Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 08:03 Kas suhkur teeb kohe hüperaktiivseks. Või jääb sinna vahele ka aktiivsuse etapp, kui vähem süüa? Ja teine küsimus suhkru kohta- miks pakuti haiget saanule või ehmatanule vanasti suhkruvett?
Sest tundmatutele vürtsidele või toiduainetele on alati tervist parandavad omadused külge kleebitud. Ka coca-colat reklaamiti kui tervendavat jooki.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 09:14
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 08:03 Kas suhkur teeb kohe hüperaktiivseks. Või jääb sinna vahele ka aktiivsuse etapp, kui vähem süüa? Ja teine küsimus suhkru kohta- miks pakuti haiget saanule või ehmatanule vanasti suhkruvett?
Sest tundmatutele vürtsidele või toiduainetele on alati tervist parandavad omadused külge kleebitud. Ka coca-colat reklaamiti kui tervendavat jooki.
Ehmunud või ärevil inimese energiavajadus on suurem ja suhkrust saab energia kõige kiiremini kätte. Siit ka see laste hüperaktiivsuse müüt. Selleks et suhkrust (magusast) saadud suurenenud energiahulgaga toime tulla, tuleb see välja rahmeldada.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 09:14 Sest tundmatutele vürtsidele või toiduainetele on alati tervist parandavad omadused külge kleebitud. Ka coca-colat reklaamiti kui tervendavat jooki.
Pigem oli ikka asi suhkrust saadavas kiires energialaksus. "Ilmselt rahustaks ehmatuse (ärevuse) korral ka klaas puhast vett, kuid lonks suhkruvett võib enesetunnet parandada, rahuldades aju suurenenud energiavajadust. Ärevuse ajal tarbib kogu organism rohkem energiat ja suhkur kui esmane energeetiline aine on siis vajalik. Jätkuv liialdamine magusaga põhjustaks aga kudede tavalisest happelisema keskkonna teket piimhappe kuhjumise tõttu ja hakkaks taas tekitama füüsilisi vaevusi." https://raudsik.com/artiklid/arevuse-haardes/
Külaline

Arutleja kirjutas: 23 Juul 2024 09:33
Ehmunud või ärevil inimese energiavajadus on suurem ja suhkrust saab energia kõige kiiremini kätte. Siit ka see laste hüperaktiivsuse müüt. Selleks et suhkrust (magusast) saadud suurenenud energiahulgaga toime tulla, tuleb see välja rahmeldada.
Kas see on ainult nii lastel? Täiskasvanuna võin ma ära süüa palju magusat. Mingit energialaksu ei saa. Pigen tuleb uni peale. Kõht täis. Aga siis see jääb arusaamatuks veel laste puhul, et nad ju muutuvad ka näljasena pahuraks ja rahutuks.
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Coca cola oligi alguses ravim, lausa patent oli võetud vist. Selle leiutaja oli arst, kes oli ise morfiinisõltlane ja püüdis leida asendusainet. Alguses olid seal koostisosadeks kokalehed ja koolapähkel, ehk siis kokaiin ja kofeiin koos ja oligi saadaval ravimina.
Tänaseks päevaks on loomulikult koostist muudetud ja see pole sama toode, mis paar sajandit tagasi leiutati. Seega sinu väide, et coca colat kunagi reklaamiti kui tervendavat jooki ongi teemakohane näide valeteadmisest. Mitte keegi pole mitte kunagi mitte kusagil reklaaminud tänapäeval poes saada olevat coca colat kui ravimit.
Arvaja

Postitus Postitas Arvaja »

Minu laps sööb suht palju magusat, nii palju kui ise tahab ja mingit energialaksu ei järgne. Alguses beebina muidugi ei saanud mingit suhkrut ja kui saama hakkas, ei tekkinud mingit pöörasuse reaktsiooni. See suhkrulaksu teema on üldse minu meelest mingi ameeriklaste luul ja tõenäoliselt tingitud igasugu muudest kahtlastest lisaainetest, mis neil toidutööstuses lubatud on ja mida maiustustessse lisatakse.
Külaline

Arvaja kirjutas: 23 Juul 2024 11:20 See suhkrulaksu teema on üldse minu meelest mingi ameeriklaste luul ja tõenäoliselt tingitud igasugu muudest kahtlastest lisaainetest, mis neil toidutööstuses lubatud on ja mida maiustustessse lisatakse.
Eks lisaained mõjutavad ka, aga isiklikult tean küll ühte last, kellel suhkur käitumist mõjutab ning kui selle osas said üsnagi ranged piirangud pandud, siis käitumine paranes (aga sel lapsel on ka tähelepanuhäired). Mina ütleks, et väide "suhkrut teeb hüperaktiivseks" on pool-tõde. Samamoodi nagu gluteen ja laktoos - on inimesi, kes seda vähemal või rohkemal määral vältima peavad, aga sama moodi neid, kellel pole mingit vahet.
Külaline

Mauno kirjutas: 21 Juul 2024 22:37 1. päevas tuleb teha 10000 sammu
2. munad on ebatervislikud
3. suhkur teeb hüperaktiivseks (palun näidake mulle kas vói ühte teadusartiklit)
Mingit teadusartiklit pole selleks vaja. Ma võin oma lapse peal öelda, et rohke magusa tarbimine ajas ta lapsena pööraseks. Tõesti, täiesti segaseks läks. Kusjuures, see ei mõju mitte kõikidele lastele nii, vaid ilmselt tundlikumatele. Mul on neli last ja neist kahel oli see probleem.
Külaline

Teadjanaine kirjutas: 23 Juul 2024 11:14
Coca cola oligi alguses ravim, lausa patent oli võetud vist. Selle leiutaja oli arst, kes oli ise morfiinisõltlane ja püüdis leida asendusainet. Alguses olid seal koostisosadeks kokalehed ja koolapähkel, ehk siis kokaiin ja kofeiin koos ja oligi saadaval ravimina.
Tänaseks päevaks on loomulikult koostist muudetud ja see pole sama toode, mis paar sajandit tagasi leiutati. Seega sinu väide, et coca colat kunagi reklaamiti kui tervendavat jooki ongi teemakohane näide valeteadmisest. Mitte keegi pole mitte kunagi mitte kusagil reklaaminud tänapäeval poes saada olevat coca colat kui ravimit.
Sina ei tea coca retsepti, seega sa ise väidad valet. Misasi on sinu arust "tänapäev"?
Teadjanaine

Postitus Postitas Teadjanaine »

Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 14:10
Teadjanaine kirjutas: 23 Juul 2024 11:14
Külaline kirjutas: 23 Juul 2024 09:14 Sest tundmatutele vürtsidele või toiduainetele on alati tervist parandavad omadused külge kleebitud. Ka coca-colat reklaamiti kui tervendavat jooki.
Sina ei tea coca retsepti, seega sa ise väidad valet. Misasi on sinu arust "tänapäev"?
Mis sa sellega täpselt öelda tahad? Et nad endiselt panevad sinna kokaiini? Et kuna mina ega keegi teine täpset retsepti ei tea, siis äkki ikka on kokaiin sees?
Ma siis kontrollisin sinu rõõmuks järgi: kokaiin kadus coca cola koostisest lõplikult 1930. aastaks, ka enne oli seda seal üsna väike kogus. 1930 ja enne seda ei ole minu ega ka kellegi teise arvates tänapäev. Lisaks sisaldas coca cola alguses ka alkoholi, aga 1920 algas USA-s kuiv seadus ja siis hakati seda tootma ja turustama kui poppi alkoholivaba karastusjooki. Ka 1920 ja enne seda ka ei ole tänapäev. Seega minu väide, et Coca Cola tänapäevast versiooni ei ole keegi kunagi tervendava ravimina reklaaminud, oli, on ja jääb korrektseks.
Mida sa sonid üldse?
Külaline

