Töö otsimine

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ants kirjutas: 11 Juun 2025 22:28
Külaline kirjutas: 11 Juun 2025 18:04
Ants kirjutas: 11 Juun 2025 16:29 "Kuigi kõigi Valga põhikooli lõpetajate tunnistustel on positiivsed aastahinded, ei näita eksamitulemused sama taset. Valla suurima kooli 85 lõpetajast ei suutnud 50 teha matemaatikaeksamit positiivsele hindele. Läbikukkunutest 22 ei sooritanud ka järeleksamit."
4a baka ja võrdsustamine magistriga, lubage naerda.
Purjus oled? Mismoodi põhikool ja magister seotud on? Sul endal vaevalt üldse kõrgharidust on.
Ilmselt on seos selles, et kui põhikoolis sellised teadmised on siis pole väga vahet, kaua baka õpe kestis ... ilmselt bakani ei jõuagi.
Minu hariduse osas ärge muretsege, Teie sinnamaani ei küündi.
Haridus sul võib olla aga haritus on küll olematu.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 14:58
Külaline kirjutas: 11 Juun 2025 18:04
Purjus oled? Mismoodi põhikool ja magister seotud on? Sul endal vaevalt üldse kõrgharidust on.
Ilmselt on seos selles, et kui põhikoolis sellised teadmised on siis pole väga vahet, kaua baka õpe kestis ... ilmselt bakani ei jõuagi.
Arvamus on vaba (viisakas arvamus). Vähemalt minu arvates.
Tüüpselt solvuvad ikka need, kelle arvates kellegi arvamus nende osas on ilmtingimata vale. Mõnel inimesel ongi üliraske oma psüühilise seisundi tõttu isegi minimaalse kriitikaga hakkama saada ja lihtsaim viis vererõhku alandada on kisada üle maailma ja interneti, et Ants on loll ja paha jne.
§ 41. Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.
Veendumustega ei saa vabandada õiguserikkumist.
Kedagi ei saa veendumuste pärast võtta õiguslikule vastutusele.
Külaline

Ants kirjutas: 12 Juun 2025 19:58
Arvamus on vaba (viisakas arvamus). Vähemalt minu arvates.
Tüüpselt solvuvad ikka need, kelle arvates kellegi arvamus nende osas on ilmtingimata vale. Mõnel inimesel ongi üliraske oma psüühilise seisundi tõttu isegi minimaalse kriitikaga hakkama saada ja lihtsaim viis vererõhku alandada on kisada üle maailma ja interneti, et Ants on loll ja paha jne.
§ 41. Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.
Veendumustega ei saa vabandada õiguserikkumist.
Kedagi ei saa veendumuste pärast võtta õiguslikule vastutusele.
Ohoh Ants, kus sinust veel kirjutatakse? Tuleb välja, et popp poiss see meie Ants.
Külaline

Tüüpselt solvuvad ikka need, kelle arvates kellegi arvamus nende osas on ilmtingimata vale. Mõnel inimesel ongi üliraske oma psüühilise seisundi tõttu isegi minimaalse kriitikaga hakkama saada ja lihtsaim viis vererõhku alandada on
Endast räägid? Mis sul sellest, kui keegi või enamus siin sind harimatuks matsiks peavad? Sa ei pea ennast kaitsma või põhjendama, veelgi enam ründama, arvamus sinust jääb samaks.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 20:53

Arvamus on vaba ...
Ohoh Ants, kus sinust veel kirjutatakse? Tuleb välja, et popp poiss see meie Ants.
Ma ei tea, kus Antsudest kirjutatakse. Teie tundsite end selles osas puudutatuna, ehk valgustaksite või klähvite niisama?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 20:54

Tüüpselt solvuvad ikka need, kelle arvates kellegi arvamus nende osas on ilmtingimata vale. Mõnel inimesel ongi üliraske oma psüühilise seisundi tõttu isegi minimaalse kriitikaga hakkama saada ja lihtsaim viis vererõhku alandada on ...
Endast räägid? Mis sul sellest, kui keegi või enamus siin sind harimatuks matsiks peavad? Sa ei pea ennast kaitsma või põhjendama, veelgi enam ründama, arvamus sinust jääb samaks.
Millises postituses olen rünnanud? Kas jälle mingi soovmõtlemine? Faktid! Pole? Seega laim!
Juba vanasõna ütleb, et parim kaitse on rünnak ja ilmselt Teie ego sai pihta ja kukkusite erinevaid alusetuid väljendeid loopima. "Head lapsed, need magavad vitsata, palderjan aitab neil magada ..."
Külaline

Ants kirjutas: 12 Juun 2025 22:54
Arvamus on vaba ...
Ma ei tea, kus Antsudest kirjutatakse. Teie tundsite end selles osas puudutatuna, ehk valgustaksite või klähvite niisama?
Hüppasid niisama, et oled maailmakuulus? Näita fakte kah, valgusta.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 23:09
Ants kirjutas: 12 Juun 2025 22:54
Hüppasid niisama, et oled maailmakuulus? Näita fakte kah, valgusta.
Ärge rohkem peale võtke, keegi ei hüppa kuskil, et maailmakuulus olla.
Jälle mingi faktitu soovmõtlemine?
Külaline

Ants kirjutas: 12 Juun 2025 23:00
Tüüpselt solvuvad ikka need, kelle arvates kellegi arvamus nende osas on ilmtingimata vale. Mõnel inimesel ongi üliraske oma psüühilise seisundi tõttu isegi minimaalse kriitikaga hakkama saada ja lihtsaim viis vererõhku alandada on ...
Millises postituses olen rünnanud? Kas jälle mingi soovmõtlemine? Faktid! Pole? Seega laim!
Juba vanasõna ütleb, et parim kaitse on rünnak ja ilmselt Teie ego sai pihta ja kukkusite erinevaid alusetuid väljendeid loopima. "Head lapsed, need magavad vitsata, palderjan aitab neil magada ..."
Ei ole tsiteeritu aga kellegi psüühilist või füüsilist seisundit hinnata sul ei ole õigust, ei ole sul fakte seega tegeled ise suuremat sorti laimamisega. Kellegi arvamus sinust (harimatu mats) ei ole laim, sest seda ei esitata fakti pähe seega mõtle nüüd uuesti kelle ego pihta sai ning kes rünnakule on asunud. Vastad iga vastusega justkui endale. Palderjani võid samuti endale alla kallata kui soovid, just sinu vastused tavaliselt öösiti seda foorumit ummistavad.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 13 Juun 2025 07:34
Ants kirjutas: 12 Juun 2025 23:00

Ei ole tsiteeritu aga kellegi psüühilist või füüsilist seisundit hinnata sul ei ole õigust, ei ole sul fakte seega tegeled ise suuremat sorti laimamisega. Kellegi arvamus sinust (harimatu mats) ei ole laim, sest seda ei esitata fakti pähe seega mõtle nüüd uuesti kelle ego pihta sai ning kes rünnakule on asunud. Vastad iga vastusega justkui endale. Palderjani võid samuti endale alla kallata kui soovid, just sinu vastused tavaliselt öösiti seda foorumit ummistavad.
Loodusseaduste hindamist küll kuidagi keelata ei saa, see läheb vastuollu varasemalt tsiteeritud Põhiseaduse punktiga. See "Head lapsed, need magavad ..." on tegelikult modifikatsioon Nukitsamehe filmi kuulsast laulust, khm ...
Külaline

Ma olen mõni aasta üle kuuekümne. Käin tööl ja palk keskmiselt kätte iga kuu on kahe tuhande ringis. Vahel pisut rohkem, vahel pisut vähem. Töö konti ei murra, aga kohati ei meeldi mulle tööandja käitumine. Ma olengi nüüd vahel mõtelnud endamisi, et kas peaks nüüd veel töökohta vahetama enne pensionit või lasen veel mingi viis aastat sama koha peal? Mis arvate?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 17:38 Ma olen mõni aasta üle kuuekümne. Käin tööl ja palk keskmiselt kätte iga kuu on kahe tuhande ringis. Vahel pisut rohkem, vahel pisut vähem. Töö konti ei murra, aga kohati ei meeldi mulle tööandja käitumine. Ma olengi nüüd vahel mõtelnud endamisi, et kas peaks nüüd veel töökohta vahetama enne pensionit või lasen veel mingi viis aastat sama koha peal? Mis arvate?
No tee, nagu ikka inimesed teevad. Et vaikselt vaatavad töökohta, tööandjale ei ütle. Kui leiab, laseb jalga, aga kui mitte, töötab edasi.
Külaline

Mul ka huvitav kogemus. Endine ettevõtja, vanus paar aastat üle 60. Ei peaks tööle minema, aga läheksin meelsasti, sest meeldib suhelda, olen väga edukas müügitöös (kuigi see polnud minu otsene töö, siis praktikas sai ikka tehtud). Terviseprobleeme pole, mälu ja taiplikkus suurepärane, välimus ka igati ok. Aga, tööandjad vaatavad CV-d, kus ainult kaks pikaajalist töökohta, vanust, ja ilmselt eeldavad, et juba ühe jalaga hauas. Paraku, kui vestlusele ei kutsuta, siis mingit muljet pole võimalik jättagi. Ma ise oma naiivsuses kujutasin ette, et minu tausta, keeleoskuse ja kogemustega peaks kiirelt sobiliku töökoha leidma, aga nii see ei paista olevat. Hea küll, võib arvata, et tekib mõte pensionile jäämisest paari kolme aasta jooksul, aga samas 20+ töötajatega pole ka mingit garantiid, meil endalgi oli nendega üks igavene häda, sest kannatust jätkus ainult mõneks kuuks, igas töökohas.
Nii et, esialgu veel vaatan ringi, aga ülemäära optimistlik just pole.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Aug 2025 22:20 Mul ka huvitav kogemus. Endine ettevõtja, vanus paar aastat üle 60. Ei peaks tööle minema, aga läheksin meelsasti, sest meeldib suhelda, olen väga edukas müügitöös (kuigi see polnud minu otsene töö, siis praktikas sai ikka tehtud). Terviseprobleeme pole, mälu ja taiplikkus suurepärane, välimus ka igati ok. Aga, tööandjad vaatavad CV-d, kus ainult kaks pikaajalist töökohta, vanust, ja ilmselt eeldavad, et juba ühe jalaga hauas. Paraku, kui vestlusele ei kutsuta, siis mingit muljet pole võimalik jättagi. Ma ise oma naiivsuses kujutasin ette, et minu tausta, keeleoskuse ja kogemustega peaks kiirelt sobiliku töökoha leidma, aga nii see ei paista olevat. Hea küll, võib arvata, et tekib mõte pensionile jäämisest paari kolme aasta jooksul, aga samas 20+ töötajatega pole ka mingit garantiid, meil endalgi oli nendega üks igavene häda, sest kannatust jätkus ainult mõneks kuuks, igas töökohas.
Nii et, esialgu veel vaatan ringi, aga ülemäära optimistlik just pole.
Väga kurb, et see nii on. Just kohtusin ühe tuttava soomlasega, tema on ka 60+. Vormis ja aktiivne mees, kellel on IT alal suured kogemused. Ütles, et oli eelmisest töökohast tüdinenud, tööd oli vähe, et kandideeris Rootsi firmasse ja sai töö. Meil oleks see suhteliselt võimatu, vahet pole, mis kogemused sul on ja kui krapsakas ise oled. Number on number, 50+ oled suhteliselt maha kantud, kui just poliitikaga tegu pole. Samas tööandjad kurdavad, et noored ei ole tööinimesed ja ei kannata rutiinseid töökohti, et tööl peab kogu aeg käima jne, palgaootus laes. Samas vanemat inimest ka tööle ei võta.
Külaline

Mul on just vanuse (ja kogemuse) kasvades tekkinud oluliselt rohkem pakkumisi erinevate tööandjate poolt, seega eks ikka oleneb erialast.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2025 12:33 olen üle viiekümne ja tööpakkumisi tuleb uksest ja aknast. kõiki ei jõua vastu võtta. magister on mul ka :D
Ära hõiska, tööpakkumisi tuleb seni, kuni sul konkurentsi pole. Nagu tekib olukord, et samale kohale kandideerid sina ja mõni 30-aastane, nii valitakse see 30-aastane, hoolimata kõigist sinu kogemustest ja oskustest. Olen juba sellises olukorras olnud, seetõttu tean.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 23:41
Ants kirjutas: 11 Juun 2025 16:29 "Kuigi kõigi Valga põhikooli lõpetajate tunnistustel on positiivsed aastahinded, ei näita eksamitulemused sama taset. Valla suurima kooli 85 lõpetajast ei suutnud 50 teha matemaatikaeksamit positiivsele hindele. Läbikukkunutest 22 ei sooritanud ka järeleksamit."
4a baka ja võrdsustamine magistriga, lubage naerda.
Kuidas selline asi võimalik on? Minu ajal oli meil 25-pealises klassis ehk 2-3 eksamitel läbi kukkujat. Mis siis tänapäeval teisiti on, et nii massiliselt läbi kukutakse?
Tänapäeval on kaasav haridus ja õpetaja tegeleb suurema osa tunnist õpilaste käitumisprobleemidega. Matemaatika ja eesti keele tundide arvu on sealjuures vähendatud, õppekava lihtsamaks tehtud.
Külaline

Aig kirjutas: 11 Juun 2025 16:18
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 16:45 Kuidas teil läheb, kes te praegu aktiivselt tööd otsite? Kaua olete juba otsinud, kas tundub keeruline uut kohta leida? Mis kohtadele kandideerite?
Kui oled juba 50+, siis tööle saada on juba üsna võimatu. Kahjuks saad kogeda seda, et sind polegi tööturule enam vaja. Samas nutavad, kuidas rahvastik vananeb ja on tööjõupuudus. Mingi venelaste töövahendusfirma Biuro Narva mant. 7 oli ka mingi naljanumber. Oldi küll kahepalgeliselt viisakad, tehti vaid head nägu, aga oli lausa tunda, et koheldi kui teisejärgulist. Pakuti Lool asuvasse puidufirmasse hooajalist tööd, kus väljaõpe oli kohapeal ja hakkama saavad isegi 18. aastased. Tulemus aga oli selline, et ei sobinudki sinna, kuna töökogemus ja vastav hariduski polnud vastav. Huvitav, kas 18. aastastel oli siis see olemas ja kust see vastava haridusnõue neil järsku põhjendusena välja ilmus? Eestlastele küll ei soovita seda Biurot, jäägu slaavlastele! Edaspidi väldin selliseid töövahendusfirmasid, kus töövestlusi korraldavad nemad, mitte tööandjad!
CV-keskuses on omajagu selliseid tööpakkujaid, kes tegelikult ei tahagi töötajat leida. Näide Tartus asuvast Eesti Leivatööstusest, kus 30. päevaga ei suudetud leida ühte töölist (toodete pakendaja) nii lihtsale tööle. Tööpakkumiskuulutas avaldati taas. Ei tea, kas oodatakse mõnd võõramaalast, kes poole odavamalt töökese ära teeks?
Seda imestan mina ka, miks tööandjad töötajate otsingutel mingeid vahendajaid eelistavad. Vahendajatel pole halli aimu ka keda tööandja tegelikult soovib.
See Eesti Leivatööstuse juhtum - olla võis ka nii, et tööle võetud töötaja ei sobinud, nii tuligi uusti otsima hakata. Võib ka olla, et neid kohti on mitu, üks täideti ja teiselt kohalt inimene lahkus ning tuli tema asemele ka töötajat otsima hakata. See tundub küll ebatõenaoline, et sama konkurssi üldse töötajat värbamata uuesti tehti.
Kui sa ikka üldse kusagile tööle ei saa siis on asi küll muus, kui 50+ vanuses. Kui tööandja su eelmistele tööandjatele helistab, mida talle räägitakse?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Aug 2025 23:15 Mul on just vanuse (ja kogemuse) kasvades tekkinud oluliselt rohkem pakkumisi erinevate tööandjate poolt, seega eks ikka oleneb erialast.
Mulle on jäänud mulje, et kui sa pakud mingit teenust: teed torte, paned tapeeti, paigaldad tänavakive jne, siis pole vanus probleem ja on pigem boonuseks, et kogemustega meister. Aga kui sa kandideerid kuskile kollektiivi ja kandidaatide hulgas on ka nooremaid sama eriala esindajaid, ei huvita su kogemused enam kedagi, ikka valitakse noorem. Ma ei teagi, kas kardetakse, et vanem inimene on liiga jäik, kinni oma harjumustes, ei sulandu kollektiivi või mis need põhjused on. Neid artikleid on ju küll ja küll, kus 50+ inimesed kurdavad, et keeruline on tööle saada, aga selliseid, kus tööandjad selgitaksid, miks nad neid ei vali, ma ei ole kohanud.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 17:38 Ma olen mõni aasta üle kuuekümne. Käin tööl ja palk keskmiselt kätte iga kuu on kahe tuhande ringis. Vahel pisut rohkem, vahel pisut vähem. Töö konti ei murra, aga kohati ei meeldi mulle tööandja käitumine. Ma olengi nüüd vahel mõtelnud endamisi, et kas peaks nüüd veel töökohta vahetama enne pensionit või lasen veel mingi viis aastat sama koha peal? Mis arvate?
Kuni sa ainult "vahel mõtled", aga kuhugi kandideerima ei jõua, siis polegi ju küsimust - sa ei teagi, kas sind üldse veel kuskile valitakse, et töökohta vahetada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline