Naised ja auto

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 21:53Aga, kui auto oli kohale viidud, siis hakkas mingi jutt, et vaja veel seda ja teist teha. Ja enne, kui auto oli veel "lahti" võetud. Autospetsialist peaks ju hinnapakkumise koostamise ajal juba teadma, selleks, et seda tööd teha tuleb ka mingid laagrid lahti keerata ja ära vahetada.
Võis olla ka see variant, et odava hinnapakkumisega meelitati sind kohale ja kui juba auto tõstuki peal on, siis hakatakse raha juurde küsima. Paljud ei viitsi jaurata ning maksavad seda, mis küsitakse. Töökoda peab ju ka kuidagi omadega välja tulema :D
Külaline

Mul oli ka kogemus ühest margiesindusest. Tavaliselt käin teises kohas oma autoga, aga on ka teine ametlik esindus olemas, samas seda haldab teine firma, kus ma polnud käinud. Vaadati siis üle auto ja tehti mulle pakkumine 4000 euro peale, pikk nimekiri oli, mis mul kõik seal katki on. Mõtlesin, et päris huvitav, et ma olen kogu aeg seal teises kohas käinud ja pole öeldud, et midagi nii nässus oleks. Muuhulgas oli seal ka mingid sellised asjad, et konditsioneer mõra sees, 800 eurot parandus, siis elektrilised peeglid ragisevad ja matis on kulunud koht. Huvitav, kas see konditsioneeri asi on neil mingi tüüplause, et mõra sees, siis saab kõvasti raha küsida. Siis pistsid mulle selle nina alla ja vaatasid, mis nägu ma teen. Ma ütlesin esialgu, et paluks markeriga märkida ohtlikud asjad, et konditsioneeri ma enne ei paranda, kui ta töötab ja elektripeeglite ragisemine mind ei ole veel häirinud. Siis sai asju vähemaks, aga noh, jäi ikka päris palju asju sinna, mida ma peaks kohe parandama. Ma ütlesin, et ma mõtlen ja võtan ühendust. Rohkem sinna ei pöördunud ja teises kohas neid suuri kulusid pole kunagi olnud. Käin aastas korra hoolduses, mingil ajal vahetati piduriklotse, aga muud häda pole olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 10:44Vaadati siis üle auto ja tehti mulle pakkumine 4000 euro peale, pikk nimekiri oli, mis mul kõik seal katki on.
Mina selliseid suure rahanumbriga pakkumist tõsiselt ei võtaks. Mul on olnud sama kogemus, tuttavale tehti pakkumine 600 eurot, vahetada see ja teine asi. Ma ütlesin, et oota nüüd, läksime minu ihumehaaniku juurde, see vaatas auto üle, ütles, et pooli asju tema ei teeks, aga mõne asja teeme ära, arve oli 130 eurot. Nüüd on kaks aastat möödas, auto sõidab siiani.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 12:01
Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 10:44Vaadati siis üle auto ja tehti mulle pakkumine 4000 euro peale, pikk nimekiri oli, mis mul kõik seal katki on.
Mina selliseid suure rahanumbriga pakkumist tõsiselt ei võtaks. Mul on olnud sama kogemus, tuttavale tehti pakkumine 600 eurot, vahetada see ja teine asi. Ma ütlesin, et oota nüüd, läksime minu ihumehaaniku juurde, see vaatas auto üle, ütles, et pooli asju tema ei teeks, aga mõne asja teeme ära, arve oli 130 eurot. Nüüd on kaks aastat möödas, auto sõidab siiani.
Nii on ja sellist ausat mehaanikut on väga raske leida.
Eriti hullusti "röövivad" nt CarStopi laadsed kiirremonditöökojad. Mul just selle samaga(Pärnu CarStop) on olnud ka kehva kogemus. Läksin ühe konkreetse kaebusega ja maksin pea 400 eur remondi eest aga see sama viga oli ikka alles, millega ma algselt läksin. Väitsid, et jaa x jupi vahetus aitab. Aga ega tegelt seda viga ei suutnud ka teised kohad kõrvaldada. Ring hakkas juppide vahetusel juba täis saama. Ma siis loobusin ja leppisin asjaoluga, et ma vist kujutan seda häält oma peas ette 😃 ja lõpuks müüsin auto üldse maha võileiva hinna eest.
Külaline

"Ihumehaanik" on kontekstis muidugi ülihea mõiste.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mär 2026 10:44 Mul oli ka kogemus ühest margiesindusest. Tavaliselt käin teises kohas oma autoga, aga on ka teine ametlik esindus olemas, samas seda haldab teine firma, kus ma polnud käinud. Vaadati siis üle auto ja tehti mulle pakkumine 4000 euro peale, pikk nimekiri oli, mis mul kõik seal katki on. Mõtlesin, et päris huvitav, et ma olen kogu aeg seal teises kohas käinud ja pole öeldud, et midagi nii nässus oleks. Muuhulgas oli seal ka mingid sellised asjad, et konditsioneer mõra sees, 800 eurot parandus, siis elektrilised peeglid ragisevad ja matis on kulunud koht. Huvitav, kas see konditsioneeri asi on neil mingi tüüplause, et mõra sees, siis saab kõvasti raha küsida. Siis pistsid mulle selle nina alla ja vaatasid, mis nägu ma teen. Ma ütlesin esialgu, et paluks markeriga märkida ohtlikud asjad, et konditsioneeri ma enne ei paranda, kui ta töötab ja elektripeeglite ragisemine mind ei ole veel häirinud. Siis sai asju vähemaks, aga noh, jäi ikka päris palju asju sinna, mida ma peaks kohe parandama. Ma ütlesin, et ma mõtlen ja võtan ühendust. Rohkem sinna ei pöördunud ja teises kohas neid suuri kulusid pole kunagi olnud. Käin aastas korra hoolduses, mingil ajal vahetati piduriklotse, aga muud häda pole olnud.
Haa-haaa! See oli raudselt Järve Amserv! :D
Külaline

taivopalm kirjutas: 15 Mär 2026 11:47 Ideaalis võiks igal inimesel olla oma perearst, oma juuksur, oma ehitusmees, oma hambaarst, oma automehaanik. Inimesed keda te usaldate ja kes ei tõmba teil nahka üle kõrvade. Kui jooksete autoga eri töökodade vahet, siis on see tõenäosus olemas (nahk üle kõrvade), kui leiate omale ühe automehaaniku, siis võite rahulikumalt hingata. Petta võivad nii autoesindused, kui ka muud töökojad, vahet ei ole. Mis puutub raha juurdeküsimisse, siis kõike asju ette ei näe. Mõni polt oli roostes ja ei tulnud lahti, mõni polt murdus hoopis ära, alati võib planeeritust rohkem tööaega minna ja kliendilt nõutakse see sisse. Lisaks võivad ilmneda töö käigus, et vahetaks veel selle ja tolle asja ära, kui see avastatakse. Viisakas on kliendilt luba küsida. Aga jah märksõna on siin usaldus. Leidke endale sobiv automehaanik ja hooldage oma autot tema juures.
See on natukene liiga idealistlik arusaam. Oma perearst ja oma juuksur võib ju olla, aga ehitusmehe ja automehhaanikuga on tiba keerulisem, sest sageli on sellised asjapulgad spetsialiseerunud kitsamalt. Või kui ongi laia profiiliga, siis ei pruugi olla kõiki vajalikke vahendeid konkreetse sõiduki jaoks. Keegi siin nimetas rakiseid, ja mis iganes.

Nii ongi, et rehvivahetuses ja veljeparanduses käid ühes kohas. Õli vahetad teises kohas. Konti täidad kolmandas ja piduriklotse vahetad neljandas töökojas.

