Teie töökohas oleks lisatöötajat tarvis?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Mär 2026 20:09 Jessas, sa ikka korralikult võimled. Mis su netopalk on, eeldan, et alates 2K?
2,4K net, saan kuidagi hakkama.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 20:01
Guest kirjutas: 20 Mär 2026 19:28
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:25 Ma veel õpin ülikoolis ka lisaks tööle. Ajaplaneerimine on võti. Niisama lorutamiseks jääb aega küll väheks, aga ma ei tunne ka mingitest tik-toki videote lappamisest puudust. Näiteks oli hommikul ülikooli grupitöö tegemine, samal ajal vaatasin veidi ka filmi. Töö sai samas tehtud. Nüüd istun tund aega niisama, siis lähen jooksma, pärast seda jälle õppima.
Su töö ja töökoht peab võimaldama őppimist. Teatud päevad kuus peab kohal käima ja ka grupitöödeks peab aega võtma.
Tööseadus küll määrab selle võimaldamist, kuid paljudel juhtudel peab inimene enne sobiva töökoha leidma või töölt ära tulema. Statsionaaris öppimine on mõningatel erialadel oluline.
Kui inimese töö ei võimalda reedeti ja nädalavahetustel vaba olemist, läheb raskeks.
Ise pean just neil pôhjustel erinevatest meelepärastest koolitustest loobuma ja kahjuks see nüristab.
Mul on üsna paindumatu töökoht, ma ei saa üldse kodukontorit teha, aga õppepuhkust peaks tööandja siiski võimaldama, keelduda on keeruline. Ongi 20 päeva aastas, mis tasustatakse, kui läheb üle selle, siis pean palgata puhkust võtma. Loomulikult on keeruline ja kõigis loengutes ma ei saa käia, peabki kogu aeg niimoodi laveerima, et kohustuslikud loengud saaks käidud. Muidugi peab iseseisvat tööd väga palju tegema. Mingit sobivat töökohta mul pole, väga paljud töökohad on palju paindlikumad õppimise osas. Näiteks reedel on mul kaks loengut veebis, pean need töö kõrvalt kuidagi ära kuulama, samas tööl on ka palju asju teha. Jälgingi vahepeal telefonist, vahepeal ei saa jälgida, samas pean mulje jätma, et osalen. Ülejärgmisel nädalal pean minema praktikale, võtsin selleks puihkuse, mis oli küllaltki keeruline. Seega jääb mu puhkus suvel lühemaks. Ongi keeruline.
TA-na ütlen, pole sul häda midagi.
Mina pean tööl kogu aeg kuulama ja rääkima, pildil olema, nonstop.
Tasustatud õppepuhkus on juba luksus, ükski mu töökoht pole võimaldanud töölt puudumist rahatagi.
See jooksu pealt õppimine mulle ei meeldi, teeks närviliseks, tekiks tunne, et koormus tõuseb veelgi, kuna hiljem peaks need kohad topelt üle vaatama. Eks ma olen läbipõlenud ka, see närviline tunne tuleb sellest siis. Sind kiidan.
Suvel jääb puhkus lühemaks muidugi, õpid endale ju. Kuigi mulle natuke tundub, et õpid ka diplomi pärast, hariduse saamise pärast. Anna andeks kui eksin. Tore on õppida nii, et tõesti õpid kohe!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 21:26

Tasustatud õppepuhkus on juba luksus, ükski mu töökoht pole võimaldanud töölt puudumist rahatagi.
Tasustatud õppepuhkus pole mingi luksus, vaid tööandja kohustus. Kui oled nii rumal, et ei oska netist oma õiguste ja võimaluste kohtagi infot otsida, siis võib sul raske olla tõesti. Ja ega kergemaks ei lähe.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 07:13

Tasustatud õppepuhkus pole mingi luksus, vaid tööandja kohustus. Kui oled nii rumal, et ei oska netist oma õiguste ja võimaluste kohtagi infot otsida, siis võib sul raske olla tõesti. Ja ega kergemaks ei lähe.
Tõsi, on küll raske.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 07:13

Kui töölt ei anta, siis ei anta. Pole ime, kui inimene läbi põleb, kui ta oma õigusi kasutada ei saa.
Ka arsti juurde minemist peaks lubatama, aga on töökohti, kus sellised käigud tuleb tundidega tasa töötada.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 08:02
Kui töölt ei anta, siis ei anta. Pole ime, kui inimene läbi põleb, kui ta oma õigusi kasutada ei saa.
Ka arsti juurde minemist peaks lubatama, aga on töökohti, kus sellised käigud tuleb tundidega tasa töötada.
Mis mõttes ei anta?! Kui ühel päeval enam korralist puhkust ei anta, siis lased samamoodi kõrvad lonti, et kui ei saa, siis ei saa? Hea töötaja puhul ei hakka ükski tööandja õppepuhkuse või arstilkäigu pärast protsessima. Kui oled lammas ja lased endast üle sõita, siis sind koheldaksegi lambana, nii lihtsalt on.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 20:17
Külaline kirjutas: 20 Mär 2026 20:09 Jessas, sa ikka korralikult võimled. Mis su netopalk on, eeldan, et alates 2K?
Ei saa aru, kas 2400 eurot netos on tõesti virelemine?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 12:15

