike nõrkusteni välja, millest muidu tore ja tubli inimene ühel hetkel millegipärast jagu enam ei saanud. On selge, et lapse tapja oli vaimselt häiritud olekus, juba tegu ise on selline, et seda ei tee ükski terve mõistusega inimene. Järelikult vajab see naine abi, mitte karistamist. Loodan, et ta seda saab ning suudab oma elu kuidagi edasi elada mõistlikul moel.
-
Külaline
Selliste juhtumite korral tuleb politsei poolt küsitlus teha kohe. Nüüd on ta juba ammu mõistuse ja loogika põhjal välja mõelnud kõige parema legendi ja tegevuskava.
-
Külaline
need kes on asjaga kuidagi seotud, ei tahaks sellest mitte mõeldagi.
Ja need kes pole seotud, neile pakub huvi ja põnevust sellest mõtlemine
Ja need kes pole seotud, neile pakub huvi ja põnevust sellest mõtlemine
Mingi järjekordne holier-than-thou.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 16:38 Verejanu on inimestes tõesti suur. Selle nähtuse taga on tegelikult empaatiapuudus, suutmatus ette kujutada, et ka mina ise võin kunagi halbade asjaolude kokkulangemisel mingisse sarnasesse olukorda juhtuda - autosõidul eksides kedagi tappa, mingitel asjaoludel oma võimeid valesti hinnata ning seeläbi endale või teistele viga teha, et mind võib tabada mõni vaimne häire, mida ma ise ära ei tunne ja selle vastu õigel ajal midagi ette ei võta jne jne jne. Kuni lihtsalt inimlike nõrkusteni välja, millest muidu tore ja tubli inimene ühel hetkel millegipärast jagu enam ei saanud. On selge, et lapse tapja oli vaimselt häiritud olekus, juba tegu ise on selline, et seda ei tee ükski terve mõistusega inimene. Järelikult vajab see naine abi, mitte karistamist. Loodan, et ta seda saab ning suudab oma elu kuidagi edasi elada mõistlikul moel.
-
Külaline
Tüli tekitamise eest?? Kui koer poleks titte leidnud ja metsast välja tassinud, poleks keegi kunagi midagi teada saanudki. Metsloomad oleks kõik jäljed kaotanud ja kõik oleks kõige paremas korras. Aga nüüd - politsei töötunnid, nelja tuule poole pagenud ema aafrikast koju tagasitoomise kulu, vangla ja kohtukulud. Koer, kurat!Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 15:00 Lapse leidnud koera perenaine saab trahvi!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist