2019-2020 Austraalias tohutud põlengud. Maha põles Inglismaa suurune ala, kaks Eestit.Guest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 16:46Austraalias on ammu elu hullem kui siin. Mõned nädalad tagasi tulistati rannas inimesed surnuks.Krissse kirjutas: ↑09 Jaan 2026 16:12Kardetavasti on sul õigus. Võib olla Austraalias? Piisavalt kaugel kõigist hulludest...Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 13:44 Mina tahaks ilma igasuguse irooniata teada, kuskohas, millises riigis on hea elada kõigil? Olen oma sõpradega arutanud, mingit konkreetset riiki pole sellest arutelust selginud. Eestis on ju ka palju inimesi, kellel on hea elada. Mul on tuttavaid/pereliikmeid kes elavad Rootsis, USA-s ja Hispaanias. Igal pool on probleemid. Oma uudised saan põhiliselt sotsiaalmeediast erinevate maade elanikelt ja Youtube-i poliitkommentaatoritelt (USA, GB, Ukraina, Iisrael). Inflatsioon on igal pool. Täiesti hulle poliitikuid on ilmas, meil siin kodumaal praegu lihtsalt "meh". Ise kardan, et suuremad probleemid on meil veel ees. Rahvastik vananeb ja väheneb (kogu maailmas, vaadake rahvastikupüramiidide statistikat), töötegijaid jääb vähemaks, tarbijaid jääb vähemaks, kliima muutus ajab suuri masse liikvele, maailma poliitika jõujooned muutuvad (ja segased ajad ei ole kunagi lihtsad ajad). Kui nüüd keegi pakub mingi riigi välja kus on hea elada, siis mina sinna minema ei hakka. Ma tahaks ikka kodus elada. Aga oleks huvitav teada.
Eesti lõputu inflatsioon
-
Külaline
-
Külaline
Austraalias pandi koroona ajal inimesed koonduslaagite sarnastesse kooslustesse. Kas need on välja lastud?
-
Külaline
Mis asjad on tomatilõksud?Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 16:58 pole hullu, palk just tõusis. temust ostan ma ikka - ei näe põhjsut tomatilõksude eest poole rohkem maksta. aga üldiselt see mind eriti ei loksuta.
Nii vaeseks ei jääks ma kunagi, et Temust jt sellistest ostma hakata. Soomlased on testinud korduvalt sealt ostetud tooteid ja ikka väga kirju nimekirja keelatud keemiat leidnud. Iltalehti, Iltasanomat otsingust leiab üles. Tuttav tellis mingeid kaableid arvutile, pärast pidi ikka Euroopast ostma, sest kvaliteet polnud ootuspärane.
-
Külaline
Ma tahtsin sama küsidaKülaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 21:47Mis asjad on tomatilõksud?Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 16:58 pole hullu, palk just tõusis. temust ostan ma ikka - ei näe põhjsut tomatilõksude eest poole rohkem maksta. aga üldiselt see mind eriti ei loksuta.
Nii vaeseks ei jääks ma kunagi, et Temust jt sellistest ostma hakata. Soomlased on testinud korduvalt sealt ostetud tooteid ja ikka väga kirju nimekirja keelatud keemiat leidnud. Iltalehti, Iltasanomat otsingust leiab üles. Tuttav tellis mingeid kaableid arvutile, pärast pidi ikka Euroopast ostma, sest kvaliteet polnud ootuspärane.
Ja nõus, ma ei telli enam ühtegi laadija ega ka hdmi kaablit sealt. Need lihtsalt ei tööta enam peale paari kuud. Kuigi laadijatel on originaaladapterid kasutuses. Lõppkokkuvõttes on kohapealt see kallim ja kvaliteetsem osta.
-
Külaline
Aga siin on veel 1 aga. Ma olen riigis, kus on sisserännanuid palju. Kui muidu maksis siin vannitoa remont nt 5000e siis poolakad tegid 2500 eest. See võttis ära kohalike töö. Kohalijud töömehed vihased.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 18:15Esiteks lepitakse teenuste hinnad alati enne töö tellimist kokku! Ja alati võid ju ise hakata elektriauditeid tegema või terrasse ehitama, kui see nii easy money on. Miks sa ei tee seda?Krissse kirjutas: ↑08 Jaan 2026 17:52
Tegelikult oli see õige märkus, teenuste hinnad on sageli tasakaalust väljas. Meil oli vaja tõendit, et elektrisüsteem on ok (maja dokumentatsioon), tulid kaks elektrikku, üks üsna eakas, teine veidi noorem, mõlemad üliaeglased. Kulutasid kokku 30 min, et kilp jm. üle vaadata, arve saatsid 450 eur. Kusjuures üks testis, teine lihtsalt seisis kõrval, ehk selleks, et vajadusel kunstlikku hingamist anda. Arvele oli märgitud 2 inimese töötunnid. Nii võid ju sõpru ka kaasa võtta. Vaidlustasime arve.
Ma olen täpselt samuti vaadanud, et otsid näiteks terassitegijaid vm, kui siis summa jagada päevade ja tundidega, tuleb tunnihind, mida saab tavafirma juht. Tükk tööd, et õige hinnaga töömehi leida, osti tuttavate kogemuse kaudu.
Kui lasta hinda alla, siis kohalik töömees hakkab elama kehvemat. St peab tegema rohkem tööd et mõnusalt öra elada. St ekabki vaid tööd tehes. Kui muidu sai ka lubada endale vabu päevi ja end huvitavaid tegemisi
-
Külaline
Meil pole seda karta, remonditööd on nii üle hinnatud, et ehitusmees elab väga hästi ja jääb aega oma asjadega ka tegeleda. Tema üldse vaatab, kas ta üldse töötab pool kuud, sest 3000 netos on ka juba hea summa. Sisserändajad on need kombed üle võtnud ja ei paku midagi eriliselt odavamalt.Aga siin on veel 1 aga. Ma olen riigis, kus on sisserännanuid palju. Kui muidu maksis siin vannitoa remont nt 5000e siis poolakad tegid 2500 eest. See võttis ära kohalike töö. Kohalijud töömehed vihased.
Kui lasta hinda alla, siis kohalik töömees hakkab elama kehvemat. St peab tegema rohkem tööd et mõnusalt öra elada. St ekabki vaid tööd tehes. Kui muidu sai ka lubada endale vabu päevi ja end huvitavaid tegemisi
-
Külaline
Pole olemas mingit sellist riiki, kus elu puhtalt roosamanna. On nn heaoluriike - nt Sveits, Norra, aga seal on kõik kohutavalt ära korraldatud ja normeeritud, täiesti ahistav. Ja siis tuleb välja, et neilgi omad jamad - Breivik, baaripõleng hiljutine.
Kõige kindlam oleks osta maatükk kuskil kaugel saarel või pärapõrgus, kasvatada oma toit valdavalt ise, ja jätta uudised lugemata. Selle miinuspool on küll arstiabi kaugus.
Kõige kindlam oleks osta maatükk kuskil kaugel saarel või pärapõrgus, kasvatada oma toit valdavalt ise, ja jätta uudised lugemata. Selle miinuspool on küll arstiabi kaugus.
-
Külaline
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
-
Külaline
See ongi ju räigelt üle hinnatud võrreldes teiste lihttöödega.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08 Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
-
Külaline
Kui tobe väide!Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:20See ongi ju räigelt üle hinnatud võrreldes teiste lihttöödega.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08 Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
Ükski asi, mida pidevalt (aastaid, nagu näha) ostetakse, ei ole üle hinnatud. See ongi selle toote hind ja kui sina soovid saada odavamalt või hindad tööd kalliks, siis tõenäoliselt ei tea sa asjast piisavalt.
-
Külaline
Tean küll ja sellepärast ei kavatsegi sellist hinda maksta. Suurema osa asju teen ise ära. Siin iga oss arvab, et ehitaja peab olema rikas nagu troll, kuigi endal pole oskusi, tööeetikat, haridusest rääkimata.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Kui tobe väide!Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:20See ongi ju räigelt üle hinnatud võrreldes teiste lihttöödega.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08 Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
Ükski asi, mida pidevalt (aastaid, nagu näha) ostetakse, ei ole üle hinnatud. See ongi selle toote hind ja kui sina soovid saada odavamalt või hindad tööd kalliks, siis tõenäoliselt ei tea sa asjast piisavalt.
-
Külaline
20 tööpäeva x 500€=10 000Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
Aprillis rakenduva kõrgemate riigiteenijate palgaindeksiga tõuseb presidendi, riigikogu esimehe ja riigikohtu esimehe palk 9724 euroni. Riigikogu lihtliikme palk tõuseb 6320 euroni.
https://www.err.ee/1609638340/presidend ... -9700-euro
-
Külaline
Riigikogu esimehe töö on täiesti ülehinnatud. Sisult mingi korrapidaja seal, aga milline palk! Ma varem ei saanud aru, miks selle koha pärast nii võideldakse. Tavaline inimene isegi ei tea, kes või mis see on, aga milline palk ja peetakse tähtsuselt lausa teiseks isikuks riigis!Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:3520 tööpäeva x 500€=10 000Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.![]()
Aprillis rakenduva kõrgemate riigiteenijate palgaindeksiga tõuseb presidendi, riigikogu esimehe ja riigikohtu esimehe palk 9724 euroni. Riigikogu lihtliikme palk tõuseb 6320 euroni.
https://www.err.ee/1609638340/presidend ... -9700-euro
-
Külaline
Sellepärast siin ongi asjad nii pees, et valitseb selline mentaliteet. Kui makstakse, siis on õiglane hind. Mis siis muud üle jääb. Eestlane ongi loll. Kirub ja maksab, selle asemel, et otsida siis mingeid alternatiive. Loen seda ehitustööde gruppi. Iga hinna peale on mingi pikk mögin, et selle peale ma ei aja ennast kodustki välja. Aga kes sa oled, et mingit ulmepalka tahad. Osadel pole neil mingit kogemustki, oskusi, mitte midagi. Eesti on meeletult kallis maa ja mingit põhjust sellel pole peale selle eestlase mentaliteedi. Et küll mina maksan, ega ma mingi vaene pole.Ükski asi, mida pidevalt (aastaid, nagu näha) ostetakse, ei ole üle hinnatud.
-
Külaline
Mingi suva ehitaja ei peaks ennast siiski Riigikogu esimehega võrdlema. Ja ei pea saama rohkem palka kui arst, insener või mõni muu selline amet. Lihttöö kohta on ehitaja töö räigelt üle hinnatud.Riigikogu esimehe töö on täiesti ülehinnatud. Sisult mingi korrapidaja seal, aga milline palk! Ma varem ei saanud aru, miks selle koha pärast nii võideldakse. Tavaline inimene isegi ei tea, kes või mis see on, aga milline palk ja peetakse tähtsuselt lausa teiseks isikuks riigis!
-
Külaline
Tundub, et ta ainult esindusisik on jah, seal veel terve kari aseesimehi ja büroosid. Isegi Tarand jälle ametisse saanud, õpetajaametist pääsenud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:39Riigikogu esimehe töö on täiesti ülehinnatud. Sisult mingi korrapidaja seal, aga milline palk! Ma varem ei saanud aru, miks selle koha pärast nii võideldakse. Tavaline inimene isegi ei tea, kes või mis see on, aga milline palk ja peetakse tähtsuselt lausa teiseks isikuks riigis!
https://www.riigikogu.ee/kontaktid/
-
Külaline
Tema põhitöö on Riigikogus öelda, kelle kord on rääkida ja kelle aeg on rääkimiseks läbi. Annab sõnajärge üle. Sellise tühise ametniku töö..Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:50Tundub, et ta ainult esindusisik on jah, seal veel terve kari aseesimehi ja büroosid. Isegi Tarand jälle ametisse saanud, õpetajaametist pääsenud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:39Riigikogu esimehe töö on täiesti ülehinnatud. Sisult mingi korrapidaja seal, aga milline palk! Ma varem ei saanud aru, miks selle koha pärast nii võideldakse. Tavaline inimene isegi ei tea, kes või mis see on, aga milline palk ja peetakse tähtsuselt lausa teiseks isikuks riigis!
-
Külaline
Eks katsu sellele ametile kõigepealt saada. Iga suva oss, kes ehitajaks kõlbab, sinna ei saa. Seega ei ole vaja ka võrrelda.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 14:09Tema põhitöö on Riigikogus öelda, kelle kord on rääkida ja kelle aeg on rääkimiseks läbi. Annab sõnajärge üle. Sellise tühise ametniku töö..Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:50Tundub, et ta ainult esindusisik on jah, seal veel terve kari aseesimehi ja büroosid. Isegi Tarand jälle ametisse saanud, õpetajaametist pääsenud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:39Riigikogu esimehe töö on täiesti ülehinnatud. Sisult mingi korrapidaja seal, aga milline palk! Ma varem ei saanud aru, miks selle koha pärast nii võideldakse. Tavaline inimene isegi ei tea, kes või mis see on, aga milline palk ja peetakse tähtsuselt lausa teiseks isikuks riigis!
-
Külaline
Sellisele ametikohale võib saada iga näitleja, sportlane või aktivist, kes valitakse Riigikokku. Erakondade vaheliste kokkulepete tulemusena siis üks Riigikogu liige sinna kohale saabki. Arstiks saada on raske, aga Riigikokku võib saada iga inimene, kes on rahva seas tuntust kogunud.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 14:16Eks katsu sellele ametile kõigepealt saada. Iga suva oss, kes ehitajaks kõlbab, sinna ei saa. Seega ei ole vaja ka võrrelda.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 14:09Tema põhitöö on Riigikogus öelda, kelle kord on rääkida ja kelle aeg on rääkimiseks läbi. Annab sõnajärge üle. Sellise tühise ametniku töö..Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:50
Tundub, et ta ainult esindusisik on jah, seal veel terve kari aseesimehi ja büroosid. Isegi Tarand jälle ametisse saanud, õpetajaametist pääsenud.
-
Külaline
Vannitoa remonti lihttööks nimetada on erakordselt rumal.
Mina lasin suvel oma paneelika vannitoa renoveerida. Täismäng - seina- ja põrandaplaadid, lagi, valgustid, uus vann, wc pott, kraanikauss...
Maksma läks 2000 + materjalid. Olen rahul.
Mina lasin suvel oma paneelika vannitoa renoveerida. Täismäng - seina- ja põrandaplaadid, lagi, valgustid, uus vann, wc pott, kraanikauss...
Maksma läks 2000 + materjalid. Olen rahul.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Andy, Google [Bot], Mammut ja 5 külalist