Ehitusmeestega samamoodi - üks plaadib, teine paneb hästi tapeeti, kolmas parketti jne.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 22:30See on natukene liiga idealistlik arusaam. Oma perearst ja oma juuksur võib ju olla, aga ehitusmehe ja automehhaanikuga on tiba keerulisem
Ei ole idealistlik. Minul on sellne ihumehaanik ja 95% töödega saab hakkama. Töötab FIE-na ühemehetöökoda. Nahka üle kõrvade ei tõmba, liigset raha ei küsi. Arutame koos läbi võimalused. Ma tean et tal on palju õrnema soo esindajaid klientideks, kes siis on jäänud samadel põhjustel käima tema juures. Rehvitöödega ta ei tegele, aga neid tegijaid on mujalgi.
Külaline

taivopalm kirjutas: 17 Mär 2026 08:34ole idealistlik. Minul on sellne ihumehaanik ja 95% töödega saab hakkama. Töötab FIE-na ühemehetöökoda. Nahka üle kõrvade ei tõmba, liigset raha ei küsi. Arutame koos läbi võimalused. Ma tean et tal on palju õrnema soo esindajaid klientideks, kes siis on jäänud samadel põhjustel käima tema juures. Rehvitöödega ta ei tegele, aga neid tegijaid on mujalgi.
Sellistes töökodades käivad ainult vanad autod. Uutega ei mõista see ihumehaanik sul midagi teha. Isegi mitte nende uutega, kel garantii just läbi saanud.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 09:23Sellistes töökodades käivad ainult vanad autod. Uutega ei mõista see ihumehaanik sul midagi teha. Isegi mitte nende uutega, kel garantii just läbi saanud.
Kui vana on vana :D Uus auto, millel on garantii käib loomulikult esinduses. Mis meil see garantiiaeg tänapäeval on 3-5 aastat ja 100 000-150 000 km. Mis saab peale seda? See on kõige magusam sihtgrupp sõltumatute töökodade jaoks. Piisavalt maksujõuline klient. Aga ära minu pärast muretse, küll ma oma autod hooldatud saan. Minu ihumehaanik remondib ka 5+ aastat vanu autosid.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2026 22:30
taivopalm kirjutas: 15 Mär 2026 11:47 Ideaalis võiks igal inimesel olla oma perearst, oma juuksur, oma ehitusmees, oma hambaarst, oma automehaanik. Inimesed keda te usaldate ja kes ei tõmba teil nahka üle kõrvade. Kui jooksete autoga eri töökodade vahet, siis on see tõenäosus olemas (nahk üle kõrvade), kui leiate omale ühe automehaaniku, siis võite rahulikumalt hingata. Petta võivad nii autoesindused, kui ka muud töökojad, vahet ei ole. Mis puutub raha juurdeküsimisse, siis kõike asju ette ei näe. Mõni polt oli roostes ja ei tulnud lahti, mõni polt murdus hoopis ära, alati võib planeeritust rohkem tööaega minna ja kliendilt nõutakse see sisse. Lisaks võivad ilmneda töö käigus, et vahetaks veel selle ja tolle asja ära, kui see avastatakse. Viisakas on kliendilt luba küsida. Aga jah märksõna on siin usaldus. Leidke endale sobiv automehaanik ja hooldage oma autot tema juures.
See on natukene liiga idealistlik arusaam. Oma perearst ja oma juuksur võib ju olla, aga ehitusmehe ja automehhaanikuga on tiba keerulisem, sest sageli on sellised asjapulgad spetsialiseerunud kitsamalt. Või kui ongi laia profiiliga, siis ei pruugi olla kõiki vajalikke vahendeid konkreetse sõiduki jaoks. Keegi siin nimetas rakiseid, ja mis iganes.

Nii ongi, et rehvivahetuses ja veljeparanduses käid ühes kohas. Õli vahetad teises kohas. Konti täidad kolmandas ja piduriklotse vahetad neljandas töökojas.

Ehitusmeestega samamoodi - üks plaadib, teine paneb hästi tapeeti, kolmas parketti jne.
Ehitusmees on mul absoluutselt kindel inimene. Rehvid vahetan ja hoiustan ühes kindlas kohas, auto kõik probleemid lahendan kindlas kohas, miks peaks eri juppe erinevates kohtades vahetama? Ei lähe ju lihtsalt õli vahetama vaid kõik vajaminev tehakse hoolduse käigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 09:23
taivopalm kirjutas: 17 Mär 2026 08:34ole idealistlik. Minul on sellne ihumehaanik ja 95% töödega saab hakkama. Töötab FIE-na ühemehetöökoda. Nahka üle kõrvade ei tõmba, liigset raha ei küsi. Arutame koos läbi võimalused. Ma tean et tal on palju õrnema soo esindajaid klientideks, kes siis on jäänud samadel põhjustel käima tema juures. Rehvitöödega ta ei tegele, aga neid tegijaid on mujalgi.
Sellistes töökodades käivad ainult vanad autod. Uutega ei mõista see ihumehaanik sul midagi teha. Isegi mitte nende uutega, kel garantii just läbi saanud.
Kui töökojal on vajalikku tarkvarasse investeeritud ja tahtmine/oskus ka, siis pole ka uuemate autodega(kui garantii läbi)töötamine probleem.
Need vanakooli "õlinäpp" mehaanikud tõesti kiruvad neid uusi autosid ja uusi ei võta. Aga jagub kindlasti ka neid vanu ronte, mida remontida.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 15:00Aga jagub kindlasti ka neid vanu ronte, mida remontida.
Neid ongi kõige rohkem. Iga uus on varsti vana.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 15:00
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 09:23
Kui töökojal on vajalikku tarkvarasse investeeritud ja tahtmine/oskus ka, siis pole ka uuemate autodega(kui garantii läbi)töötamine probleem.
Need vanakooli "õlinäpp" mehaanikud tõesti kiruvad neid uusi autosid ja uusi ei võta. Aga jagub kindlasti ka neid vanu ronte, mida remontida.
Töökojad, mis ei ole konkreetsed esindused, on ju samuti spetsialiseerunud teatud kindlatele markidele. Näiteks minul on aastakümneid BMW, lisaks esindustele on kindlad BMW töökojad.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 14:37Ei lähe ju lihtsalt õli vahetama
Miks mitte? Paljudel kuhtudel ongi kogu hooldus ainult õlivahetus. Muid vedelikke oskan kontrollida ja vajadusel lisada niikuinii. Õigemini seda võiks iga autoomanik teha hoolduse vahepeal - nii igaks juhuks ja elementaarse hügieeni korras.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:08
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 14:37Ei lähe ju lihtsalt õli vahetama
Miks mitte? Paljudel kuhtudel ongi kogu hooldus ainult õlivahetus. Muid vedelikke oskan kontrollida ja vajadusel lisada niikuinii. Õigemini seda võiks iga autoomanik teha hoolduse vahepeal - nii igaks juhuks ja elementaarse hügieeni korras.
Kas sa teed nalja? Käigukastiõli, piduriklotsid-kettad, filtrid, andurid jne. Mis parsadega te sõidate, millel vahehooldust ei tehta?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:14Kas sa teed nalja? Käigukastiõli, piduriklotsid-kettad, filtrid, andurid jne. Mis parsadega te sõidate, millel vahehooldust ei tehta?
Kõiki neid peab ju harvemini vahetama, kui õli. See see asi ongi, et vabalt on ainult õlivahetust vajs hetkel.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:29
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:14Kas sa teed nalja? Käigukastiõli, piduriklotsid-kettad, filtrid, andurid jne. Mis parsadega te sõidate, millel vahehooldust ei tehta?
Kõiki neid peab ju harvemini vahetama, kui õli. See see asi ongi, et vabalt on ainult õlivahetust vajs hetkel.
Õlivahetus on minu autol 25 000 tagant, siis. vaadatakse alati ka muud asjad üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:14 Kas sa teed nalja? Käigukastiõli, piduriklotsid-kettad, filtrid, andurid jne. Mis parsadega te sõidate, millel vahehooldust ei tehta?
Mis pann sul siis on, et aina hooldad ja vahehooldad?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 20:06
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 17:14 Kas sa teed nalja? Käigukastiõli, piduriklotsid-kettad, filtrid, andurid jne. Mis parsadega te sõidate, millel vahehooldust ei tehta?
Mis pann sul siis on, et aina hooldad ja vahehooldad?
Auto käib iga aasta-kahe aasta tagant hoolduses, olenevalt sellest, kas tuleb enne läbisõit või ajaline. Küll ikka sina esitad lolle küsimusi, sul vist ei ole ühtki uut autot olnud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Tuuletu ja 10 külalist