“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 22:46Täpselt sama hästi võis nii olla, et laps ei ütelnud isale midagi, kurtis vaid emale isa käitumist.
Või et see täiskasvanud laps sõimas isal näo täis.
Külaline

kuidas öelda teisele hoolivalt, kui ta on ületanud su piirid oma pärimisega, kui tahaks öelda et kas ma pean sulle kõigest aru andma.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ütledki, et osa asju jätan enda teada, kõigest ei räägi ega rääkima ei tule. Et teie olete erinevad perekonnad ja mul on teiega erinevad tegevused, et tahan enda teada jätta need, nii on mul mugavam. Nendega läksin reisile, sinuga teeme midagi muud, kui koos elasime, saime küllalt reisida (ühistegevusi teha), nüüd teised inimesed tahavad ka reisida. Polegi midagi keerulist. Kui siis mainitud laps vinguma paneb, see on tema probleem, ta ei pea alati kõike saama, mida teised. On oma saamised juba kätte saanud, teised tahavad ka omaette olla.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 22:46
Arutleja kirjutas: 01 Mär 2026 20:18
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 19:45Kas teemaalgataja laps haukus oma isaga? Kui jah, siis palun viita sellele kommentaarile, kus teemaalgataja seda kirjutas.
Kas sa tõesti arvad, et kui oleks haukunud, siis ema oleks sellest siin kirjutanud? Loomulikult kajastas ema olukorda ühepoolselt ja on jätnud teadlikult lapse käitumise kirjeldamata.
See on lihtsalt sinu OLETUS, et asjal oli just selline eellugu. See võis olla, aga ei pruukinud olla. Kuna täpselt ei ole teada, siis on suht kummaline raud-polt-kindlalt lapsele ülbitsemist omistada.

Täpselt sama hästi võis nii olla, et laps ei ütelnud isale midagi, kurtis vaid emale isa käitumist.
Mina ei oleta midagi. Võis olla nii, võis olla naa. Me teame asjast ju vaid ema kirjelduse järgi, aga kohe valmis teist poolt materdama hakata.
Aga eks tavaliselt usutaksegi seda rohkem, kes esimesena oma versiooni esitab. Selle järgi valitakse kiiresti pool ja asutakse seda asjas täit selgust saamata tuliselt kaitsma. Ma ei tea, aga millegipärast meenutab see teema kangesti Katrin Lusti saateid.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Suurem osa selle keti kommentaaridest meenutab mulle üht suveteatri etendust. Dialoogid olid nii viletsad, et sai pead murda, kas mitte äkki ei selgu, et tegevus toimubki hullumajas. Et kohe tuleb üks valges kitlis mees ja ütleb: lugupeetud patsiendid, nüüd läheme sisse rohtu võtma ja magama. Inimlik arutus võib ikka olla lõpmatult üllatav.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 18:12Suurem osa selle keti kommentaaridest meenutab mulle üht suveteatri etendust. Dialoogid olid nii viletsad, et sai pead murda, kas mitte äkki ei selgu, et tegevus toimubki hullumajas. Et kohe tuleb üks valges kitlis mees ja ütleb: lugupeetud patsiendid, nüüd läheme sisse rohtu võtma ja magama. Inimlik arutus võib ikka olla lõpmatult üllatav.
Selles foorumis on enamus jutte sellised, et kuskil oleks nagu personal uksed lahti unustanud.
Pilt
Külaline

Arutleja kirjutas: 02 Mär 2026 08:19
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 22:46
Arutleja kirjutas: 01 Mär 2026 20:18

Kas sa tõesti arvad, et kui oleks haukunud, siis ema oleks sellest siin kirjutanud? Loomulikult kajastas ema olukorda ühepoolselt ja on jätnud teadlikult lapse käitumise kirjeldamata.
See on lihtsalt sinu OLETUS, et asjal oli just selline eellugu. See võis olla, aga ei pruukinud olla. Kuna täpselt ei ole teada, siis on suht kummaline raud-polt-kindlalt lapsele ülbitsemist omistada.

