Kastmisest... Ma kasutan taimede väetamiseks ära kõik majapidamises tekkiva selleks sobiva. Nt kartulikeeduveele veel vett juurde ja taimedele, krevetikeeduvesi, munade keetmise vesi jne. Pakenditesse panemiseks loputan piima- ja koorepakendid korra üle, see vesi ei lähe mul kanalisatsiooni, vaid taimede alla. Oma maja rõõmud, korteris muidugi pole sama võimalust, kui just rõdul ei kasvata. Absoluutselt poest väetisi ei osta.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 12:29Ma lillede kastmiseks neid ei leota aga kaevan kõik banaanikoored puude või põõsaste alla maasse. Väike auk labidaga ja koor(ed) sisse. Sama juurviljakoortega. Talvel lähevad kompostrisse.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 12:03Leotistega väetamisest rääkides, siis kas keegi seda banaanikoorte leotist on ka teinud? Mitu korda olen igasugu kliimaaktivistide kontodel seda õpetust näinud, aga ei tea kedagi, kes seda ka reaalselt proovinud oleks. Banaanikoored pannakse vette likku ja lastakse neil seal siis olla umbes nädalake. Pärast kastetakse sellega toalilli ja see pidavat mõjuma kui väetis.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:30
Ma olen suvelilli aastate jooksul 0 korda kemikaalidega väetanud, kasvavad mis mühiseb. Suvel kord või paar tuleb meelde nõgeseleotist teha, seda lisan siis kastmisvette.
Mina jälle mõtlen, et need banaanikoored on ju ka pritsitud ning sajal erineval moel töödeldud. Kui kasulik see "kompott" lõppkokkuvõttes mu lilledele siis ikkagi on?![]()
Mahetoit
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, elke, Triibu ja 4 külalist