Nii. Hinda siis ausalt omaette, mis võimalused sul üldse on? Kui polegi, siis ei olegi kuhugi minna, tuleb muuta kas meest või oma seisukohta või kannatada edasi. Kui kannatada enam ei taha, siis tuleb tegutseda selle nimel, et mingeidki varuväljapääse omale tekitada.
Raskem teema, aidake mõista.
-
Külaline
-
Külaline
Kelle kinnisvaral olete need 12 aastat elanud? Kuhu see sinu ja mehe hea palk kōik ära kulub, kui peres ainult üks laps ja mees ainult vahel autot putitab või diivanil lamab.
.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 15:59 Kelle kinnisvaral olete need 12 aastat elanud? Kuhu see sinu ja mehe hea palk kōik ära kulub, kui peres ainult üks laps ja mees ainult vahel autot putitab või diivanil lamab.
-
Külaline
Kui nüüd tugineda vaimsele tervisele, siis äkki on mehel ath või depressioon. Neil on ka raske end sundida midagi tegema. Peetakse laiskadeks.
-
Külaline
Kui mees peale tõsist jutuajamist ei muutu või ei aita naist ja last uue elukohaga, siis jääb laps mehele ja naine astub minema. Pole võimalik, et ühel inimesel mitte kuskile minna ei ole. Ja mees saab teada, et on sunnitud oma elu kardinaalselt muutma, ainult nüüd ilma naiseta.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 12:23 TA just ju vastupidi. Mees teab, et naisel pole võimalustki kuhugi minna ja tänu sellele ta saab nii nõmedalt edasi käituda. Sest teab, et naisel nagunii kuhugi minna pole. Tal polegi vajadust pingutada.
-
Külaline
Ei ole teisi vastuseid lugenud, ehk keegi juba ütles selle kohta midagi...Miximix kirjutas: ↑29 Aug 2025 22:38 Tere. Teate ju mis arved psühholoogidel![]()
Alustan kohe hooga. Olen elukaaslasega olnud suhtes 12 aastat, meil ka tütar 6aastane. Ma tunnen ennast lihtsalt nii üksi. Ma armastan oma tütart väga ja teeksin tema heaks kõike aga... asi selles, et elukaaslane ei aita mind üldse ei kodutöödes, ei lapsega. Näiteks põeme me mõlemad juba mitmendat päeva haigust. Rõhk sõnal MÕLEMAD. Aga ikka olen mina see kes mitu päeva pidanud süüa tegema, lapse eest hoolitsema(tema käitub nagu oleks suremas).See köik on tavaline ka siis kui mina tööl, tema tööl , iga õhtu pean mina lapse lasteaiast tooma+viima, kodus süüa tegema ja koristama(pesu,nõud,prügi) absoluutselt kõik. Ta lihtsalt ei tee enam mitte kui midagi. Muidu tegelikult oskab ta kõike, isegi meie autot putitab ise . Ja traktoreid jms. Täna mil lapsel oli eriti paha tuju ja ta lihtsalt kärtsus iga asjaga mulle vastu, samal ajal kui mees mõnusalt voodis magas ja ma jälle üksinda pidin selle kõigega tegelema.Mingi hetk üles ärgates oli kohe vaja last poputada kuigi üritasin selgeks teha kuidas laps minuga terve õhtu käitunud on. Ta lihtsalt sõodab üle minust lapse nähes. Lihtsalt olen nii väsinud...Igastahes pidin selle endast välja saama, ning kuna mul pole endal peret kellega saaks arutada ega ka sõpruskonda siis .. palun vabandust kui kellegile väga pinda käib. Aitäh.
Ma ei ole mitte kunagi aru saanud, miks osad naised räägivad AITAMISEST? Et mees ei AITA koduseid töid teha. Mida see tähendab? Kodutööd on võrdselt mõlema - nii mehe kui ka naise kohustus. Miks mõni naine arvab, et kui mees ka midagi kodus liigutab, siis ta aitab naist?
Tavaliselt sellise mõtteviisiga naiste mehed ei liigutagi kodus midagi, sest peres on mõlemad arvamusel, et kodutööd ongi ju naisekohustus. Et, kui mees peseb iseenda järelt taldriku puhtaks, siis ta aitab naist.
Kui peres on algusest peale, koguaeg olnud suhtumine, et mõlemad teevad kõike, siis ei teki kummalgi küsimust, et keegi aitab kedagi. 12ndal kooselu aastal on muidugi suht keeruline hakata seda suhtumist välja juurima.
-
Külaline
Odad tööd on nagu naiste ja osad meeste omad. Naiste omaks on söök kodu lapsed. Mehe omad on auto, puud, ehitamine, parandamine.
Meestetöödega on nii et saab üldiselt öelda - tehtud. Aga naistetöödega, mis näivad kerged,need algavad iga päev uuesti.
Kui elatakse korteris siis meestetõid on väga vähe. Ongi need nn naistetööd, mida jagada tuleks. Kui elatakse majas, siis mehed võivad mõelda et temal oma tööd ja naisel omad.
Meestetöödega on nii et saab üldiselt öelda - tehtud. Aga naistetöödega, mis näivad kerged,need algavad iga päev uuesti.
Kui elatakse korteris siis meestetõid on väga vähe. Ongi need nn naistetööd, mida jagada tuleks. Kui elatakse majas, siis mehed võivad mõelda et temal oma tööd ja naisel omad.
-
Külaline
Kui ikkagi kujuneb nii, et üks aina rabeleb ja teine peesitab diivanil, siis vahet pole, kelle tööd need on, igatahes on jaotus ebaõiglane. Vaba aega peaks jääma mõlemale võrdselt.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 17:09 Odad tööd on nagu naiste ja osad meeste omad. Naiste omaks on söök kodu lapsed. Mehe omad on auto, puud, ehitamine, parandamine.
-
Külaline
Ikka peab hakkama rääkima, mida on vaja teha. Kelle standirtite järgi peab kord olema. Mina ka olin hädas oma mehega kui noor olin. Midagi ta ei teinud naistetöödest.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 19:01Kui ikkagi kujuneb nii, et üks aina rabeleb ja teine peesitab diivanil, siis vahet pole, kelle tööd need on, igatahes on jaotus ebaõiglane. Vaba aega peaks jääma mõlemale võrdselt.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 17:09 Odad tööd on nagu naiste ja osad meeste omad. Naiste omaks on söök kodu lapsed. Mehe omad on auto, puud, ehitamine, parandamine.
Aga nüüd olen ise ka juba vanem ja laisk. Ei juhtu ka midagi, kui vedeleme mõlemad. Molutame, kaasaegsema väljendi järgi. Lapsega muidugi nii ei saa. Temaga peab tegelema ja tema eest hoolitsema. Aga oleks ma ta vihaga siis maha jätnud, ehk polekski kellega koos molutada. Ja üldse on vast 6a veel, kui su laps on sus kinni ja sinust huvitatud. Varsti ta nagunii seda enam pole.
-
Külaline
Ja miks last karistatakse? Kui ta on kogu teadliku elu ema hoolitseda olnud, siis võib arvata, et laps saab suure trauma, kui ema lihtsalt ära astub. Mehele oleks see muidugi hea õpetus, et lapsega on ikka palju tegemist, aga lapse sutes on see ju valus.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 10:25Kui mees peale tõsist jutuajamist ei muutu või ei aita naist ja last uue elukohaga, siis jääb laps mehele ja naine astub minema.
-
Külaline
Taaskord on laps mõne jaoks nagu suvaline objekt, mida võib lükata ja tõmmata, et kellelegi koht kätte näidata. Loodan, et selliseid kommentaare ei kirjuta lapsevanemad.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 21:40Ja miks last karistatakse? Kui ta on kogu teadliku elu ema hoolitseda olnud, siis võib arvata, et laps saab suure trauma, kui ema lihtsalt ära astub.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 10:25Kui mees peale tõsist jutuajamist ei muutu või ei aita naist ja last uue elukohaga, siis jääb laps mehele ja naine astub minema.
-
Külaline
No oled sina alles õnnega koos. Raiskasid oma nooruse mingi laisa sea pidamise peale, et nüüd koos molutada. See oli küll väärt tehing sul.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 20:05Ikka peab hakkama rääkima, mida on vaja teha. Kelle standirtite järgi peab kord olema. Mina ka olin hädas oma mehega kui noor olin. Midagi ta ei teinud naistetöödest.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 19:01Kui ikkagi kujuneb nii, et üks aina rabeleb ja teine peesitab diivanil, siis vahet pole, kelle tööd need on, igatahes on jaotus ebaõiglane. Vaba aega peaks jääma mõlemale võrdselt.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 17:09 Odad tööd on nagu naiste ja osad meeste omad. Naiste omaks on söök kodu lapsed. Mehe omad on auto, puud, ehitamine, parandamine.
Aga nüüd olen ise ka juba vanem ja laisk. Ei juhtu ka midagi, kui vedeleme mõlemad. Molutame, kaasaegsema väljendi järgi. Lapsega muidugi nii ei saa. Temaga peab tegelema ja tema eest hoolitsema. Aga oleks ma ta vihaga siis maha jätnud, ehk polekski kellega koos molutada. Ja üldse on vast 6a veel, kui su laps on sus kinni ja sinust huvitatud. Varsti ta nagunii seda enam pole.
Lase see tänane lugu endast mööda. Laps on haige. Praegu pole ta nö adekvaatne, tal on halb olla. kui saab terveks, siis on aeg kasvatada. Äkki on isegi hea, et ta last poputas täna? Mitte halva käitumise vaid haige oleku ajal.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 07:59
Meest peab ka ümberkasvatama. Raskem on see siis, kui ta arvab, et ta Mees, ja ei peagi kodus nn naistetöid tegema. Kui on lihtsalt laisk ja mugav, siis seda oled tal võimaldanud ju ise. Ega see ümberkasvatamine kergelt käi. Algul peab ta märkama, et kui käite mõlemad tööl, on sinu koormus ka kodus lisaks. Seepärast, et oled Naine? Seda suhtumist peab muutma hakkama.
Aga ehk ka enda suhtumist. Mitte et mul on nii palju kohustusi, vaid et mul on võimalus käia oma lapsel järel. Aga mitte 2 nn võimalust. Vaid et 1 toob lapse ja teine tegeleb söögiga samal ajal teile kõigile. Paku välja mehele tööjaotus. Kui ta aga arvab jällegi et sina pead tegema, sest oled naine, on keerukam muuta seda suhtumist.
[/quote]
Esiteks, laps ei ole haige. Sellest polnud juttugi. Mis asja ? Miks ma peaksin ise hakkama meest ümber kasvatama, selleks, et ta teeks kodus enesestmõistetavaid asju. Iseenese järelt koristamine ei ole ju ainult naiste töö. Ma käin hea meelega lapsel järel ja viin . Asi ei ole ju konkreetselt selles. Asi ju kõiges kokku. Kui minu jaoks algab päev kell 6.30 siis ma ei saa kuni kella 22ni rahu. Tema käib 8-16 tööl ära ja tuleb koju lösutama . Kõik on minu kanda . Asi pole, et oleksin lasknud tal muutuda. Tegin 1 korra isegi nii et ei koristanud paar päeva tema tagant, ainult enda ja lapse. Rohkem ei saanud, sest elamine oli peale seda juba väga õudne. Ta lihtsalt ei tee.
[/quote]
Siis tuleks võtta koduabiline. Riik peaks lubama riiki lühiajalist odavat võõrtööjõudu, kes lihtsamaid töid väiksema raha eest oleksid nõus tegema. Siis oleks ju paljudel lahkuminekud ära jäänud ja oleks ka iibetõusule kasulik. Inimesed oleksid ka õnnelikumad.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Nii on, naised alati loodavad, et mehed oma peaga tulevad selle peale, et aidata, aga ei , mehele peab alati konkreetselt ütlema, mitte takkajärgi virisema.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 02:09ja kuhu see inimene siis jooookseb?Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 00:37Kõik tundub nii tuttav, seepärast ma ka nii tuliselt reageerin siin. Tahaks karjuda, et joooookse kohe ja nüüd.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 00:26
Ma tavaliselt mõtlen, et ju siis ei ole veel olukord piisavalt hull - mis selle inimese piir huvitav on?
Mind paneb alati imestama see, et ei olda nõus taluma ära ajutisi raskuseid ja ebamugavust, aga aastaid igapäevaselt halba suhet ja düsfunktsionaalset pereelu kannatada on okei.
Midagi head peab selles mehes ju ka olema, et sellist peetakse.
Mehed ei tule appi kui neid ei kutsuta, nii ongi, kui on abi vaja siis ütle, et nüüd tuleb seejasee ära teha, öelda tuleb konkreetselt ja rahulikult.
Mitte alustada vingumist vaid öeldagi, rahulikult.
-
Külaline
Ütle mehele, et enam ei jaksa ja vajad nõudepesumasinat. Prügi viimine on aga juba traditsiooniliselt meeste töö. Selle peaksid esimeses järjekorras temale üle andma.
-
Külaline
Ei soovita iga probleemi korral kohe lahku minna. Mõnikord mehi lihtsalt ei häirigi segadus niivõrd kui naisi. Sul endal tuleb suu lahti teha, mitte vaikides mornitseda ja mehe silmis lihtsalt äkitsi minema kolida. Võimalik, et mees on tegelikult väga tubli ja tema rahaline panus väga suur ning on isegi haritum. TA-l on liiga palju kirjavigu. Kas üldse keskkooli on läbi saanud... Kui mees putitab traktoreid, siis vist isegi elatakse maal.
-
Külaline
Minul naisena tekib küsimus, mida NII ÕUDSELT on tarvis ühe lapsega peres rügada, et pereema on murdumise äärel?
-
Külaline
Mul tekib ka see küsimus. Mina olin üksik laps ja muud ei mäleta kui ema kurnatust, väsimust ja närvilisust.Guest kirjutas: ↑01 Sept 2025 05:09 Minul naisena tekib küsimus, mida NII ÕUDSELT on tarvis ühe lapsega peres rügada, et pereema on murdumise äärel?
Mul on 3 last. Jah ma olen väsinud. Aga ühega?
Olin ma nii väsitav? Ok siis olid veel pesupäevad, polnud mugavaid pesumasinaid ega midagi. See oli raske. Polnud nõudekaid. Tuli pesta ise nõud. Tolmuimejagi ajas tolmu rohkem välja kui imes. Äkki oligi elu nii raske kodutööde pärast.
-
Külaline
Kõik muutub raskeks võrdluses teistega. Kui vaatad, kuidas partner vedeleb diivanil ja jätab kõik sulle kaela, siis tekib ebaõiglustunne ja viha selle olukorra vastu. Mina elan üksi ja teengi kõik üksi ja ei ole raske ega pole ka viha. Aga kui tekib tunne, et miks mina pean kõike tegema ja teine ei tee midagi, ongi raske.Guest kirjutas: ↑01 Sept 2025 05:58Mul tekib ka see küsimus. Mina olin üksik laps ja muud ei mäleta kui ema kurnatust, väsimust ja närvilisust.Guest kirjutas: ↑01 Sept 2025 05:09 Minul naisena tekib küsimus, mida NII ÕUDSELT on tarvis ühe lapsega peres rügada, et pereema on murdumise äärel?
Mul on 3 last. Jah ma olen väsinud. Aga ühega?
Olin ma nii väsitav? Ok siis olid veel pesupäevad, polnud mugavaid pesumasinaid ega midagi. See oli raske. Polnud nõudekaid. Tuli pesta ise nõud. Tolmuimejagi ajas tolmu rohkem välja kui imes. Äkki oligi elu nii raske kodutööde pärast.
-
Külaline
Mees ei "aita", vaid panustab kodutöödesse nagu võrdne partner. Ma ei saa aru, mis ajastus siin inimesed elavad. Ükski tänapäeva noorem naine ei hakka oma mehele teenijaks ega talle putru lusikaga suhu toppima, need ajad on ammu möödas. Keegi ei otsi omale täiskasvanud poega, kellele emmet mängida.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2025 00:27Nii on, naised alati loodavad, et mehed oma peaga tulevad selle peale, et aidata, aga ei , mehele peab alati konkreetselt ütlema, mitte takkajärgi virisema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut, YaCy [Bot] ja 2 külalist