Täpselt sama hästi võis nii olla, et laps ei ütelnud isale midagi, kurtis vaid emale isa käitumist.
Mina ei oleta midagi. Võis olla nii, võis olla naa. Me teame asjast ju vaid ema kirjelduse järgi, aga kohe valmis teist poolt materdama hakata.
Aga eks tavaliselt usutaksegi seda rohkem, kes esimesena oma versiooni esitab. Selle järgi valitakse kiiresti pool ja asutakse seda asjas täit selgust saamata tuliselt kaitsma. Ma ei tea, aga millegipärast meenutab see teema kangesti Katrin Lusti saateid.
Mina ei ole "uskunudki", et kõik oli täpselt nii, nagu teemaalgataja kirjeldab. See aga, et me isa versiooni siin ei kuule, ei tähenda ka tingimata seda, et laps ülbitses ja ema hüsteeritses, nagu mõned siin täiesti kindlalt teavad. See on vaid oletus. Seega, mina küll mingeid resoluutseid hinnanguid olukorrale ei annaks.

Aga mõned teavad ka seda, et teemaalgatajal on tütar, kes ülbitseb, nähvab ja purtsatab. Ehkki teemaalgataja ei ole siin kordagi öelnud, kas laps on tüdruk või poiss.

Aga mõnel meist siin hakkab kohe film käima ja teavad juba täpselt, kuidas see olukord oli, mis soost on laps, et laps on niigi juba nii palju saanud, et teemaalgatajal on uus mees, et isa on tegelikult väga hea ja hooliv inimene jne jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 21:58Mina ei ole "uskunudki", et kõik oli täpselt nii, nagu teemaalgataja kirjeldab. See aga, et me isa versiooni siin ei kuule, ei tähenda ka tingimata seda, et laps ülbitses ja ema hüsteeritses, nagu mõned siin täiesti kindlalt teavad. See on vaid oletus. Seega, mina küll mingeid resoluutseid hinnanguid olukorrale ei annaks.

Aga mõned teavad ka seda, et teemaalgatajal on tütar, kes ülbitseb, nähvab ja purtsatab. Ehkki teemaalgataja ei ole siin kordagi öelnud, kas laps on tüdruk või poiss.

Aga mõnel meist siin hakkab kohe film käima ja teavad juba täpselt, kuidas see olukord oli, mis soost on laps, et laps on niigi juba nii palju saanud, et teemaalgatajal on uus mees, et isa on tegelikult väga hea ja hooliv inimene jne jne.
Kui sellised vägivaldsed oletused teema käigus tekivad (ja nad tekivad pikas teemas alati), siis oleks ju TA-l võimalus regulaarselt sõna võtta ja asju selgitada, oma pere identiteeti paljastamata. TA on vait ja laseb teistel vahutada - nii ei saa loomulikult teema normaalselt areneda, vaid läheb lappesse. TA viskas kondi koerakarjale hambusse ja nüüd istub vaikselt ja loeb. Ju talle sobib nii.
Külaline

Nii olid ju perekooli teemad ka alati. TA kadus jäljetult.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 21:58Mina ei ole "uskunudki", et kõik oli täpselt nii, nagu teemaalgataja kirjeldab. See aga, et me isa versiooni siin ei kuule, ei tähenda ka tingimata seda, et laps ülbitses ja ema hüsteeritses, nagu mõned siin täiesti kindlalt teavad. See on vaid oletus. Seega, mina küll mingeid resoluutseid hinnanguid olukorrale ei annaks.

Kuidas sina küll kõike nii kindlalt tead?
Ja mis siis, kui keegi vastas arvamusega, et laps ei peaks isaga haukuma? Saidki teada eri arvamusi erisuguste juhtumite kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 08:30

Kui sellised vägivaldsed oletused teema käigus tekivad (ja nad tekivad pikas teemas alati), siis oleks ju TA-l võimalus regulaarselt sõna võtta ja asju selgitada, oma pere identiteeti paljastamata. TA on vait ja laseb teistel vahutada - nii ei saa loomulikult teema normaalselt areneda, vaid läheb lappesse. TA viskas kondi koerakarjale hambusse ja nüüd istub vaikselt ja loeb. Ju talle sobib nii.
See teema läks lappesse juba nädal tagasi, nüüd on jäänud grupp rumalaid jahuma ühede samade argumentidega, ilma et keegi eelnevaid loeks või ülepea kellegi teise omasse süveneks. Peab ikka kurb elu olema, kui mitte midagi targemat teha pole... :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 19:16See teema läks lappesse juba nädal tagasi, nüüd on jäänud grupp rumalaid jahuma ühede samade argumentidega, ilma et keegi eelnevaid loeks või ülepea kellegi teise omasse süveneks. Peab ikka kurb elu olema, kui mitte midagi targemat teha pole... :roll:
Tee siis ometi. Midagi targemat.
Aga ei, ikka vaja tagasi tulla...ja targutada.
Külaline

Ilmselgelt ei ole selline vastus lambist antud, aga selle, mis eelnes, jättis TA targu mainimata. Järelikult ületati selle arupärimisega piire, mida polnudki pärijal vaja teada ja polnud õigustatud oma nina isa asjadesse toppida.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 12:26

Kuidas sina küll kõike nii kindlalt tead?
Ja mis siis, kui keegi vastas arvamusega, et laps ei peaks isaga haukuma? Saidki teada eri arvamusi erisuguste juhtumite kohta.
Vastus on minu kommentaari (mida tsiteerid) esimeses lauses.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mär 2026 21:06 Ilmselgelt ei ole selline vastus lambist antud, aga selle, mis eelnes, jättis TA targu mainimata. Järelikult ületati selle arupärimisega piire, mida polnudki pärijal vaja teada ja polnud õigustatud oma nina isa asjadesse toppida.
Esimese hooga lugedes mõtlesin, et ups, ninakas isa on teema käigus vahepeal ära surnud, siis sain alles aru, mida sinu lauses 'pärija' tähendab :idea:
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 07:01
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 21:06 Ilmselgelt ei ole selline vastus lambist antud, aga selle, mis eelnes, jättis TA targu mainimata. Järelikult ületati selle arupärimisega piire, mida polnudki pärijal vaja teada ja polnud õigustatud oma nina isa asjadesse toppida.
Esimese hooga lugedes mõtlesin, et ups, ninakas isa on teema käigus vahepeal ära surnud, siis sain alles aru, mida sinu lauses 'pärija' tähendab :idea:
Juhtub vahest :D
Külaline

“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

See oli vägagi viisakalt rüütatud ütlemine, sest selle lause ilustamata mõte oli "see pole sinu asi". Oleks isa niimoodi öelnud, oleks põhjust solvuda. Võib-olla polnudki tegelikult lapse asi, kus isa oma teiste lastega käib, või kuidas?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 19:53
Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 19:16See teema läks lappesse juba nädal tagasi, nüüd on jäänud grupp rumalaid jahuma ühede samade argumentidega, ilma et keegi eelnevaid loeks või ülepea kellegi teise omasse süveneks. Peab ikka kurb elu olema, kui mitte midagi targemat teha pole... :roll:
Teengi, käin paari päeva järel vaatamas, kas juba on suudetud lõpetada, aga ei... Sotsiaalpsühholoogilises mõttes väga huvitav, saab õppematerjalina kasutada. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 14:44
Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 19:53
Teengi, käin paari päeva järel vaatamas, kas juba on suudetud lõpetada, aga ei... Sotsiaalpsühholoogilises mõttes väga huvitav, saab õppematerjalina kasutada. :D
Lihtsakese jaoks kindlasti. Ei tohi aju üle koormata.
Külaline

Mis ajast on vanemad laste ees aruandekohuslased?

Imelik, et 14 lehekülge on suudetud nii lihtsa teema ümber jahuda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 3 külalist