Vähese sünni põhjus
Ei tea, kus neid vähe sünnib. Minu trepikotta on neli last siginenud, kus sugulane elab, seal paljud tulevad titevankritega vastu, tuttava tuttav paljuneb raha pärast, on viis tükki valmis teinud, tööle ei lähe, elab lasterahadest.. Ma ei näe mingit vähest sündivust.
-
Külaline
Võib-olla elad kohas, kus on peamiselt sotsiaaltoetuste kontingent. Neile vist on see lasteraha tõesti selline kullaauk, et tasub lapsi teha. Eks seda vaata pärast, kes neid kasvatab. Olen tasuta asjade grupis ja kogu aeg on seal mingid inimesed, kes tahavad lastele mähkmeid, riideid, toitu, kõike on kogu aeg vaja. Ju siis ei ela nendest toetustest ikka nii lahedalt ära.Tolmukübe kirjutas: ↑14 Dets 2025 16:25 Ei tea, kus neid vähe sünnib. Minu trepikotta on neli last siginenud, kus sugulane elab, seal paljud tulevad titevankritega vastu, tuttava tuttav paljuneb raha pärast, on viis tükki valmis teinud, tööle ei lähe, elab lasterahadest.. Ma ei näe mingit vähest sündivust.
Kui lastele kõike kogu aeg vaja on, eks siis rahad lähevadki enese peale, ei pea tööl käima. Tasuta asjade grupist saab siis lastele kaubelda, küll kellelgil ikka süda haledaks läheb, kui lapsed mängu tuuakse. Sugulane elab õismäel, seal neid titevankreid palju. On seal siis sotsiaaltoetuste kontingent suur, või mis põhjusel.
-
Külaline
Tänapäeval kasvatatakse last tihti ikkagi üksi. Tugivõrku paljudel pole - see kõik kurnab. Vanasti oli lihtsam, sest saadeti lapsed vanaemade juurde, vahel terveks suveks. Tänapäeval aga keeruline isegi üheks õhtuks hoidjat saada, kui sa selle eest just ei maksa. Ühiskond ja suhted on muutunud individualistlikumaks. Lõpuks sünnitabki naine ainult nii palju lapsi, kui palju jaksab üksi või parimal juhul mehega koosvkantseldada.
-
Külaline
Meil oli beebi just kuskil eraldi voodis kõige erksam ja iga hääle peale olid kohe silmad lahti. Seevastu kui laps oli linas, käisime üritustel, inimesed rääkisid, muusika käis, laps magas ega teinud teist nägugi. Kõik nägid kurja vaeva, et laps koduväliselt magama saada. Mina panin söödetud lapse linasse, ajasin inimestega juttu ja laps magas peagi. Toimis kõigi beebidega mul see taktika. Hiljem poleks saanudki vaikuses kedagi uinutada, eelmised lapsed ikka tegid kuskilKülaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 09:57Sa pead ilmselt silmas neid hetki, kus laps ei jää magama, aga on rahulik. Siis saaks ta jah, kandekotti ka panna, mul on see olemas, aga üldiselt ma väldin hämarast magamistoast välja tulemist.
häält ja möll käis pidevalt.
-
Külaline
Praegusaja Eestis lapsed ei sünni, sest lapsed ei ole väärtustatud. Lapsevanemaid põlastatakse ja tituleeritakse igasugu halvustavate hüüdnimedega (titeemme, tibuemme, kanaema jpms), ja eriti tigedaks muututakse veel siis, kui vanemad püüavad oma last toetada ja kaitsta. Kui ema on oma kahesega kodune ja tegeleb temaga iga päev, siis teda halvustatakse, et midagi paremat teha ei oskagi ja laps ei õpi ju sedasi iseseisvust; kui ema läheb tööle, siis halvustatakse samamoodi, et laps ju vajab emmet ja lähedust ja nii ta sul kasvab pätiks - igatepidi on halb, ükskõik kuidas vanemad ka ei teeks. Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte. Tundub, et kogu selle lapsevanemate järjekindla muttatampimise kaugem eesmärk on lapsed riigistada. Aga igatahes on meie naistel valida, kas sünnitada lapsi riigile või jätta nad üldse sünnitamata.
-
Külaline
Mis õigusi sul vähendatakse, tahaks teada?Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte.
