See on nagu minu nõukaaegne lapsepõlv
-
Külaline
Kel kosmoseraketti kodus ei ole, see sellist sõna ka ei tea 
-
Külaline
Ehk need metsikud roosid ja ižurad on neil linnadaamid.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 16:28Aga mina olen jälle täheldanud, et rumalamad kipuvad palju telekat vaatama. Sealt ju ikka see kõblas silma hakanud oleks vast.
-
Külaline
Ja kui see linnainimene esimest korda lehma näeb, siis potsatab istuli ja kiljatab: "Kaelkirjak???".Tolmukübe kirjutas: ↑10 Veebr 2026 14:51Kui sellel linnainimesel oma aiaga maja pole, maal sugulasi pole, aiandus teda ei huvita, kollektiiviga kohustuslikult maale kõplama ei saadetud - mis puutub siia kitsas silmaring? Nagu juba ütlesin, ei pea linnainimene kõblastest ega lehmadest midagi teadma. Las iga kingsepp jääb ikka oma liistude juurde, las aiapidajad ja maainimesed siis nohistavad selle kõplaga.
-
Külaline
Eestis on nii tohutusuuri linnu, et inimene kordagi elus linnast välja ei jõua.
-
Külaline
..tissidega. Appiiii!Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 17:13Ja kui see linnainimene esimest korda lehma näeb, siis potsatab istuli ja kiljatab: "Kaelkirjak???".
-
Külaline
Eriti loll on arvata, et rumalus on uhkuseasi, nagu viimasel ajal paistab kombeks olevat ülbelt kuulutada, mida kõike keegi ei tea. Ja no KÕBLAS pole mingi imeasi, mida ainult eksperdid teavad! Ropsimõõka ise tead või?!Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 12:31
Eriti loll on arvata, et kõiki vanaaegseid vidinaid peast teadma peab või seda kuidagi häbenema peab, et ei tea. Jälle mingi nõuka-aegne suhtumine, et kõik on lollid, kõike peab varjama jmt. Võta vabalt.
-
Külaline
See avaldus seletab sinu kohta NII paljut... miks su jutukesed nii naiivsed on. Mitte midagi käärude vahele pidama ei jää. Selge.
-
Külaline
Kas kõbla või reha on siis mingid vanaaegsed vidinad või? Mina kasutan neid koguaeg oma aias varakevadest hilissügiseni. Poleks selle pealegi tulnud, et need on mingid eelajaloolised riistad, millele inimesed ei peakski oskama nimetust anda.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 12:31Eriti loll on arvata, et kõiki vanaaegseid vidinaid peast teadma peab või seda kuidagi häbenema peab, et ei tea. Jälle mingi nõuka-aegne suhtumine, et kõik on lollid, kõike peab varjama jmt. Võta vabalt.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 11:32Vauuu, mis ränga sõna sina välja luurasidKülaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 10:53Miks see elementaarne peaks olema? Kas tänapäeval peab tingimata teadma, mis asi on ropsimõõk ja kuidas seda kasutada?![]()
Kui ma ka ei tea, siis googeldan, mitte ei tule foorumisse teatama: olen loll ja midagi ei tea. Järgmine: Jaa, mina kaa, mina kaa juhm.
-
Külaline
Kas terve sinu elu on kulgenud kodu-kool-töö-toidupood trajektooril? Kas sa tõesti ei ole kunagi Tallinnast välja sõitnud?Tolmukübe kirjutas: ↑10 Veebr 2026 14:29Linnainimene ei pea kõplast midagi teadma, samuti ei pea ta olema elusast peast lehma näinud. Olgu ta siis 50+, 70+, või noorem.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 13:49Kuulge, kõblas ei ole selline riist, mida 50+ inimeste eluajal poleks kasutatud, et hakata teda siin mingite ürgaja asjadega võrdlema! Kui te sedagi ei tea, mis riist see on, millega teie pereliikmed, sõbrad või naabrid töötavad, siis on see häbiväärne küll.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 12:31
Eriti loll on arvata, et kõiki vanaaegseid vidinaid peast teadma peab või seda kuidagi häbenema peab, et ei tea. Jälle mingi nõuka-aegne suhtumine, et kõik on lollid, kõike peab varjama jmt. Võta vabalt.
-
Külaline
Sinu kirjastiil ja pidev Tolmuka kallal näägutamine ütleb sinu kohta ka "paljut"...Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 22:39See avaldus seletab sinu kohta NII paljut... miks su jutukesed nii naiivsed on. Mitte midagi käärude vahele pidama ei jää. Selge.
Jah, ma tunnen ka juba kirjastiili ära. See on mingi ... Ise ta aru ei saa, et ta seda on, enda arust kangesti tark, siis käib lollimaid (või "lollimaid") foorumis anonüümselt sõimamas. Tõesti siia sobib lause, et kes teisele ütleb, see ise on. Tuleb välja, et sellel rahvatarkusel on ikkagi põhi all. Mitte vist alati, aga ikka tihtipeale.
-
Külaline
Lina ropsiti, proua kõiketeadja.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 22:33 Eriti loll on arvata, et rumalus on uhkuseasi, nagu viimasel ajal paistab kombeks olevat ülbelt kuulutada, mida kõike keegi ei tea. Ja no KÕBLAS pole mingi imeasi, mida ainult eksperdid teavad! Ropsimõõka ise tead või?!mida ropsiti siis...
https://et.wikipedia.org/wiki/Ropsim%C3%B5%C3%B5k
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 23:40Kas terve sinu elu on kulgenud kodu-kool-töö-toidupood trajektooril? Kas sa tõesti ei ole kunagi Tallinnast välja sõitnud?Tolmukübe kirjutas: ↑10 Veebr 2026 14:29Linnainimene ei pea kõplast midagi teadma, samuti ei pea ta olema elusast peast lehma näinud. Olgu ta siis 50+, 70+, või noorem.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 13:49
Kuulge, kõblas ei ole selline riist, mida 50+ inimeste eluajal poleks kasutatud, et hakata teda siin mingite ürgaja asjadega võrdlema! Kui te sedagi ei tea, mis riist see on, millega teie pereliikmed, sõbrad või naabrid töötavad, siis on see häbiväärne küll.
Mina arvan küll, et isegi tänapäeva nn. nutipõlvkond võiks teada, mis ja milleks on kõblas, ader., äke, sõnnik, silo jne.
Tetud vanuses lapsed on ju ka pidevalt küsivad: "Mis see on? ", "Miks... miks...miks?" - sis saab seda ära kasutada ja kõigest rääkida. Ka eksursioonid lautadesse olid (lasteiarühmad käisid pimatootjate lautu vaatamas) ju väga harivad, viimasel ajal küll loomataudide tõttu küll raskendatud.
-
Külaline
Avatud talude päevad on ka laste seas väga populaarsed. Võib näha nii museaale kui ka tänapäevaseid põllutööriistu.
-
Külaline
Mina olen see 52. Ma vaevu tean, mis on silo. Sõitsime kunagi mehega mööda Eestit ja kuidagi tuli see mingist tornist (selgus, et olla silotorn) möödudes jutuks ja siis küsisin ja ta rääkis. Tema on maalt, mina Tallinnast. Kui reaalselt keegi arvab, et Tallinna lasteaialapsi kusagile lautadesse ekskursioonidele viidi (või et see mingi praeguste noorte probleem on), siis eksite. Mina olin lasteaialaps aastatel 1975-1980 ja isegi siis ei viidud. Ega teinud sellest silost ka kodus keegi juttu, sest mitu põlvkonda oldi juba linlased. Kuna ma olen lapsest saadik kõva lugeja, siis loomulikult olin kursis, et loomadele anti seda silo ette, aga mis see reaalselt oli (kääritatud hein sisuliselt), seda ma ei teadnud.Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 11:36 Mina arvan küll, et isegi tänapäeva nn. nutipõlvkond võiks teada, mis ja milleks on kõblas, ader., äke, sõnnik, silo jne.
Tetud vanuses lapsed on ju ka pidevalt küsivad: "Mis see on? ", "Miks... miks...miks?" - sis saab seda ära kasutada ja kõigest rääkida. Ka eksursioonid lautadesse olid (lasteiarühmad käisid pimatootjate lautu vaatamas) ju väga harivad, viimasel ajal küll loomataudide tõttu küll raskendatud.
-
Külaline
Ja nüüd sa oled nagu uhke selle üle või mis põhjusel sa seda nii pikalt seletad?Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 12:50
Mina olen see 52. Ma vaevu tean, mis on silo. Sõitsime kunagi mehega mööda Eestit ja kuidagi tuli see mingist tornist (selgus, et olla silotorn) möödudes jutuks ja siis küsisin ja ta rääkis. Tema on maalt, mina Tallinnast. Kui reaalselt keegi arvab, et Tallinna lasteaialapsi kusagile lautadesse ekskursioonidele viidi (või et see mingi praeguste noorte probleem on), siis eksite. Mina olin lasteaialaps aastatel 1975-1980 ja isegi siis ei viidud. Ega teinud sellest silost ka kodus keegi juttu, sest mitu põlvkonda oldi juba linlased. Kuna ma olen lapsest saadik kõva lugeja, siis loomulikult olin kursis, et loomadele anti seda silo ette, aga mis see reaalselt oli (kääritatud hein sisuliselt), seda ma ei teadnud.
-
Külaline
ega keegi silo retsepti või kõpla ehitust küsinud olegi.
-
Külaline
Et sa küsida saaksid.Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 13:16Ja nüüd sa oled nagu uhke selle üle või mis põhjusel sa seda nii pikalt seletad?Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 12:50
Mina olen see 52. Ma vaevu tean, mis on silo. Sõitsime kunagi mehega mööda Eestit ja kuidagi tuli see mingist tornist (selgus, et olla silotorn) möödudes jutuks ja siis küsisin ja ta rääkis. Tema on maalt, mina Tallinnast. Kui reaalselt keegi arvab, et Tallinna lasteaialapsi kusagile lautadesse ekskursioonidele viidi (või et see mingi praeguste noorte probleem on), siis eksite. Mina olin lasteaialaps aastatel 1975-1980 ja isegi siis ei viidud. Ega teinud sellest silost ka kodus keegi juttu, sest mitu põlvkonda oldi juba linlased. Kuna ma olen lapsest saadik kõva lugeja, siis loomulikult olin kursis, et loomadele anti seda silo ette, aga mis see reaalselt oli (kääritatud hein sisuliselt), seda ma ei teadnud.
-
Külaline
Küll ei usu, et seda "linalabidat" nii pikalt ja pidulikult nimetati, heal juhul: Mari, anna mu mõõk!
-
Külaline
Minu teismeline seletas, et tänapäeva lapsed teavadki neid asju, kuna neid minevat vaja Minecraftis.Külaline kirjutas: ↑11 Veebr 2026 11:36Mina arvan küll, et isegi tänapäeva nn. nutipõlvkond võiks teada, mis ja milleks on kõblas, ader., äke, sõnnik, silo jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], käguan ja 4 külalist