Arvaja kirjutas: 23 Juul 2024 11:20 Minu laps sööb suht palju magusat, nii palju kui ise tahab ja mingit energialaksu ei järgne. Alguses beebina muidugi ei saanud mingit suhkrut ja kui saama hakkas, ei tekkinud mingit pöörasuse reaktsiooni. See suhkrulaksu teema on üldse minu meelest mingi ameeriklaste luul ja tõenäoliselt tingitud igasugu muudest kahtlastest lisaainetest, mis neil toidutööstuses lubatud on ja mida maiustustessse lisatakse.
Kõigile lastele ei mõju, aga luul see sellegipoolest ei ole, seda olen laste sünnipäevadelgi näinud, mis toimub pärast tordi söömist. Ja väga paljusid häireid mõjutab dieet ja toitumine ülimalt palju. Toitumist muutes saab paljusid häireid paremini kontrolli alla. Suhkur mõjutab paljude laste käitumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 09:13
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 08:16 Konditsioneerist saangi alati kinnise nina.
ja mina radikuliidi. viimati peale seda, kui olin 10 minutit viibinud meie firma serveriruumis, kus kondekad pidevalt undavad
Mina näiteks saan ka ägeda kaelanärvi põletiku autokonditsioneerist. Tuttav soovitas kondi jalgadele ja akendele suunata. Siis saan alati tohutu varbakondi ja põlvede valu. Algul ei tabanud ära, miks mul jalad nii hullusti valutavad, aga lõpuks sain pihta, et see on konditsioneerist. Kui välja lülitasin, oli teema kohe maas.
Külaline

TA olen. Meenus, et seesama teemaalgatuses kirjeldatud sugulane väidab ka seda, et šokolaadile ei tohi külma vett peale juua. Nimelt pidi šokolaadi rasv siis, kas söögitorus või maos 6täpselt ei mäleta) ära tahkuma ja siis jääb soolte või mao seinale tahke šokolaadi kiht.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 11:47
Tervitades, minu ämm.
Võite 3x arvata, miks ma ei taha temaga eriti suhelda. Mees oli lapsest saati välja õpetatud selliste aksioomide järgi elama, kulus palju närvirakke ja energiat, et talle selgeks teha, et ei, meie oma last niiviisi kasvatama ei hakka ja ei, me ei pane lapsele oma soojas kodus sokke jalga ainult sellepärast, et vanaema nägi teda skaibis paljajalu ja hakkas pasundama.
Äkki on ämmal halvad kogemused. Tavalist last tõesti ei pea vati sees hoidma, minu oma jooksis oktoobris paljalt aias ringi, salli pole kunagi kandnud, riideid on olnud pigem vähe seljas, kodus oli meil ka talviti alati jahe. Midagi see talle ei teinud, just oligi hea tervis. Aga lapsi on erinevaid. Sõbranna lapsed on alati olnud äärmiselt haiged ja õrnad, iga pisike külmetumine lõppes kopsupõletiku või ei tea millega, larüngiit oli neil kõigil pidevalt. Sallita käimine ühe korra lõppes haiglas. Ja sõbranna vaataski mind nagu hullu, kes lasi lapsel 18 kraadises toas aluspükste väel ukerdada.
See sõbranna ilmselt lasi oma lastele iga väikese köha-nohu pärast antibiootikumid välja kirjutada. Ja siis ei olegi enam muud kui oled haiguste nõiaringis. Igasugune immuunsus on hävitatud. Tean ka inimesi, kes nii oma lapsi "ravivad".

Ma ei ütle, et AB on saatanast - vastupidi, teatud haiguste raviks ülivajalik, kuid iga köha-nohu ei tohi AB-ga kindlasti ravida, nagu paljud inimesed teevad.
Külaline

Tavaline inimene kirjutas: 21 Juul 2024 23:49 Tuuletõmbus teeb haigeks.
Konditsioneer teeb haigeks.
Autos lahtise aknaga sõitmine teeb haigeks.
Pärast peapesu märgade juustega magama minek teeb haigeks.
Niiskete juustega õue minek teeb haigeks.
Õues pingile istumine, kui sooja on vähem kui 30 kraadi, teeb haigeks.
Toas paljajalu põrandal käimine teeb haigeks.
Pärast vannis või duši all käimist samal päeval õue minek teeb haigeks.
Toas põrandal istumine, kui samal ajal on aken kuskil lahti, noh, mis pakute? -- Õige, teeb haigeks, siin ei päästa isegi 30 kraadi sooja.

Tervitades, minu ämm.
Võite 3x arvata, miks ma ei taha temaga eriti suhelda. Mees oli lapsest saati välja õpetatud selliste aksioomide järgi elama, kulus palju närvirakke ja energiat, et talle selgeks teha, et ei, meie oma last niiviisi kasvatama ei hakka ja ei, me ei pane lapsele oma soojas kodus sokke jalga ainult sellepärast, et vanaema nägi teda skaibis paljajalu ja hakkas pasundama.
No see pole küll mingi müüt, et konditsioneeri ja tuuletõmbusega võib haigeks jääda. Higise keha ja külma õhu kombinatsioon võib kurgule/häälele kena põntsu panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 22:55 TA olen. Meenus, et seesama teemaalgatuses kirjeldatud sugulane väidab ka seda, et šokolaadile ei tohi külma vett peale juua. Nimelt pidi šokolaadi rasv siis, kas söögitorus või maos 6täpselt ei mäleta) ära tahkuma ja siis jääb soolte või mao seinale tahke šokolaadi kiht.
see on arvatavasti kellegi interpretatsioon müüdist, et lambaliha söömise järgselt ei või külma vett juua, sest lambarasv võib tahkuda. ja järelikult võib ka šokolaad :D :D
Külaline

Mina saan ka auto konditsioneerist korraliku nohu ja köha.
Ma nüüd panen kuumas autos selle huugama täisvõimsusel ja ootan 5 min väljas ja siis keeran vaiksemaks ja nii 21 peale. Vanasti lasin mõnuga näkku ja peale puhuda minimaalse külma ja täisvõimsusel.
Ja reisil hotelli kondist saan ka köha. Ikka korraliku rögase, nagu suitsetaja köha.
Külaline

See sõbranna ilmselt lasi oma lastele iga väikese köha-nohu pärast antibiootikumid välja kirjutada. Ja siis ei olegi enam muud kui oled haiguste nõiaringis. Igasugune immuunsus on hävitatud. Tean ka inimesi, kes nii oma lapsi "ravivad".
Ei lasknud. Ei maksa eeldada midagi, mille kohta sul info puudub. Tema on pigem väga tervisliku toidu ja loodusravi pooldaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 10:53
Ei lasknud. Ei maksa eeldada midagi, mille kohta sul info puudub. Tema on pigem väga tervisliku toidu ja loodusravi pooldaja.
Tavaliselt jah, just need inimesed (ja nende lapsed) on kõige hädisemad ja haigemad, kes hirmsasti jälgivad oma toitumist, eluviisi ja tervist. Mul endal on ka selliseid tuttavaid, kes peavad teistele manitsevalt tervisealaseid loenguid, minestavad, kui näevad, et sa sööd verivorsti või makarone. Aga miskipärast on see epistlilugeja ise kord kuus haiguslehel (ja pikalt) ja need "rämpseluviisi" harrastajad pole eluski tervise tõttu töölt puudunud.
XYX

Postitus Postitas XYX »

Külmetushaigus... Ma olin eelmisel suvel ühel õhtul mitu tundi väljas väga õhukeste riietega, aga oli väga külm (lausa jäine) tuul. Järgmisel päeval tuli kõigepealt väike kurguvalu, mis läks suuremaks ning peagi lisandus ka nohu. Viirus? Ma olen üsna harva haige, ka siis kui kodus lapsed on järgemööda haiged ja abikaasa, jään ma üldiselt terveks, aga tol korral oli üsna selge pikem külmetamine ja seejärel kurguvalu-nohu tagajärjeks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist