Sa väitsid sõnasõnalt, et "tähistasime kõik nääre, erandiks ehk mõned tõsiusklikud". Selle peale vastatigi sulle, et mis need usklikud siia puutuvad. Me kõik tähistasime jõule ja polnud keegi mingid tõsiusklikud. Jõulud on iidne kohalik püha - seda on siinmail tähistatud aastatuhandeid.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 23:41Pole väitnudki vastupidist. Ütlesin vaid seda, et tõenäoliselt minu baptistidest klassikaaslased ei tähistanud nääre, vaid ainult jõule. Sellel teemal, kumb enne oli näär või jõul, pole mina midagi arvanud.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 17:57Mis need usklikud siia puutuvad, jõulud on väga palju vanem püha kui ristiusk.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2026 22:32
Eks me tähistasime kõik nääre. Erandiks ehk mõned tõsiusklikud, keda tol ajal oli pigem ikka väga vähe. Mul oli klassis kaks baptisti ja nemad vist tõesti ei läinud kunagi nende üldiste asjadega kaasa nagu pioneeriks saamine jmt. Nende puhul isegi usun, et ka nääre neil ei olnud ja vanaaasta-uusaastaöö oli täpselt samasugune öö nagu iga teinegi.
Noorusaja sõprade otsimine 53 aastaselt
-
Külaline
-
Külaline
Tõttöelda ei saa jätkuvalt aru, mis sa öelda tahad. Ma tähistan ka jõule, ehkki ei ole üldse usklik. Edasi?Guest kirjutas: ↑23 Juul 2026 00:32Sa väitsid sõnasõnalt, et "tähistasime kõik nääre, erandiks ehk mõned tõsiusklikud". Selle peale vastatigi sulle, et mis need usklikud siia puutuvad. Me kõik tähistasime jõule ja polnud keegi mingid tõsiusklikud. Jõulud on iidne kohalik püha - seda on siinmail tähistatud aastatuhandeid.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 23:41Pole väitnudki vastupidist. Ütlesin vaid seda, et tõenäoliselt minu baptistidest klassikaaslased ei tähistanud nääre, vaid ainult jõule. Sellel teemal, kumb enne oli näär või jõul, pole mina midagi arvanud.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 17:57
Mis need usklikud siia puutuvad, jõulud on väga palju vanem püha kui ristiusk.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Karlsson ja 2 külalist