Kui tööd ja raha tahad teenida siis kandideerid.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 07:51sellise suhtumisega firmasse ja vähegi normaalne inimene ei kandideeri?Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 23:17Tänapäeval paistab CVst ja kaaskirjast välja esmalt vanus. Kahjuks enamasti nii on. Eriti just väiksemates firmades, kes loodavadki maksta algajale vähem. Võtta katsajale madala palgaga ja siis TL lõpetada.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2026 22:40
Küsimus pole laheduses ega nooruslikkuses, vaid pädevuses ja ajaga kaasas käimises. Küllap see paistab ka CV-st ja kaaskirjast välja.
Suurfirmad otsivad spetsiaalsele töökohale hea palga eest tõesti pädevaid ja omal alal kogenud inimesi, aga konkurents on siis ka karm.
Katsu sa Eestis nt lihtsalt juhiabiks/assistendiks kandideerida 50+ vanuses, kuigi oled seda tööd teinud rahvusvahelises firmas eri riikides 20+ aastat
Ja see pole olnud üldse kerge amet, kogemusi lõputult igas valdkonnas alates konverentside korraldamisest, majutuste orgunnimisest, turvafirmade, toitlustusasutuste, lennufirmadega suhtlemisest, meelelahutuse jm korraldamine lisaks.
Tahaks kodumaal rahulikumalt töötada, aga noh...
Liiga vana
-
Külaline
-
Külaline
Sinu arvamust ei toeta kuidagi ajaleheartiklid, kus just need hästi koolitatud ja mitme kõrgharidusega inimesed ei leia järsku enam tööd kui nad on 55 aastased. Endiseid spetsialiste ei vaja enam keegi. Vanuselist diskrimineerimist mainivad ka teiste riikide kogemused. Võid lõputult väiklust toota nagu inimene on ise kõiges süüdi, aga tegelikult kui riigis on metsik tööpuudus siis polegi sinna midagi parata.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:05See ei raiska aega, kui sinu põhimure seni on olnud, et ei kutsuta isegi töövestlusele. Siis saad vetlusele ja sul on võimalus end tõestad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 07:14Vanuse mitte märkimine ei anna muud tulemust, kui raiskab kandideerija ja tööandja aega. Kui ikka pensionieelikut ei taheta kollektiivi, siis ei taheta. Saab lihtsalt tiiru vestlusel ära käia enne äraütlevat vastust. Ja kui viimane töökoht on kestnud 20+ aastat või haridus omandatud sama kaua tagasi, siis nuputab iga personalitöötaja isegi välja, kui vana inimesega tegu on.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 00:53
Vanust ei märgita CV-sse. https://stardiplats.ee/artikkel/kuidas-koostada-hea-cv/
CV-sse ei ole mõtet panna üle 10-15 aasta taguseid asju, kui need just ei ole seotud sellega, kuhu kandideerid. Loe tähelepanelikult seda CV koostamise linki, mille panin.
Haridust tuleks ühel või teisel viisil pidevalt omandada, sest elu muutub, tööturu nõudmised muutuvad. Kui tõesti pole viitsitud 20+ aastat ennast koolitada, siis see võibki olla põhjust, miks su CV kõrvale lükatakse. Mitte vanus.
-
Külaline
Enne tee kõik endast olenev ja alles seejärel hakka kurtma, et sind vanuse tõttu diskrimineeritakse. Mina olen samas vanuseklassis ja pole mingit diskrimineerimist kohanud.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:18Sinu arvamust ei toeta kuidagi ajaleheartiklid, kus just need hästi koolitatud ja mitme kõrgharidusega inimesed ei leia järsku enam tööd kui nad on 55 aastased. Endiseid spetsialiste ei vaja enam keegi. Vanuselist diskrimineerimist mainivad ka teiste riikide kogemused. Võid lõputult väiklust toota nagu inimene on ise kõiges süüdi, aga tegelikult kui riigis on metsik tööpuudus siis polegi sinna midagi parata.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:05See ei raiska aega, kui sinu põhimure seni on olnud, et ei kutsuta isegi töövestlusele. Siis saad vetlusele ja sul on võimalus end tõestad.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 07:14
Vanuse mitte märkimine ei anna muud tulemust, kui raiskab kandideerija ja tööandja aega. Kui ikka pensionieelikut ei taheta kollektiivi, siis ei taheta. Saab lihtsalt tiiru vestlusel ära käia enne äraütlevat vastust. Ja kui viimane töökoht on kestnud 20+ aastat või haridus omandatud sama kaua tagasi, siis nuputab iga personalitöötaja isegi välja, kui vana inimesega tegu on.
CV-sse ei ole mõtet panna üle 10-15 aasta taguseid asju, kui need just ei ole seotud sellega, kuhu kandideerid. Loe tähelepanelikult seda CV koostamise linki, mille panin.
Haridust tuleks ühel või teisel viisil pidevalt omandada, sest elu muutub, tööturu nõudmised muutuvad. Kui tõesti pole viitsitud 20+ aastat ennast koolitada, siis see võibki olla põhjust, miks su CV kõrvale lükatakse. Mitte vanus.
-
Külaline
Kurdad ju sina. Teised räägivad oma muredest ja probleemidest.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:23Enne tee kõik endast olenev ja alles seejärel hakka kurtma, et sind vanuse tõttu diskrimineeritakse. Mina olen samas vanuseklassis ja pole mingit diskrimineerimist kohanud.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:18Sinu arvamust ei toeta kuidagi ajaleheartiklid, kus just need hästi koolitatud ja mitme kõrgharidusega inimesed ei leia järsku enam tööd kui nad on 55 aastased. Endiseid spetsialiste ei vaja enam keegi. Vanuselist diskrimineerimist mainivad ka teiste riikide kogemused. Võid lõputult väiklust toota nagu inimene on ise kõiges süüdi, aga tegelikult kui riigis on metsik tööpuudus siis polegi sinna midagi parata.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:05
See ei raiska aega, kui sinu põhimure seni on olnud, et ei kutsuta isegi töövestlusele. Siis saad vetlusele ja sul on võimalus end tõestad.
-
Külaline
Palun tsiteeri lõiku, kus ma millegi üle kurdan.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:28Kurdad ju sina. Teised räägivad oma muredest ja probleemidest.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:23Enne tee kõik endast olenev ja alles seejärel hakka kurtma, et sind vanuse tõttu diskrimineeritakse. Mina olen samas vanuseklassis ja pole mingit diskrimineerimist kohanud.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:18
Sinu arvamust ei toeta kuidagi ajaleheartiklid, kus just need hästi koolitatud ja mitme kõrgharidusega inimesed ei leia järsku enam tööd kui nad on 55 aastased. Endiseid spetsialiste ei vaja enam keegi. Vanuselist diskrimineerimist mainivad ka teiste riikide kogemused. Võid lõputult väiklust toota nagu inimene on ise kõiges süüdi, aga tegelikult kui riigis on metsik tööpuudus siis polegi sinna midagi parata.
-
Külaline
Ja nii kitsa silmaringiga vanainimene tuleb teistele nina peale viskama, et need ennast ei koolita?! Et kui temal pole olnud, järelikult pole olemas?!Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:23
Enne tee kõik endast olenev ja alles seejärel hakka kurtma, et sind vanuse tõttu diskrimineeritakse. Mina olen samas vanuseklassis ja pole mingit diskrimineerimist kohanud.
-
Külaline
Kogu sinu suhtlus ongi kurtmine ja tänitamine.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:29Palun tsiteeri lõiku, kus ma millegi üle kurdan.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:28Kurdad ju sina. Teised räägivad oma muredest ja probleemidest.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 12:23
Enne tee kõik endast olenev ja alles seejärel hakka kurtma, et sind vanuse tõttu diskrimineeritakse. Mina olen samas vanuseklassis ja pole mingit diskrimineerimist kohanud.
-
Külaline
Nagunii googeldame kõik läbi+vaatame üle sotsmeedia, enne kui kellegi vestlusele kutsume.Külaline kirjutas: ↑22 Juun 2026 00:53Vanust ei märgita CV-sse. https://stardiplats.ee/artikkel/kuidas-koostada-hea-cv/Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 23:17 Tänapäeval paistab CVst ja kaaskirjast välja esmalt vanus. Kahjuks enamasti nii on. Eriti just väiksemates firmades, kes loodavadki maksta algajale vähem. Võtta katsajale madala palgaga ja siis TL lõpetada.
Suurfirmad otsivad spetsiaalsele töökohale hea palga eest tõesti pädevaid ja omal alal kogenud inimesi, aga konkurents on siis ka karm.
Katsu sa Eestis nt lihtsalt juhiabiks/assistendiks kandideerida 50+ vanuses, kuigi oled seda tööd teinud rahvusvahelises firmas eri riikides 20+ aastat
Ja see pole olnud üldse kerge amet, kogemusi lõputult igas valdkonnas alates konverentside korraldamisest, majutuste orgunnimisest, turvafirmade, toitlustusasutuste, lennufirmadega suhtlemisest, meelelahutuse jm korraldamine lisaks.
Tahaks kodumaal rahulikumalt töötada, aga noh...
20-aastase töökogemusega ja 50+ vanuses võiks kandideerida büroojuhiks, sündmusturunduse juhiks vmt, mitte assistendiks - see ongi noore ja algaja amet. Kui sul on juba spetsialisti pädevus, siis hinda ennast esmalt ise, siis teevad seda ka tööandjad.
-
Külaline
Eluline artikkel https://www.ohtuleht.ee/melu/1159893/ku ... d-korjama-
Pensionieelik tööturul enam naljalt löögile ei pääse. „Kui sa ei ole tsirka kuuekümnesena juba juurtega sügavalt kuskil töös kinni, siis endale uut tööd leida või kohta vahetada on üsna lootusetu. Hea on, kui saad kojameheks,“ tõdeb fotograaf ja keraamik Mats Õun.
Pensionieelik tööturul enam naljalt löögile ei pääse. „Kui sa ei ole tsirka kuuekümnesena juba juurtega sügavalt kuskil töös kinni, siis endale uut tööd leida või kohta vahetada on üsna lootusetu. Hea on, kui saad kojameheks,“ tõdeb fotograaf ja keraamik Mats Õun.
-
Külaline
Just, alati on kõik teised süüdi, kui sina tööd ei saa.
-
Külaline
See on ju ka mõistetav. Aju võib olla supervormis ka vanuril, aga füüsiline pool on ju selgelt miinuses noortega võrreldes. Ja kui füüsilise töö puhul eelistatakse nooremat, siis see pole diskrimineerimine, vaid adekvaatne hinnang.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist