Kohtuvaidlusest

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 14:27Lasebki. Kui see harjutamine enam lapse vaimse ja füüsilise tervise huvides pole. Kui lapsevanema eesmärk on kasvatada lapsest tippmuusikut või tippsportlast, siis on ta oma lapsevanemaks olemises läbi kukkunud.
Ja kui siis lapse protestimeelsuse ajajärk möödub, on lapsevanem jälle süüdi, et last ei suunanud, hoiatanud ja mida veel. Nüüd elu rikutud, suur kuulsus ja raha jääb saamata.
Sinul ilmselt lapsi ei ole.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 09:39Jään huviga ootama, millal ilmuvad tema järgmised süüdistused Anatoli Šmigunile, kes, kurinahk, enda tütreid kogu nende lapsepõlve suusatama sundis või siis Anna Levandile, kes poja ilma temalt luba küsimata varakult uiskudele pani ja nüüd ei taha tema eest 4-kordset axelit kah teha...
Kui eelduseks on, et treenitav peab olema treenerist absoluutselt sõltuv- ehk "treeneri" enda laps- siis see asjaolu ise on juba selge indikaator, et asi pole normaalne ja tegemist on laste väärkohtlemisega. Esimene, elementaarne kriteerium võiks olla, et sarnast treeningmetoodikat (või kohtlemist) toetaksid ka teiste laste vanemad (ehk et neid teisi lapsi üldse oleks, muidugi). Ma usun küll, et Šmigun ja nii mõnigi teine "vana kooli" treener tänapäeval treeneriks ei kõlba, nii nagu nii mõnigi mu omaagne õpetaja saaks tänapäeval päevapealt kinga (sest objektiivselt oligi tegemist väga halbade õpetajatega, isegi kui nad oma erialal olid pädevad).
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 14:34
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 14:27Lasebki. Kui see harjutamine enam lapse vaimse ja füüsilise tervise huvides pole. Kui lapsevanema eesmärk on kasvatada lapsest tippmuusikut või tippsportlast, siis on ta oma lapsevanemaks olemises läbi kukkunud.
Ja kui siis lapse protestimeelsuse ajajärk möödub, on lapsevanem jälle süüdi, et last ei suunanud, hoiatanud ja mida veel. Nüüd elu rikutud, suur kuulsus ja raha jääb saamata.
Nii need asjad ei käi. Kui avastad lapse tugevad küljed, loomulikult viid trennidesse, aga füüsiliselt võimekusest ei piisa, peab olema see sisemine tahe ja läbilöögihimu, ilma selleta ei tule midagi. Mingil hetkel peabki lapse ise oma otsused tegema. Ma pole iial kuulnud, et keegi oleks oma vabemaid süüdistanud väheses survestamises. See ongi peen psühholoogia kedagi treenida, töö ja nauditav vaba aeg peab olema tasakaalus, muidu tuleb mäss varem või hiljem.

Meie lapsest oleks võinud ehk päris hea tennisist tulla, isa ise ka sportlane, kuigi teisel alal. Mängis väga heal tasemel, eeldused olid olemas, aga see ei kõnetanud teda, ei tahtnud seda oma elu sisuks, valis täiesti teise suuna. Me võtsime väga rahulikult, keegi ei saa unistada kellegi teise unistusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 14:34
Vastupidi, mul on lapsed ja juba otsapidi täiskasvanud lapsed. On üle elatud nii kohutavad kahese kui ka teismeea perioodid. Sinu sõnavõtu põhjal pole sul endal isiklikku kogemust laste kasvatamisega. Või oled despoodist lapsevanem, aga ma loodan, et ikka esimese variandi peale.
Lapsevanem saab suunata ja mõjutada ainult teatud piirini. Muidugi võid sa 4-aastase lapse trenni panna, aga sa ei saa seda teha eesmärgiga, et temast tuleb olümpiavõitja või maailmameister ja ta kühveldab miljoneid kokku. Võib olla tulebki. Mõnikord väga harva tulebki. Enamus lapsi käivad elu jooksul mitmes trennis, proovivad erinevad asju ja neist ei saa tippsportlasi mitte kunagi. Samamoodi nagu ei saa tippmuusikuid kõigist lastest, kes muusikakoolis alustavad. Ja see ongi täiesti normaalne. On asju, mille üle lapsed peavad saama ise otsustada ja ise oma vigu teha ja lapsevanema ülesanne on neid toetada ja nende jaoks olemas olla.
Külaline

Jah, õige jutt sul, sellise vabadusega ei saagi lapsest mitte midagi erilist.
Samas mina küll ei usu, et seda kellukest väga sundida oli võimalik. Henry võiks omakorda avalikustada kuidas kelluke temaga käitus.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 18:42 Jah, õige jutt sul, sellise vabadusega ei saagi lapsest mitte midagi erilist.
Samas mina küll ei usu, et seda kellukest väga sundida oli võimalik. Henry võiks omakorda avalikustada kuidas kelluke temaga käitus.
Ongi parem, et sul lapsi pole. Tundud üks ütlemata nõme inimene olevat ja kindlasti pole sa "midagi erilist".
Kas ainult need, kes jäärennis hüppeid teevad on sinu jaopks erilised?
Minu lapsed on minu jaoks vägagi erilised ja päris kindlasti oli neil parem lapsepõlv kui neil lapsest saadik raha nimel treenitutel. Ja päris kindlasti on neil parem vaimne tervis ja omavahelised suhted ning neil pole vaja oma vanematega kohut käia.
Külaline

Osta vähemalt õpik kui nii hullunult selgeltnägija tahad olla :lol:
Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 14:27
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 13:29 Kas arvate, et muusika maailmaski kõik leebelt peapaitustega kulgeb kui pubekas/teismeline ühtäkki enam toas harjutada ei taha, sõpradega õues hängida ju palju huvitavam. Lapsevanem laseb siis lapse aastate harjutamisvaeva minema visata?
Lasebki. Kui see harjutamine enam lapse vaimse ja füüsilise tervise huvides pole. Kui lapsevanema eesmärk on kasvatada lapsest tippmuusikut või tippsportlast, siis on ta oma lapsevanemaks olemises läbi kukkunud.
Silvia Ilves siis näiteks, jah?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 20:51Lasebki. Kui see harjutamine enam lapse vaimse ja füüsilise tervise huvides pole. Kui lapsevanema eesmärk on kasvatada lapsest tippmuusikut või tippsportlast, siis on ta oma lapsevanemaks olemises läbi kukkunud.
Ma ei saa nüüd aru - kas Sildarude õde-venda ei taha ise üldse tippspordiga tegeleda (ja pole kunagi tahtnudki) või miks selline jutt?
Mõlemad ju ainult võistlemisest ja treenimisest ja selle toredusest räägivadki. Ka Kelly.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 20:57
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 20:51Lasebki. Kui see harjutamine enam lapse vaimse ja füüsilise tervise huvides pole. Kui lapsevanema eesmärk on kasvatada lapsest tippmuusikut või tippsportlast, siis on ta oma lapsevanemaks olemises läbi kukkunud.
Ma ei saa nüüd aru - kas Sildarude õde-venda ei taha ise üldse tippspordiga tegeleda (ja pole kunagi tahtnudki) või miks selline jutt?
Mõlemad ju ainult võistlemisest ja treenimisest ja selle toredusest räägivadki. Ka Kelly.
Võib olla on nad lapseks olemises läbi kukkunud?
Külaline

Kaua see isa siis Kellyt treenida soovis, kuni Kelly on 50 või ja ise 70? Las see esimene laps siis läks tiibu sirutama, see ongi ju elu eesmärk maa peal. Muudkui isal pee taga järel ja treenida, kui kaua, äkki aitaski juba. Ja plika on kange nagu isagi, nii et olgu vait, omad geenid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 18:42 Jah, õige jutt sul, sellise vabadusega ei saagi lapsest mitte midagi erilist.
Ta nimi on Kelly. Henry suudad sa välja kirjutada, aga Kelly nime mitte. Ükskõik, mida sa kogu nende loost arvad, võiks jääda lugupidavaks mõlema suhtes. Kui Kelly sai ülinoorena trikke tehes esikohti, olid sina, kelluka kirjutaja, ka vaimustuses tema andest. Me kõik olime. See oli nii võimas! Väike plika saltotamas ülijulgena.
Nüüd on aeg edasi ja teised tuuled ja probleemid, aga ei ole vaja mõnitada mingi kellukese nimega tüdrukut, kes oli nii äge mäel. Eurospordi kommentaator viimasel võistlusel pidevalt mainis meie Kelly Sildarut ja elas talle kaasa ja ütles, et oli täielik uute trikkide teerajaja ja aastaid freestyles staar neidude seas. Nii et, ta oli ikka üliäge plika.
Külaline

Ei ole mina Kelly trikke kunagi vaadanud, need hüppekesed ei avaldanud mingit muljet mis infoportaalides ette jäid. Alles nüüd sattusin Henry rennisõitu vaatama ja see tundus vägev. Kas naised seda ei sõidagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:32 Ei ole mina Kelly trikke kunagi vaadanud, need hüppekesed ei avaldanud mingit muljet mis infoportaalides ette jäid. Alles nüüd sattusin Henry rennisõitu vaatama ja see tundus vägev. Kas naised seda ei sõidagi?
Mingi naistevihkaja?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:32 Ei ole mina Kelly trikke kunagi vaadanud, need hüppekesed ei avaldanud mingit muljet mis infoportaalides ette jäid. Alles nüüd sattusin Henry rennisõitu vaatama ja see tundus vägev. Kas naised seda ei sõidagi?
Kui sa ei ole aastaid tagasi kogu sellele möllule, mis ülinoor Kelly oma tulekuga freestyli naiste võistlusesse kaasa tõi, üldse kunagi vaadanud, siis ei saagi kaasa rääkida käesolevast ajast. See, mis enne oli, kui Kelly võistles, ei ole see, mis peale ta pärast jalgade operatsioone on. See on lihtsalt tagasitulek ja maailma 5-s ei ole mitte sitt koht. See on ikka täita kõva.
Ja Henry on ka mega. Teha kõike neid (minu jaoks) õudus. Ei tea, kuidas üldse julgeb. Meeste hulgas konkurents kõva. Ainult pöidlad pihus hoida!
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mär 2026 21:31
Külaline kirjutas: 10 Mär 2026 21:08Ega ta sellepärast rumal ei ole! Need tekstid lihtsalt ei ole tema kirjutatud. Need on absoluutselt ebaeakohaselt kirjutatud. Nii naljakas, et nende kirjutaja ise sellest aru ei saa ning ei püüagi natukene kohandada juttu eakohasemaks.
Kunagi tambiti siin legendi, et ta üldse eakaaslastega suhelda ei ole saanud. Ju siis kirjutabki vanainimeselikult.
Ei, ta ei kirjuta vanainimeselikult, sest need ei ole tema kirjutatud. Seda on ta ju ka ise avalikult tunnistanud. Ju sai ta sel teemal palju nii tähelepanu ning lõpuks mõistis inimeste tagasisidest, et ei ole mõtet väita, et need on ta enda kirjutatud.

See, kas ja kui palju üks sellevanune noormees teab juuniküüditamisest ei puutu ju üldse asjasse. Loomulikult on noor koolis õppinud ajalugu ja teab sellest teemast midagi ja võib isegi huvi tunda. Tema lugude elukogemuse taust ja tonaalsus lihtsalt ei ole eakohane ja usutav ja nüüd on selge, et neil "pahatahtlikel" mitte uskujatel oli õigus.
Külaline

EJu sai ta sel teemal palju nii tähelepanu ning lõpuks mõistis inimeste tagasisidest, et ei ole mõtet väita, et need on ta enda kirjutatud.
Ei, ta tunnistas seda ainult sellepärast, et Tõnis ise ütles selle välja, sest andis Kelly kohtusse, et tema FB endale tagasi saada. Tõnise enda väide oli, et kõik on tema looming ja sama puudutab ka Henry kontot.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 07:19
EJu sai ta sel teemal palju nii tähelepanu ning lõpuks mõistis inimeste tagasisidest, et ei ole mõtet väita, et need on ta enda kirjutatud.
Ei, ta tunnistas seda ainult sellepärast, et Tõnis ise ütles selle välja, sest andis Kelly kohtusse, et tema FB endale tagasi saada. Tõnise enda väide oli, et kõik on tema looming ja sama puudutab ka Henry kontot.
Miks ta enda konto alt ei võiks oma loomingut jagada?

Päris masendav oleks, kui keegi teine inimene saaks ligi minu fb kontole, näeks sealseid sõnumeid ja privaatseid asju. Või kui see nii ei ole, siis on teistpidi jabur - keegi kirjutab mingi üllitise valmis ja siis mina panen enda nime alt nagu enda kirjutatuna oma fb-sse üles. Seda võiks ju valetamiseks lausa nimetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2026 09:44Päris masendav oleks, kui keegi teine inimene saaks ligi minu fb kontole, näeks sealseid sõnumeid ja privaatseid asju. Või kui see nii ei ole, siis on teistpidi jabur - keegi kirjutab mingi üllitise valmis ja siis mina panen enda nime alt nagu enda kirjutatuna oma fb-sse üles. Seda võiks ju valetamiseks lausa nimetada.
Kõikides ettevõtetes see täpselt nii käibki - postitab turundus- vmi kommunikatsioonitiim. Tõenäoliselt teevad ka kõik suuremad stasrid samamoodi - on palgatud kommunikatsiooniinimesed, kes postitavad. Ju siis järgiti lihtsalt seda süsteemi. Midagi eriti imelikku selles pole.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2026 09:44
Guest kirjutas: 21 Apr 2026 07:19
Miks ta enda konto alt ei võiks oma loomingut jagada?

Päris masendav oleks, kui keegi teine inimene saaks ligi minu fb kontole, näeks sealseid sõnumeid ja privaatseid asju. Või kui see nii ei ole, siis on teistpidi jabur - keegi kirjutab mingi üllitise valmis ja siis mina panen enda nime alt nagu enda kirjutatuna oma fb-sse üles. Seda võiks ju valetamiseks lausa nimetada.
Minu arust see ongi identiteedivargusega sarnane. Et inimesed räägivad sinuga, aga tegelikult on vastaja hoopis isa. Veel jaburam on see, et tema annab tütre kohtusse, sest tahab tema FB kontot endale saada, mille tütar olevat ebaseaduslikult hõivanud. Enda nimelisele kontole sai FB-sse kirjutades ligi lõpuks ja seda peab isa Tõnis kuriteoks. See näitab, et inimene ei saa üldse aru, mis on ebaeetiline käitumine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 3 külalist