Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2025 18:44
Sul endal on suhtlemise puudulikkus. Kui nii, siis tuleb number ära blokeerida, nii vajuvad kõned ja sõnumid ära. Töö juures teretad, aga paari sõna ei räägi, näitad antipaatiat välja. Kui sa talle muudkui magusalt naeratad, siis ta ei lõpetagi. Suhtlemine tähendab ka muud, kui magusat naeratamist. Sina muudmoodi hakkama ei saa, järelikult ongi puudulikkus. Otseselt saab ka kindlalt ja viisakalt ära öelda, see ei pea alati ebaviisakas olema. Niikaua, kuni sa oma kollaseid tulesid lehvitad, ei muutu midagi. Ja kuidas see meeskolleg su numbri sai? Eks sa ise pidid andma, keerutasid ta ees, nüüd on häda lahti, et "ahistab".. Pole vaja meeste ees nii palju keerutada, ei nad siis sind ei "ahista" ka.
Sa oled ikka veel haigem inimene, kui seni on tundunud. See on nüüd küll ehtne ohvri süüdistamine. Loomulikult naine "keerutas", kui keegi ahistama hakkas. Jaa, kindlasti oli seksikalt riides, värvis huuled ära ja naerab palju, selge see, et ise süüdi kõiges. Jäta nüüd meelde: isegi kui oleks nii, nagu sina arvad, siis see pole mingi vabandus ahistamiseks. Isegi kui sellel naisel oleks olnud suhe selle mehega, isegi siis tuleb lõpetada, kui see naine enam suhelda ei soovi. Kui öeldakse ei, siis see tähendabki ei. Sina ära õigusta kellegi ahistamist. Kuigi siin pole mingit tõendust, et mingit keerutamist või suhet oleks kunagi olnud.
Mina ei õigusta kellegi ahistamist. Eks täiskasvanud inimene on ise oma tegude eest süüdiv ehk vastutav, nii lihtsast asjast sa ju ometigi saad aru, või tõesti ei saagi? Mees ei saaks helistada, kui poleks numbrit antud, kas sa saad aru väga lihtsast asjast? Väga lihtne asi. Mees ei saaks helistada, kui tema number oleks blokeeritud, kas sa sellest ka aru saad? Aga numbrit saab blokeerida naisterahvas, miskipärast ta seda ei tee. Miks ta seda ei tee? Järelikult meeldib. Ja ennast ohvrina näidata meeldib, sina kasutad ka seda sõna "ehtne ohvri süüdistamine". Kas inimene tahabki ohver olla? Negatiivne tähelepanu on ka tähelepanu, järelikult meeldib, inimene oleks ammu venna numbri ära blokeerinud, kui ta tõesti ei tahaks, et talle helistataks. Järelikult tahab, kui olukorda ära ei lõpeta, tegemist on täiskasvanud inimesega, kes peaks ise oma eluga hakkama saama, mitte teisi süüdistama, antud juhul "ahistajat". Igas suhtes on kaks poolt ja tangot tantsitakse ikka kahekesi. Aitab siin näpuga teiste peale näitamast, kuidas teised tema hädades süüdi on kogu aeg. Lausa vastik vaadata. Eks sa ise oled ka selline, kes midagi oma elu muutmiseks tehtud ei saa, ja siis käib teisi inimesi süüdistamas, sh ka oma lähedasi, selle asemel, et ise oma elu muuta. Selle kohta öeldakse ohvrimentaliteet.
Ohvrimentaliteet
Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Ohvrimentaliteet
Ohvrimentaliteet on omandatud isiksuslik kalduvus pidada ennast ohvriks või kannatajaks teiste inimeste pahatahtliku tegevuse tõttu.
Ongi ohver välja ilmunud, selle asemel, et oma elu eest vastutamine enda kätte võtta, elik number blokeerida ja resoluutselt ära öelda. Kui ei blokeerita, siis vend näeb ju, et saab edasi helistada, ehk võetakse kõnedki vastu. Kui mina midagi ei taha, siis ma seda ei tee. Kui venda oma ellu ei taha, siis talle numbrit ei anna, kõnesid vastu ei võta, endale helistada ei lase (blokeering), ütlen resoluutselt ära (suu on peas), jne. Jäta nüüd hästi ja igaveseks meelde: ahistamised jms tavaliselt toimuvad ohvri vaikival nõusolekul. Kui ühtepidi ei ütlemine ei aita, siis tuleb seda teha teistpidi. Antud juhul teistpidi ei tehta midagi, ainult halisetakse avalikus foorumis, kuidas teda "ahistatakse". Tegemist võib olla igavese ohvriga ja sinu näol võib tegemist olla igavese süüdistajaga: küll olen mina haige inimene ja õigustan ahistamist, küll see "ahistaja" on süüdi, et "ohver" ei saa numbrit blokeeritud vms, jne. Ühesõnaga - keegi peab ju süüdi olema. Ise ei pea midagi tegema, ega millegi eest vastutama. Aamen.