Keskiga

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Roosad tulbid kirjutas: 03 Juul 2024 17:20 Aga ma siiski palun meile kõigilt püsida teemas.
Keegi rääkis kuidas minu normide järgi tema iseseisvad vanemad on nn raugastaadiumis. No raugastaadiumis vast tõesti mitte, aga vanurid küll. Kindlasti pole nad ju enam keskealised. Tegusad vanurid.

/Juustup
Mis mõttes palun kõigil püsida teemas? Kes sa oled, oled sa mingi mode siin või? Lihtsalt kasutaja poolt väga imelik postitus, et käsid teistel teemas püsida.
[/quote] Eriti sellelt kasutajalt, kes ise hulgi teemaväliseid kommentaare toodab.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 16:44
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:30 40-60 laias laastus. Siin mõni kahekümnene võib muidugi arvata, et 30 on keskiga ja 40 vanur, aga reaalselt nii ei ole.
Ja mainiks veel, et 40-60 ongi see kõige mõnusam aeg (kui on tervist ja oled eelneva elu targalt elanud) - lapsed suured, lapselapsed rõõmuks, raha on, laenud suuresti makstud, tööl võtad rahulikult, on aega sõpradele ja hobidele. Lisaks enesekindlus, üldse ei huvita mis teised minust, minu riietusest või välimusest arvavad.
Keskiga koosneb kahest sõnast. Kesk mis tähendab keskmist ja iga, mis tähendab eluiga.

Kuidas k**at saab keskiga olla 60? Elate 120 aastaseks kõik? Eriliselt kauasäilivad sel juhul….
Keegi ei ütle, et 30-40 hirmus vana oleks, aga vaadake reaalsusele otsa 38-45 on vägagi keskiga.
No ei ole see keskiga ju üks hetk, et inimene just 120-aastaseks peaks elama. See on umbes eul keskele jääv pikem periood. Nii nagu apsepõlv, noorus ja vanadus ei koosne mitte ainult mõnest aastast, aga ikka pikemast ajast. 35-55 või 40-60 võiks siis umbes keskiga olla. Enne seda siis lapsepõv ja noorus ja pärast seda vanadus ja raugaiga.
Külaline

[/quote]

Keskiga koosneb kahest sõnast. Kesk mis tähendab keskmist ja iga, mis tähendab eluiga.

Kuidas k**at saab keskiga olla 60? Elate 120 aastaseks kõik? Eriliselt kauasäilivad sel juhul….
Keegi ei ütle, et 30-40 hirmus vana oleks, aga vaadake reaalsusele otsa 38-45 on vägagi keskiga.
[/quote]

sinu loogika järgi on keskiga üks konkreetne number, mis arvutatakse keskmist eluiga kahega jagades?
35 on kindlasti veel noor inimene, täies fertiilsuses ja mõnel alles esimene kõrgharidus pooleli ning teine pole lapsepõlvekodust välja kolinud...
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 09:50

[/quote]

sinu loogika järgi on keskiga üks konkreetne number, mis arvutatakse keskmist eluiga kahega jagades?
35 on kindlasti veel noor inimene, täies fertiilsuses ja mõnel alles esimene kõrgharidus pooleli ning teine pole lapsepõlvekodust välja kolinud...
[/quote]

On noor, keskiga ei = vana. Aga ei maksa ette kujutada, et ei olda oma elu keskpunktis. 35-40 on statistiliselt oma eeldatava eluea keskel. Keskeaks võib kutsuda 60, sotsiaalselt aga füüsiliselt on keskiga 35-40.
Mõnel ongi tore arusaam asjadest, 19-27 on teismelised, noorukid, mitte täiskasvanud, 30-40 noorem täiskasvanu….
Külaline

On noor, keskiga ei = vana. Aga ei maksa ette kujutada, et ei olda oma elu keskpunktis. 35-40 on statistiliselt oma eeldatava eluea keskel. Keskeaks võib kutsuda 60, sotsiaalselt aga füüsiliselt on keskiga 35-40.
Mõnel ongi tore arusaam asjadest, 19-27 on teismelised, noorukid, mitte täiskasvanud, 30-40 noorem täiskasvanu….
Ja miks mõnel on vaja hirmsasti rõhutada, et jaa, 35+ hakkad juba surema, oled vana, vana, vana. 30-40 ongi noorem täiskasvanu, mitte keskealine. Nagu sada korda öeldud, siis see määratlus ei ole arvuline elu keskpunkt, vaid perioodi määratlus, mis jääb noore ja vana vahele. Miks sellest nii kümne küünega kinni hoida ja raiuda, et ikka täpselt elukaare keskel peab see olema. Ei pea. Ka füüsiliselt ei ole 40-50 -60 aastane veel sugugi vana. Imelik, et 30 aastaselt pole mõni veel täiskasvanuks saanudki ja siis 35 oled juba keskealine, kes hakaku asju kokku tõmbama. Millal see täisväärtuslik elu sinu arust siis üldse on? Kui muudkui oled noor ja siis kohe vana.
Külaline

üldlevinud arusaama kohaselt on keskiga ikkagi 40-60, ja seda erinevate Euroopa (ning muude nö arenenud riikide) ning andmetel. Nii füüsiliselt, emotsionaalselt kui sotsiaalselt. Naised elavad tihti 90-ni, ka mehed kes enne õnnetuste või alko/narko tõttu ei sure. Kaheksakümnesed on veel üsna reipad, küsi kasvõi reisibüroodelt kes nende kultuuri- ja ringreiside püsikliendid on.
19 oli aastaid tagasi täiskasvanu, kes abiellus ja sai lapsed. Praegu on 19 täiesti teismeline, vanemate kulul elav õpilane.

Aafrikas võib sul tõesti keskiga olla 35-40, kuna HIV tõttu seal paljud pikalt ei ela.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:32
Ja miks mõnel on vaja hirmsasti rõhutada, et jaa, 35+ hakkad juba surema, oled vana, vana, vana. 30-40 ongi noorem täiskasvanu, mitte keskealine. Nagu sada korda öeldud, siis see määratlus ei ole arvuline elu keskpunkt, vaid perioodi määratlus, mis jääb noore ja vana vahele. Miks sellest nii kümne küünega kinni hoida ja raiuda, et ikka täpselt elukaare keskel peab see olema. Ei pea. Ka füüsiliselt ei ole 40-50 -60 aastane veel sugugi vana. Imelik, et 30 aastaselt pole mõni veel täiskasvanuks saanudki ja siis 35 oled juba keskealine, kes hakaku asju kokku tõmbama. Millal see täisväärtuslik elu sinu arust siis üldse on? Kui muudkui oled noor ja siis kohe vana.
Keskiga ei ole vanadus, vaid nooruse ja vanaduse vaheline periood. Jah, 35 on keskealine. See ei tähenda, et peaks hakkama "asju kokku tõmbama", vaid see ongi see "täisväärtuslik" aeg ehk parimad aastad inimese elus.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:30 40-60 laias laastus. Siin mõni kahekümnene võib muidugi arvata, et 30 on keskiga ja 40 vanur, aga reaalselt nii ei ole.
Ja mainiks veel, et 40-60 ongi see kõige mõnusam aeg (kui on tervist ja oled eelneva elu targalt elanud) - lapsed suured, lapselapsed rõõmuks, raha on, laenud suuresti makstud, tööl võtad rahulikult, on aega sõpradele ja hobidele. Lisaks enesekindlus, üldse ei huvita mis teised minust, minu riietusest või välimusest arvavad.
No neljakümneselt need lapsed küll suured ei ole, mõnel mehel alles selles vanuses sünnivad esimesed lapsed, paljudel käivad veel koolis. Aga 40-60 on keskiga ka minu arvates. Mis üle 60 on, kas vanur?
Külaline

Olen 45, kindlasti keskealine. Pole mõtet endale valetada. Mu ämm jällegi teatas, et tema küll vana pole, ise on 73.
Lapsed käivad mul alles põhikoolis, tutvusringkonnas on ka samaealisi värskeid lapsevanemaid. Mida see keskealiseks tunnistamine kokkuvõttes annab? Mitte midagi. Mutikingad jäävad minust poodi ja koledad riided ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 17:59
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:30
No neljakümneselt need lapsed küll suured ei ole, mõnel mehel alles selles vanuses sünnivad esimesed lapsed, paljudel käivad veel koolis. Aga 40-60 on keskiga ka minu arvates. Mis üle 60 on, kas vanur?
kõik need 60-64a elujõus inimesed, kes peavad iga päev tööl käima, sest pensioniaeg veel kaugel, on juba vanurid?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 18:28
kõik need 60-64a elujõus inimesed, kes peavad iga päev tööl käima, sest pensioniaeg veel kaugel, on juba vanurid?
Bioloogiliselt jah. Mõni 75-90 aastane krapsakas rohib, sõidab autoga ja käib tööl, ikkagist on vanur. Töö olemasolu vanuristaatusest ei päästa paraku jh
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 18:28 kõik need 60-64a elujõus inimesed, kes peavad iga päev tööl käima, sest pensioniaeg veel kaugel, on juba vanurid?
Kuidas 64-selt pensioniaeg veel kaugel on, mis sa sogad?!
Külaline

