Sinatamine
-
Külaline
Mõned toovad siin oma ajumahule kohaselt ikka väga jaburaid näiteid- me räägime võõra sinatamisest, mitte 4a lastega ühes klassis õppinud õpetajast või kolleegist. Aga kuna neil pole muud õigustust, siis peab see leierdatud jura käima kah.
Mul olid töökaaslased, kes teietasid üksteist kõik 40a, kui nad koos töötasid, see on vana kooli viisakus (mina olin neist muidugi 40a noorem ja teietasin ka alguses).
Kas emme mõnele ikka üldse käitumist ei õpetanud? Matsi muidugi miski ei riku ja vana pea enam uusi asju ei võta vast, muidu soovitaks ehk käitumisõpikut...
Mul olid töökaaslased, kes teietasid üksteist kõik 40a, kui nad koos töötasid, see on vana kooli viisakus (mina olin neist muidugi 40a noorem ja teietasin ka alguses).
Kas emme mõnele ikka üldse käitumist ei õpetanud? Matsi muidugi miski ei riku ja vana pea enam uusi asju ei võta vast, muidu soovitaks ehk käitumisõpikut...
-
Külaline
Täiesti ükskõik, kas minu poole pöördutakse esimesel korral kohtudes sinatades või teietades.
Kui minuga tihedamalt kokku puututakse koostöö tegemise eesmärgil, siis eelistan sinatamist ja väljendan seda ootust ka selgelt. Mõni aga jääbki sellest hoolimata teietama ja see on häiriv. Tekitab nagu tahtmatu hierarhia olukorras, kus üritan inimesele just mõista anda, et oleme võrdsed, hoolimata sellest, et mina n-ö juhin seda koostööd ja kogu protsessi.
Ise võõra inimene poole pöördudes sina-/teie-vormi valides "loen ruumi". Alguses teietan ja vastavalt teise poole antud signaalidele liigume sobival hetkel sinatamisele üle.
Kui minuga tihedamalt kokku puututakse koostöö tegemise eesmärgil, siis eelistan sinatamist ja väljendan seda ootust ka selgelt. Mõni aga jääbki sellest hoolimata teietama ja see on häiriv. Tekitab nagu tahtmatu hierarhia olukorras, kus üritan inimesele just mõista anda, et oleme võrdsed, hoolimata sellest, et mina n-ö juhin seda koostööd ja kogu protsessi.
Ise võõra inimene poole pöördudes sina-/teie-vormi valides "loen ruumi". Alguses teietan ja vastavalt teise poole antud signaalidele liigume sobival hetkel sinatamisele üle.
-
Külaline
Tere totu! Ei, see pole hierarhia ja ei räägi endale vastu ka. Laps näeb maailma lihtsalt ja lapse silmadega. Teda sinatades astun tema kingadesse. Kui laps ronib ohtliku ääre peal ja ma teda kõnetaks "ärge turnige seal, võite alla kukkuda, ronige kohe alla", siis tõenäoliselt ta sealt alla kukubki, sest hakkab otsima, et kus see teine laps on, kes ka siin kõõlub.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:50Sa räägid endale vastu. Algul ütled et sul pole vanuse hierarhiat, aga lõpus, et lastele ütled "sina"??? See ongi vanuse hierarhia, totu.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:27 Minul ei põhine teietamine ei positsiooni ega vanuse hierarhial. Võõrast inimest teietan automaatselt, olgu ta must vanem või noorem. Uut kolleegi teietan ka automaatselt, olgu ta alluv või ülemus, tavaliselt minnakse ühisel kokkuleppel sinatamise peale. Ainuke erand on lapsed, lapse poole tõesti oleks teietamise vormis veider pöörduda
-
Külaline
Vanasti oli nii ka et naisterahvas ei seganud meeste jutule vahele ja võõrastele meestele üldse esimesena kätt ei andnud. Loodame et täidad ikka neid reegleid ka.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:56 Mõned toovad siin oma ajumahule kohaselt ikka väga jaburaid näiteid- me räägime võõra sinatamisest, mitte 4a lastega ühes klassis õppinud õpetajast või kolleegist. Aga kuna neil pole muud õigustust, siis peab see leierdatud jura käima kah.
-
Külaline
ma näen ka maailma läbi sinu silmade ja sa oled ikka totu;))))))Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 11:08Tere totu! Ei, see pole hierarhia ja ei räägi endale vastu ka. Laps näeb maailma lihtsalt ja lapse silmadega. Teda sinatades astun tema kingadesse. Kui laps ronib ohtliku ääre peal ja ma teda kõnetaks "ärge turnige seal, võite alla kukkuda, ronige kohe alla", siis tõenäoliselt ta sealt alla kukubki, sest hakkab otsima, et kus see teine laps on, kes ka siin kõõlub.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:50Sa räägid endale vastu. Algul ütled et sul pole vanuse hierarhiat, aga lõpus, et lastele ütled "sina"??? See ongi vanuse hierarhia, totu.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 10:27 Minul ei põhine teietamine ei positsiooni ega vanuse hierarhial. Võõrast inimest teietan automaatselt, olgu ta must vanem või noorem. Uut kolleegi teietan ka automaatselt, olgu ta alluv või ülemus, tavaliselt minnakse ühisel kokkuleppel sinatamise peale. Ainuke erand on lapsed, lapse poole tõesti oleks teietamise vormis veider pöörduda
-
Külaline
-
Külaline
Huvitav, Põhjamaades sinatatakse kõiki (välja arvatud kuningapere liikmeid), just sellepärast, et inimestesse suhtutakse võrdselt.
-
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
- Teerajaja
- Kontakt:
Jah kui ülemus sulle sinatamiseks ettepanekut ei tee.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
-
Külaline
Päris armetu on sellise väikese argliku palgaroti elu, kes oma ülemusesse nii orjameelse alandlikkusega suhtub.මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34Jah kui ülemus sulle sinatamiseks ettepanekut ei tee.
-
Külaline
No ega ei ole ikka küll kõigis koolides õpetajad keskastmes samad, kes algklassides. Minu kooliaeg on ka suht kaugel, aga mu laste kooliaeg mitte. Vähe sellest, üks lastest on ise õpetaja ja lapselapsed käivad just tänapäeval koolis.Anonymous kirjutas: ↑19 Sept 2024 12:43Ei kao see õpetaja Mari kuskile. Ta on ikka edasi matemaatika õpetaja. Ja kehalise, muusika ning inglise keele õpetaja on sama. Ka koorijuht ja muusikakooli õpetajad on ikka need samad Ants, Ene, Katrin ja Siiri.
Teie kooliaeg on vist päris kauges minevikus;)))
-
Külaline
Pole kunagi mingeid ülemuste ettepanekuid tehtud. Esimesesest päevast olnud tööpere täieüiguslik liige ja sinatamine kolleegide ja ülemusega iseenesest mõistetav. Kus selline nõugaaegne õhkkond, et ülemust peab teietama ja ettepanekuid ootama?මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34Jah kui ülemus sulle sinatamiseks ettepanekut ei tee.
-
Külaline
Haritud inimeste seltskonnas. Näiteks kõrgkoolis. Aga neid kohti on väga palju. Täieõiguslikud liikmed on kõik sellegipoolest. Viisakas käitumine on elementaarne ja elementaarne on võõra inimese teietamine. Mingi sinatamisaktivistist tibi kutsutakse kiirelt korrale.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 07:59Pole kunagi mingeid ülemuste ettepanekuid tehtud. Esimesesest päevast olnud tööpere täieüiguslik liige ja sinatamine kolleegide ja ülemusega iseenesest mõistetav. Kus selline nõugaaegne õhkkond, et ülemust peab teietama ja ettepanekuid ootama?මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34Jah kui ülemus sulle sinatamiseks ettepanekut ei tee.
-
Külaline
"haritud inimesed";))))))Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 08:43Haritud inimeste seltskonnas. Näiteks kõrgkoolis. Aga neid kohti on väga palju. Täieõiguslikud liikmed on kõik sellegipoolest. Viisakas käitumine on elementaarne ja elementaarne on võõra inimese teietamine. Mingi sinatamisaktivistist tibi kutsutakse kiirelt korrale.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 07:59Pole kunagi mingeid ülemuste ettepanekuid tehtud. Esimesesest päevast olnud tööpere täieüiguslik liige ja sinatamine kolleegide ja ülemusega iseenesest mõistetav. Kus selline nõugaaegne õhkkond, et ülemust peab teietama ja ettepanekuid ootama?මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34
-
Külaline
Minu jaoks ongi viisakas käitumine, et kui ma olen tööle võetud, siis olen ma tööpere liige, mitte mingi suvaline võõras. No Presidendi Kantseleis ma tõesti presidenti sinatama ei hakkaks, aga tavapärases kontoris täiesti vastuvõetamatu, et ma mingi nn võõras olen, kui kõik teised on semud.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 08:43Haritud inimeste seltskonnas. Näiteks kõrgkoolis. Aga neid kohti on väga palju. Täieõiguslikud liikmed on kõik sellegipoolest. Viisakas käitumine on elementaarne ja elementaarne on võõra inimese teietamine. Mingi sinatamisaktivistist tibi kutsutakse kiirelt korrale.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 07:59Pole kunagi mingeid ülemuste ettepanekuid tehtud. Esimesesest päevast olnud tööpere täieüiguslik liige ja sinatamine kolleegide ja ülemusega iseenesest mõistetav. Kus selline nõugaaegne õhkkond, et ülemust peab teietama ja ettepanekuid ootama?මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34
-
Külaline
Kohta, kus ma töötan, ilma kõrghariduseta tööle ei saa, muideks. Tüütult pikka teietamist harrastavad peamiselt teatud vanuses naised. Mehed lähevad ruttu sinale ja ilma suure nõusoleku tseremooniata.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 08:43Haritud inimeste seltskonnas. Näiteks kõrgkoolis. Aga neid kohti on väga palju. Täieõiguslikud liikmed on kõik sellegipoolest. Viisakas käitumine on elementaarne ja elementaarne on võõra inimese teietamine. Mingi sinatamisaktivistist tibi kutsutakse kiirelt korrale.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 07:59Pole kunagi mingeid ülemuste ettepanekuid tehtud. Esimesesest päevast olnud tööpere täieüiguslik liige ja sinatamine kolleegide ja ülemusega iseenesest mõistetav. Kus selline nõugaaegne õhkkond, et ülemust peab teietama ja ettepanekuid ootama?මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:34
-
Külaline
Igas riigis omad kombed. Kuidas teeb teietamine inimesi vähem võrdseks, kui mina ütlen inimesele Teie ja tema ütleb mulle Teie, siis kus see ebavõrdsus on? Meie kultuuris on viisakas teietada inimesi, kes ei ole sõbrad-tuttavad või pere. Kes kohe sinatama kukub, on minu silmis mats ja nii on. Noorte sinnatamise komme on tulnud tõenäoliselt inglise keelest, kus kõigile öeldakse you, teadmata, et you tegelikult on tähendab teie.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 23:16 Huvitav, Põhjamaades sinatatakse kõiki (välja arvatud kuningapere liikmeid), just sellepärast, et inimestesse suhtutakse võrdselt.
-
Külaline
Minu arust tööl on normaalne sinatada, teietamine mõjub seal veidralt. Eile tuli mulle üks naine teisest osakonnast midagi rääkima, ma tõesti teda ei tunne, aga noh, ikkagi oleme kolleegid ju. Tema teietas mind ja imelik oli. Küll aga ei meeldi mulle sugugi, kui näiteks arst sinatab või poemüüja.
-
Külaline
-
Külaline
Jah. Ja juba naljakas (halenaljakas) on lugeda, mis argumente nad siin toovad, aru saamata, mid neile üritatakse öelda ja veel vähem aru saamata, kuidas neisse ühiskonnas suhtutakse. Aga vähemalt saab kohe aru, mis inimesega tegu on, kui peaks kokku juhtuma ja jutule sattuma. Semutsemine võõrastega on esmane märk harimatusest.Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 09:47 Tänapäeval jah, on matse palju ja nad on veel selle üle uhked ka.
-
Külaline
Ju siis lihttööde firma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], YaCy [Bot] ja 7 külalist