Väikeettevõtja elu viimastel aastatel

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2025 22:21
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2025 22:08
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2025 20:24
Postitus on kustutatud
Näha jah, et sa lähed närvi.
Kui sulle on odav, siis saad taha paketi kus on sulle meelepärasemad kallimad hinnad. Milles probleem, et sa ei maksa rohkem? Raha pole?
Ja kui sa oled ettevõtja, siis kas maksad töölistele head palka?
Kuidas nad taluvad su vingumist?
Ei julge öelda, et maksad töölistele miinimumi?
Külaline

Tuuleenergia iseenesest võib ju odav olla, kui tuulik juba püsti. Mis meid siin aga röögatult vaesemaks hakkavad tegema, on taastuvenergiatasud, aktsiisid ja võrgutasud. Lisaks uskumatud dotatsioonid tuuleparkide omanikele (raha voolab taaskord riigist välja). Elekter võib ju maksta 0 eurot, aga muude tasudega nülitakse meid ikka korralikult.

Nende hiidpropellerite asemele on vaja tuumajaama ja seda juba eile. Kui mul valida, kas tagahoovis on tuulikud või tuumajaam, pole kahtlustki, kumma ma valin.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 09:43 Tuuleenergia iseenesest võib ju odav olla, kui tuulik juba püsti. Mis meid siin aga röögatult vaesemaks hakkavad tegema, on taastuvenergiatasud, aktsiisid ja võrgutasud. Lisaks uskumatud dotatsioonid tuuleparkide omanikele (raha voolab taaskord riigist välja). Elekter võib ju maksta 0 eurot, aga muude tasudega nülitakse meid ikka korralikult.

Nende hiidpropellerite asemele on vaja tuumajaama ja seda juba eile. Kui mul valida, kas tagahoovis on tuulikud või tuumajaam, pole kahtlustki, kumma ma valin.
Nii ei tohi rääkida. Ei lähe agendaga kokku. Matsirahva asi pole kuhu raha voolab.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:17
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 09:43 Tuuleenergia iseenesest võib ju odav olla, kui tuulik juba püsti. Mis meid siin aga röögatult vaesemaks hakkavad tegema, on taastuvenergiatasud, aktsiisid ja võrgutasud. Lisaks uskumatud dotatsioonid tuuleparkide omanikele (raha voolab taaskord riigist välja). Elekter võib ju maksta 0 eurot, aga muude tasudega nülitakse meid ikka korralikult.

Nii ei tohi rääkida. Ei lähe agendaga kokku. Matsirahva asi pole kuhu raha voolab.
Kahjuks on sul õigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:00
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:17

Kahjuks on sul õigus.
Poola padu liberaalne president Tusk pidas Brüsseliskõne ja ütles üsna järsult. EL peab rohepöördes tagasi astuma sammu ja nn keskkonna nõudeid oluliselt vähendama.
Külaline

Tuumajaama on loomulikult vaja. Aga Mari ja Jüri lähevad ju piketile kohe, kui neist 50 km raadiusse keegi tuumajaama plaanib. Ja kui tuumajaama plaan nässu aetud, siis lähevad samad Mari ja Jüri piketile, kus nõutakse odavat elektrit.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:50

Tuumajaama on loomulikult vaja. Aga Mari ja Jüri lähevad ju piketile kohe, kui neist 50 km raadiusse keegi tuumajaama plaanib. Ja kui tuumajaama plaan nässu aetud, siis lähevad samad Mari ja Jüri piketile, kus nõutakse odavat elektrit.
Aga kas Marile ja Jürile tuulikud meeldivad?
Aga sina oled vastik halvustaja. Mitte minu tagahoovi väidet enam ei kasutata mujal maailmas. Ainult eesti ametnikud ja ärikad kasutavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:50

Me kõik oleme näinud, kui vähe huvitab riiki, mida Mari ja Jüri arvavad. Kui on poliitiline tahe, tõstetakse Mari ja Jüri lihtsalt kõrvale nagu tüütu ballast. Nii tehakse tuuleparkide puhul ja tehtaks ka tuumajaama puhul.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:02 Aga kas Marile ja Jürile tuulikud meeldivad?
Aga sina oled vastik halvustaja. Mitte minu tagahoovi väidet enam ei kasutata mujal maailmas. Ainult eesti ametnikud ja ärikad kasutavad.
Hmm, ma ei teadnud, et reaalselt eksisteeriva nähtuse nimetamine on midagi taunimisväärset. Ja minu arust ei olegi. Või sa väidad, et seda suhtumist pole olemas? Heh.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:25 Me kõik oleme näinud, kui vähe huvitab riiki, mida Mari ja Jüri arvavad. Kui on poliitiline tahe, tõstetakse Mari ja Jüri lihtsalt kõrvale nagu tüütu ballast. Nii tehakse tuuleparkide puhul ja tehtaks ka tuumajaama puhul.
Kui Mari ja Jüri ajavad lolli juttu ja tegu on strateegiliselt olulise teemaga, siis ei jäägi riigil muud üle.
Kui on tegu lihtsalt ärihuvidega, siis ega ikka ei tehta küll rahva tahte vastu midagi - tuleta meelde Tartu puidurafineerimistehase saagat, mis jäigi tegemata.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:27
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:02 Aga kas Marile ja Jürile tuulikud meeldivad?
Hmm, ma ei teadnud, et reaalselt eksisteeriva nähtuse nimetamine on midagi taunimisväärset. Ja minu arust ei olegi. Või sa väidad, et seda suhtumist pole olemas? Heh.
Niikaua kui sinu hoovi ei ehitata siis röögidki meeleheitlikult ja põlevi silmi.
Aga sinu tahahoovi ei saagi midagi teha. Kuskil paneelmaja 2-3 toalise korteri omanik ei teagi kuidas elavad inimesed kellel on reaalne vara.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:46
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:25 Me kõik oleme näinud, kui vähe huvitab riiki, mida Mari ja Jüri arvavad. Kui on poliitiline tahe, tõstetakse Mari ja Jüri lihtsalt kõrvale nagu tüütu ballast. Nii tehakse tuuleparkide puhul ja tehtaks ka tuumajaama puhul.
Kui Mari ja Jüri ajavad lolli juttu ja tegu on strateegiliselt olulise teemaga, siis ei jäägi riigil muud üle.
Kui on tegu lihtsalt ärihuvidega, siis ega ikka ei tehta küll rahva tahte vastu midagi - tuleta meelde Tartu puidurafineerimistehase saagat, mis jäigi tegemata.
See oli Ansipi feimi kogumise tulemus. Porukas muid reformareid ka. Ja see tehas oleks eesti energia hindadega pankrotis.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:35 Aga sinu tahahoovi ei saagi midagi teha. Kuskil paneelmaja 2-3 toalise korteri omanik ei teagi kuidas elavad inimesed kellel on reaalne vara.
Su hiromandivõimed ei tööta.
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:36
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:46 See oli Ansipi feimi kogumise tulemus. Porukas muid reformareid ka. Ja see tehas oleks eesti energia hindadega pankrotis.
Sinu visioon edukast majandusest oleks siis selline, et seal on hästi palju ühemehefirmasid nagu sinul ning võimalikult vähe suurettevõtteid, sest need on ju reformarite kätetöö?
Miks peaks puiduhakketehas energiahindade pärast rohkem pankrotis olema kui muud Eesti tööstusettevõtted, mis ometi ei ole pankrotis?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 16:19
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:47
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:35 Aga sinu tahahoovi ei saagi midagi teha. Kuskil paneelmaja 2-3 toalise korteri omanik ei teagi kuidas elavad inimesed kellel on reaalne vara.
Sinu visioon edukast majandusest oleks siis selline, et seal on hästi palju ühemehefirmasid nagu sinul ning võimalikult vähe suurettevõtteid, sest need on ju reformarite kätetöö?
Miks peaks puiduhakketehas energiahindade pärast rohkem pankrotis olema kui muud Eesti tööstusettevõtted, mis ometi ei ole pankrotis?
Postitus on kustutatud
Kus ma ütlesin, et majanduse pole viga midagi? Osuta. Kõrini hakkab saama sellest suvalisest lahmimisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 16:19
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:47
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:36 Sinu visioon edukast majandusest oleks siis selline, et seal on hästi palju ühemehefirmasid nagu sinul ning võimalikult vähe suurettevõtteid, sest need on ju reformarite kätetöö?
Postitus on kustutatud
Miks orjameelne? Kui oled oma eluga rahul, siis eladki rahulikult oma elu, ei käi ja ei sõima valitsust nagu sina. Mind ei häiri mitte midagi, maksutõusud on paratamatus ning igapäeva elu väga ei mõjuta, palgad ja pensionid tõusevad jooksvalt samuti. Kui siin riigis elada ei meeldi, on maailm valla. Kui oled suur kaagutaja ja tahad kõike muuta, siis mine poliitikasse. Kuna vingud ainult siin, siis järelikult sinust mingit asja pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2025 23:02Rootslased loobusid 17 tuulepargi ehitamisest. Tuulikute emamaal Taanis on1 Euroopa kallimaid elekter. USA mere tuuleparkide omanik pankrotistus.
Rootsi loobus tuulikute ehitamisest julgeoleku kaalutlustel, kuna need segavad radarite tööd. Mitte seetõttu, et nad majanduslikult ära ei tasu. Taani elekter on kallis seetõttu, et seal moodustab 40-50% elektri hinnast maksud ja lõivud. Jah, see on loll, kuid teises mõttes, see ei ole seotud tuulikute tasuvusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2025 12:22 Veame kihla, et aasta pärast need oravate kiitjad ja Trumpi vihkajad räägivad muud juttu. Tuuled pöörduvad muutub ka jutt. Isegi Helmed hakkavad meeldima :D
Ma võin uskuda, et Trumpo vihkajad võivad meelt muuta, kui Trump tõesti Venemaaga jõuline peaks olema ja Ukraina piiride taastamise saavutama, samuti kui ta lõpetab Euroopa ülalpeetava staatuse ning saavutab Hiina ohjamise. Kuid see ei puutu mitte kuidagi Helmedesse, sest need on lihtsalt täis******id, vana Helme ajab täiesti suvalist juttu välja, mis võib vabalt vastuollu minna aastatagusega, teda ei häiri. Neil ei ole ju mitte mingit visiooni mida nad ajavad, suvalised parempopulistlikud konjukturistid, seega pole neis midagi sellist, mille kohta saaks öelda, et jah, nad ajasid järjepidevalt seda rida neil oli kogu aeg õigus. Ükskõik mis saast parasjagu paremäärmuslikus agendas populaarseks ei saa, seda hakkavad nad väikese viivitusega ka ajama.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 06:53Reformi pärast USA just keelaski kiibid, kuna reformi ajal viiakse need puutinile.
Täpselt nii ja ma olen väga imestunud, et ajakirjanduses keegi pole julgenud selle mõttega mängida. Riike piirati ju loomulikult selle põhjal, kui tõenäoliseks hinnati lekkimist Venemaale ja mida oodata riigist, mille peaministri abikaasa oli osaline sanktsioonidest mööda hiilimises, aidates Venemaale vedada sanktsioneeritud toodete komponente, et siis (oma? selles osas päris kindel pole) tehastes neid tooteid kokku panna? Sest just täpselt see ju toimuski. Ja peaminister kaitses seda kõike väga raevukalt. On ikka suht optimistlik arvata, et USAs seda ei märgatud.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 23:48Rahapesu maailmarekord 200 miljardit millest lõviosa oli tiblade raha viidi läbi eestis. Kes oli võimul?
Küsisin ChatGPT käest üle, ta arvas ka, et tõepoolest see "maailma parima rahandusministri", kes oli tollal ka rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjoni esimees, ajal toimunud 200 miljardit läbi Danske oli teadaolevalt suurim rahapesu juhtum maailmas. Hämmastav, poleks arvanud.
Sellele kommentaarile pandud pöidlad alla on ebaõiglased, see on tõene väide.
Külaline

kolja kirjutas: 01 Veebr 2025 13:49Küsisin ChatGPT käest üle, ta arvas ka, et tõepoolest see "maailma parima rahandusministri", kes oli tollal ka rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjoni esimees, ajal toimunud 200 miljardit läbi Danske oli teadaolevalt suurim rahapesu juhtum maailmas. Hämmastav, poleks arvanud.
Ongi ju parim :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist