Riigilt toetuse skeemitamine

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

See on keeruline teema. Ja mida üldse pidada skeemitamiseks? Näiteks puudega lapse ema, kes tänaval tuttavale küsimise peale vastab: "Elame ära, pole viga." Ent kui ta samasugust juttu ka lapsele puude taotlemise dokumentidesse kirjutab, siis võetakse ta lapselt lihtsalt puue ära. Mis siis, et see laps ei hakka iial elus ei käima ega rääkima. See lugu pärineb tõsielust, ei ole väljamõeldud ega liialdatud.

Riiki õpetatakse koolitustel, kuidas inimestega toime tulla, ent vastupidist ehk seda, kuidas inimene tuleks toime riigiga, ei õpetata. See on loonud hästi ebavõrdse seisu, kus valitseb lihtsalt tugevama õigus. Seaduseid muudetakse pidevalt ja suhteliselt suvaliselt ning kodaniku selline teguviis, mis veel eelmisel aastal oli seaduslik, võib äkki muutuda seadusevastaseks, ning vastupidi. Et siis - see, mis veel eelmisel aastal oli igati õige tegu, võib praegu olla skeemitamine. See kõik tekitab inimestes tegelikult suurt segadust ja vähendab usaldust riigi vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 10:01 See on keeruline teema. Ja mida üldse pidada skeemitamiseks? Näiteks puudega lapse ema, kes tänaval tuttavale küsimise peale vastab: "Elame ära, pole viga." Ent kui ta samasugust juttu ka lapsele puude taotlemise dokumentidesse kirjutab, siis võetakse ta lapselt lihtsalt puue ära. Mis siis, et see laps ei hakka iial elus ei käima ega rääkima. See lugu pärineb tõsielust, ei ole väljamõeldud ega liialdatud.

Riiki õpetatakse koolitustel, kuidas inimestega toime tulla, ent vastupidist ehk seda, kuidas inimene tuleks toime riigiga, ei õpetata. See on loonud hästi ebavõrdse seisu, kus valitseb lihtsalt tugevama õigus. Seaduseid muudetakse pidevalt ja suhteliselt suvaliselt ning kodaniku selline teguviis, mis veel eelmisel aastal oli seaduslik, võib äkki muutuda seadusevastaseks, ning vastupidi. Et siis - see, mis veel eelmisel aastal oli igati õige tegu, võib praegu olla skeemitamine. See kõik tekitab inimestes tegelikult suurt segadust ja vähendab usaldust riigi vastu.
Skeemitamine on ikka see, et mängitakse meelega summadega.

Mul oli tuttav, kes ajas enne lapse saamist oma firmas numbritega oma palga megasuureks mõneks ajakas ja siis oli suur emapalk riigi poolt garanteeritud.
Mingi hetk seda seadust just selle skeemitamise pärast ka muudeti.

See, et puudega inimesed riigis on ei keegi, on ammu teada. Seal ei saa isegi skeemitada. Ennem tuleb veri ninast väljas tõestada, et jalg pole tagasi kasvanud ja 1.tüübi diabeedist imeväel terveks saanud.
Külaline

Tean mõnda, kel praegusest töökohast kõrini ja on töölepingu lõpetanud. Siis teinud tööampsu, et saada töötuskindlustushüvitist.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 11:52 Tean mõnda, kel praegusest töökohast kõrini ja on töölepingu lõpetanud. Siis teinud tööampsu, et saada töötuskindlustushüvitist.
See pole skeemitamine. See on seaduses ettenähtud nii.
Külaline

kui koroonaajal asutused kinni tuli panna teadmata ajaks ja pärast hakkas riik koroonatoetusid jagama, siis tean mitmeid, kes olid sunnitud üldse selleks, et mingitki toetust saada, natuke skeemitama. nt meie tegevusalal anti toetust koroonaajal kokku 3-l korral, iga kord olid riigi poolt erinevad ja osati vasturääkivad nõuded toetuse saajatele, nt esimesel perioodil anti suht lihtsalt, teisel korral nõuti mingite lisaklauslite olemasolu firma põhikirjas. me tegime selle pärast spetsiaalselt firma põhikirja ümber, et toetusele kvalifitseeruda.
südametunnistus ei piina absoluutselt, sest meie polnud süüdi, et ligi aasta mingit tööd teha ei tohtinud.
Külaline

Mida varastada saab, see ära varastatakse. Tööd mängitakse sõprade kätte ja blufitakse kordi suuremaks. Riigi raha tassitakse süle ja seljaga.
Kahjuks olen näinud, et kui ise ei võta, võtab keegi teine.
Sa vaata maailmas ringi, kus on parem elada, kas seal, kus on valdavalt ausad inimesed või seal, kus allutakse ainult karistuse hirmus, aga kui võimalik, siis petetakse ja varastatakse. Millegipärast need pätid ja vargad trügivad ka riikidesse, kus on vähe pätte ja vargaid. Mõni kasvab seal ringigi, sest ühiskonna halvakspanu skeemitamiste ja varguste suhtes on niivõrd suur. Sina seletad siin pidevalt, et tugevama õigus, kes rohkem varastab, see on võidumees, aga kui kõik siin sellised oleks, jookseks sa siit ummisjalu minema. Pätt ei peta riiki, vaid elab ausate inimeste arvelt.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:14
Mida varastada saab, see ära varastatakse. Tööd mängitakse sõprade kätte ja blufitakse kordi suuremaks. Riigi raha tassitakse süle ja seljaga.
Kahjuks olen näinud, et kui ise ei võta, võtab keegi teine.
Sa vaata maailmas ringi, kus on parem elada, kas seal, kus on valdavalt ausad inimesed või seal, kus allutakse ainult karistuse hirmus, aga kui võimalik, siis petetakse ja varastatakse. Millegipärast need pätid ja vargad trügivad ka riikidesse, kus on vähe pätte ja vargaid. Mõni kasvab seal ringigi, sest ühiskonna halvakspanu skeemitamiste ja varguste suhtes on niivõrd suur. Sina seletad siin pidevalt, et tugevama õigus, kes rohkem varastab, see on võidumees, aga kui kõik siin sellised oleks, jookseks sa siit ummisjalu minema. Pätt ei peta riiki, vaid elab ausate inimeste arvelt.
Kõige parem on elada seal kus on sinu kodu. Minu kodu on siin. Ma olen eestlane, see on minu õnn ja needus. Mujal ma elada ei saa. Mu esivanemad on selle riigi eest surnud, mina olen oma elu ohtu pannud, tasuta töötanud tuhandeid tunde selle riigi heaks. See riik on mu esivanemaid ja mind aga ainult alt tõmmanud ja hätta jätnud.
Ok, ma eriti midagi suurt ei ootagi, väike, vaene ja vilets riik. Aga see on minu riik. Kui ma midagi võtangi, siis peremehe õigusega. Ega peremees ei saa ju enda tagant varastada?
Külaline

Kui ma midagi võtangi, siis peremehe õigusega. Ega peremees ei saa ju enda tagant varastada?
Mis peremees sa enda arvates siis riiki pettes oled? Sa ei karista mingit müstilist riiki või Jürgen Ligit, sa karistad ausaid inimesi. Sa saad varastada ainult teiste ausate kodanike taskust.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:01
Kui ma midagi võtangi, siis peremehe õigusega. Ega peremees ei saa ju enda tagant varastada?
Mis peremees sa enda arvates siis riiki pettes oled? Sa ei karista mingit müstilist riiki või Jürgen Ligit, sa karistad ausaid inimesi. Sa saad varastada ainult teiste ausate kodanike taskust.
Riik - see olen mina; nii oli see kunagi varem. Praegu aga on riik - ainult ametnikud, mitte inimesed. Ei ole minul ammugi enam tunnet, et riik - see olen mina. Ei ole enam! :(
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:01
Kus need ausad inimesed siis olid kui oli vaja oma perse turule viia? Mine vii parem sina, me praegu ei saa tulla, ega me võlgu ei jää...
Võtan lihtsalt tagasi oma ausa osa. Eesmärk polegi kedagi karistada.
Külaline

Kus need ausad inimesed siis olid kui oli vaja oma perse turule viia? Mine vii parem sina, me praegu ei saa tulla, ega me võlgu ei jää...

