Pensionikalkulaatorist selle võtsingi: Hetkeseisuga oleks I sammas 621 eurot, II ja III kokku 167 eurot. Prognoositav pension 1068 eurot.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 20:17Puusse ei pane oma jutuga?Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 14:06Sammastesse kogutud raha saab vajadusel alati iga kell välja võtta, samamoodi on see pärandatav. Mul on pensionini jäänud veel 13 aastat, ometigi on sammastesse märkamatult tiksunud juba 40 tuhat, mis tõstab juba hetkel tulevast pensioni, võrreldes ainult I samba olemasoluga 25% võrra.
Pensionikalkulaatorist oled oma väiteid kontrollinud?
Mina juba olen pensionär (aga töötan veel edasi ja sambapensioni ei kasuta hetkel). Minu riiklik pension on hetkel 717€ ja kugi mul on samuti 2. ja 3.sambasse kogutud sinuga samapalju (40+ tuhat), siis näitavad mulle millegipärast pensionikeskuse kalkulaatorid, et kui tahaksin nn sambapensioni, siis ma saaksin seda 22a vältel ca 152€ kuus (2.sammas 112€ ja 3.sammas 40€). 152€ 717st on 21% ning seejärel oleks mu sammastesse kogunenud raha otsas.
Kui aga võtan sammastest raha välja ja investeerin võlakirjadesse, mille keskmine intress on umbes 7% aastas (hetkel mul väärtpaberikontol olevate võlakirjade % vahemikus 4%-11,5%), siis sel juhul teeniksin intressidena keskmiselt ca 233€ kuus ja põhisumma jääks mul veel lastele pärandamiseks.
Nii et sammastest raha välja võtta ja ise investeerida tundub kasulikum.
Sammastest plaanin raha välja võtta 3a pärast (seni töötan edasi ka), sest kuna tegin 3.samba alles 2a tagasi,
pean ootama, et 5a täis saaks, et ei peaks maksma täie rauaga TM.
Tuludeklaratsioon 2025
-
Külaline
-
Külaline
Mitte suurema protsendi palgast vaid suurema protsendi väljateenitud pensionist.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 13:28Aga nüüd on võimalik hiljem pensionile minna ja saad suurema protsendi palgast:Guest kirjutas: ↑08 Mär 2026 12:37
Ilma sammasteta saad sa vaid 40% oma pensionieelsest palgast, sammastega 60-70%
1 aasta hiljem +7,93%
2 aastat hiljem +16,88%
3 aastat hiljem +27,01%
4 aastat hiljem +38,50%
5 aastat hiljem +51,57%
-
Külaline
Nagu perekond Kõrvits kuskil Kreekas? Mul hakkaks võõral maal igav.Nõiamoor kirjutas: ↑08 Mär 2026 15:36 Mul oli teine sammas, tootlikkus üsna jama ja võtsin paar aastat tagasi välja, lisasin juba kogutud säästudele ja ostsin korteri, hetkel elab mu täiskasvanud tudengist laps seal, aga kui ta kunagi tahab omale suuremat elamist või sootuks välismaale, siis on see minu sammas. Meil veel paar teismelist ka kasida, aga ca 7 aasta pärast on nemadki täisealised ja üle ning mees saab mul juba 10 a pärast pensionile, ilmselt käib ka tööl edasi. Ootame siis mind ka järgi ja tegelikult oleme vaikselt meõlnud, et müüme siis siin suurema korteri maha (või üürime välja) ja läheme kuskile soojemasse vaikselt tomateid kasvatama ja oliivipuid imetlema.
-
Külaline
Miks? Elu nagu Eestiski, kui just sõbrannadega igapäevast kohvitamist ei armasta. Palju uut avastamist.Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 21:48Mul hakkaks võõral maal igav.
Jah, kui keelt ei valda, siis teater jääb küll ära, sellest oleks kahju.
-
Külaline
Talvel on külm. Majas puudub küttesüsteem. Suvel jälle palav.
-
Külaline
Kuidas temperatuur igavusega seoses on?
Vali siis nt Kanaarid ja ära koli mägedesse
-
Külaline
Mõistlik. Nagu aru saan, siis maksad sammastest välja võttes tulumaksu 10%, eks?Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 20:17Puusse ei pane oma jutuga?Külaline kirjutas: ↑08 Mär 2026 14:06Sammastesse kogutud raha saab vajadusel alati iga kell välja võtta, samamoodi on see pärandatav. Mul on pensionini jäänud veel 13 aastat, ometigi on sammastesse märkamatult tiksunud juba 40 tuhat, mis tõstab juba hetkel tulevast pensioni, võrreldes ainult I samba olemasoluga 25% võrra.
Pensionikalkulaatorist oled oma väiteid kontrollinud?
Mina juba olen pensionär (aga töötan veel edasi ja sambapensioni ei kasuta hetkel). Minu riiklik pension on hetkel 717€ ja kugi mul on samuti 2. ja 3.sambasse kogutud sinuga samapalju (40+ tuhat), siis näitavad mulle millegipärast pensionikeskuse kalkulaatorid, et kui tahaksin nn sambapensioni, siis ma saaksin seda 22a vältel ca 152€ kuus (2.sammas 112€ ja 3.sammas 40€). 152€ 717st on 21% ning seejärel oleks mu sammastesse kogunenud raha otsas.
Kui aga võtan sammastest raha välja ja investeerin võlakirjadesse, mille keskmine intress on umbes 7% aastas (hetkel mul väärtpaberikontol olevate võlakirjade % vahemikus 4%-11,5%), siis sel juhul teeniksin intressidena keskmiselt ca 233€ kuus ja põhisumma jääks mul veel lastele pärandamiseks.
Nii et sammastest raha välja võtta ja ise investeerida tundub kasulikum.
Sammastest plaanin raha välja võtta 3a pärast (seni töötan edasi ka), sest kuna tegin 3.samba alles 2a tagasi,
pean ootama, et 5a täis saaks, et ei peaks maksma täie rauaga TM.
-
Külaline
-
Külaline
Küsimus oli prouale, kes on pensionil.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2026 11:29 kui võtad II sambast enne pensionivanust, siis TM on 22%.
-
Külaline
Minu teada, kui on kuni 5a enne pensionivanust, siis TM on samuti 10%Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2026 11:29 kui võtad II sambast enne pensionivanust, siis TM on 22%.
-
Külaline
See on tõsi.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2026 12:36Minu teada, kui on kuni 5a enne pensionivanust, siis TM on samuti 10%
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist