Aastapäeva kontsert

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 12:50
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 22:56
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 22:02
Aa ja siis loomulikult see viiuldaja, kellel katkes viiulil 2 keelt ning poognal vähemalt üks jõhv, aga lugu kõlas edasi ja pold häda midagi. Natuke sakutas ...
Sa ju ikka said aru, et viiulikeelte katkemine oli taotluslik, mitte kogemata? Ehk siis jälle see sümbol, et kunstiinimene-artist teen oma tööd ka siis edasi, kui tal midagi enam ei ole. Ilmselge viide näitlejate madalale palgale.

Ta kehastas Niccolò Paganinit, kellel ka etenduse ajal viiulikeeled järjest katkesid. Kuni lõpuks jäi alles üks keel, millel andekas viiuldaja mängis loo filigraanselt lõpuni.
[/quote]Jah, loomulikult sain ma sellest aru ja nii ka end väljendasin selles postituses, millele sa vastasid. Viidet madalale palgale nägid seal küll ainult sina, vaevalt, et see ka lavastaja mõte oli. Ikka üldisem oli see mõte ja ei käinud üldse ainult kunstnike, vaid kõigi meie kohta. Takistused on ületatavad, kui pole 100% tingimusi, saame vähemaga ka asjad tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 13:43
Aa ja siis loomulikult see viiuldaja, kellel katkes viiulil 2 keelt ning poognal vähemalt üks jõhv, aga lugu kõlas edasi ja pold häda midagi. Natuke sakutas ...
Sa ju ikka said aru, et viiulikeelte katkemine oli taotluslik, mitte kogemata? Ehk siis jälle see sümbol, et kunstiinimene-artist teen oma tööd ka siis edasi, kui tal midagi enam ei ole. Ilmselge viide näitlejate madalale palgale.

Ta kehastas Niccolò Paganinit, kellel ka etenduse ajal viiulikeeled järjest katkesid. Kuni lõpuks jäi alles üks keel, millel andekas viiuldaja mängis loo filigraanselt lõpuni.
Jah, loomulikult sain ma sellest aru ja nii ka end väljendasin selles postituses, millele sa vastasid. Viidet madalale palgale nägid seal küll ainult sina, vaevalt, et see ka lavastaja mõte oli. Ikka üldisem oli see mõte ja ei käinud üldse ainult kunstnike, vaid kõigi meie kohta. Takistused on ületatavad, kui pole 100% tingimusi, saame vähemaga ka asjad tehtud.
[/quote]

Minu arust peaaegu kogu kontsert sellele viitaski, et maksud on kõrged ja palgad on madalad. Kõike tuleb koomale lükata (või tõmmata). Ja et vaatamata vähestele vahenditele (katkenud pillikeeled) veavad profid asja ilusti ja kvaliteetselt lõpuni.

Näitlejate madalad palgad olid eelmisel aastal väga suurelt fookuses. Mõni aeg enne seda oli sama õpetajatega.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 21:58
Minu arust peaaegu kogu kontsert sellele viitaski, et maksud on kõrged ja palgad on madalad. Kõike tuleb koomale lükata (või tõmmata). Ja et vaatamata vähestele vahenditele (katkenud pillikeeled) veavad profid asja ilusti ja kvaliteetselt lõpuni.

Näitlejate madalad palgad olid eelmisel aastal väga suurelt fookuses. Mõni aeg enne seda oli sama õpetajatega.
Küllap see on sinu valupunkt, seepärast nii näedki. Et lavastaja midagi nii kitsast ja minu arust lamedat mõtles, ma ei usu.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 22:45

Küllap see on sinu valupunkt, seepärast nii näedki. Et lavastaja midagi nii kitsast ja minu arust lamedat mõtles, ma ei usu.
Äkki siis seltsimees kunstiteadlane valgustab matsirahvast, mida lavastaja silmas pidas? Mida see kokkupühkimine sümboliseeris?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 20:38
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 22:45

Äkki siis seltsimees kunstiteadlane valgustab matsirahvast, mida lavastaja silmas pidas? Mida see kokkupühkimine sümboliseeris?
Mis krdi kunstiteadlane. Et sellisel suurel etendusel ei keskenduta ainult mingile rahalisele nüansile, on ju ometi elementaarne, selleks ei pea kunstiteadlane olema. Aga näe mida soovid, minugipoole näe ka Janek Õiglase kohalolus raha - no et spordilt võeti raha ära ja nüüd vaeseke elab saunas ...
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 12:56 Kui keegi oskab, siis kirjeldage, kuidas teie saite aru Kaljustete etteastest.

Minu esimene mõte oli see, et 50+ naised muutuvad meeste jaoks nähtamatuks. Aga ilmselt ei olnud asi selles. Kas see pidi sümboliseerima inimsuhete, sh mehe-naise suhete pealiskaudsust. Seda, et üksteist ei kuulata? Või mis?

Iseenesest mulle see osa meeldis nagu kõige rohkem. Ja muidugi oli kõige intrigeerivam ka, arvestades asjaolusid.

Sauna temaatika oli hea ja arusaadav. Kuid selles osas ei pannud pilti kokku, miks A. Kannel üks saunaline oli.

Kontserdi lõpp - presidendipaari kätlemine venis liiga pikale.
Jah, just, et inimesed räägivad mööda, ei mõista üksteist. Mingi mõte oli ka, et naine mõtleb suhetest, mees tööst. Eks seal oli ka kindlasti mäng just konkreetsete inimestega, mis pani veel kolmanda tasandi juurde.
Mina arvan, et Kannel oli saunas (nagu ka Õiglane) selleks, et näidata, et saunas oleme kõik ühesugused paljad ja higised, räägime nagu inimesed ja ehk ei märkagi, teine on kuulus. Küllap Kannel valiti just seepärast, et tema nägu on kõigile teada (uudisteankur), omamoodi ohhooo-efekt oli, kui ta ära tundsid. Mina näiteks ei tundnud enne kui lõpukätlemisel, seni olin mõelnud, et nii tuttava näoga.
Lõpukätlemine oli minu jaoks arusaamatu, sest ma ei tundnud ühtegi neist lastest, kust ma pidanuks teadma, et need olid eelmise Nüganeni etenduse lapsed? iseenesest hea sümbol, aga kuidagi võinuks selle rohkem välja öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 22:37
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 22:45 Küllap see on sinu valupunkt, seepärast nii näedki. Et lavastaja midagi nii kitsast ja minu arust lamedat mõtles, ma ei usu.
Mis krdi kunstiteadlane. Et sellisel suurel etendusel ei keskenduta ainult mingile rahalisele nüansile, on ju ometi elementaarne, selleks ei pea kunstiteadlane olema. Aga näe mida soovid, minugipoole näe ka Janek Õiglase kohalolus raha - no et spordilt võeti raha ära ja nüüd vaeseke elab saunas ...
Kas keegi on siin öelnud, et kogu kontsert keskendus AINULT rahale? Ei ole! Küll aga see osa, mis kujutas kokku pühkimist. Siin ju isegi ei ole varianti mitutpidi môelda.Ja on tôesti pisut imelik, et inimene, kes nimetab teiste arusaama rumalaks ja labaseks, nii selget sümbolit ära ei tunne.

Sama kehtib selle viiuldaja kohta - vôid olla tipptase, aga riik ei väärtusta seda vastavalt (justnimelt viide hiljutistele palgajuttudele, mis puudutas balletiartiste ja näitlejaid). Ajakirjanduses on sellest väga palju juttu olnud ja soovitan sul ennast teemaga kurssi viia.

Otseloomulikult oli osa kontserdist riigi valupunkte puudutav. See, et sina seda ära ei tundnud, ei anna sulle ôigust teisi matsideks nimetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 06:58
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 22:37

Kas keegi on siin öelnud, et kogu kontsert keskendus AINULT rahale? Ei ole! Küll aga see osa, mis kujutas kokku pühkimist. Siin ju isegi ei ole varianti mitutpidi môelda.Ja on tôesti pisut imelik, et inimene, kes nimetab teiste arusaama rumalaks ja labaseks, nii selget sümbolit ära ei tunne.

Sama kehtib selle viiuldaja kohta - vôid olla tipptase, aga riik ei väärtusta seda vastavalt (justnimelt viide hiljutistele palgajuttudele, mis puudutas balletiartiste ja näitlejaid). Ajakirjanduses on sellest väga palju juttu olnud ja soovitan sul ennast teemaga kurssi viia.

Otseloomulikult oli osa kontserdist riigi valupunkte puudutav. See, et sina seda ära ei tundnud, ei anna sulle ôigust teisi matsideks nimetada.
Mina pole mitte kedagi matsiks nimetanud, ei otse ega kaudselt.
Jah, keegi siin teemas ütles täpselt seda, et mõte oli kunstitegelaste madalates palkades, ei muus.
Loomulikult on alati kõiges variant mitut pidi mõelda, ka kokku pühkimises. Väljend "kokku hoidma" annab huvitava koosluse mitmest tähendusest - see ei tähenda ainult raha, vaid erinevate välismõjude eest aina koomale tõmbumist, mis tähendab aga üksteise toetamist ning annab kokku positiivse tooni.
Tänan soovituse eest end kurssi viia, kuid ma olen juba kursis piisavalt kõigega, mida vaja. Sümboleid oskan samuti hästi ära tunda ning lugeda.
Rahune maha. Ainus, kes siin ründab ja kakleb, oled sina. Mina ütlesin ainult seda, et kui raha on sinu valupunkt, siis loomulikult sa näed seda teemat kõikjal. Selles pole midagi halvustavat, nii on. Tead küll, rase näeb tänaval rasedaid, vankriga noor ema vankreid.
Külaline

Isegi sellises teemas ei osale intelligentsed inimesed, sellised, kes suudaks oma seisukohad/mõtted esitada ilma teist mutta tampimata :o
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 11:32 Isegi sellises teemas ei osale intelligentsed inimesed, sellised, kes suudaks oma seisukohad/mõtted esitada ilma teist mutta tampimata :o
Osalevad ikka. Ega 100% ilusat maailma polegi olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 22:43 Mingi mõte oli ka, et naine mõtleb suhetest, mees tööst.
Ma loodan sügavalt, et 21. sajandil ükski lavastaja ei leia, et see oleks idee, mida rahva ette tuua. Veel vähem, et päriselt nii ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 14:27
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 22:43 Mingi mõte oli ka, et naine mõtleb suhetest, mees tööst.
Ma loodan sügavalt, et 21. sajandil ükski lavastaja ei leia, et see oleks idee, mida rahva ette tuua. Veel vähem, et päriselt nii ongi.
Näitena elust enesest, miks mitte. Ma ei mõelnud, et naine ainult suhtest ja mees ainult tööst mõtleb, aga et naiste jaoks on suhteteemad olulisemad kui meeste jaoks, seda olen mina küll oma 60 eluaasta jooksul märganud. Naiselik ja mehelik alge on olemas.
Külaline

Kas kõigile üheselt mõistetavat kontserti ei saa siis luua. Miks peab just nii segane kõik see kava olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 19:35 Kas kõigile üheselt mõistetavat kontserti ei saa siis luua. Miks peab just nii segane kõik see kava olema.
No ei pea tõesti "Mõmmi ja aabits" olema 😄
Mis segast seal ikka oli.
Peaasi, et oli tore ja rõõmus, enamusele meeldis.
Igaüks mõtestab ise enda jaoks lahti.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 19:35 Kas kõigile üheselt mõistetavat kontserti ei saa siis luua. Miks peab just nii segane kõik see kava olema.
Kunsti üks mõte ongi, et see ei pea olema kõigile üheselt mõistetav vaid igaüks oma peas paneb vastavalt oma võimetele "pildi" kokku.
Külaline

Jessus, on siin sellele kontserdile alles tähendusi külge mõeldud!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 13:43

Jah, loomulikult sain ma sellest aru ja nii ka end väljendasin selles postituses, millele sa vastasid. Viidet madalale palgale nägid seal küll ainult sina, vaevalt, et see ka lavastaja mõte oli. Ikka üldisem oli see mõte ja ei käinud üldse ainult kunstnike, vaid kõigi meie kohta. Takistused on ületatavad, kui pole 100% tingimusi, saame vähemaga ka asjad tehtud.
[/quote]

Sinu kommentaar: „Pillikeeled küll katkesid, aga näe tubli poiss sai ikka hakkama ja pold häda midagi“ viitab jah sellele, et sa „said aru“, et pillikeelte katkemine oli taotluslik ja et etteaste oli insipreeritud Paganinist.

Sellest ei ole tegelikult mitte midagi, et inimene sellist asja ei tea. Ja see poleks isegi teemaks tulnud, kui sa ise ei oleks end siin korduvalt esitlenud kui tohutult erudeeritud kultuurinautlejat ja sügavamõttelise sisu tabajat.

Kust sa võtad, et teiste arusaam asjast on lame ja labane ning sinu oma peenekoeline ja et vaid sina tabad, mida öelda taheti? Ise ütled Eesti ühe praeguse aja parima ja tuntuima viiuldaja kohta "see viiuldaja". Ilmselgelt ei tea sa ta nimegi ilma googeldamata.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 10:30 Sinu kommentaar: „Pillikeeled küll katkesid, aga näe tubli poiss sai ikka hakkama ja pold häda midagi“ viitab jah sellele, et sa „said aru“, et pillikeelte katkemine oli taotluslik ja et etteaste oli insipreeritud Paganinist.

Sellest ei ole tegelikult mitte midagi, et inimene sellist asja ei tea. Ja see poleks isegi teemaks tulnud, kui sa ise ei oleks end siin korduvalt esitlenud kui tohutult erudeeritud kultuurinautlejat ja sügavamõttelise sisu tabajat.

Kust sa võtad, et teiste arusaam asjast on lame ja labane ning sinu oma peenekoeline ja et vaid sina tabad, mida öelda taheti? Ise ütled Eesti ühe praeguse aja parima ja tuntuima viiuldaja kohta "see viiuldaja". Ilmselgelt ei tea sa ta nimegi ilma googeldamata.
Ole hea, oleta vähem.
Sorri, et minu sõnad sulle keerulised tundusid. Paistab, et sa tõesti ei saanud kohe mitte midagi aru sellest, mida ma kirjutasin.
Mina pole end mitte kellegina siin esitlenud.
Ei, ma ei arva, et teiste arusaam on lame ning seda ma ka ei kirjutanud. Kirjutasin, et Nüganen ei lavastaks midagi nii labast kui ainult palgateemadele suunatud sketši. Nii arvan ma endiselt.
Tean küll viiuldaja nime ilma googeldamata, iseenesestmõistetav. Just seepärast ei peagi tema nime nimetama.
Jookse oma viha välja ümber maja või rakenda mõnda punkti, kus see on põhjendatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Roosad tulbid ja 6 külalist