Majapidajanna

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:38 Teemalgatajana põikan korraks teemasse. Siin kiputakse asju liiga keeruliseks ajama. Ma ei ole meeleheitel ja mul ei ole ilmtingimata vaja kedagi palgata, on ka teisi variante.

Minu tingimused on lihtsad: minu poolt eluruum, auto, ametlik palk ja tööleping, tööaeg 9-17 E-R. Tööülesanded hõlmavad kõiki eramajapidamisega seotud töid/toimetusi/korraldusi. Söögivalmistamine mitte rohkem kui kord päevas. Mingeid nõudeid haridusele ega isegi kogemusele ei ole.

Ei olnudki eesmärk siit kedagi leida. Naljaga pooleks - kuna siin foorumis väidetavalt kõik ülimalt rikkad, siis lootsin ehk ka kogemusi neilt, kellel täiskohaga majapidaja, ülemteener või autojuht olemas. :-) Et kust need kahtlemata vajalikud abilised leiti.

Aga mind tõesti ei huvita, mis tingimustel keegi oleks nõus töötama, kui need on risti-vastu väljahõigatud tingimustega.
Mina ei ela Eestis ega Euroopas, aga on olemas täiskohaga majapidajanna, kes küll elab eraldi. Meil on aastate jooksul olnud 3 erinevat abilist, esimese leidsime agentuuri kaudu, teised kaks tuttavate kaudu - nende majapidajannad teadsid teisi, kes otsisid ka tööd ja siis soovitasid.

Mina soovitan samamoodi teha, võtaks mõne agentuuri või firmaga ühendust, paneks kuulutuse ja otsiks samal ajal tuttavate kaudu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 13:40Mina ei ela Eestis ega Euroopas, aga on olemas täiskohaga majapidajanna, kes küll elab eraldi. Meil on aastate jooksul olnud 3 erinevat abilist, esimese leidsime agentuuri kaudu, teised kaks tuttavate kaudu - nende majapidajannad teadsid teisi, kes otsisid ka tööd ja siis soovitasid.

Mina soovitan samamoodi teha, võtaks mõne agentuuri või firmaga ühendust, paneks kuulutuse ja otsiks samal ajal tuttavate kaudu.
Jah, ma ilmselt lähengi seda teed, et löön need kaks asja lahku - koduabiline agentuuri kaudu ja ülemine korrus üürile (see on täiesti iseseisev eraldi sissekäiguga majaosa).

Aga siinne arutelu oli tegelikult täitsa huvitav ja avas tahke, millele ma polnud mõelnud. Tänan osalejaid.
Külaline

Teles jookseb praegu seriaal "Kõik suured ja väikesed loomad"
https://jupiter.err.ee/1608456191/suure ... sed-loomad

Seal on just selline majapidajanna, nagu teemaalgataja ilmselt ette kujutab. Tõtt-öelda vaatan toda seriaali just seetõttu, et seal oskavad inimesed omavahel toime tulla ja ühe katuse all elada nii, et keegi ei mõtle üle ega aja töölepingutes näpuga järge, igaühel on oma elu ja omad kohustused, ja sellegipoolest osatakse elada ja töötada koos ning toetatakse üksteist. Päris sümpaatne vaatamine, mis tekitab hetkeks usu, et teised inimesed võivad hetkeks olla ka muud kui üksnes probleemihunnikud.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:49
Guest kirjutas: 04 Mai 2025 21:35 Kas Eestis on kombeks võtta majapidajanna, kes elaks koos tööandjaga. Võib olla koos lapsega, või ka terve pere (kuni 3 inimest). Võimalik anda tema kasutusse maja terve korrus või väike majake krundil. Tööülesanded hõlmaksid siis tavapärast n-ö pereema tööd (korrashoid, poeskäimine, toiduvalmistamine jne; lapsehoidmist ei ole). Tööaeg muidugi piiritletud, palk ametlik, auto kasutamise võimalus.

Kust sellist inimest leida oleks võimalik ja mis palganumbrist võiks rääkida.
Palk alates 2000 neto. Alla selle vaevalt keegi nii suurt koormat soovib.
Enne koroonat Sauel sai sellise inimese 1000€ netto eest. A see vist oli mustalt.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 13:48
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 13:40Mina ei ela Eestis ega Euroopas, aga on olemas täiskohaga majapidajanna, kes küll elab eraldi. Meil on aastate jooksul olnud 3 erinevat abilist, esimese leidsime agentuuri kaudu, teised kaks tuttavate kaudu - nende majapidajannad teadsid teisi, kes otsisid ka tööd ja siis soovitasid.

Jah, ma ilmselt lähengi seda teed, et löön need kaks asja lahku - koduabiline agentuuri kaudu ja ülemine korrus üürile (see on täiesti iseseisev eraldi sissekäiguga majaosa).

Aga siinne arutelu oli tegelikult täitsa huvitav ja avas tahke, millele ma polnud mõelnud. Tänan osalejaid.
Olen see, kes tahab omaette elada ja tahtis kolme vaba päeva.

Minu meelest väga mõistlik mõte. Kui üürid teise korruse välja, saad vähemalt osa majapidajanna palgast tagasi. Lisaks võib ta ka üürnikule koristusteenust pakkuda, ja on kõigil kasud sees.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist