lihttööd terve elu - ainus väljavaade?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

ann kirjutas: 14 Aug 2024 15:49 Milles probleem on? Nn lihttööd on väga vajalikud. Kui inimene teeb seda hästi ja talle meeldib, siis onju kõik korras. Ei saagi kõik olla tippspetsialistid. Ülikooliharidus võib olla, aga see pole kõige tähtsam. Vaata ringi kutsehariduses, ehk leiad sealt midagi.
Nõus. Aga probleem ongi see, et nende lihttööde eest saab naeruväärset palkka ja see on ka üsna suur põhjus, miks lihttööd halvaks peetakse. A'la phäh sa oled tühipaljas "koristaja või müüja".
Ma olen koristustööd(igasugust) teinud üle 15 aasta ja mulle täiega meeldib see. AGA nüüd ma ilmselt olen sunnitud uue ala valima, sest palk ei tõuse ja selle tööga ei ela lihtsalt ära.
Oma koristusfirma tegemise jaoks ei ole mul ärivaistu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 17:41
ann kirjutas: 14 Aug 2024 15:49 Milles probleem on? Nn lihttööd on väga vajalikud. Kui inimene teeb seda hästi ja talle meeldib, siis onju kõik korras. Ei saagi kõik olla tippspetsialistid. Ülikooliharidus võib olla, aga see pole kõige tähtsam. Vaata ringi kutsehariduses, ehk leiad sealt midagi.
Nõus. Aga probleem ongi see, et nende lihttööde eest saab naeruväärset palkka ja see on ka üsna suur põhjus, miks lihttööd halvaks peetakse. A'la phäh sa oled tühipaljas "koristaja või müüja".
Ma olen koristustööd(igasugust) teinud üle 15 aasta ja mulle täiega meeldib see. AGA nüüd ma ilmselt olen sunnitud uue ala valima, sest palk ei tõuse ja selle tööga ei ela lihtsalt ära.
Kaks tuttavat naist tegid oma koristusfirma. Mõlemal üks inimene lisaks endale tööl. Maksavad endale igas kuus 2500 neto.
Külaline

Selleks pole mingit vaistu vaja. Esialgu teedki nii, et üksi koristad. Kui kliendid on olemas, siis teed lihtsalt sama asja firma kaudu, mida praegu teed. Raamatupidajaid on mustmiljon, kes aitavad paberimajanduse ära vormistada. Hakka aga julgelt pihta ja mitte midagi rasket pole. Kui enam ise ei jõua kliente ära teenindada, siis võtad kellegi juurde.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Tõtt öelda julgen väita, et koristajad võivad elada isegi päris hästi. Oleneb asjaoludest.

Kuupalk ühel objektil töötades võib olla tõesti iseenesest väike, kuid arvestada tuleb, et tavaliselt pole see ka 8-tunnine tööpäev, vaid nt 3 tundi päevas. Nt õhtuti, mil kontoris inimesed töö lõpetavad ja koju lähevad, tuleb koristaja. Nobedamad saavad kiiremini töö tehtud ja võivad võtta päevas mitu objekti. Üha kasvav trend on palgata koristaja oma koju. Tänapäeva inimesed eelistavad tihti ise toiduvalmistamise asemel tellida toitu ja kodu koristama tellida vastava teenuse. Koristajal on olemas professionaalsed vahendid, mis hõlbustavad tööd tunduvalt. Seega tööpuudust karta küll ei maksa, pigem tuleb seda tööd just juurde. Hästi palju töötab naturaalne reklaam - ehk et häid koristajaid otsitakse tihti tuttava kogemuste kaudu.

Mu sõbranna on tubli koristaja ja teenib normaalselt. Ta käib inimeste kodudes ja hea töö tegijat soovitatakse teistelegi. Koristamine hoiab teda lisaks füüsiliselt hästi vormis sellal kui mina arvuti taga istujana maadlen lisakilodega. Nii et isiklikult julgen seda elukutset täitsa soovitada, midagi halba ma sellises valikus küll ei näe.
Külaline

Nõustun eelnevate kirjutajatega. Koristajana elab kenasti ära. Normaalne töö ja kui oma firma alt teed, siis ok palk.
Tööpuudust karta pole.
See, et mõni loll ülevalt alla vaatab, no jumal temaga.
Teemaalgataja

Postitus Postitas Teemaalgataja »

Aitäh vastuste eest, sain nüüd aru et probleemi tegelikult ilmselt praegu ei olegi. Mulle meeldib mu praegune lihttöö, sest see on mitmekülgne ja mõõdukalt aktiivne, palk on ka tuntavalt suurem kui miinimum. Lihttöö all mõtlesin sellist millele kandideerides pole põhiharidustki vaja ega kutseharidust.

Mulle oli lihtsalt mulje jäänud, et lihttööle mineku asemel tuleks eelistada midagi muud, sest mingid ametid on äkki nõutumad. Gümnaasiumi matemaatika läks mul näiteks hästi ja natuke naljakas tundub, et nii süvitsi õpitakse asju mida enam iial vaja ei lähe. Lihtsalt mingi mõttetu silmaring :D

Aga küllap on praegu kõik hästi, sest elu on praegu iseenest huvitav küll.
Külaline

Teemaalgataja kirjutas: 15 Aug 2024 12:15 Aitäh vastuste eest, sain nüüd aru et probleemi tegelikult ilmselt praegu ei olegi. Mulle meeldib mu praegune lihttöö, sest see on mitmekülgne ja mõõdukalt aktiivne, palk on ka tuntavalt suurem kui miinimum. Lihttöö all mõtlesin sellist millele kandideerides pole põhiharidustki vaja ega kutseharidust.

Mulle oli lihtsalt mulje jäänud, et lihttööle mineku asemel tuleks eelistada midagi muud, sest mingid ametid on äkki nõutumad. Gümnaasiumi matemaatika läks mul näiteks hästi ja natuke naljakas tundub, et nii süvitsi õpitakse asju mida enam iial vaja ei lähe. Lihtsalt mingi mõttetu silmaring :D

Matemaatika pole kunagi mõttetu ja asi pole mingis silmaringis. Matemaatika arendab väga hästi aju. Ja matemaatikaga oleks väga palju teha. Nagu ütlesin, näiteks saad valida TalTechi magistriprogrammidest erinevaid asju, mis kõik toovad hiljem hästi sisse. Matemaatikaoskus on väga suur pluss ja põhiasjad õpetatakse kõik juba gümnaasiumis ära. Pigem on inimestel probleem see, et tahavad olla mugavusstsoonis ja ei taha midagi õppida ega muuta, siis leitakse igasuguseid vabandusi, et ei saa teha seda, teist ja kolmandat. Iga muutus ongi hirmus, aga tuleb võtta kätte ja teha ära, kui on soov saada tasuv ja huvipakkuv töö.
Külaline

Minu arvates polegi tähtis millist tööd sa oma elus teed, lihtsalt haritud inimene on parem ja huvitavam olla eelkõige töövälises elus. Vaatan vahel mingeid rullnokk Aikusid, kes võivad oma lihttöö eest tegelikult päris palju teenida, aga see nende loll pea on ihule suureks nuhtluseks. Pereerus käib kogu aeg suur draama mõne omasuguse rullnokatariga, raha kulutatakse arulagedalt, mistõttu tekivad võlad jne. Ei oska nad asju ajada, ennast väljendada ega lapsi kasvatada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 12:20
Teemaalgataja kirjutas: 15 Aug 2024 12:15 Aitäh vastuste eest, sain nüüd aru et probleemi tegelikult ilmselt praegu ei olegi. Mulle meeldib mu praegune lihttöö, sest see on mitmekülgne ja mõõdukalt aktiivne, palk on ka tuntavalt suurem kui miinimum. Lihttöö all mõtlesin sellist millele kandideerides pole põhiharidustki vaja ega kutseharidust.

Matemaatika pole kunagi mõttetu ja asi pole mingis silmaringis. Matemaatika arendab väga hästi aju. Ja matemaatikaga oleks väga palju teha. Nagu ütlesin, näiteks saad valida TalTechi magistriprogrammidest erinevaid asju, mis kõik toovad hiljem hästi sisse. Matemaatikaoskus on väga suur pluss ja põhiasjad õpetatakse kõik juba gümnaasiumis ära. Pigem on inimestel probleem see, et tahavad olla mugavusstsoonis ja ei taha midagi õppida ega muuta, siis leitakse igasuguseid vabandusi, et ei saa teha seda, teist ja kolmandat. Iga muutus ongi hirmus, aga tuleb võtta kätte ja teha ära, kui on soov saada tasuv ja huvipakkuv töö.
Kuidas see magistritööd kokku kirjutamine sind nii väga arendab ja targemaks teeb. Asi, mis enamasti jääb kuhugi riiulile tolmama. Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
Külaline

Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
Eks igaühele oma. Tore, et oled rahul oma tasemega.
Külaline

No aga kui oled seda tööd juba 10-15 aastat teinud, siis enamustel läheks ikka pikapeale natuke igavaks. Siis võiksid ju edasi tõusta sellel samal alal, näiteks juhatajaks või asutad oma ettevõtte ja palkad inimesed.

Kuidas praegu rahaga toime tuled? Kas elad mehega koos ja arvad, et sellepärast on rahaliselt sul kõik korras? Ükskord võid ju üksi jääda, ei pea lahkuminek olema, näiteks mees sureb või satub õnnetusse ja jääb sulle hooldada. Sellisteks olukordadeks pead suutma oma palgast koguda ja kõrvale panna, vajadusel ka sissetulekuid suurendama. Lihttöötajad on tavaliselt kõige nõrgemas seisus, sest neid koondatakse kõige ennem, ja uut tööd on kõige raskem leida, sest oskusteta kohale kandideerib alati tuhandeid inimesi korraga. Sellepärast ongi sellel tööl selline maine, et pigem püsitakse seal lühikest aega ja kuni mingid asjaolud inimese elus paranevad (omandab hariduse või rohkem oskuseid ja saab edasi liikuda kohale, kus ta ei ole nii asendatav).
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 01:12 Sooh, et Eestis on elu nii hea, et kui lapsi ei plaani, siis ei pea isegi täiskoormuselt tööle minema.
Mul on kaks last ja töötan kooli kõrvalt (oma erialal) poole kohaga. Elab vallalisena kenasti ära. Pole vaja arutult kulutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 20:57
Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
Ja nii lapsiku tasemega oskadki vastata oma magistri pealt? Tõesti ilmaasjata nühkisid uksi. Paber koltub sahtlis ja sinu tööd polnud mitte kellelegi vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 05:56
Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 20:57
Ja nii lapsiku tasemega oskadki vastata oma magistri pealt? Tõesti ilmaasjata nühkisid uksi. Paber koltub sahtlis ja sinu tööd polnud mitte kellelegi vaja.
Ma arvan, et keegi lihtsalt ei jaksa sulle igas teemas uuesti ja uuesti ühte ja sama asja seletada. Haridusest räägiti alles teemas "Kas haridus on oluline". Mine värskenda oma mälu, sealt leiad ka vastuse oma küsimusele, mida ülikoolis õppimine annab.
teemaalgataja

Postitus Postitas teemaalgataja »

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 21:37
Kuidas praegu rahaga toime tuled? Kas elad mehega koos ja arvad, et sellepärast on rahaliselt sul kõik korras?
Elan praegu üksi üürikorteris
Külaline

Mõttetu sulle seletada, sest su mõtlemine on nii piiratud. Seda annabki haridus. Seda töö kirjutamist oli mulle endale vaja, ma arenesin selle käigus. Paberit on ka vaja, sain oma töökoha tänu sellele. Jah, selline hirmus laua taga töö, mida sina põlgad ja mille vajalikkusest sina aru ei saa. Sinu arust on töö ainult augu kaevamine ja juppide kokku keevitamine, mõistus ei võta muud. Minule ei sobi lihttööd, ei soovi neid teha, igav on ja raha saab vähe. Mina tahan, et minu töö oleks huvitav ja saaksin normaalselt palka, sellepärast oli ainuke võimalus õppimine. Mingi kutsekool poleks seda andnud. Aga nagu ütlesin, igaühele oma, sulle kutsekool, mulle magister, kõik on rahul. Ainuke, kes siin teisi maha teeb, oled sina.
Külaline

Rullnokkmehele üks tänane artikkel:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120314137 ... sa-piinlik
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 11:01
kui sa midagi kasulikku ei oska (peale keskkoolimatemaatika ja emakeele), siis polegi muud tööd.
No neid ei oska päris paljud inimesed, seega see oleks juba kõva sõna küll. Kui keskkoolimatemaatika on hästi selge, siis saaks minna näiteks magistrisse statistikat või majandusanalüüsi õppima, millega saab päris hea töö. Raportite kirjutamisel on hea eesti keel väga oluline. Ma olin magistris taolist asja õppimas ja õppejõud olid väga hädas, sest mitmed ei osanud keskkooli tasemel matemaatikatki.
Loomulikult saab nende teadmistega minna edasi õppima, seda ju ütlesingi. AINULT keskkoolimatemaatika või hea emakeelega ei pääse kuhugi marjamaale.
Lepatriinu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lepatriinu »

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 19:28

Kuidas see magistritööd kokku kirjutamine sind nii väga arendab ja targemaks teeb. Asi, mis enamasti jääb kuhugi riiulile tolmama. Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
No aga kas sul on siis magistrikraad ja kutseharidus mõlemad, et tead kohe niimoodi võrrelda?
Külaline

Lepatriinu kirjutas: 16 Aug 2024 14:41
Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 19:28

No aga kas sul on siis magistrikraad ja kutseharidus mõlemad, et tead kohe niimoodi võrrelda?
Mul on kaks kõrgharidust. Üks neist on rakenduskõrg. Kohe kindlasti oleks see mulle tavaelus suureks kasuks, kui läbiksin mõne kutseeriala a la kokanduse, elektriku, õmblemise, fotograafi, autoremondilukksepa jne eriala. Neid oskuseid vajan ma oma tavapärases elus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline