Prisma lahtised kommid

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina olen väga rahul nende Prisma kommilettidega, sest sealt ma saan osta mõningaid Kalevi komme (Ananassi, Tõmmu jms) pmst poole odavamalt kui Kalevi enda poest ... ma oleks ikka kuradima kurb kui see võimalus ära kaoks, sest ma ei hakka never-ever maksma nende kommide eest 20+ EUR/kg.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 10:03
Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:17Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju.
Ma ei pese kunagi mandariine ega apelsine. Vahel ei viitsi isegi(kui ise söön) viinamarju või õuna pesta. Jah, olen räpakoll. Lastele andes ikka vähemalt korra lasen vee alt läbi.
Ja päis ausalt mul ei ole kunagi mingi kõhuviirust olnud. Ei okse ega ka teise otsa viirust. Ka lapsed ei ole. Suurem on 12 ja vist 1 korra on olnud kõht lahti.
Meie perest õnneks kõik kõhuviirused käivad kaarega mööda.
Ma arvan, et nendel mandariinidel, apelisinde, viinamarjadel ei olegi niivõrd peal kõhuviirust tekitavaid baktereid, kuivõrd kemikaalid, mis ilmselt kõhuviirust ei põhjusta, aga kohe kindlasti ka mitte ühestki otsast tervist ei tugevda. Ilmselt on need kemikaalid pikaajalise mõjuga ja hävitavad organismi aeglaselt, kuid kindlalt.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 10:19
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 08:17 Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju.
See on ikka üsna kindlasti sul vale kokkuvõte - näiteks nõuka ajal ei pestud midagi eriti (joodi samast klaasist, poes katsuti lahtisi pagaritooteid, puuvilja pesti haruharva), samas ei tuntud kõhuviirusi, ma ei mäleta, et mul terve lapsepõlve jooksul kordagi oleks kõhuviirust või oksendamist olnud, no ehk 1-2 korda oli. Täna on lapse klasside viisi igal aastal vähemalt korra kõhuviiruses - ja pestakse käsi, sööki, nõusid ja ümbrust 1000 korda rohkem kui nõuka ajal.
Olen nõukaaja inimene ja olen lapsest saati alati puuvilju jmt pesnud. Käsi olen ka alati pesnud - sõltumata sellest, ka oli vene aeg või on eesti aeg.
Külaline

Käisin töölissööklas söömas. Söömise ajal märkasin, kuidas toidujagaja neiu võttis kulbiga tünnist suppi ja luristas selle omale näost sisse. Ta ise ei tundnud üldse, et midagi valesti teeks.

Pärast seda mina seda asutust enam ei külastanud. Ei, mind ilmselt ei tapaks see tema sülg ära, aga see on lihtsalt vastik!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 21:30kuidas toidujagaja neiu võttis kulbiga tünnist suppi ja luristas selle omale näost sisse
Ta lihtsalt mekkis suppi, kas soola on parasjagu pandud. Ikka juhtub. Ilus tegu see muidugi ei olnud.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 21:30 Käisin töölissööklas söömas. Söömise ajal märkasin, kuidas toidujagaja neiu võttis kulbiga tünnist suppi ja luristas selle omale näost sisse. Ta ise ei tundnud üldse, et midagi valesti teeks.

Pärast seda mina seda asutust enam ei külastanud. Ei, mind ilmselt ei tapaks see tema sülg ära, aga see on lihtsalt vastik!
Selgita palun, kuidas tema sülg potti saanuks, kui ta terve kulbitäie suppi endale sisse luristas? Pärast sülitas spetsiaalselt potti? Siis küll.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 22:41
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 21:30 Käisin töölissööklas söömas. Söömise ajal märkasin, kuidas toidujagaja neiu võttis kulbiga tünnist suppi ja luristas selle omale näost sisse. Ta ise ei tundnud üldse, et midagi valesti teeks.

Selgita palun, kuidas tema sülg potti saanuks, kui ta terve kulbitäie suppi endale sisse luristas? Pärast sülitas spetsiaalselt potti? Siis küll.
Ei sülitanud. Ta võttis kulbi serva ju suhu, kui omale suppi sisse kallas. Ehk siis kulp oli tema süljega kontaktis. Ilmselgelt see supi maitset ei muuda ja kedagi haigeks ei tee, aga see on lihtsalt ebaesteetiline.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 22:41Selgita palun, kuidas tema sülg potti saanuks, kui ta terve kulbitäie suppi endale sisse luristas? Pärast sülitas spetsiaalselt potti? Siis küll.
Eristik on inimene, kes naudib vaidlemist vaidlemise pärast.
Millal on see "haiglaslik"?
Vaidlemine on haiglaslik siis, kui see muutub sunduslikuks. Kui inimene tunneb, et ta peab vaidlema ka täiesti tühiste asjade üle, ei suuda vestlust lõpetada isegi siis, kui see on talle kahjulik, ning tal puudub empaatiavõime või oskus näha teise poole vaatenurka.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 22:56
Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 22:41Selgita palun, kuidas tema sülg potti saanuks, kui ta terve kulbitäie suppi endale sisse luristas? Pärast sülitas spetsiaalselt potti? Siis küll.
Eristik on inimene, kes naudib vaidlemist vaidlemise pärast.
Millal on see "haiglaslik"?
Vaidlemine on haiglaslik siis, kui see muutub sunduslikuks. Kui inimene tunneb, et ta peab vaidlema ka täiesti tühiste asjade üle, ei suuda vestlust lõpetada isegi siis, kui see on talle kahjulik, ning tal puudub empaatiavõime või oskus näha teise poole vaatenurka.
Tänan info eest. Mina eristik ei ole ja üleüldse on päriselus väga keeruline tõmmata joont, kes vaidleb vaidlemise pärast, kes mingil muul põhjusel või kes enda arust ei vaidlegi, vaid lihtsalt suhtleb.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 21:22
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 10:19
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 08:17 Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju.
See on ikka üsna kindlasti sul vale kokkuvõte - näiteks nõuka ajal ei pestud midagi eriti (joodi samast klaasist, poes katsuti lahtisi pagaritooteid, puuvilja pesti haruharva), samas ei tuntud kõhuviirusi, ma ei mäleta, et mul terve lapsepõlve jooksul kordagi oleks kõhuviirust või oksendamist olnud, no ehk 1-2 korda oli. Täna on lapse klasside viisi igal aastal vähemalt korra kõhuviiruses - ja pestakse käsi, sööki, nõusid ja ümbrust 1000 korda rohkem kui nõuka ajal.
Olen nõukaaja inimene ja olen lapsest saati alati puuvilju jmt pesnud. Käsi olen ka alati pesnud - sõltumata sellest, ka oli vene aeg või on eesti aeg.
Ja siis? Kas ma sinust rääkisin? Rääkisin üldistest trendidest ja neid see ei muuda kuidagi, et sina kogu elu käsi oled pesnud. Nõuka ajal olid sanitaarsed tingimused hoopis teised kui praegu, see on fakt. Võta kasvõi limonaadiautomaadid ja kaljamüük, kus sajad inimesed kerge loputuse järel samast klaasist jõid. Korralik vaktsineerimine.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 00:22
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 10:19 See on ikka üsna kindlasti sul vale kokkuvõte - näiteks nõuka ajal ei pestud midagi eriti (joodi samast klaasist, poes katsuti lahtisi pagaritooteid, puuvilja pesti haruharva), samas ei tuntud kõhuviirusi, ma ei mäleta, et mul terve lapsepõlve jooksul kordagi oleks kõhuviirust või oksendamist olnud, no ehk 1-2 korda oli. Täna on lapse klasside viisi igal aastal vähemalt korra kõhuviiruses - ja pestakse käsi, sööki, nõusid ja ümbrust 1000 korda rohkem kui nõuka ajal.
Ja siis? Kas ma sinust rääkisin? Rääkisin üldistest trendidest ja neid see ei muuda kuidagi, et sina kogu elu käsi oled pesnud. Nõuka ajal olid sanitaarsed tingimused hoopis teised kui praegu, see on fakt. Võta kasvõi limonaadiautomaadid ja kaljamüük, kus sajad inimesed kerge loputuse järel samast klaasist jõid. Korralik vaktsineerimine.
Ei puuviljade või käte mittepesemine ei olnud üldine trend, vaid sinu isiklik trend ja arusaam puhtuse hoidmisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 21:21Ma arvan, et nendel mandariinidel, apelisinde, viinamarjadel ei olegi niivõrd peal kõhuviirust tekitavaid baktereid, kuivõrd kemikaalid, mis ilmselt kõhuviirust ei põhjusta, aga kohe kindlasti ka mitte ühestki otsast tervist ei tugevda. Ilmselt on need kemikaalid pikaajalise mõjuga ja hävitavad organismi aeglaselt, kuid kindlalt.
Mandariinidele ja apelsinidele tekivad need va batsillid inimestelt, kes neid näpivad. Igasugu oksetõved levivad hästi just talvisel ajal, mil mandariinid on väga ostetav kaup. Nt noroviirus on väga nakkav.
Sellest on ka palju kirjutatud.
Jah, viinamarjad on meie maal konservante täis ja neid maha pesta pole eriti võimalik, aga mandariine, apelsine ja greipi ju kooritakse enne söömist. Konservandid ongi enamasti koores.
Seepärast ma ka sidrunikoort jookides ega toitudes ei kasuta.
Aga kas keegi on kunagi banaani enne koorimist ja söömist pesnud?
Külaline

Loomulikult pesen, ma ei ole nii vaene, et vee eest maksta ei jõuaks.
Külaline

Kas siin on mustuse ülistajaid tõesti mitu?
Külaline

Nõukaajal ei toodud igast maailanurgast pisikuid kokku. Haige sai kas arsti koju kutsuda või polikliinikusse arsti ukse taha minna ja ravitigi ära. Ei olnud raha vaja kulutada ega tööl vaja väriseda kas lastakse lahti või seekord veel mitte.
Külaline

Kas vene ajal rotaviirust polnud, kõik jõid kalja ja gaseetud vett tassist, mille loputamise peale läks sümboolne kogus külma vett.
Sellist puuviljadega levivat haigust oli küll harva, sest apelsine ja mandarine sai osta valimiste ajal.
Samas kõik jõid vett kaevust ühest tassist või üle ämbri ääre.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 00:36
Guest kirjutas: 16 Apr 2026 00:22

Ei puuviljade või käte mittepesemine ei olnud üldine trend, vaid sinu isiklik trend ja arusaam puhtuse hoidmisest.
Proovi veelkord lugeda, mida kirjutasin. Harjutades tuleb ükskord ka see ahhaa-hetk, kus saad teksti sisust õigesti aru. Ole tubli!
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 08:16 Kas vene ajal rotaviirust polnud, kõik jõid kalja ja gaseetud vett tassist, mille loputamise peale läks sümboolne kogus külma vett.
Sellist puuviljadega levivat haigust oli küll harva, sest apelsine ja mandarine sai osta valimiste ajal.
Samas kõik jõid vett kaevust ühest tassist või üle ämbri ääre.
Sellest ma ju räägingi, et siis puututi viiruste ja bakteritega pidevalt massiliselt kokku, sest puhtusenõuded olid teised, ning inimestel oli tekkinud immuunsus, haigus põeti kas väga kergelt või ei jäädudki haigeks.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 02:29 Nõukaajal ei toodud igast maailanurgast pisikuid kokku. Haige sai kas arsti koju kutsuda või polikliinikusse arsti ukse taha minna ja ravitigi ära. Ei olnud raha vaja kulutada ega tööl vaja väriseda kas lastakse lahti või seekord veel mitte.
Sa oled praegu hädas "igast maailma nurgast toodavate pisikutega"? Millal sa viimati malaarias või denge palavikus olid?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 01:46 Kas siin on mustuse ülistajaid tõesti mitu?
Siin ei ole ühtegi mustuse ülistajat. Siin on mõned, kes saavad immuunsuse tekkimise loogikast aru ja mõned, kes ei saa ning jauravad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 12 külalist