Täpselt, mõtlesin just sama, et ükski õige ettevõtja ei saa nii rumal olla! 20+ aastat ettevõtlust peaks andma piisavalt hea funktsionaalse lugemisoskuse. Aga eks siin liigub igasuguseid inimesi igasuguste uskumustega.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 08:09Ma kahtlen väga sügavalt, et keegi edukas inimene nii rumal saab olla, et loetust kohe kuidagi aru ei saa. See on jälle see anonüümse foorumi eelis, et saab siin vahelduseks ennast kõrvust tõsta ja teisi maha teha, et siis jälle oma alamakstud lihttööle minna.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 22:11 Tuttavate 25 aasta töö ning ettevõtte kogu sisu oli ehitada Tallinna trammitee või kuidas see siia haakuma peaks? Loogiline, et ettevõtluses toodavad mingid projektid miinust, tavaline äri.
Eesti lõputu inflatsioon
-
Külaline
-
Külaline
Force majeureKülaline kirjutas: ↑17 Jaan 2026 22:07Good for you! Sellepärast sa seda siis arvadki. Siin pole tegemist strateegiaga, teatud asjad õnnestuvad teatud asukohas ja teatud kapitali omamisel ja teised mitte.
Näiteks võtame Tallinna keslinna pikale veninud trammitee ehituse - tuttavatel tuli tegevus tuli lõpetada, sest rahvas ei pääsenud ligi ja keegi mingit kompensatsiooni ei maksnud. Mis oleks olnud strateegia? Minna streikima tänavale? Lepingust ei päästa ükski asi, sest pole force major. Linnavalitsus isegi ei vastanud kirjadele.
Tallinnas ei toimi see, et teeme aga remondi ja oleme paremad, kui võistlejad. Siin on häid küllalt.
Perekoolis oli vanasti osadel täpselt sama stiil (on omane paljudele inimestele), et kui näiteks keegi rääkis, et nikastas hommikul jala, mida teha? Tuli vastuseks: "Aga mina pole küll kunagi nii hooletu olnud...."![]()
-
Külaline
Tegelikult oli see viide trammitee remondile piisavalt pealiskaudne ja kui tegu pole Tallinna inimesega, siis ei pruukinud see ju tõepoolest arusaadav olla, et mismoodi see teeremont ettevõtlusega seotud on. Ei tea ju teiegi, mis mingi Pärnu tänaval toimub või Narva rongijaamas.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:22Täpselt, mõtlesin just sama, et ükski õige ettevõtja ei saa nii rumal olla! 20+ aastat ettevõtlust peaks andma piisavalt hea funktsionaalse lugemisoskuse. Aga eks siin liigub igasuguseid inimesi igasuguste uskumustega.Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 08:09Ma kahtlen väga sügavalt, et keegi edukas inimene nii rumal saab olla, et loetust kohe kuidagi aru ei saa. See on jälle see anonüümse foorumi eelis, et saab siin vahelduseks ennast kõrvust tõsta ja teisi maha teha, et siis jälle oma alamakstud lihttööle minna.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 22:11 Tuttavate 25 aasta töö ning ettevõtte kogu sisu oli ehitada Tallinna trammitee või kuidas see siia haakuma peaks? Loogiline, et ettevõtluses toodavad mingid projektid miinust, tavaline äri.
-
Külaline
Sa ise teed ju täpselt sama. Fakt on ju see, et artikli autor ütles kõiki neid asju.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 21:48 Jah, nii see kontekstist välja tõstmine käib, võtame selle, mis meeldib või endaga kokku käib ja jätame mittesobiva kõrvale.![]()
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:28Mina olen Pärnust, aga ma sain aru küll, mis selle trammitee jutuga öelda taheti, sest ma loen ka neid uudiseid mis otseselt Pärnut ei puuduta. Et oma ninaotsast kaugemale näha.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:22 Tegelikult oli see viide trammitee remondile piisavalt pealiskaudne ja kui tegu pole Tallinna inimesega, siis ei pruukinud see ju tõepoolest arusaadav olla, et mismoodi see teeremont ettevõtlusega seotud on. Ei tea ju teiegi, mis mingi Pärnu tänaval toimub või Narva rongijaamas.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑18 Jaan 2026 14:04Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:28Mina olen Pärnust, aga ma sain aru küll, mis selle trammitee jutuga öelda taheti, sest ma loen ka neid uudiseid mis otseselt Pärnut ei puuduta. Et oma ninaotsast kaugemale näha.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:22 Tegelikult oli see viide trammitee remondile piisavalt pealiskaudne ja kui tegu pole Tallinna inimesega, siis ei pruukinud see ju tõepoolest arusaadav olla, et mismoodi see teeremont ettevõtlusega seotud on. Ei tea ju teiegi, mis mingi Pärnu tänaval toimub või Narva rongijaamas.
Mina olen Tallinnast ja enam segasemat juttu polnud võimalik ajada.
-
Külaline
No Tallinna trammitee remondiuudised su silmaringi küll eriti ei laienda.Mina olen Pärnust, aga ma sain aru küll, mis selle trammitee jutuga öelda taheti, sest ma loen ka neid uudiseid mis otseselt Pärnut ei puuduta. Et oma ninaotsast kaugemale näha.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:22 Tegelikult oli see viide trammitee remondile piisavalt pealiskaudne ja kui tegu pole Tallinna inimesega, siis ei pruukinud see ju tõepoolest arusaadav olla, et mismoodi see teeremont ettevõtlusega seotud on. Ei tea ju teiegi, mis mingi Pärnu tänaval toimub või Narva rongijaamas.
-
Külaline
Samas avati Keilas just uus ülisuur kaubanduskeskus, mille üürnikeks pole just odavama otsa poed ja teenindusasutused. Kaupmehed miskipärast arvavad, et rahval raha on ja kui vaadata, et kaubanduskeskuste parklad on alati täis, siis vist on jah. Äkki see eestlase vaesus on üldse üks müüt?Krissse kirjutas: ↑08 Jaan 2026 14:14 Eelmisel aastal oli meil keskmine inflatsioon 4,8 %. Detsembris 4,1%, kokkuvõttes olime siis koos Slovakkiaga euroala tipus. Kõlab nagu kunagine Ansipi löökaluse, aga mitte üksnes viie esimese hulgas, vaid lausa jagatud esimene, teine koht. Kahjuks küll mitte jõukuses.
Arvestades, kui palju kelmid rahasid saavad, siis on müüt jah.
-
Külaline
Lisaks on pidevalt lugeda, et nendel kelmidele raha andnud inimestel on kodus nii suured summad sularaha. See ei kajastu ju mitte kusagil statistikas.
-
Külaline
Keilas käib palju ka lähivaldade rahvast. Näiteks Paldiski poolt käiakse Keilas palju. Endalgi on suviti peamised ostukohad Keila Bauhof ja Rõõmu kaubamaja (suvekodu asub Paldiski lähedal).Guest kirjutas: ↑06 Mär 2026 11:18Samas avati Keilas just uus ülisuur kaubanduskeskus, mille üürnikeks pole just odavama otsa poed ja teenindusasutused. Kaupmehed miskipärast arvavad, et rahval raha on ja kui vaadata, et kaubanduskeskuste parklad on alati täis, siis vist on jah. Äkki see eestlase vaesus on üldse üks müüt?Krissse kirjutas: ↑08 Jaan 2026 14:14 Eelmisel aastal oli meil keskmine inflatsioon 4,8 %. Detsembris 4,1%, kokkuvõttes olime siis koos Slovakkiaga euroala tipus. Kõlab nagu kunagine Ansipi löökaluse, aga mitte üksnes viie esimese hulgas, vaid lausa jagatud esimene, teine koht. Kahjuks küll mitte jõukuses.
-
Külaline
Muidu nuteti, et venelased ei saa häid tasuvaid töökohti, aga nüüd selgub, et neil on kodus raha lademes. Kohe kümned tonnid võtta ja pakiautomaati viia.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2026 13:10Lisaks on pidevalt lugeda, et nendel kelmidele raha andnud inimestel on kodus nii suured summad sularaha. See ei kajastu ju mitte kusagil statistikas.
-
Külaline
Kes hoiab oma säästusid pangas, kes kodus.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2026 13:17Muidu nuteti, et venelased ei saa häid tasuvaid töökohti, aga nüüd selgub, et neil on kodus raha lademes. Kohe kümned tonnid võtta ja pakiautomaati viia.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2026 13:10Lisaks on pidevalt lugeda, et nendel kelmidele raha andnud inimestel on kodus nii suured summad sularaha. See ei kajastu ju mitte kusagil statistikas.
-
Külaline
Seda muidugi jamu kommentaar polnudki kriitikana mõeldud. Selles mõttes positiivne, et mõni suur ostukoht ka Tallinnast väljapoole rajatakse. Ma ise ostlen ka Paldiskist laevale minnes pigem Keilas kui Tallinnas.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2026 13:14 Keilas käib palju ka lähivaldade rahvast. Näiteks Paldiski poolt käiakse Keilas palju. Endalgi on suviti peamised ostukohad Keila Bauhof ja Rõõmu kaubamaja (suvekodu asub Paldiski lähedal).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist