Kui sõber on vägivaldur

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:20 Postitus on kustutatud
Mina teemaalgatajana võin täie kindlusega öelda, et sinu naisi halvustavad kommentaarid, meelevaldsed oletused ja väljamõeldud meestevastased vandenõud ei anna sellele teemale absoluutselt mitte midagi juurde. Teemaalgatuses mainitule pole sa isegi pihta saanud aga kaagutama oled mihkel.
Piusa
Kontakt:

Postitus Postitas Piusa »

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 16:00 Teemaalgataja olen. Tänan neid, kes teemasse vastanud on. Vaatan, et siin hakkab asi oletustega päris käest ära minema. Asi on politseis, oli juba siis kui mina teada sain (et ei oleks mingit segadust, et äkki tegelikult ikka pole midagi teinud või, et miks politseisse ei teata). Ma küsisin, mida teekiste kui selgub, et teie sõber/sugulane/lähedane inimene on selline. Kas ja kuidas temaga edasi suhtleks? Endal kogu aeg kerib peas, et kuidas ma mitukümmend aastat temas midagi sellist ei märganud, oleme koos üles kasvanud, mitu puuda soola ära söönud, ta on mu lapsi hoidnud, paksust ja vedelast kõrvupidi läbi tirinud aga tundub, et tegelikult ma ei tunnegi teda... Väga vastik tunne.
Mina räägiksin (endise) sõbraga, ma tahaksin kindlasti kuulda temapoolset versiooni. Eriti kui tunneksin teda mitukümmend aastat ja oleksime mitu puuda soola koos ära söönud. Ma ei väida, et vb ta ei ole midagi teinud, sest teemaalgatuses on kirjas, et tõendid on vääramatud. Aga kui tegemist oleks NII HEA sõbraga, siis ma ei suudaks niimoodi suhtlust katkestada, et ei uuriks asja täpsemalt.
Inimsuhted on VÄGA keerulised ja tihti on asjadel kaks poolt, ka nendel mis politseisse jõudnud on. Loomulikult on igasugune vägivald lubamatu, aga vb vajab sõber abi, vb on tegemist mingitsorti diagnoosiga (misiganes, kuni ajukasvajani välja. Vanema inimesena olen ka sellist varianti elu jooksul näinud).
Viimati muutis Piusa, 02 Sept 2024 21:42, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:22
Praeguse seisuga olen aru saanud, et mina sellise inimese pereliikmena ei saagi midagi konkreetset ära teha. Hoian kõrvad lahti ja kui too pereliige räägib, et tal on uus suhe, siis istun temaga maha ja räägin temale uuesti üle, kuidas ta oma kaaslast kohtlema peab. Samuti võtan ühendust tolle uue kaaslasega, soetan temaga tutvust ja vaikselt püüan mainida, mis värk on ja annan juhiseid. Ent armumise hetkel ei kuula mind neist ükski. Peale delikaatsete nõuannete siin mingit imet teha ei saagi.
[/quote]

Postitus on kustutatud
[/quote]

Sina oled siin parim näide, kui keerulises olukorras on need, kelle pereliige käitub valesti. Kõikjalt materdatakse, et miks ometi ta lähedased "ei tee midagi". Ja kui nad püüavad midagigi teha, et olukorda leevendada, siis kallatakse nad sõimurahega üle, tituleerides neid "madudeks" ja "nartsissistideks."
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 10:45
Praeguse seisuga olen aru saanud, et mina sellise inimese pereliikmena ei saagi midagi konkreetset ära teha. Hoian kõrvad lahti ja kui too pereliige räägib, et tal on uus suhe, siis istun temaga maha ja räägin temale uuesti üle, kuidas ta oma kaaslast kohtlema peab. Samuti võtan ühendust tolle uue kaaslasega, soetan temaga tutvust ja vaikselt püüan mainida, mis värk on ja annan juhiseid. Ent armumise hetkel ei kuula mind neist ükski. Peale delikaatsete nõuannete siin mingit imet teha ei saagi.
Postitus on kustutatud
[/quote]

Sina oled siin parim näide, kui keerulises olukorras on need, kelle pereliige käitub valesti. Kõikjalt materdatakse, et miks ometi ta lähedased "ei tee midagi". Ja kui nad püüavad midagigi teha, et olukorda leevendada, siis kallatakse nad sõimurahega üle, tituleerides neid "madudeks" ja "nartsissistideks."
[/quote]

Just. Ja tihtipeale tegelikult, isegi kui vägivalduri pere/sõbraf sekkuvad ja üritavad midagi teha, siis vägivaldur ometi ju ise oma tegusi ei tunnista ja keerab kõik vastupidiseks. Ja sekkuimine ajab neid veel rohkem kurjaks.

Ma see, kes elas sellisega koos. Ja olen ka ühe järgmise pruudi ära sellest suhtest päästnud. Neil läksid asjad ikka väga koledaks(kiirabi lausa käis kodus). Minu poole pöördusid murelikud endised naabrid lausa.

Ilma minu sekkumiseta oleks noore inimese elu rikutud ja olgugi, et kogu viha ja tagakiusamise sain mingiks ajaks enda kaela, siis too noor naine on ülimalt tänulik, et ma teda hoiatasin ja avasin juba varakult ta silmad.
Meie omavahel teame, mis toimus ja kuidas kõik oli. Linna peal vägivaldur muidugi räägib muud juttu. Nüüdseks on üle aasta sellest möödas ja tundub et kius on lõppenud.

Politsei kahjuks sellistes olukordades eriti midagi teha ei saa, kui üks eitab kogu olukorda.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 10:45
See on uskumatu. Sa lähed ujud oma sugulase kaaslaste külje alla ja lähed tema kaaslast laimama. Mida sa talle küll ütled. Mitu korda sa nii teinud oled ja teise inimese elu rikkunud oled?
Külaline

[quote=Külaline
[/quote]

Praeguse seisuga olen aru saanud, et mina sellise inimese pereliikmena ei saagi midagi konkreetset ära teha. Hoian kõrvad lahti ja kui too pereliige räägib, et tal on uus suhe, siis istun temaga maha ja räägin temale uuesti üle, kuidas ta oma kaaslast kohtlema peab. Samuti võtan ühendust tolle uue kaaslasega, soetan temaga tutvust ja vaikselt püüan mainida, mis värk on ja annan juhiseid. Ent armumise hetkel ei kuula mind neist ükski. Peale delikaatsete nõuannete siin mingit

Ma see, kes elas sellisega koos. Ja olen ka ühe järgmise pruudi ära sellest suhtest päästnud. Neil läksid asjad ikka väga koledaks(kiirabi lausa käis kodus). Minu poole pöördusid murelikud endised naabrid lausa.

Ilma minu sekkumiseta oleks noore inimese elu rikutud ja olgugi, et kogu viha ja tagakiusamise sain mingiks ajaks enda kaela, siis too noor naine on ülimalt tänulik, et ma teda hoiatasin ja avasin juba varakult ta silmad.
Meie omavahel teame, mis toimus ja kuidas kõik oli. Linna peal vägivaldur muidugi räägib muud juttu. Nüüdseks on üle aasta sellest möödas ja tundub et kius on lõppenud.

Politsei kahjuks sellistes olukordades eriti midagi teha ei saa, kui üks eitab kogu olukorda.
[/quote]

Siin erinevad asjad. Sina sekkusid siis kui asjad olid halvad. Eelnev sekkus ennetavalt. Läks ja ütles, et hakkab peksma ja on üleüldse halb. Kuidas oleks kui läheks sinu uue kaaslase juurde ja ütleks, et vaata ette. Vana l.ts. kindlasti petab. Hoia silmad lahti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 12:42 [quote=Külaline
Praeguse seisuga olen aru saanud, et mina sellise inimese pereliikmena ei saagi midagi konkreetset ära teha. Hoian kõrvad lahti ja kui too pereliige räägib, et tal on uus suhe, siis istun temaga maha ja räägin temale uuesti üle, kuidas ta oma kaaslast kohtlema peab. Samuti võtan ühendust tolle uue kaaslasega, soetan temaga tutvust ja vaikselt püüan mainida, mis värk on ja annan juhiseid. Ent armumise hetkel ei kuula mind neist ükski. Peale delikaatsete nõuannete siin mingit

[/quote]

Siin erinevad asjad. Sina sekkusid siis kui asjad olid halvad. Eelnev sekkus ennetavalt. Läks ja ütles, et hakkab peksma ja on üleüldse halb. Kuidas oleks kui läheks sinu uue kaaslase juurde ja ütleks, et vaata ette. Vana l.ts. kindlasti petab. Hoia silmad lahti.
[/quote]

Kuidas see siis erinev on? Olen see sama eelmise vastuse kirjutaja?

Kas lähedased siis peavad tõesti nii kaua ootama, kuniks asi füüsiliseks läheb ja kaaslane peksa saab?
Ennetus just siin võtmesõna ongi.
Kui minu juurde tuleks kellegi eks sellise jutuga, et ole ettevaatlik, siis loomulikult ma võtaks seda kuulda. Sellised asjad ei teki tühja koha pealt.
Erand vb tõesti on hull ja liialdav eks aga ega see mööda külgi maha jookse, kui reaalselt hakkadki vb mingeid teatud iseloomujooni märkama.
Tihtipeale vastarmunud, roosad prillid ees, eiravad neid ohumärke.
PFC5AZ

Postitus Postitas PFC5AZ »

Minu isa oli vägivaldne, ründas mu ema. See oli väga õudne. Ma armastasin oma ema üle kõige, armastan praegugi, aga arvasin alati, et isa tapab mu ema ära. Kujutate ette sellise koormaga elamist?

Ma armastasin oma isa. Sain sellest aru 10 aastat tagasi, kui mu isa suri kopsuvähki. Mul pole peret ega lapsi. Ma ei usalda kedagi, eriti mehi.

Mõelge oma tütardele, kui elate koos vägivaldsete meestega. Te rikute oma tütarde elu ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 14:27
PFC5AZ kirjutas: 03 Sept 2024 13:54 Minu isa oli vägivaldne, ründas mu ema. See oli väga õudne. Ma armastasin oma ema üle kõige, armastan praegugi, aga arvasin alati, et isa tapab mu ema ära. Kujutate ette sellise koormaga elamist?

Ma armastasin oma isa. Sain sellest aru 10 aastat tagasi, kui mu isa suri kopsuvähki. Mul pole peret ega lapsi. Ma ei usalda kedagi, eriti mehi.

Mõelge oma tütardele, kui elate koos vägivaldsete meestega. Te rikute oma tütarde elu ära.
Postitus on kustutatud
Kuule, mine häbene nüüd puu taga sellise jutuga.

Keegi ei otsigi vabandusi. Tagantjärgi tarkus, mis muud.
Tore kui inimene oskab oma probleemide allikat adekvaatselt hinnata.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 12:42 Siin erinevad asjad. Sina sekkusid siis kui asjad olid halvad. Eelnev sekkus ennetavalt. Läks ja ütles, et hakkab peksma ja on üleüldse halb. Kuidas oleks kui läheks sinu uue kaaslase juurde ja ütleks, et vaata ette. Vana l.ts. kindlasti petab. Hoia silmad lahti.
Aga mida SINA isiklikult teed, kui su oma sõber või sugulane on vägivaldne oma suhetes?? Katkestad mitmekümneaastase sõpruse päeva pealt? Oled sõber edasi ja vaatad uut suhet pealt vait, kui kult rukkis? Ootad, kuni uus kaaslane peksa saab, et suu lahti teha? Vägivalduri jaoks nagu kaastunnet jagub aga tema potentsiaalste ohvrite?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 12:42 [quote=Külaline

[/quote]

[/quote]

Palun näita, kuskohas sinu poolt tsiteeritud inimene olevat rääkinud pereliikme kaaslasele, et too "hakkab peksma", olevat "vana lits" ja muud säärast? Ta isegi ei avanud ju, milles probleemid seisnesid!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 16:17 Postitus on kustutatud
Ehk siis - sinu kaastunne ja empaatia kuulub selgelt vägivallatsejale. Nii ütlegi, pole vaja muu vahu taha seda mõtet peita.
Külaline

Näen, et oled oma viimases vastuses oma öeldu maha kustutanud. Kopeerin selle siis siia uuesti: "Eelnev sekkus ennetavalt. Läks ja ütles, et hakkab peksma ja on üleüldse halb. Kuidas oleks kui läheks sinu uue kaaslase juurde ja ütleks, et vaata ette. Vana l.ts. kindlasti petab. Hoia silmad lahti."

Mida sinu keeli siis see sinu väljend "Vana l.ts." tähendab?, jalgpalli või? :)
Külaline

Lugasin ka ennist sama. Tüüp kirjutab vahkvihas 100 kommentaari ja siis kustutab? Kuidas sellistel üldse netti pääsemine on võimalik? Kas meie maksumaksjatena maksame tema sotstoetuse eest, et ta saaks veebis teisi sõimata? Uskumatu!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 17:34
Valetate juu. Need olid küsimused mida ta kirjutas. Et mida sa sìis ikka rääkisid? Teieraoliste pärast ei usutagi kui keegi hädas on. Halvad inimesed olete

Näen, et oled oma viimases vastuses oma öeldu maha kustutanud. Kopeerin selle siis siia uuesti: "Eelnev sekkus ennetavalt. Läks ja ütles, et hakkab peksma ja on üleüldse halb. Kuidas oleks kui läheks sinu uue kaaslase juurde ja ütleks, et vaata ette. Vana l.ts. kindlasti petab. Hoia silmad lahti."

Mida sinu keeli siis see sinu väljend "Vana l.ts." tähendab?, jalgpalli või? :)
Külaline

Viimased 3 kommentaari on kirjutanud üks sama või siis äärmisel juhul kaks halba inimest. Inimest kes siin modereerivad ja korda löövad. Nende demagoogia on pimesilmi ära tuntav. Kus kohas siin kirjutati, et ütles keegi ütles nii ja naa. Öeldi, et mida sa siis ütlesid. Hüpoteetiliselt kas ütlesid nii või naa. Aga see halb inimene rebib tekstid kontekstist välja ja siis halvustab.

Aga küsimused on õigustatud. Mida siis "heasoovlikud" prouad siis läksid ütlema. Ühel siis sugulase uuele kaasale ja teisel siis oma eksi uuele kaasale. Mismoodi see hoitamine siis käib? Me tegelikult siin kuuleme ainult "heasoovlike" prouade versiooni.

P.s Nende 1-2 õela inimese pärast tegelikult ongi asjad nii nagu on. Ei võeta enam asja tõsiselt kuna valet ja valskust. Pahatahtlikus ja kättemaksu himu on palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:35 Teemaalgatuses mainitule pole sa isegi pihta saanud aga kaagutama oled mihkel.
Ta pole pihta saanud??
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:47 Viimased 3 kommentaari on kirjutanud üks sama või siis äärmisel juhul kaks halba inimest. Inimest kes siin modereerivad ja korda löövad. Nende demagoogia on pimesilmi ära tuntav. Kus kohas siin kirjutati, et ütles keegi ütles nii ja naa. Öeldi, et mida sa siis ütlesid. Hüpoteetiliselt kas ütlesid nii või naa. Aga see halb inimene rebib tekstid kontekstist välja ja siis halvustab.

Aga küsimused on õigustatud. Mida siis "heasoovlikud" prouad siis läksid ütlema. Ühel siis sugulase uuele kaasale ja teisel siis oma eksi uuele kaasale. Mismoodi see hoitamine siis käib? Me tegelikult siin kuuleme ainult "heasoovlike" prouade versiooni.

P.s Nende 1-2 õela inimese pärast tegelikult ongi asjad nii nagu on. Ei võeta enam asja tõsiselt kuna valet ja valskust. Pahatahtlikus ja kättemaksu himu on palju.
Jaa ja sellepärast ka väga paljud ei julge midagi ette võtta. Kaasaarvatid lähiring. Alles siis kui päris põrgu lahti on, ehk keegi aitab.
See teema ka toob välja ilusti põhiprobleemi. Ohvrit naeruvääristatkse ja ei usuta.
Mina omast kogemusest ütlen, et väärkoheldud on lõpuks nii ära hirmutatud ja ajupestud, et ei oskagi enam abi paluda, sest just nimelt keegi võib-olla ei usu.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 22:11
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:47 Viimased 3 kommentaari on kirjutanud üks sama või siis äärmisel juhul kaks halba inimest. Inimest kes siin modereerivad ja korda löövad. Nende demagoogia on pimesilmi ära tuntav. Kus kohas siin kirjutati, et ütles keegi ütles nii ja naa. Öeldi, et mida sa siis ütlesid. Hüpoteetiliselt kas ütlesid nii või naa. Aga see halb inimene rebib tekstid kontekstist välja ja siis halvustab.

Jaa ja sellepärast ka väga paljud ei julge midagi ette võtta. Kaasaarvatid lähiring. Alles siis kui päris põrgu lahti on, ehk keegi aitab.
See teema ka toob välja ilusti põhiprobleemi. Ohvrit naeruvääristatkse ja ei usuta.
Mina omast kogemusest ütlen, et väärkoheldud on lõpuks nii ära hirmutatud ja ajupestud, et ei oskagi enam abi paluda, sest just nimelt keegi võib-olla ei usu.
Aga siin on 2 "heasoovliku" kes käivad nn uusi kaasasid hoiatamas. Mis nende tagamõte tegelikult oli? Ja vot selliste pärast ei usutagi. Kas sina usuksid? Sul on kaaslane kellega on kõik hästi ja siis tuleb selle kaaslase eks ja räägib, et sa oled saatana võrku langenud. Jäta maha. Põgene.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:00
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 22:11

Aga siin on 2 "heasoovliku" kes käivad nn uusi kaasasid hoiatamas. Mis nende tagamõte tegelikult oli? Ja vot selliste pärast ei usutagi. Kas sina usuksid? Sul on kaaslane kellega on kõik hästi ja siis tuleb selle kaaslase eks ja räägib, et sa oled saatana võrku langenud. Jäta maha. Põgene.
Noh, mina olen siis üks nendest heasoovlikest, keda silmas pead. Mina eelnevalt kirjutasin, et mul on tuttav meesterahvas, kes on klobinud KÕIKI oma kolme naist, kes on ühtlasi ka tema laste emad. Pärast seda, kui ta on maha jäetud, on tal järjest veel pruute olnud. Ja eranditult KÕIK on samamoodi läbi klohmitud.

Nüüd on mehel uus naine. Väga värske suhe. No, kas sa arvad tõsiselt, et see naine jääb nüüd järsku puutumata. Seda oleme me mehe käest läbi aegade kuulnud, et need naised ise olid süüdi - no mis ta siis pesi nii lohakalt nõusid? Miks ta siis vaatas võõrast meest "sellise" pilguga? Miks ta siis tahtis minna klassi kokkutulekule, kui on teada, et naised ilma oma meheta välja lõbutsema ei lähe. Jne. Jne. Muidugi oli alati mingi põhjus, miks naine oli peksu ära teeninud.

Ja sa nüüd arvad, et tema uus kaaslane on veatu ja suudab alati ja elu lõpuni olla "hea ja õige" naine? Vaevalt!

Ei, ma ei lähe seda naist hoiatama, sest ma ei tunne teda. Aga väga-väga kahju on! Eriti teades, et tal on hiljuti läbi elatud suur katsumus.

Kui mina oleksin see naine, siis oleksin üliõnnelik, kui sellise taustainfo kohe alguses teada saaksin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist