Võtame koera
-
Külaline
Ma TA.
Arvan ise sama, et koera võtmtmine peaks olema kõigi soov. Mul seda soovi pole selle töö ja hoole pärast koeraga.
Aga mu lapsed ütlevad, et ma näen vaid negatiivset.
Et kuidas nad saavad tõestada, et nad hoolitsevad, kui koera eest ise ja hästi, kui koera pole. Et tuba või kodutööd pole miski selline, millega võrrelda koera. Või et koer jääb ju mulle, kui nad lähevad eraldi elama- siis sul polegi üksi kurb ja üksildane olla.
Ma sisuliselt olen rikkunud nende lapsepõlve, sest pole nende unistust võimaldanud.
Arvan ise sama, et koera võtmtmine peaks olema kõigi soov. Mul seda soovi pole selle töö ja hoole pärast koeraga.
Et kuidas nad saavad tõestada, et nad hoolitsevad, kui koera eest ise ja hästi, kui koera pole. Et tuba või kodutööd pole miski selline, millega võrrelda koera. Või et koer jääb ju mulle, kui nad lähevad eraldi elama- siis sul polegi üksi kurb ja üksildane olla.
Ma sisuliselt olen rikkunud nende lapsepõlve, sest pole nende unistust võimaldanud.
-
Külaline
Äkki on mõnel sõbral koerahoidu vaja. Paari nädalaga tegelikult peaks välja kooruma, kas lastel on huvi ja viitsimist varahommikul enne kooli koera pissitada.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 09:00 Ma TA.
-
Külaline
Siit tulebki välja see, et see koer jääb igal juhul sulle, nii et kui sina teda ei taha, siis polegi millegi üle rohkem juurelda. On fakt, et koeraga kaasneb palju tüütuid ja raskeid tegevusi. Ma arvan, et kui sinu lapsed saaks kõrvalt vaadata, millist vatti ja vilet ma praegu oma aastaste koertega näen, siis läheks neil igaveseks koeravõtmise isu üle.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 09:00 Ma TA.
-
Külaline
pakun ka, et anna koeraomanikust sõbrale puhkust ja võta noor kuts kaheks nädalaks enda juurde hoidu. Kooli ajal - et kas jalutavad koeraga enne kooli, lõuna ajal, õhtul jne.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 10:24Äkki on mõnel sõbral koerahoidu vaja. Paari nädalaga tegelikult peaks välja kooruma, kas lastel on huvi ja viitsimist varahommikul enne kooli koera pissitada.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 09:00 Ma TA.
-
Külaline
Keegi tegi nii, et käskis lapsel kaks nädalat mängukoeraga hommikul ja õhtul õue jalutama minna. Ma ei tea, kuidas see lõppes, aga idee on ju hea. Ja kas nad on nõus junne korjama?
-
Külaline
ükski laps ei nõustu sellise mõttetu tegevusega...Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 12:15 Keegi tegi nii, et käskis lapsel kaks nädalat mängukoeraga hommikul ja õhtul õue jalutama minna. Ma ei tea, kuidas see lõppes, aga idee on ju hea. Ja kas nad on nõus junne korjama?
Aga junnide korjamine tänapäeva kotikestega on küll äärmiselt puhas ja lihtne tegevus.
-
Külaline
Mõtted on sul õiged. Aga tegelikult on ka finantsiline aspekt. Oletame, et lapsed o gi kodus elades maru kohusetundlikud ja hoolitsevadki koera eest hästi.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 09:00 Ma TA.
Aga rahaline pool jääb ikkagi vanemate kanda. Söök, mänguasjad, arstiarved(nii korrapärased vaktsiinid, halvimal juhul mõni õnnetus). Vaevalt lapsed on nõus oma taskurahast täielikult loobuma või andma suure osa oma suvepuhkusel teenitud rahast koera söögi jaoks.
-
Külaline
Igiloll idee- koer on elusolend, mitte mänguasi "proovin ja tagastan".Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 00:34 Varjupaigast saab vist võtta paariks kuuks ka. Ma võtaks sealt kindla tähtajaga mõne vanema koera. Lastel saab ruttu isu täis.Kindlasti virisevad, et tahavad kutsikat, aga kaua see kutsikana võetud koergi kutsikas on.
-
Külaline
Noh, suht manipuleerimise jutt. Mina tahtsin eluaeg koera, vanemad keeldusid. Mul lapsed tahtsid eluaeg koera, mina olin tahtnud ja nii koera saimegi, kõik on rahul- aga ma olen arvestanud täie teadmisega, et põhivastutus on minul. Kui sa hingepõhjani seda ei soovi, siis ei saa koera võtta, ja mingit lapsepõlve sellega ei riku, neil on suuremana võimalus ise koera pidada ja 100% ise tema eest hoolitseda, mitte emme kulul "koeraomanik" olla. Tõenäosus, et su lapsed üleöö kõik kohustused täidavad ja ma neile ülekohtu teen, on olemas, aga siiski üsna väikeGuest kirjutas: ↑12 Aug 2025 09:00 Ma TA.
-
Külaline
Tulin just töölt ja koer oli selle 2 tunni jooksul diivanilaua ära närinud. Ma ei võta enam eales ühtegi koera.
-
Külaline
Oi, mul on kõvasti asju lõhutud. Rahakotile kõige valusamad olnud mööbli ja kodu kahjustamine. See ajab ka närvi, kui oled aeda istutanud mingeid istikuid/taimi ja koer lihtsalt mänguhoos kraabib keset peenart augu või murrab äsja maha saanud puu omale oksaks hambusse. Siis on küll tunne, et kütaks sellesama murtud 50-eurose vitsaga perse tuliseks. Esimestel aastatel söödi kõik viljapuuistikud ära, hoolimata sellest, et aiavõrk oli ümber pandud.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 14:51 Tulin just töölt ja koer oli selle 2 tunni jooksul diivanilaua ära närinud. Ma ei võta enam eales ühtegi koera.
-
Külaline
Ei ole vaja lastele koera võtta, isegi kui ta käib jalutamas. Mind väga sageli häirib kui näen lapsi koeraga jalutamas. Nad sikutavad neid liiga tugevalt või lasevad liiga palju ühest tee servast teise karelda. Nad karistavad looma löömisega, sikutavad kutsika suust liigse jõuga asju ära jne.
-
Külaline
Nii on, meie peres jäid kõik loomad lõpuks vanemate kaela peale, kui lapsed pesast välja lendasid. Arvesta, et see võib juhtuda juba lapse18-aastaselt või varemgi, kui laps tahab minna kutsekeskkooli. Nii et loetud aastad ning nad on juba arvestanud, et koer jääb sulle, kui neil tuleb tahtmine pesast lahkuda.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 14:41Või et koer jääb ju mulle, kui nad lähevad eraldi elama- siis sul polegi üksi kurb ja üksildane olla.
-
Külaline
Meil nii oligi. Aga ei jäänud koormaks "kaela peale" - ma poleks kujutanud ette ka, et need koerad võiks lastega koos ära minna! Meie pere liikmed. Lapsed läksid, koerad õnneks jäid.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 22:48Nii on, meie peres jäid kõik loomad lõpuks vanemate kaela peale, kui lapsed pesast välja lendasid. Arvesta, et see võib juhtuda juba lapse18-aastaselt või varemgi, kui laps tahab minna kutsekeskkooli. Nii et loetud aastad ning nad on juba arvestanud, et koer jääb sulle, kui neil tuleb tahtmine pesast lahkuda.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 14:41Või et koer jääb ju mulle, kui nad lähevad eraldi elama- siis sul polegi üksi kurb ja üksildane olla.
-
Külaline
Tegelikult kui teadlik teismeline koerapidamise korralikult ette võtab, käib koertekoolis, näitusel jne, siis on loomulik, et tema ja koer jäävad kokku. Minu sugulase peres olid vanemad küll natuke üllatunud, kui hoolimatult koer maha jäeti.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 22:59Meil nii oligi. Aga ei jäänud koormaks "kaela peale" - ma poleks kujutanud ette ka, et need koerad võiks lastega koos ära minna! Meie pere liikmed. Lapsed läksid, koerad õnneks jäid.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 22:48Nii on, meie peres jäid kõik loomad lõpuks vanemate kaela peale, kui lapsed pesast välja lendasid. Arvesta, et see võib juhtuda juba lapse18-aastaselt või varemgi, kui laps tahab minna kutsekeskkooli. Nii et loetud aastad ning nad on juba arvestanud, et koer jääb sulle, kui neil tuleb tahtmine pesast lahkuda.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 14:41Või et koer jääb ju mulle, kui nad lähevad eraldi elama- siis sul polegi üksi kurb ja üksildane olla.
Ma pidin kord südamerabanduse saama, kui olin koeraga jalutamas ja vastu tuli väikest kasvu tüdruk (10-12a) koos suure koeraga. Lapsevanem, kes oma lapse saadab jalutama koeraga, kes temast kaks korda raskem, ei oma kindlasti tervet mõistust. Igatahes, see koer hakkas rebima meie väikese koera suunas ja laps lihtsalt ei suutnud koera kinni hoida, sisuliselt koer vedas teda järel, nagu ise tahtis. Haarasin koera kaenlasse ja keerasin suure ehmatusega kiiresti esimesest põiktänavast alla, järgi õnneks ei tulnud. Nii, et kahjuks ei ole kõigil lapsevanematel tervet mõistust, et hinnata võimalikke ohtusid, mis nende kohustuste mõtlematu jagamisega võivad kaasneda.
-
Külaline
Ma ei võtaks ealeski lastele kodulooma. Muidugi jääb see ju vanematele kantseldada ja isegi kui mitte esialgu, siis hiljem ju kindlasti. Seda nii palju nähtud teiste perede pealt seega kindel ei, kui sa ei soovi ise selle loomaga tegelema hakata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot] ja 5 külalist