Sa võiksid ju nüüd meile selgitada, kuidas hepatiit taara küljest taara korjaja külge üle hüppab. Täitsa põnev oleks lugeda. Ja et millisest hepatiidist üldse täpsemalt jutt käib jne.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 20:09 Minu jaoks on ka asi hügieenis. Ilmaski ei puudutaks ma poetaguse parmu taarat. Lisaks ebaesteetilisusele võib seal olla ka haiguseid (hepatiit?!). Ammugi ei paneks ma selliseid ebahügieenilisi asju oma beebi kärusse. Ilmselt korjad ja viid taara ära ja pärast katsud nende kätega last.
Muidu, iseenesest mulle väga meeldib see taarasüsteem. Enda taara viin alati ära, mitte ei viska prügikasti. Samas, need taarapunktid võiksid natukene puhtamad olla küll. Ideaalis võiks olla sealsamas ka kätepesu võimalus. Mõnes üksikus isegi on.
Taara korjamine
-
Külaline
-
Külaline
https://www.terviseinfo.ee/et/blogi/483 ... -a-b-c-d-eKülaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 23:01Sa võiksid ju nüüd meile selgitada, kuidas hepatiit taara küljest taara korjaja külge üle hüppab. Täitsa põnev oleks lugeda. Ja et millisest hepatiidist üldse täpsemalt jutt käib jne.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 20:09 Minu jaoks on ka asi hügieenis. Ilmaski ei puudutaks ma poetaguse parmu taarat. Lisaks ebaesteetilisusele võib seal olla ka haiguseid (hepatiit?!). Ammugi ei paneks ma selliseid ebahügieenilisi asju oma beebi kärusse. Ilmselt korjad ja viid taara ära ja pärast katsud nende kätega last.
Muidu, iseenesest mulle väga meeldib see taarasüsteem. Enda taara viin alati ära, mitte ei viska prügikasti. Samas, need taarapunktid võiksid natukene puhtamad olla küll. Ideaalis võiks olla sealsamas ka kätepesu võimalus. Mõnes üksikus isegi on.
Siit saad lugeda, kuidas hepatiit levib.
-
Külaline
Äkki sa oleks nii lahke ja viitaks konkreetsele lõigule ka, mida leiad, et see just ongi see taarakorjamise risk hepatiiti haigestumisel.
-
Külaline
A-hepatiit levib fekaal-oraalselt ehk seda võib pesemata kätega, toidust ja joogist saada, aga vähetõenäoline. Pigem arengumaade haigus, kui kusagil Aafrika riigis süüa tänavatoitu või juua kraanivett, siis on mingi võimalus saada, kui pole vaktsineeritud. B- ja C-hepatiit levivad vere teel ja sugulisel kontaktil, võib saada kui torgata mõni vedelev süstal jalga või kätte ja prügi huilgas võib neid leiduda, sest narkomaania on üsna levinud. HiV samas hävib õhu käes kiiresti, ei nakku nii kergesti.
-
Külaline
-
Külaline
Kui teemaalgatajale nii sobib ja ta ise rahul on, siis korjaku pealegi.
Ise ma ei korja, sest käe otsas on taarat tüütu vedada. Kui just taarapunktiga poodi lähedal ei ole. Purgid on tihti ebameeldivalt kleepuvad ja määrivad koti ära; mul on kodus olemas spetsiaalsed taara vedamise prügikotid, aga oma käekotis olevat puhast kotti ma ära määrida ei tahaks.
Jätan vedeleva taara pigem neile, kes seda viit eurot minust rohkem vajavad. Olen näinud, et ümbruskonna lapsed teenivad endale mõnikord sedasi taskuraha, väike teenistus seegi.
Ise ma ei korja, sest käe otsas on taarat tüütu vedada. Kui just taarapunktiga poodi lähedal ei ole. Purgid on tihti ebameeldivalt kleepuvad ja määrivad koti ära; mul on kodus olemas spetsiaalsed taara vedamise prügikotid, aga oma käekotis olevat puhast kotti ma ära määrida ei tahaks.
Jätan vedeleva taara pigem neile, kes seda viit eurot minust rohkem vajavad. Olen näinud, et ümbruskonna lapsed teenivad endale mõnikord sedasi taskuraha, väike teenistus seegi.