-
Külaline
Ma tahaks pigem teada, milliseid lapsevanemate kohustusi pidevalt suurendatakse või suurendada soovitakse?Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 18:27Mis õigusi sul vähendatakse, tahaks teada?Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte.
-
Külaline
Ta vist mõtleb seda, et ei tohi oma lapsi peksta, nende peale röökida ja kohelda nagu omandit.
-
Külaline
Igatepidi on halb - tuleb arvastada, et arvajad on erinevad inimesed.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 11:17 Praegusaja Eestis lapsed ei sünni, sest lapsed ei ole väärtustatud. Lapsevanemaid põlastatakse ja tituleeritakse igasugu halvustavate hüüdnimedega (titeemme, tibuemme, kanaema jpms), ja eriti tigedaks muututakse veel siis, kui vanemad püüavad oma last toetada ja kaitsta. Kui ema on oma kahesega kodune ja tegeleb temaga iga päev, siis teda halvustatakse, et midagi paremat teha ei oskagi ja laps ei õpi ju sedasi iseseisvust; kui ema läheb tööle, siis halvustatakse samamoodi, et laps ju vajab emmet ja lähedust ja nii ta sul kasvab pätiks - igatepidi on halb, ükskõik kuidas vanemad ka ei teeks. Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte. Tundub, et kogu selle lapsevanemate järjekindla muttatampimise kaugem eesmärk on lapsed riigistada. Aga igatahes on meie naistel valida, kas sünnitada lapsi riigile või jätta nad üldse sünnitamata.
Lasteteemalist (mul on lapsed) on huvitav lugeda inspiratsiooni saamise mõttes, sest vahel kõige muu seas pakub keegi midagi, mille kohta mõtlen, et näe, see on ju täiesti arukas lähenemine. Loomulikult ei saa südamesse võtta, et kui kommentaator x ütles,et kõik need, kes oma lapsi nii või naa ei kasvata, on halvad emad, siis kohe hakkan nutma. Ega mingi kommentraator pole jumal. Nii ebakindel ka ei saa olla.
-
Külaline
Näiteks minu meelest on vastuvõetamatu, et lapsel ei tohi keelata seksida mingi vanaätiga. Tõsi nüüd, kehtestati see piir 16 peale. Enne ei tohtinud ka 14-aastast keelata seksida kellega iganes.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 20:54Ta vist mõtleb seda, et ei tohi oma lapsi peksta, nende peale röökida ja kohelda nagu omandit.
-
Külaline
Tõepoolest arusaamatu. Näiteks Viru kaasuses olid alaealise vanemad väga häppid, et nende alaealine väärika vanahärraga kepib ja pikkadel reisudel tema voodi sooja hoiab. Käisid oma heameelt koguni TV-s kuulutamas.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 09:52Näiteks minu meelest on vastuvõetamatu, et lapsel ei tohi keelata seksida mingi vanaätiga. Tõsi nüüd, kehtestati see piir 16 peale. Enne ei tohtinud ka 14-aastast keelata seksida kellega iganes.
-
Külaline
Mis riigis küll sina elad?Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 11:17 Praegusaja Eestis lapsed ei sünni, sest lapsed ei ole väärtustatud. Lapsevanemaid põlastatakse ja tituleeritakse igasugu halvustavate hüüdnimedega (titeemme, tibuemme, kanaema jpms), ja eriti tigedaks muututakse veel siis, kui vanemad püüavad oma last toetada ja kaitsta. Kui ema on oma kahesega kodune ja tegeleb temaga iga päev, siis teda halvustatakse, et midagi paremat teha ei oskagi ja laps ei õpi ju sedasi iseseisvust; kui ema läheb tööle, siis halvustatakse samamoodi, et laps ju vajab emmet ja lähedust ja nii ta sul kasvab pätiks - igatepidi on halb, ükskõik kuidas vanemad ka ei teeks. Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte. Tundub, et kogu selle lapsevanemate järjekindla muttatampimise kaugem eesmärk on lapsed riigistada. Aga igatahes on meie naistel valida, kas sünnitada lapsi riigile või jätta nad üldse sünnitamata.
-
Külaline
Millal varem on lapsi rohkem tähtsustatud kui praegu?
-
Külaline
Ei olnud häppid, lihtsalt teadmatuses olid, kuna alaealine ise ei tunnistanud neile suhet.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 12:49Tõepoolest arusaamatu. Näiteks Viru kaasuses olid alaealise vanemad väga häppid, et nende alaealine väärika vanahärraga kepib ja pikkadel reisudel tema voodi sooja hoiab. Käisid oma heameelt koguni TV-s kuulutamas.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 09:52Näiteks minu meelest on vastuvõetamatu, et lapsel ei tohi keelata seksida mingi vanaätiga. Tõsi nüüd, kehtestati see piir 16 peale. Enne ei tohtinud ka 14-aastast keelata seksida kellega iganes.
-
Külaline
Lapsed on "väärtustatud" ainult teenusepakkujatele rahateenimise vahendina. Kui lapsi enam poleks, kukuksid kokku terved valdkonnad ja see paneks majandusele päris kõva paugu.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 13:39 Millal varem on lapsi rohkem tähtsustatud kui praegu?
-
Külaline
Üheski arenenud riigis ei sünni enam lapsi, palju lapsi sünnitavad vaid sisserändajad.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 11:17Praegusaja Eestis lapsed ei sünni, sest lapsed ei ole väärtustatud. Lapsevanemaid põlastatakse ja tituleeritakse igasugu halvustavate hüüdnimedega (titeemme, tibuemme, kanaema jpms), ja eriti tigedaks muututakse veel siis, kui vanemad püüavad oma last toetada ja kaitsta. Kui ema on oma kahesega kodune ja tegeleb temaga iga päev, siis teda halvustatakse, et midagi paremat teha ei oskagi ja laps ei õpi ju sedasi iseseisvust; kui ema läheb tööle, siis halvustatakse samamoodi, et laps ju vajab emmet ja lähedust ja nii ta sul kasvab pätiks - igatepidi on halb, ükskõik kuidas vanemad ka ei teeks. Lapsevanemate õigusi vähendatakse kogu aeg, aga kohustusi mitte. Tundub, et kogu selle lapsevanemate järjekindla muttatampimise kaugem eesmärk on lapsed riigistada. Aga igatahes on meie naistel valida, kas sünnitada lapsi riigile või jätta nad üldse sünnitamata.
-
Külaline
Ja need teenusepakkujad saavad raha riigikassast ehk kõigi inimeste taskutest. Eales varem ajaloos pole lapsed niivõrd väärtustatud.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 11:51Lapsed on "väärtustatud" ainult teenusepakkujatele rahateenimise vahendina. Kui lapsi enam poleks, kukuksid kokku terved valdkonnad ja see paneks majandusele päris kõva paugu.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 13:39 Millal varem on lapsi rohkem tähtsustatud kui praegu?
-
Külaline
Eriti juhkamid vanemad siis...Tegelikkus oli vast selline, et pervotreener pakkus vanematele aiva igal sammul abi ja nõu, võib-olla aitas midagi korraldada, maksis millegi eest. Ja vanemad pigistasid truisti silmad kinni ja ronisid suisa telekasse. Vähemalt viimase oleks võinud tegemata jätta.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 21:34Ei olnud häppid, lihtsalt teadmatuses olid, kuna alaealine ise ei tunnistanud neile suhet.
Aga ikka on ainult alaealine süüdi. Tema tegi, pani treenerile käe püksi, valetas vanematele. Ei tea, kas lätlaste keskmine intelligents on tublisti kõrgem, et need kohe aru said?
-
Külaline
Mitte lätlaste intelligents pole kõrgem, vaid Eesti ja Läti korruptiivsed ahelad pole seotud. Näiteks Ossinovski jäi Lätis süüdi, ei aegunudki kuritegu ära nagu Eestis tavaliselt.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 12:03Eriti juhkamid vanemad siis...Tegelikkus oli vast selline, et pervotreener pakkus vanematele aiva igal sammul abi ja nõu, võib-olla aitas midagi korraldada, maksis millegi eest. Ja vanemad pigistasid truisti silmad kinni ja ronisid suisa telekasse. Vähemalt viimase oleks võinud tegemata jätta.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2025 21:34Ei olnud häppid, lihtsalt teadmatuses olid, kuna alaealine ise ei tunnistanud neile suhet.
Aga ikka on ainult alaealine süüdi. Tema tegi, pani treenerile käe püksi, valetas vanematele. Ei tea, kas lätlaste keskmine intelligents on tublisti kõrgem, et need kohe aru said?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 12 külalist