30-40 on noor inimene praegusel ajal, keskiga algab peale 40 eluaasta ringis ja kestab kuni umbes 60 eluaastani. Sealt edasi algab vanadus, senior citizens siis poliitkorrektselt.

Ei usu, et need on ise noored, kes 35-aastast siin vaata et vanaks nimetavad, ikka kibestunud vanakesed, 60 juba seljataga, ja siis sisendavad endale, et neist 20-30 aastat noorem inimene on ka vana, nagu nemadki. Pole vaja kuulata seda. 40-aastasel inimesel on praegusel ajal veel teed lahti - uus elukutse, uus riik, eraelu muutused, jne. Rohkem ei kirjelda, siinne troll hakkab oma laulu taas laulma.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:09
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 18:28 kõik need 60-64a elujõus inimesed, kes peavad iga päev tööl käima, sest pensioniaeg veel kaugel, on juba vanurid?
Nõuka aegu sai 55 pinisle. Arutage mida arutate. Me kõik jääme vanaks. Keegi ei pääse sellest.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:27
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:09
Nõuka aegu sai 55 pinisle. Arutage mida arutate. Me kõik jääme vanaks. Keegi ei pääse sellest.
Paljugi oli. Keskajal oli 30-aastane kohati lausa elatanud, kuigi oli ka neid, kes siis 80-neni lasid. Enamik suri siiski, kui mitte juba lapsena, siis 30-ndates, 40-dnates kindlasti.

See ei tee praegust 35-aastast veel vanaks ega ka mitte keskealiseks, mutikesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:25 30-40 on noor inimene praegusel ajal, keskiga algab peale 40 eluaasta ringis ja kestab kuni umbes 60 eluaastani. Sealt edasi algab vanadus, senior citizens siis poliitkorrektselt.

Ei usu, et need on ise noored, kes 35-aastast siin vaata et vanaks nimetavad, ikka kibestunud vanakesed, 60 juba seljataga, ja siis sisendavad endale, et neist 20-30 aastat noorem inimene on ka vana, nagu nemadki. Pole vaja kuulata seda. 40-aastasel inimesel on praegusel ajal veel teed lahti - uus elukutse, uus riik, eraelu muutused, jne. Rohkem ei kirjelda, siinne troll hakkab oma laulu taas laulma.
Mis vahet seal on, keda ja kuidas nimetatakse? Või millises olukorras üldse on vaja nimetada?
Olin 35, kui sain aru, et noor ma enam ei ole. Täitsa rahulikult olin keskmises eas. Ei noor, ei vana.
Ei sisenda need vanemad inimesed midagi endale, et 40-aastane on ka vana. 70se jaoks on nad ikka noored mis noored. Oma ämma jaoks olen siiani puhta laps.
Mu ema pidas oma õde, kes on temast 10 aastat noorem, alati nooreks ja välejalgseks. Ka siis kui ta ise juba 80 oli 😀. Mu 83-aastane sugulane räägib oma 60-aastasest väimehest ka kui noorest inimesest.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:33 See ei tee praegust 35-aastast veel vanaks ega ka mitte keskealiseks, mutikesed.
Jah, 35 on ikka suht noor minuarust ka. Võibolla 2 kümbine arvab nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:25 30-40 on noor inimene praegusel ajal, keskiga algab peale 40 eluaasta ringis ja kestab kuni umbes 60 eluaastani. Sealt edasi algab vanadus, senior citizens siis poliitkorrektselt.

Sündisin 2000datel, olen olen 60 sul.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 18:28
Selle vastu ma huvi tundsin. Kas siis on vanurid või ei ole? Äkki mõni vastaja teab.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:28
Selle vastu ma huvi tundsin. Kas siis on vanurid või ei ole? Äkki mõni vastaja teab.
Sa küsid täpselt õige inimese käest. Ma vastsn, et ei ole vanurid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile, Semrush [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 7 külalist