Ilmselt saate varsti kraesse kakarahe: ei ühildu Teie arvamus siinse peavoolu tõekspidamise suunamudijate arvamusega. Ants2 on saadavalKülaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 13:54 Elul polegi mõtet, see lihtsalt tuleb ära kannatada!
Mis on elu mõte?
-
Külaline
nojah. nii ja naa. eks selliseks eluks tuleb veidi ettevalmistusi teha. mul on näiteks off grid elamine ja passiivne tulu kinnisvarainvesteeringutest. mõtlen ka, et varsti ei viitsi üldse enam tööl käis.Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 22:09Ma tunnen juba ammu, et mulle meeldiks "tõelise hingega" üldse mitte tööd teha ja südames tunnen ka, et ei tahaks enam tööl käia ja ma olengi tegelikult loodud elama kodust elu. Aga millegi pärast ei huvita see minu "tõeline hing ja südame tunne" üldse neid, kes tahavad mu käest raha. Küll korteri eest, küll söögi eest, bensiini eest jne.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:50Iga inimene peaks ära tundma, mis on see, mis just temal hästi välja tuleb, mida talle tõeliselt hingega teha meeldib - ja seda tegema. Selles on minu jaoks elu mõte. Et sa elad nii, nagu sa oma südames tunned, et oled loodud elama.
Nii et, see "hingega teha meeldib" ei kehti ju päris elus.
-
Külaline
See on huvitav. Meil on siin levinud mõte, et elatakse vaid korra ja see elu peaks olema hea ja õnnelik. Mõned usundid aga peavad olulisemaks seda, mis tuleb peale maist elu. Ja kannatused elus saavad hästi tasutud.
Kas seepärast ongi meil eluga rahulolematust, et see 1 elu peab olema õnnelik, ja pärast pole enam midagi. Kultuurid kes usuvad elusse peale surma, on ka kannatustesse rahulikud suhtujad? Nagu elu mõte oleks see, mis tuleb peale surma.
-
Külaline
Ma sel puhul mõtlen, et mismoodi saavad hästi tasutud.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 07:44 Mõned usundid aga peavad olulisemaks seda, mis tuleb peale maist elu. Ja kannatused elus saavad hästi tasutud.
Praegu maises elus tunneme tundeid sealhulgas kannatusetundeid kehaga.
Siit maisest ilmast lahkudes jääb keha maha.
Et mismoodi see hästi tasutud olema saab?
Tundeid tunneme hingega, mitte kehaga. Kui keha jääb maha, siis hing tuleb kaasa maisest ilmast lahkudes. Mina usun ka, et kannatused saavad tasutud, kui oled hea inimene olnud. Ma usun, et elame mitut elu. Keegi ei saa väita, et teatud usundid valed on.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 08:40Ma sel puhul mõtlen, et mismoodi saavad hästi tasutud.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 07:44 Mõned usundid aga peavad olulisemaks seda, mis tuleb peale maist elu. Ja kannatused elus saavad hästi tasutud.
-
Külaline
Aga mis need dopamiinid ja muud ained on millest kirjutatakse.
Vbl siis hing on ajuga seotud, pesitseb ajus ja ajuravi siis mõjub hingele. Öeldakse ka ju teine kord, et ta on hingeline inimene, või et see pala oli nii hingeliselt esitatud, vms. Hing on ikka kehas ju. Öeldakse ju ka seda, et mul/sul on hing haige. Hingeravi, see väljend on ka olemas.
-
Külaline
Osad arvavad, et sünnitakse ümber teise kehasse. Ju siis nii saabki tasutud. Ühes elus olid vaene ja õnnetu. Järgmises elus sünnid kellegina, kellel selliseid muresid ei ole.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 08:40Ma sel puhul mõtlen, et mismoodi saavad hästi tasutud.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 07:44 Mõned usundid aga peavad olulisemaks seda, mis tuleb peale maist elu. Ja kannatused elus saavad hästi tasutud.
-
Külaline
See on umbes sama hea, kui muusikaliste eeldustega inimene ohkaks, et küll tahaks pianist olla, aga vaat harjutada küll ei viitsi. See on ikka sinu enda probleem luua endale selline elukorraldus, mis võimaldaks sulle elu, mida sa ihkad. Keegi ei keela sul ju nt investoriks hakkamast, et sellist kodust elu alada.Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 22:09Ma tunnen juba ammu, et mulle meeldiks "tõelise hingega" üldse mitte tööd teha ja südames tunnen ka, et ei tahaks enam tööl käia ja ma olengi tegelikult loodud elama kodust elu. Aga millegi pärast ei huvita see minu "tõeline hing ja südame tunne" üldse neid, kes tahavad mu käest raha. Küll korteri eest, küll söögi eest, bensiini eest jne.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:50Iga inimene peaks ära tundma, mis on see, mis just temal hästi välja tuleb, mida talle tõeliselt hingega teha meeldib - ja seda tegema. Selles on minu jaoks elu mõte. Et sa elad nii, nagu sa oma südames tunned, et oled loodud elama.
-
Külaline
Seda on veider lugeda tõesti. Igaüks loob endale täpselt sellise elu, nagu soovib.Guest kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:42See on umbes sama hea, kui muusikaliste eeldustega inimene ohkaks, et küll tahaks pianist olla, aga vaat harjutada küll ei viitsi. See on ikka sinu enda probleem luua endale selline elukorraldus, mis võimaldaks sulle elu, mida sa ihkad. Keegi ei keela sul ju nt investoriks hakkamast, et sellist kodust elu alada.Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 22:09Ma tunnen juba ammu, et mulle meeldiks "tõelise hingega" üldse mitte tööd teha ja südames tunnen ka, et ei tahaks enam tööl käia ja ma olengi tegelikult loodud elama kodust elu. Aga millegi pärast ei huvita see minu "tõeline hing ja südame tunne" üldse neid, kes tahavad mu käest raha. Küll korteri eest, küll söögi eest, bensiini eest jne.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:50Iga inimene peaks ära tundma, mis on see, mis just temal hästi välja tuleb, mida talle tõeliselt hingega teha meeldib - ja seda tegema. Selles on minu jaoks elu mõte. Et sa elad nii, nagu sa oma südames tunned, et oled loodud elama.
-
Külaline
minu jaoks on elu mõte elada nii, et sellest oleks võimalikult palju rahulolu ja rõõmu nii endale kui teistele.
Või miinumumprogrammina elada nii, et sellest ei muutuks kellegi teise elu kehvemaks.
Täiesti annan aru, et pole minust mingit suurt maailmamuutjat, aga samas igaüks saab väiksel viisil maailma helgemaks teha. Kui liiga suuri eesmärke ei võta, on ka kergem eluga rahul olla.
Või miinumumprogrammina elada nii, et sellest ei muutuks kellegi teise elu kehvemaks.
Täiesti annan aru, et pole minust mingit suurt maailmamuutjat, aga samas igaüks saab väiksel viisil maailma helgemaks teha. Kui liiga suuri eesmärke ei võta, on ka kergem eluga rahul olla.
Ei taha nüüd kedagi masendada, aga see nn hing ongi ju lihtsalt meie erakordselt vägevate ajude tegevus. Ja kui keha (aju) tagant ära kukub, siis on selle "hingega" kah paraku kõik.Tolmukübe kirjutas: ↑13 Mai 2025 09:12Tundeid tunneme hingega, mitte kehaga. Kui keha jääb maha, siis hing tuleb kaasa maisest ilmast lahkudes. Mina usun ka, et kannatused saavad tasutud, kui oled hea inimene olnud. Ma usun, et elame mitut elu. Keegi ei saa väita, et teatud usundid valed on.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 08:40Ma sel puhul mõtlen, et mismoodi saavad hästi tasutud.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 07:44 Mõned usundid aga peavad olulisemaks seda, mis tuleb peale maist elu. Ja kannatused elus saavad hästi tasutud.
-
Külaline
Arvad või tead?
Vanasti teadsime, et päike tiirleb ümber maa ja teisiti polnud võimalik.
-
Külaline
Hea pointr. Aga ma elan palgast-palgani. Pole ,idagi investeerida.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:42Keegi ei keela sul ju nt investoriks hakkamast, et sellist kodust elu alada.
-
Külaline
Hea point. Aga ma elan palgast-palgani. Pole, midagi investeerida.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:42Keegi ei keela sul ju nt investoriks hakkamast, et sellist kodust elu alada.
-
Külaline
Elu mõte on edasi kesta. Nimelt oma järglastes. Kui järglasi pole, hakkavadki tekkima igasugused imelikud mõtted.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist