Veel pettustest

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:38
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:29
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:27

Osaled ikka! Just sinusugused tobud, kes mitte iialgi ühtki uudist ei loe, kuula, vaata, ongi see sihtmärk. Ja just need kodanikud järjest langevadki nende kelmuste ohvriks!
Kui sa ainult seepärast seda postitust ei jaga, et vastavat uudist lugesid, siis on mul sinust samapalju kahju. Postitus on nii klassikaline fake, nagu õpikust, selle peaks ära tundma ka ilma elus ühtegi uudist lugemata.
Mina oma teemaalgatuses ei jaga mitte ühtegi postitust kui märkasid!? Kui olin teema ära teinud, siis tuli minu fb-sse kaks hoiatavat postitust ning hiljem märkasin ka Õhtulehe artiklit.

Ehk siis, miks sul on minust kahju? Sellepärast, et ma pärast fb postitust reageerisin vastavalt?
Mu postituses oli tingimus - KUI ..., SIIS .... Kuule, ära rohkem vasta, sa jätad juba rumala mulje, kuigi algne postitus oli igati õige.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:47
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:31
Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:27 Oskad ehk nimetada mõnda majaloosi, mis ei oleks pettus? Või autoloosi, kus loosis osaleja ei pea mitte midagi rahaliselt panustama, ei pea tegema oste mingist poest, registreerima ostutšekke kuskil, ostma lotopileteid? Tegevuste eest, millest ettevõte mingit tulu ei saa, ei loosita IIAL maja ega autot ega isegi mitte muruniidukit. Jagamiste jms taolise eest loositakse pakk komme, ettevõtte logoga särke, pudel vett jms selles kategoorias.
Natuke tervet mõistust ei tee kahju.

Mina ka täielikult hämmastusin, kui täna nägin, kuidas tuttav seda väikest maja jagas - avasin postituse ja nägin oma 6-7 FB sõpra seda kommenteerimas. Müstika.
https://www.coop.ee/uudised/coop-loosis ... -soiduauto. Milleks? Milleks raisata raha 74 autole, ükski inimene ei lähe seetõttu sinna poodi, et äkki saab auto.
https://www.compensalife.ee/meedia/uudi ... e-omanikud
https://estoniancup.ee/rattamaratonide- ... alja-auto/

jne jne
Kas sa ei saa erinevusest tõesti aru? Ma ju selgitasin juba ennegi - sa osaled rahaliselt. Coopi auto loositakse välja coopi klientide vahel, mida rohkem ostnud oled, seda rohkem on sul nn. loosisedeleid, millega osaled, järelikult seda suurem võimalus võita. Teevad küll inimesed oma ostuvalikud muuhulgas selle järgi, kas pakutakse kinki või mitte. Kui on kõrvuti coop ja selver, ühes saad paki või ostmisel hääli juurde autoloosis ning teises mitte, siis nii mõnigi läheb sinna, kus osaletakse ka loosis. Compensa loosib kõigepealt jalgratta nende vahel, kes oma andmed neile andmebaasi annavad (kliendibaas, kellele pakkumisi tegema hakatakse ning müügijuttu ajama), edasi auto aga nende vahel, kellega lepinguni jõutakse. No kas on mingi sarnasus siin kuskil sellega, et "jaga minu kuulutust sõbraga ja pane laik ja saad äkki maja"?
No appi. See Coopi. Auto jutt on mingi aastaid olnud, ei tee ma seetõttu sealt mingeid oste. Täiesti mõttetu rahaline kulu, keda see üldse huvitaks! Sind, nagu näha.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:53
Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:47
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:31
https://www.coop.ee/uudised/coop-loosis ... -soiduauto. Milleks? Milleks raisata raha 74 autole, ükski inimene ei lähe seetõttu sinna poodi, et äkki saab auto.
https://www.compensalife.ee/meedia/uudi ... e-omanikud
https://estoniancup.ee/rattamaratonide- ... alja-auto/

jne jne
Kas sa ei saa erinevusest tõesti aru? Ma ju selgitasin juba ennegi - sa osaled rahaliselt. Coopi auto loositakse välja coopi klientide vahel, mida rohkem ostnud oled, seda rohkem on sul nn. loosisedeleid, millega osaled, järelikult seda suurem võimalus võita. Teevad küll inimesed oma ostuvalikud muuhulgas selle järgi, kas pakutakse kinki või mitte. Kui on kõrvuti coop ja selver, ühes saad paki või ostmisel hääli juurde autoloosis ning teises mitte, siis nii mõnigi läheb sinna, kus osaletakse ka loosis. Compensa loosib kõigepealt jalgratta nende vahel, kes oma andmed neile andmebaasi annavad (kliendibaas, kellele pakkumisi tegema hakatakse ning müügijuttu ajama), edasi auto aga nende vahel, kellega lepinguni jõutakse. No kas on mingi sarnasus siin kuskil sellega, et "jaga minu kuulutust sõbraga ja pane laik ja saad äkki maja"?
No appi. See Coopi. Auto jutt on mingi aastaid olnud, ei tee ma seetõttu sealt mingeid oste. Täiesti mõttetu rahaline kulu, keda see üldse huvitaks! Sind, nagu näha.
Pidasin silmas, et Coopi jaoks mõttetu kulu. Arvad tõesti, et autodele tormijooksu kasum ületas 1,85 miljonit, mida see maksma läks? Seal ju palju odavamaid, 3000 euroseid auhindu sellele veel lisaks.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 22:55
Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:53 No appi. See Coopi. Auto jutt on mingi aastaid olnud, ei tee ma seetõttu sealt mingeid oste. Täiesti mõttetu rahaline kulu, keda see üldse huvitaks! Sind, nagu näha.
Pidasin silmas, et Coopi jaoks mõttetu kulu. Arvad tõesti, et autodele tormijooksu kasum ületas 1,85 miljonit, mida see maksma läks? Seal ju palju odavamaid, 3000 euroseid auhindu sellele veel lisaks.
Sina ei tee, keegi teine teeb. Milleks see isiklik rünnak? Mul on ju õigus. Ei teeks Coop seda kulutust, kui ära ei tasuks. Selver maksab ju ka oma klientidele aastas miljoneid läbi boonusprogrammi tagasi ja kindlasti on turunduslikult mõistlikum seda kulutust teha nii, nagu Coop teeb, suure pauguga ja uhke autoga, mitte tasakesi 10 sendi haaval, nagu selver. Kui Coopil oleks samasugune boonusprogramm kui selveril, siis maksaks ta klientidele ca 8 miljonit igal aastal. Selle eest saab päris palju tutikaid autosid ja jääb üle ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:47 Kas sa ei saa erinevusest tõesti aru? Ma ju selgitasin juba ennegi - sa osaled rahaliselt. Coopi auto loositakse välja coopi klientide vahel, mida rohkem ostnud oled, seda rohkem on sul nn. loosisedeleid, millega osaled, järelikult seda suurem võimalus võita. Teevad küll inimesed oma ostuvalikud muuhulgas selle järgi, kas pakutakse kinki või mitte. Kui on kõrvuti coop ja selver, ühes saad paki või ostmisel hääli juurde autoloosis ning teises mitte, siis nii mõnigi läheb sinna, kus osaletakse ka loosis. Compensa loosib kõigepealt jalgratta nende vahel, kes oma andmed neile andmebaasi annavad (kliendibaas, kellele pakkumisi tegema hakatakse ning müügijuttu ajama), edasi auto aga nende vahel, kellega lepinguni jõutakse. No kas on mingi sarnasus siin kuskil sellega, et "jaga minu kuulutust sõbraga ja pane laik ja saad äkki maja"?
Ehki siis muti, kes iganes, püüab meile jätta siin muljet, nagu tema ostaks mingit miljonilist asja? Nagu päriselt!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 23:21
Ehki siis muti, kes iganes, püüab meile jätta siin muljet, nagu tema ostaks mingit miljonilist asja? Nagu päriselt!
Ise ka aru saad, millest räägid või? :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 23:21Ehki siis muti, kes iganes, püüab meile jätta siin muljet, nagu tema ostaks mingit miljonilist asja? Nagu pärise
Mida see su lause tähendab?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 23:19
Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 22:53 No appi. See Coopi. Auto jutt on mingi aastaid olnud, ei tee ma seetõttu sealt mingeid oste. Täiesti mõttetu rahaline kulu, keda see üldse huvitaks! Sind, nagu näha.
Sina ei tee, keegi teine teeb. Milleks see isiklik rünnak? Mul on ju õigus. Ei teeks Coop seda kulutust, kui ära ei tasuks. Selver maksab ju ka oma klientidele aastas miljoneid läbi boonusprogrammi tagasi ja kindlasti on turunduslikult mõistlikum seda kulutust teha nii, nagu Coop teeb, suure pauguga ja uhke autoga, mitte tasakesi 10 sendi haaval, nagu selver. Kui Coopil oleks samasugune boonusprogramm kui selveril, siis maksaks ta klientidele ca 8 miljonit igal aastal. Selle eest saab päris palju tutikaid autosid ja jääb üle ka.
Tegelikult Coopil vist ongi samasugune boonusprogramm nagu Selveril. Kui mu mälu ei peta, siis saab klient ise valida, kas osaleb autoloosis või saab rahalist boonust. Tean, et mul koguneb iga ostu pealt mingeid sente. See tähendab, et autoloosis ma ei osale.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 09:23
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 23:19
Tegelikult Coopil vist ongi samasugune boonusprogramm nagu Selveril. Kui mu mälu ei peta, siis saab klient ise valida, kas osaleb autoloosis või saab rahalist boonust. Tean, et mul koguneb iga ostu pealt mingeid sente. See tähendab, et autoloosis ma ei osale.
Jah, on küll coopil mingi sendikogumise süsteem ka, mul endal on sama. See oli pigem arvestuslik näide, et kui palju tegelikult neist sentidest aastaga kaupluse jaoks kulu koguneb - sama raha eest saabki klientidele autosid osta.
Külaline

Ja isegi Mihkel Raud oleks äärapealt orki lennanud. Kas Eestis on tõesti veel mõni inimene, kes ei tea Tervisekassa pettuseskeemist?
Külaline

Selliste asjade laikijad ja jagajad ... Väga hea test, kus kohe näha, kes fb tuttavatest on idioot.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 12:13 Selliste asjade laikijad ja jagajad ... Väga hea test, kus kohe näha, kes fb tuttavatest on idioot.
Hea teada, kes uudiste lugemiseks Õhtulehte kasutavad, saab idiootidena maha kirjutatud.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 12:19
Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 12:13 Selliste asjade laikijad ja jagajad ... Väga hea test, kus kohe näha, kes fb tuttavatest on idioot.
Hea teada, kes uudiste lugemiseks Õhtulehte kasutavad, saab idiootidena maha kirjutatud.
Sa ei saa ikka kuidagi üle Õhtulehest? Tahad uuesti teema üles võtta? Me juba saime aru, et sina loed vaid teadusajakirju.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 12:19
Ei ole Õhtulehe tellija, aga selliseid nupukesi viskab FB pidevalt ajajoonele. Paljudest väljaannetest. Enamasti on ÕL artiklid minu jaoks küll maksumüüri taga, aga see hoiatus ei olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 12:22
Sa ei saa ikka kuidagi üle Õhtulehest? Tahad uuesti teema üles võtta? Me juba saime aru, et sina loed vaid teadusajakirju.
Mina loen Delfit.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 12:55
Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 12:22
Mina loen Delfit.
Delfi ja Õhtulehe sisuline erinevus on küllaltki väike. Mõlemas leiab kergekujulist meelelahutust ja ka tõsisemat kraami.
Külaline

Delfi koondab endasse paljude alalehtede ja ajakirjade sisu, lisaks erinevad portaalid.
Külaline

Mina loen Delfit.

Isegi Delfis on selle kohta kirjutatud: https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... -on-pettus
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 14:25
Mina loen Delfit.

Isegi Delfis on selle kohta kirjutatud: https://arileht.delfi.ee/artikkel/12039 ... -on-pettus
Nüüd jah, lugesin sealt.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 16:42
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 13:37 Ega selle jagamisest ju midagi paha ei sünni, selleks on vaja ju ka eraldi oma pangaandmed ja paroolid anda.
No nii palju paha sünnib, et ma ei suuda edaspidi oma taolisi tuttavaid enam sama arukateks pidada nagu varem. Mainekahju öeldakse selle kohta :D
Mina olengi mõne oma tohmaniks osutunud tuttavaga suhtlemise lõpetanud. Päris hea filter.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist