Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:39https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... ed-petavadGuest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:35Mis uuringud? Hea on siin väita, et uuringud näitavad, aga pole midagi sellist. Too oma uuringud siia, mille põhjal sa neid valesid järeldusi teed.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:30
Uuringud viitavad sellele, et enam kui 60 protsenti inimestest on oma abikaasat või pikaajalist partnerit vähemalt ühe korra nende suhte jooksul petnud.
Kui puhtalt abieludest rääkida, siis statistika põhjal petab selle ajal partnerit 50-60% meestest (iga teine mees) ja 25-40% naistest (kuni kaks naist viiest).
Mida te partnerile ei andestaks?
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen kõigest aru saanud ja kõike lugenud, ära targuta. See siin pole mingi väitekirja kaitsmine, siin piisab ka sellise taseme allikatest, kui on huvi, otsi infot ise edasi. See pole ainus allikas, mis sellist infot annab, ma ei viitsi sulle rohkem otsida, see oli esimene, mis ette jäi.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:48Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:39https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... ed-petavadGuest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:35
Mis uuringud? Hea on siin väita, et uuringud näitavad, aga pole midagi sellist. Too oma uuringud siia, mille põhjal sa neid valesid järeldusi teed.
Muidu - mis sa arvad, miks seisab 20-25% abielupaaridest küsimuse ees, mis teha peale petmist? Õige, sest 20-25% abieludes petetakse.
Rahulolematus ei puutu kuidagi asjasse.
-
Külaline
Vähemalt korra elus on petnud 33% eestlastest. Ei mingit 60%, ära kujuta ette.
https://digiajakirjad.postimees.ee/8276 ... ti-ullatav
https://digiajakirjad.postimees.ee/8276 ... ti-ullatav
-
Külaline
Mina vastasin sellele, kes väitis, et 60 protsendis suhetes petetakse. Palusin tuua tal allikad, mina arvasin, et tema tõig sellise allika, aga seal pole 60 protsendist petturitest midagi räägitud. Pärast ta tõi mingid amoremi lingid, kus ka ühtki allikat ei toodud. Amoremi on muidugi selline sait, kes ju julgustabki truudusetust, tema sissetulek oleneb sellest. Ja kui muudkui seletada kõigile, et kõik petavad, on neil ka petmine kergem, kui enne veel mignid kõhklused olid. Sest kõik ju petavad. Mõni korrutab seda söögi alla ja söögi peale. Üks minu sõbranna ka, kelle mees petab. Ta kannatab selle all väga palju, aga mees räägiib talle, et aga kõik mehed on ju sellised, neil on vajadused, sellest pole midagi, mina armastan ju sind edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:56Ma olen kõigest aru saanud ja kõike lugenud, ära targuta. See siin pole mingi väitekirja kaitsmine, siin piisab ka sellise taseme allikatest, kui on huvi, otsi infot ise edasi. See pole ainus allikas, mis sellist infot annab, ma ei viitsi sulle rohkem otsida, see oli esimene, mis ette jäi.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:48Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.
Muidu - mis sa arvad, miks seisab 20-25% abielupaaridest küsimuse ees, mis teha peale petmist? Õige, sest 20-25% abieludes petetakse.
-
Külaline
Kas pole veider kui palju sõltub ühiskonnast kus elame. Meil kn monogaamsus. "Ära ihalda teise mehe naist "isegi siis kui sa pole kristlane.
Teises kultuuris või teises usus, pole see aga üldse mingi teema. Peamine et jõuaks need naised ära elatada.
Huvitav tegelikult.kui on polügaamsus, kas siis on ka selline armastus, keemia, kirg nagu ühe mehe ja ühe naise vahel.
Kas on võimalik armastada mitut naist võrdselt
Teises kultuuris või teises usus, pole see aga üldse mingi teema. Peamine et jõuaks need naised ära elatada.
Huvitav tegelikult.kui on polügaamsus, kas siis on ka selline armastus, keemia, kirg nagu ühe mehe ja ühe naise vahel.
-
Külaline
Armastusega pole siin üldse midagi pistmist, ainult võim ja raha. Kuna naiste arvamus pole oluline, siis ongi selline korraldus, et rikas mees võib võtta ka mitu naist. Asi on oma geenide levitamises, et minul on võim ja õigus. Alaealisi võtavad ka vanamehed naiseks, kas arvad, et see on sajandi armastus?Huvitav tegelikult.kui on polügaamsus, kas siis on ka selline armastus, keemia, kirg nagu ühe mehe ja ühe naise vahel.
-
Külaline
60% oli Postimehe artiklis.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:00Mina vastasin sellele, kes väitis, et 60 protsendis suhetes petetakse. Palusin tuua tal allikad, mina arvasin, et tema tõig sellise allika, aga seal pole 60 protsendist petturitest midagi räägitud. Pärast ta tõi mingid amoremi lingid, kus ka ühtki allikat ei toodud. Amoremi on muidugi selline sait, kes ju julgustabki truudusetust, tema sissetulek oleneb sellest. Ja kui muudkui seletada kõigile, et kõik petavad, on neil ka petmine kergem, kui enne veel mignid kõhklused olid. Sest kõik ju petavad. Mõni korrutab seda söögi alla ja söögi peale. Üks minu sõbranna ka, kelle mees petab. Ta kannatab selle all väga palju, aga mees räägiib talle, et aga kõik mehed on ju sellised, neil on vajadused, sellest pole midagi, mina armastan ju sind edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:56Ma olen kõigest aru saanud ja kõike lugenud, ära targuta. See siin pole mingi väitekirja kaitsmine, siin piisab ka sellise taseme allikatest, kui on huvi, otsi infot ise edasi. See pole ainus allikas, mis sellist infot annab, ma ei viitsi sulle rohkem otsida, see oli esimene, mis ette jäi.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:48
Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.
-
Külaline
Ei ole õigeKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:56Muidu - mis sa arvad, miks seisab 20-25% abielupaaridest küsimuse ees, mis teha peale petmist? Õige, sest 20-25% abieludes petetakse.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:48Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.
-
Külaline
On küll õige. 20-25% ei räägi midagi sellest, kas petmine on pidev või ühekordne. Petmine on või ei ole. Ja küsimus, kuidas edasi, on alati, ka siis, kui lõpuks otsustatakse koos jätkata.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:53Ei ole õigeKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:56Muidu - mis sa arvad, miks seisab 20-25% abielupaaridest küsimuse ees, mis teha peale petmist? Õige, sest 20-25% abieludes petetakse.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:48
Aga ise lugesid seda artiklit või? Seal pole toodud ühtki numbrit peale selle, et 20-25 protsenti abielupaaridest on seisnud küsimsue eest, mida teha edasi peale petmist. On ka mainitud, et 66 protsenti on suhtes rahulolematud. Lisaks on uuring, millele on viidatud, väga väikese valimiga, ka on ajakiri, kust see artikkel on refereeritud, on populaarteaduslik ja ei põhine teaduslikel allikatel. Seega kui sinu arvamus põhineb sellel artiklil, siis midagi sellist, mida sina väidad, see ei tõesta. Ära topi siia allikaid, mida sa ise pole lugenud või ei ole nendest aru saanud.
Rahulolematus ei puutu kuidagi asjasse.Paljudes suhetes on see tavapärane, elataksegi koos petistest meestega. See 20-25% kehtib nende kohta, kes seda kuidagi oodata ei osanud, sinna kuuluvad tõenäoliselt kõik esmakordsed truudusemurdmised.
-
Külaline
Mina vastasin teise lingi artikli peale, see Postimehe artikkel tuli hiljem. Ka seal pole ühtki allikat viidatud. Raske on nii väita, kui pole defineeritud, mis on petmine, kas tegemist on enesehinnangulise või partneri väidetuga, palju inimesi on üldse uuritud jne. Siin pole ühtki sellist uuringut toodud, mida saaks kuidagi analüüsida, ainult suvaline plära ilma tõsiseltvõetavate allikateta. Seni igaüks arvabki, mis ta ise tahab. Nagu tõin näiteks oma sõbranna, tema arvab, et kõk mehed petavad, sest tema mees petab ja räägib talle nii. Ja tema tahab seda uskuda.60% oli Postimehe artiklis.
-
Külaline
Kas sa ei oska lugeda? Seal on kirjas mitte petmine vaid kaalumine, kuidas edasi. Need on 2 täiesti erinevat asja. Kui ma elan petva mehega koos, siis ma ei kaalu pärast igat väljatulekut, mis edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:55On küll õige. 20-25% ei räägi midagi sellest, kas petmine on pidev või ühekordne. Petmine on või ei ole. Ja küsimus, kuidas edasi, on alati, ka siis, kui lõpuks otsustatakse koos jätkata.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:53Ei ole õigeKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 12:56
Rahulolematus ei puutu kuidagi asjasse.Paljudes suhetes on see tavapärane, elataksegi koos petistest meestega. See 20-25% kehtib nende kohta, kes seda kuidagi oodata ei osanud, sinna kuuluvad tõenäoliselt kõik esmakordsed truudusemurdmised.
-
Külaline
Et mina lugeda oskan, see on selge. Sinul on vist aga arusaamisprobleemid. Loe uuesti, mis ma kirjutasin. Kui sa elad petva mehega, siis esimesel korral, kui välja tuli, sa kaalusid ja sellega oled juba kirjas selles protsendis. Edasi sa enam ei kaalu, aga pole vajagi, sest jutt oli suhte jooksul petmisest, kus loeb fakt, kas üldse on petetud, mitte igakordne petmine.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:04Kas sa ei oska lugeda? Seal on kirjas mitte petmine vaid kaalumine, kuidas edasi. Need on 2 täiesti erinevat asja. Kui ma elan petva mehega koos, siis ma ei kaalu pärast igat väljatulekut, mis edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:55On küll õige. 20-25% ei räägi midagi sellest, kas petmine on pidev või ühekordne. Petmine on või ei ole. Ja küsimus, kuidas edasi, on alati, ka siis, kui lõpuks otsustatakse koos jätkata.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:53
Ei ole õigePaljudes suhetes on see tavapärane, elataksegi koos petistest meestega. See 20-25% kehtib nende kohta, kes seda kuidagi oodata ei osanud, sinna kuuluvad tõenäoliselt kõik esmakordsed truudusemurdmised.
-
Külaline
Paistab, et hoopis sinul on arusaamisega raskuseid. Sinu toodud statistika, mida siia topid, käib abielude kohta. Nüüd lisa siia muud suhted, mida on statistiliselt sama palju või isegi rohkem ja katsu siis uuesti arvutada.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:18Et mina lugeda oskan, see on selge. Sinul on vist aga arusaamisprobleemid. Loe uuesti, mis ma kirjutasin. Kui sa elad petva mehega, siis esimesel korral, kui välja tuli, sa kaalusid ja sellega oled juba kirjas selles protsendis. Edasi sa enam ei kaalu, aga pole vajagi, sest jutt oli suhte jooksul petmisest, kus loeb fakt, kas üldse on petetud, mitte igakordne petmine.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:04Kas sa ei oska lugeda? Seal on kirjas mitte petmine vaid kaalumine, kuidas edasi. Need on 2 täiesti erinevat asja. Kui ma elan petva mehega koos, siis ma ei kaalu pärast igat väljatulekut, mis edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 13:55 On küll õige. 20-25% ei räägi midagi sellest, kas petmine on pidev või ühekordne. Petmine on või ei ole. Ja küsimus, kuidas edasi, on alati, ka siis, kui lõpuks otsustatakse koos jätkata.
-
Külaline
Kuule, vaidle natuke arukamalt.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:26Paistab, et hoopis sinul on arusaamisega raskuseid. Sinu toodud statistika, mida siia topid, käib abielude kohta. Nüüd lisa siia muud suhted, mida on statistiliselt sama palju või isegi rohkem ja katsu siis uuesti arvutada.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:18Et mina lugeda oskan, see on selge. Sinul on vist aga arusaamisprobleemid. Loe uuesti, mis ma kirjutasin. Kui sa elad petva mehega, siis esimesel korral, kui välja tuli, sa kaalusid ja sellega oled juba kirjas selles protsendis. Edasi sa enam ei kaalu, aga pole vajagi, sest jutt oli suhte jooksul petmisest, kus loeb fakt, kas üldse on petetud, mitte igakordne petmine.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:04
Kas sa ei oska lugeda? Seal on kirjas mitte petmine vaid kaalumine, kuidas edasi. Need on 2 täiesti erinevat asja. Kui ma elan petva mehega koos, siis ma ei kaalu pärast igat väljatulekut, mis edasi.
-
Külaline
Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?
See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
-
Külaline
Nii on. Ma olen samamoodi hämmingus, kui roosade prillidega osad naised on. Tõenäoliselt pikalt ühes suhtes olnud inimesed, kes ei tea ümbritsevast elust ei ööd ega mütsi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52 Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
-
Külaline
Õige. Milleks tunnistada, pole vaja.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab.
-
Külaline
Mina küll ei mõista, miks ma ei peaks uuringus tunnistama, et petnud olen - kui olen? Et tegelikult on abikaasa selle uuringu korraldanud ja võtab su vahele? Veider mõte.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 15:22Nii on. Ma olen samamoodi hämmingus, kui roosade prillidega osad naised on. Tõenäoliselt pikalt ühes suhtes olnud inimesed, kes ei tea ümbritsevast elust ei ööd ega mütsi.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 14:52 Kuidas siia nii eluvõõrad ja roosade prillidega inimesed on sattunud. Mul pole statistikat ega protsente ette näidata, aga lihtsalt tean elukogemuse põhjal, et üsna arvestatav osa inimesi on püsisuhte/abielu jooksul kaaslast petnud. On väga naiivne arvata, et keegi hakkab ausalt kuskil uuringus või isegi anonüümses küsitluses tunnistama, et jaaaaa, ikka olen petnud?See protsent on kindlasti suurem kui uuring näitab. Näiteid elust kui palju. Küsige näiteks mõne vallalise naise käest, kui palju on tema ümber abielus mehi tiirelnud. Või vaadake kehvas abielus olevaid inimesi, kes laenu või laste pärast koos on. Seks ja romantika tehakse kellegi teisega ära.
Mis naiivsusesse puutub, siis eks naiivsust on ka maailmas, aga samamoodi on maailmas kinnismõtlemist, et nii nagu minu sõpruskonnas-suguvõsas elatakse, elatakse igal pool. Tegelikult tõmbab sarnane ikka vägagi sarnast ja on suguvõsasid ja sõpruskondi, kus on kombeks olla truu. Seega see, kui sina näed enda ümber vohamas petmist ja truudusetust, ei tähenda, et see on kõigis peredes nii.
Üks playboy tiirleb reeglina ümber kümnete naiste, seega vallaliste naiste ümber tiirlevate meeste arvu ei saa kindlasti kokku liita - need on harilikult ühed ja samad sellid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Andy ja 3 külalist