Aga mõtle peaga siis natukenegi. Mida ebaausamad on inimesed, seda rohkem kulub raha inimeste kontrollimisele, maksudele, kõigele muule. Kõik inimesed maksavad selle kinni. Kui sa varastad, siis kõik koos maksame selle ju kinni. Poliitikud, fimaomanikud jne ei kaota mitte midagi. Nemad saavad oma raha ikka kätte, just vaesemad kaotavad. Saavad vähem riigi teenuseid, maksavad rohkem makse jne, jne. Aga tundub, et sa ei saa aru. Sa varastad ausatelt inimestelt, nemad on kannatajad. Ja mida rohkem neid ebaausaid inimesi on, seda ebameeldivam on selles riigis ealda. Ka sinul endal.
Külaline

Anonymous kirjutas: 19 Sept 2024 18:07Riik - see olen mina; nii oli see kunagi varem.
Seda ütles väidetavalt Louis XIV.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:29

Aga mõtle peaga siis natukenegi. Mida ebaausamad on inimesed, seda rohkem kulub raha inimeste kontrollimisele, maksudele, kõigele muule. Kõik inimesed maksavad selle kinni. Kui sa varastad, siis kõik koos maksame selle ju kinni. Poliitikud, fimaomanikud jne ei kaota mitte midagi. Nemad saavad oma raha ikka kätte, just vaesemad kaotavad. Saavad vähem riigi teenuseid, maksavad rohkem makse jne, jne. Aga tundub, et sa ei saa aru. Sa varastad ausatelt inimestelt, nemad on kannatajad. Ja mida rohkem neid ebaausaid inimesi on, seda ebameeldivam on selles riigis ealda. Ka sinul endal.
Esiteks, ma ei varasta. Ma võtan enda ausa osa.
Teiseks, nagu sa ütled, kõik maksavad kinni vaesed. Ma teen endast oleneva, et mitte olla see vaene;)))
Külaline

Olin 18-aastane kehalise puudega noor, püüdsin puudest hoolimata omandada gümnaasiumiharidust. Mu ema (üksikema) koondati ja nii polnud meil enam millestki elada. Jah, saime piskut minu puuderaha, selle eest toitsime ära iseendid ja meie koera ja kassi. Aga ei piisanud, ja nii läksin tööle. Töö oli, nagu lihttööd tihtipeale ikka, raske, igav ja väsitav. Kuna käisin gümnaasiumis, ei saanud ma teha täistööpäevi ja sellevõrra oli ka palk palju väiksem. Aga midagi polnud teha. Teised minuvanused noored lõbutsesid ja käisid mööda pidusid, kui mina pärast gümnaasiumi- ja tööpäeva varisesin lihtsalt voodisse. Kogu mu palk läks pere ülal pidamiseks. Elasime ju emaga koos, lisaks koer ja kass. Ema õpetas, et ära sa pensioniametile ütle, et töötad, või muidu võetakse sult puuderaha suuremas osas ära! Nii ma ei öelnudki, ehk siis jah, ma skeemitasin.

Sain sedasi töötada täpselt pool aastat. Siis tuldi töökohta kontrollima. Avastati, et siin töötab üks invaliid, ja saab ometigi täispuuderaha! See vägev Riik tegutses siin küll ülikiirelt ja tõhusalt ning mult, teismeliselt koolilapselt, võeti nii edas- kui ka tagantjärele kõik summad maha. Maksin neid puuderahasid kuude kaupa tagasi, endal polnud enam isegi leivapätsi kodus, sest palk oli nii väike. Kõht oli pidevalt tühi, gaas ja elekter lülitati välja, kuna meil polnud raha nende eest tasumiseks. Mäletan, kuidas ma keetsin suppi õues lõkke peal. Kui pöördusime emaga LOV sotsiaaltöötaja poole, sõimas too meil vaid näo täis, käskis koera ja kassi hukata ja ajas minema. Mingit abi ei saanud. Arvestasin, et mul olnuks palju kasulikum mitte tööl käia, vaid kodus istuda, kuna palk oli nii pisike, et täispuuderaha oli sellest isegi suurem. Seega panin lahkumisavalduse lauale ja edaspidi elatusin puuderahast. Astusin ülikooli, sain pingereas parimatele tudengitele makstava stipendiumi, mis oli ka suureks abiks, ja pärast ülikooli lõpetamist õnnestus teha läbimurre ning pääseda erialasele tööle. Lõpp hea, kõik hea?

Ent siiamaani on mul okas hinges meenutades, kui ükskõikne ja lausa vaenulik oli see Riik minu, vigase ja vaese koolilapse vastu siis, kui ma kõige enam abi vajasin. Ei ole see Riik midagi, kes minu eest hoolitseb, ja sestap ei pea ka mina ennast Riigi heaks ohverdama ega teda kuidagi austama.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:35

Teiseks, nagu sa ütled, kõik maksavad kinni vaesed. Ma teen endast oleneva, et mitte olla see vaene;)))
Väga sarnane selle Malluka peigmehega: aga mina olengi teistest parem, mina võingi varastada, mina ei kavatsegi seda tagasi maksta. Ja tehke siis ka nii, kes keelab. Pätimentaliteet. Ja kui nende pättide hulk siin ületab kriitilise massi, oled sina esimene, kes minema jookseb, sest sellises riigis ei taha keegi elada, ka need pätid ise mitte. Millegipärast teiste puhul eeldaks, et nad on ausad ja head. Ainult mina ise olen teistest parem, varastan ja olen selle üle uhke. No ole siis see pätt, aga uhkustada pole siin küll millegagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:45
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 18:35

Väga sarnane selle Malluka peigmehega: aga mina olengi teistest parem, mina võingi varastada, mina ei kavatsegi seda tagasi maksta. Ja tehke siis ka nii, kes keelab. Pätimentaliteet. Ja kui nende pättide hulk siin ületab kriitilise massi, oled sina esimene, kes minema jookseb, sest sellises riigis ei taha keegi elada, ka need pätid ise mitte. Millegipärast teiste puhul eeldaks, et nad on ausad ja head. Ainult mina ise olen teistest parem, varastan ja olen selle üle uhke. No ole siis see pätt, aga uhkustada pole siin küll millegagi.
Kui oleks kuhu minna, ma oleks juba ammu läinud. Piisavalt juba kuulnud seda aususest targutamist soojas toas riigi palga eest istuvate tädide suust, kellel kohvipaus täidab suurema osa päevast.
Mina ostan oma kohvi ja kõik muu ise.
Riik ei ole minuga aus. Pole siis mõtet ka minult ausust oodata.
Külaline

Kui oleks kuhu minna, ma oleks juba ammu läinud. Piisavalt juba kuulnud seda aususest targutamist soojas toas riigi palga eest istuvate tädide suust, kellel kohvipaus täidab suurema osa päevast.
Mis mõttes pole minna kuskile? Kes sind keelab? Ainult varastad ja virised. Kas oled seesama, kes tahtis Venemaale minna, aga ühtki sammu selleks teha ei soovi. Mitte keegi sind ei piira, ainuke asi, et teiste pättide seas ikkagi ei taha niiväga olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 19:01
Mis mõttes pole minna kuskile? Kes sind keelab? Ainult varastad ja virised. Kas oled seesama, kes tahtis Venemaale minna, aga ühtki sammu selleks teha ei soovi. Mitte keegi sind ei piira, ainuke asi, et teiste pättide seas ikkagi ei taha niiväga olla.
Ei ole teist sellist maad olemas. See keelabki minna. Pere ja lähedased, kõik need paarsada põlvkonda enne mind. Need keelavad.
Inimesed virisevad jah. Sinisilmne entusiasm hakkab otsa saama. Sama räägib Jürgen ka, et inimesed ei soovigi enam juurde maksta! Mis juhtunud on?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 21:23
Ei ole teist sellist maad olemas. See keelabki minna. Pere ja lähedased, kõik need paarsada põlvkonda enne mind. Need keelavad.
Inimesed virisevad jah. Sinisilmne entusiasm hakkab otsa saama. Sama räägib Jürgen ka, et inimesed ei soovigi enam juurde maksta! Mis juhtunud on?
Mina ei ole samuti nende maksutõusude üle õnnelik ja arvan, et riik teeb väga valesti, et praeguses olukorras makse tõstab. Aga varastama siiski ei hakka, sest ma ei röövi sellega mingit müstilist riiki, vaid teisi tavalisi endasuguseid inimesi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 21:31
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 21:23

Mina ei ole samuti nende maksutõusude üle õnnelik ja arvan, et riik teeb väga valesti, et praeguses olukorras makse tõstab. Aga varastama siiski ei hakka, sest ma ei röövi sellega mingit müstilist riiki, vaid teisi tavalisi endasuguseid inimesi.
Mis mõttega siis metsavennad sõdisid? Ega nemadki tapnud Stalinit või vene riiki, ikka enamasti omasuguseid inimesi, kes tibla poolele üle läinud. Kas tegid tühja tööd ja oleks pidanud pigem ennast üles andma? Tänapäeval mõni räägib ka et lausa riigi vargad, mis?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist