True Crime fännidele

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 10:24 Pole päris true crime aga kas olete vaadanud "The Curious Case Of Natalia Grace" doku seriaali? Milliseid mõtteid tekitas?
Mina vaatasin sinna maani, kus ta sai need uued vanemad(isa mingi pastor, tumedanahaline) ja siis oli, et next episode... tuleb nende vanemate poolt midagi shokeerivat. Mis seal siis juhtus ja kuidas ta neid ninatpidi tõmbas, ma näinud ei ole.
On need uued osad kusagil olemas?

Kahtlane värk on selle Nataliaga. Minu arust päris süütu ja ingel ta ka pole. Aga kogu värgi kohta ütleks, et võimalik vaid Ameerikas.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 23:29
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 10:24 Pole päris true crime aga kas olete vaadanud "The Curious Case Of Natalia Grace" doku seriaali? Milliseid mõtteid tekitas?
Mina vaatasin sinna maani, kus ta sai need uued vanemad(isa mingi pastor, tumedanahaline) ja siis oli, et next episode... tuleb nende vanemate poolt midagi shokeerivat. Mis seal siis juhtus ja kuidas ta neid ninatpidi tõmbas, ma näinud ei ole.

Kahtlane värk on selle Nataliaga. Minu arust päris süütu ja ingel ta ka pole. Aga kogu värgi kohta ütleks, et võimalik vaid Ameerikas.
Ma ka ei ole sealt edasi näinud. Arvan, et oleks ikka suur ime, kui sellise lapsepõlve juures sel Natalial praegu mingeid vaimseid probleeme ei oleks. Selliseid mõtlen, mis täiskasvanuna adopteerimisel hakkaksid probleeme tekitama. Mulle see pastori pere tundus ka veidi imelik aga võibolla usklikud ongi sellised. Nad ei adopteerinud ju last, vaid lapsest saati iseseisvuma sunnitud olnud noore täiskasvanu. Aga suhtumine temasse tundus olevat küll pigem kui lapsesse. Mina usun küll, et ta on täielikult oma kasvatuse (õigemini selle puudumise) ja lapsepõlve tulem.

Eelmised vanemad olid vägivaldsed, kuulsusenäljas sotsiopaadid. Mõlemad, mitte ainult ema.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 08:09
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 23:29

Ma ka ei ole sealt edasi näinud. Arvan, et oleks ikka suur ime, kui sellise lapsepõlve juures sel Natalial praegu mingeid vaimseid probleeme ei oleks. Selliseid mõtlen, mis täiskasvanuna adopteerimisel hakkaksid probleeme tekitama. Mulle see pastori pere tundus ka veidi imelik aga võibolla usklikud ongi sellised. Nad ei adopteerinud ju last, vaid lapsest saati iseseisvuma sunnitud olnud noore täiskasvanu. Aga suhtumine temasse tundus olevat küll pigem kui lapsesse. Mina usun küll, et ta on täielikult oma kasvatuse (õigemini selle puudumise) ja lapsepõlve tulem.

Eelmised vanemad olid vägivaldsed, kuulsusenäljas sotsiopaadid. Mõlemad, mitte ainult ema.
Ma see eelmine. Täitsa nõus.

See Cristina ju dokis ei osalenud ja tegelikult me ei tea, mis ja kui palju sellest tõsi on. Küll aga see isa oli oma silmade punnitamise ja võltsnutuga minu jaoks natuke veider ja ebausutav ja liialdav. Osa võis tõsi olla küll.

Mind täiega häiris see, kuidas Natalia nende uue pere lastega oli. Ma ei teagi miks. Täiskasvanuna liiga lapsemeelne. Eks see lapsepõlv jätab tõesti trauma. Ma arvan et Natalia ise on ka mingil määral manipulaator ja mingil määral sotsiopaat.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 08:59 Ma see eelmine. Täitsa nõus.

See Cristina ju dokis ei osalenud ja tegelikult me ei tea, mis ja kui palju sellest tõsi on. Küll aga see isa oli oma silmade punnitamise ja võltsnutuga minu jaoks natuke veider ja ebausutav ja liialdav. Osa võis tõsi olla küll.

Mind täiega häiris see, kuidas Natalia nende uue pere lastega oli. Ma ei teagi miks. Täiskasvanuna liiga lapsemeelne. Eks see lapsepõlv jätab tõesti trauma. Ma arvan et Natalia ise on ka mingil määral manipulaator ja mingil määral sotsiopaat.
Ma üldse ei imesta, et ta ei oskagi lastega kuidagi olla ja see jätab normaalsetele inimestele kummalise mulje. Lastega suhtlus, mis tuleb puhtalt tema oma kogemustee põhjalt... Ilmselt on jah, kuna muud pole kogenud ega eriti vist näinudki.
Huvitav

Postitus Postitas Huvitav »

Mind huvitavad need, kus inimesed ära kaovad, vahel ka leitakse ja siis on vaja nuputada, kas oli õnnetus või kuri käsi mängus. Nt Kremers ja Froon, mis on siiani ähmane, see itaallanna, kes "läks matkama ja kadus ära", aga pärast tuli välja, et oma pere tappis ta ära jne. Eriti sellised, mis ei ole USAs ja juba kõigile teada, vaid mujal riikides ja vähem meedias läbi käinud. Kas keegi oskab selleteemalisi saateid soovitada?
Külaline

Huvitav kirjutas: 25 Aug 2024 11:43 Mind huvitavad need, kus inimesed ära kaovad, vahel ka leitakse ja siis on vaja nuputada, kas oli õnnetus või kuri käsi mängus. Nt Kremers ja Froon, mis on siiani ähmane, see itaallanna, kes "läks matkama ja kadus ära", aga pärast tuli välja, et oma pere tappis ta ära jne. Eriti sellised, mis ei ole USAs ja juba kõigile teada, vaid mujal riikides ja vähem meedias läbi käinud. Kas keegi oskab selleteemalisi saateid soovitada?
Mulle nendest meeldivd sellistest
Missing 411,
Missing or Murdered (youtube's saadaval),
Into The Dark,
Gone: The Forgotten Women of Ohio,
The Indrani Mukerjea Story: Buried Truth
Külaline

kes Soome keelest aru saavad, siis Supla tasuta keskkonnas on päris hea "Jäljillä" podcast. Lahendamata kuriteod, kadumised üle maailma. Põnevad lood.
Podme keskkonnas on sama tasulisena, aga osasid on rohkem.
Külaline

Just vaatasin The Case of Alex Skeel And His Abusive Girlfriend

https://www.youtube.com/watch?v=jz9CVFKRK6s
Külaline

Seda olen ka vaadanud.
Minu spda ei mõista, kuidas nii käituda saab 🥺😭😭

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Tri ... _Fernandez
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 16:20 Seda olen ka vaadanud.

Süda*
Külaline

Neid psühhopaat-vanemaid on maailmas nii palju. Ma ei tea, kas nendest dokumentaalfilme on tehtud, aga ühed jubedamad lood, mis meelde tulevad on Brianna Lopez ja Arthur Labinjo-Hughes, nemad siis ohvrid.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 23:55

Neid psühhopaat-vanemaid on maailmas nii palju. Ma ei tea, kas nendest dokumentaalfilme on tehtud, aga ühed jubedamad lood, mis meelde tulevad on Brianna Lopez ja Arthur Labinjo-Hughes, nemad siis ohvrid.
Kohutav 😭
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 23:55

Lugedin sisukokkuvõtet, aga seriaali ma kohe kindlasti vaadata ei suuda. 😢
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Kuulasin just läbi podcasti Le Monstre. APPI. Mina polnud sellest midagi kuulnud. Tegemist siis belgia sarivärgistaja-mõrvari-pedofiili-pilastaja ja mille kõigega veel. https://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Dutroux

Aga podcast ise ülihästi tehtud ja huvitav, soovitan!
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 16:20

Süda*
No mis siin mõista on, isegi vikipeedias on ju kirjas, et mõlemad olid arengupeetusega. Ema hakkas 9-aastaselt narksi tegema, koolis käis 8 klassi ja kohtuprotsessi ajal tehtud IQtest näitas, et u 2. klassi lapse tasemel. Mehe kohta on kirjas, et koolis käis 2 klassi, mõlemas jäi istuma st kokku siis vist 4 aastat käis koolis üldse.

Ma ei teagi, kas nende vangi ja surma mõistmine oli õigustatud, ju siis kohus otsustas, et on süüdivad, minu meelest ikkagi ei ole nii tugeva vaimse alaarenguga inimesed võimelised oma tegusid mõistma. Lihtsalt mingi põlvkondade vältel allakäinud geenikombo ja sotsiaalse alamklassi koosmõjul tekkinud inimliigi esindajad, kelle olemasolu ühiskond otsustas ignoda kuni juba hilja. Ma pakun, et määrati kriminaalkaristused, sest avalikkus oli lihtsalt nii vihane. Tegelikult oleks pidanud kuhugi vaimupuuetega inimeste kinnisesse asutusse saatma.

Küsi hoopis, kuidas on võimalik, et lastekaitse ja sotsiaaltöötajad nii käitusid nagu nad käitusid. Vaat need oleks tulnud samamoodi eluks ajaks vangi pista nagu see emagi. Võimalik vaid Ameerikas.
Külaline

Praegu jookseb Duo5 peal eesti kriminalistikasari "Kuum jälg", 3 osa on olnud, ajaloolised mõrvalood. Ma pole suur eesti seriaalide jälgija ja võib-olla on kõik näitlejad kõigile teistele igalt poolt juba ammu tuttavad, aga mulle meeldib, et nii palju on tundmatuid nägusid, kes teevad ülihäid osatäitmisi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 10:54 Praegu jookseb Duo5 peal eesti kriminalistikasari "Kuum jälg", 3 osa on olnud, ajaloolised mõrvalood. Ma pole suur eesti seriaalide jälgija ja võib-olla on kõik näitlejad kõigile teistele igalt poolt juba ammu tuttavad, aga mulle meeldib, et nii palju on tundmatuid nägusid, kes teevad ülihäid osatäitmisi.
Oh, ma juba lootsin, et on mingid uued osad aga kahjuks mitte. Mulle ka meeldis see sari ja seda võiks edasi teha, meil ometi on ju piisavalt ka päris skandaalseid krimilugusid.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 08:09 Oh, ma juba lootsin, et on mingid uued osad aga kahjuks mitte. Mulle ka meeldis see sari ja seda võiks edasi teha, meil ometi on ju piisavalt ka päris skandaalseid krimilugusid.
Vabandust, ei teadnud, et need juba jooksnud on.Minu jaoks oli uus sari. Aga TeliaTV näitab, et järgmisel nädalal on 2.hooaja kolm osa, kas need on ka juba eetris olnud?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 11:22
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 08:09 Oh, ma juba lootsin, et on mingid uued osad aga kahjuks mitte. Mulle ka meeldis see sari ja seda võiks edasi teha, meil ometi on ju piisavalt ka päris skandaalseid krimilugusid.
Vabandust, ei teadnud, et need juba jooksnud on.Minu jaoks oli uus sari. Aga TeliaTV näitab, et järgmisel nädalal on 2.hooaja kolm osa, kas need on ka juba eetris olnud?
Minu mälu järgi on see 2016-2017 välja tulnud sari. Praegu ei viitsi täpselt otsima ka hakata :lol:
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Kuulasin paari päevaga läbi Missing & murdered: Finding Cleo. Uuriv ajakirjandus oma parimal tasemel, ma olen sadu kuulanud, aga see lendas nüüd küll mu top 1.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 1 külaline