Teemaalgatajaproual tasuks ehk cv-keskus lahti võtta ja vaadata, milline on tavapärane pakutav palk, siis ehk ei undakski nii palju.
Külaline

See jooksu pealt õppimine mulle ei meeldi, teeks närviliseks, tekiks tunne, et koormus tõuseb veelgi, kuna hiljem peaks need kohad topelt üle vaatama. Eks ma olen läbipõlenud ka, see närviline tunne tuleb sellest siis. Sind kiidan.
Suvel jääb puhkus lühemaks muidugi, õpid endale ju. Kuigi mulle natuke tundub, et õpid ka diplomi pärast, hariduse saamise pärast. Anna andeks kui eksin. Tore on õppida nii, et tõesti õpid kohe!
Tõesti või. Tasustatud õppepuhkus pole mingi luksus, vaid täiskasvanute koolituse seaduses toodud hüve, mida ei otsusta tööandja. Mul on kõik A-d, seega ma ei ütleks, et lihtsalt jooksen koolist läbi. Töötan koolis koolipsühholoogina, seega ma ei ütleks, et mul on lihtne ja mitte kohalolemist nõudev töö. Minu arust sa lihtsalt armastad päris palju viriseda.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 09:07
Guest kirjutas: 21 Mär 2026 08:02
Mis mõttes ei anta?! Kui ühel päeval enam korralist puhkust ei anta, siis lased samamoodi kõrvad lonti, et kui ei saa, siis ei saa? Hea töötaja puhul ei hakka ükski tööandja õppepuhkuse või arstilkäigu pärast protsessima. Kui oled lammas ja lased endast üle sõita, siis sind koheldaksegi lambana, nii lihtsalt on.
Arsti juures käimist ei saa tööandja kuidagi keelata. See õigus on inimesele seadusega ette nähtud ja selle aja eest makstakse keskmine palk. Ka õppepuhkust ei saa keelata, ka see on ette nähtud igale inimesele 20 päeva aastas keskmise palgaga. Kui tööandja ei pea seadustest kinni, siis tuleb mängu tööinspektsioon.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 13:03
Tõesti või. Tasustatud õppepuhkus pole mingi luksus, vaid täiskasvanute koolituse seaduses toodud hüve, mida ei otsusta tööandja. Mul on kõik A-d, seega ma ei ütleks, et lihtsalt jooksen koolist läbi. Töötan koolis koolipsühholoogina, seega ma ei ütleks, et mul on lihtne ja mitte kohalolemist nõudev töö. Minu arust sa lihtsalt armastad päris palju viriseda.
Teemaalgataja ei eita oma virisemist ja rääkis endast, mitte sinust. Rääkis sellest, kuidas tema, tema olukorras ennast tunneks. Kirjutas oma võimalustest. On adekvaatne oma nõrkuste ja võimaluste suhtes. Sind ju kiitis. Sul on raske ja kohalolemist nõudev töö, kuid ometi saad töö ajal ka oma elu elada. TA seda ei saa, nagu ta kirjutas.
Pühenduvat inimest ei maksa sugugi materdada. Kõik inimesed ei lähe kooli paberi pärast. Inimene pealegi tegeleb oma murega, tegi teemagi.
Pealegi mainis, et emotsioonitsemist ei salli, reaaliinimeste seltskond sobib rohkem.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 12:29

Teemaalgatajaproual tasuks ehk cv-keskus lahti võtta ja vaadata, milline on tavapärane pakutav palk, siis ehk ei undakski nii palju.
See on selle koolitöötaja palk. Puhkus on tal ka pikem kui teistel.
Soovitab teistel mitte viriseda.
Külaline

Kõik inimesed ei lähe kooli paberi pärast.
Aga kust sina ja seesama inimene võtate, et mina ei õpi päriselt, läksin kooli paberi pärast? Kust sul või temal selline eeldus? Teemaalgatajale vaidlesingi seetõttu vastu, et tema arvates on ainult temal raske ja teised löövad ainult lulli, ei pühendu, neil on tööandja väga vastutulelik, pole vaja tööd tehagi, aga temal on sada häda. See pole õige. Ühed leiavad võimalused ja teised mitte, selles on vahe, mitte et tema olukord oleks nii eriline ja keeruline.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 17:06
Guest kirjutas: 21 Mär 2026 12:29

See on selle koolitöötaja palk. Puhkus on tal ka pikem kui teistel.
Soovitab teistel mitte viriseda.
Ei ole koolitöötaja palk. Minu palk on väiksem. Mina sain aru, et teemaalgatajal on selline palk, millega ta kuidagi virelema peab.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2026 12:15
Guest kirjutas: 20 Mär 2026 20:17
See ei ole kindlasti virelemine, kui lisaks on veel ametiauto koos tööandja kütusekaardiga. Siis võib täitsa elada ja aastas isegi mõne välismaa reisi lubada.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 17:10
Aga kust sina ja seesama inimene võtate, et mina ei õpi päriselt, läksin kooli paberi pärast? Kust sul või temal selline eeldus? Teemaalgatajale vaidlesingi seetõttu vastu, et tema arvates on ainult temal raske ja teised löövad ainult lulli, ei pühendu, neil on tööandja väga vastutulelik, pole vaja tööd tehagi, aga temal on sada häda. See pole õige. Ühed leiavad võimalused ja teised mitte, selles on vahe, mitte et tema olukord oleks nii eriline ja keeruline.
Vabandust, aga sa ei ole veel valmis töötama inimestega, kui sa ei suuda eristada ennast ja teist inimest. Projitseerid ja annad hinnanguid. Pead veel õppima.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 17:34
Vabandust, aga sa ei ole veel valmis töötama inimestega, kui sa ei suuda eristada ennast ja teist inimest. Projitseerid ja annad hinnanguid. Pead veel õppima.
Vabandust, ma suudan väga hästi eristada ennast ja teist inimest. Aga vahe minu ja selle teise inimese vahel pole mitte olud, vaid mõtlemise erinevus. See on vale lähtekoht, et teistel, kes saavad hakkama, on paremad olud, ainult minu olud on väga rasked. See on tüüpiline mõtteviga: minul on situatiivsed põhjused, miks ma ei saa teha seda, teist ja kolmandat, aga teised saavad, sest neil on hea töökoht, nad lasevad õppimist üle jala jne. Mina ei projitseeri siin mitte kui midagi, mina nii ei mõtle. Hinnanguid annad siin sina.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2026 18:19
Guest kirjutas: 21 Mär 2026 17:34
Vabandust, ma suudan väga hästi eristada ennast ja teist inimest. Aga vahe minu ja selle teise inimese vahel pole mitte olud, vaid mõtlemise erinevus. See on vale lähtekoht, et teistel, kes saavad hakkama, on paremad olud, ainult minu olud on väga rasked. See on tüüpiline mõtteviga: minul on situatiivsed põhjused, miks ma ei saa teha seda, teist ja kolmandat, aga teised saavad, sest neil on hea töökoht, nad lasevad õppimist üle jala jne. Mina ei projitseeri siin mitte kui midagi, mina nii ei mõtle. Hinnanguid annad siin sina.
TA siin.
Mis on mõtlemise erinevus? Kui oleksid minu oludes, sa ei tuleks töölt ära? Läheksid lisaks ülikooli ja looksid seeläbi muutuseid?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2026 19:28Su töö ja töökoht peab võimaldama őppimist. Teatud päevad kuus peab kohal käima ja ka grupitöödeks peab aega võtma.
Tööseadus küll määrab selle võimaldamist, kuid paljudel juhtudel peab inimene enne sobiva töökoha leidma või töölt ära tulema. Statsionaaris öppimine on mõningatel erialadel oluline.
Kui inimese töö ei võimalda reedeti ja nädalavahetustel vaba olemist, läheb raskeks.
Ise pean just neil pôhjustel erinevatest meelepärastest koolitustest loobuma ja kahjuks see nüristab.
Mine siis statsionaarsele õppele, kes keelab või milles on sinu probleem?
Külaline

[/quote]
TA siin.
Mis on mõtlemise erinevus? Kui oleksid minu oludes, sa ei tuleks töölt ära? Läheksid lisaks ülikooli ja looksid seeläbi muutuseid?
[/quote]

Mõtlemise erinevus on see, et ütlesid, et mul pole häda midagi, mul on kergem töö, lahkem tööandja ja käin koolis ainult paberi pärast. Need on sinu arvamused ja eeldused, mis ei vasta tõele.

Mida mina sinu olukorras teeks, on hoopis teine teema. Mina muidugi tean, mida mina teeks, aga mina ei anna sulle nõu, et tee nii või naa, sest sinule ei pruugi üldse samad lahendused sobida, mis mulle. Mina ei tea ju ka asjaolusid, milline sinu elu üldse on. Sina peaksid ise kaaluma, mis on sinu töö juures plussid ja miinused. Kui miinuseid on rohkem, siis otsima lahendusi. Kui tunned juba praegu, et oled läbi põlenud, energiat ega tahtmist muutuste tegemiseks pole, siis ei ole suurema koormuse võtmine lahendus, vaid esialgu tuleb proovida oma energia taastada. Ja mitte alati pole suurem koormus üldse mingi lahendus või midagi, mis viib tingimata parema elukvaliteedini. Vahel on hoopis vastupidi. Ühesõnaga, sina peaksid tegema oma mõtetes inventuuri, mida sa üldse tahad. Võib-olla pole üldse töö see, mis sind tegelikult häirib, hoopis mingid muud vajadused on rahuldamata. Kui asi on selge, alles siis saab plaani teha, kuidas midagi parandada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist