Ma pole kuskil öelnud, et lastetoetused on suuremad. Ma ütlesin, et toetused kokku on suuremadKülaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 11:17Oi, milline unistuste elu, elada toetuste peal. Eluasemetoetused on jah suuremad, aga lapsetoetused ei ole suuremad, siin sa valetad juba ise. Ja kas sinu arust on õiglane, et kõik isad peavad maksma ühesugust elatist, kui nende hulgas on nii rikkaid kui vaeseid?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2025 11:07Ära valeta. Soomes on toetused OLULISELT suuremad, kui võtame arvesse ka selle, et makstakse eluaseme toetust ja toimetulekutoetust. Näiteks 4 lapsega üksikema, kes ei käi tööl võib saada 1800 eurot üüri toetust (makstakse otse üürileandjale) ja lisaks üldist toimetulekutoetust 600 eurot lapse kohta ja peale selle enda tööturu raha ning lastetoetused. Kui lapsed ei käi lasteaias, siis nende eest veel 300 . Kõige selle peale alimendid (riigi poolt garanteeritud, need nõuab isalt välja riik), mis on kõigile ühesuurused ja oluliselt väiksemad kui meil;)Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 10:12
Sa mõtled ikka oma väikese inimese seisukohalt, mina räägin riigi seisukohalt, kuidas saaks lapsi üldiselt juurde ja raha efektiivsemalt kulutada. Kodusistumise soodustamine ei ole hea, siis ei tule maksuraha, mis saab nendest inimestest siis, kui lapsed on suured. Mida see keskealine naine siis teeb, kui enam lasteraha ei laeku ja ta pole elus tööl käinud, kas selle peale oled mõelnud? Selle asemel, et suvaliselt raha külvata toetusteks ja mingitele kokkuklopsitud kooslustele, peaks toetama kõiki lapsi võrdselt. Näiteks Soomes pole toetused nii suured kui Eestis, aga toetatakse erivajadusega lapsi palju rohkem, huviharidust jne, jne. Palju efektiivsem on toetuste asemel hoolitseda selle eest, et lapsi sünniks üldiselt rohkem ja nendest kõigist tuleks kvaliteetsed töölkäivad kodanikud.
Loomulikult on õiglane, et alimendid isalt lähtuvad lapse vajadustest ja mitte ema ahnusest. Vanemad peavad katma laste vajadused. Loomulikult võib alati anda rohkem, aga see peab olema rangelt vabatahtlik.