Finantsvabadus?

Vasta
Zorro

Postitus Postitas Zorro »

Anonymous kirjutas: 02 Okt 2024 13:18Ja ka vana auto, meeldib ning pole plaani uut osta kuni vana veel sõidab. Mõni tuttav küll veidi imestab, aga mul ükspuha.
Mulle meeldib küll uuema autoga sõita, kui rahakott seda võimaldab. Milleks närutada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 16:34Tean ja isegi tunnen, aga see vabadus ei ole nii saavutatud nagu nad reklaamivad.
Loomulikult ei saada rikkaks magamistoa seinal porgandi hindu arvutades, vaid seda teooriat lihtsameelsetele reklaamides, lollikesi koolitades.
Külaline

Jaaaa!! Sa meeldid mulle!
Minule meeldib ka elada “nagu vaene” kuigi tegelikult olen rikas. On asju, mille peale kulutamist ma pean oluliseks: lapsed saavad kõik trennid ja asjad, mis tahavad. Spordivarustus on väga korralik kogu perel. Reisime viisakalt ja toredates kohtades, mitte a la “Türgi kuurort”. Ja veel mõned sellised ajsad. Aga paljud-paljud asjad, mida enamus inimesi peab oluliseks on minu meelest lausa tobedad ja täiesti ebavajalikud.
Armastan ka ronge ja busse. Mul on nimelt vana auto ja mulle tõesti meeldib see. Loomulikult ma saaks osta omale uue, aga ma ei taha.
Ma küll ei kogu midagi, eelistan kinnisvara portfellina. Ja see mul ka vaikselt koguneb. Aga see tunne, et mind peetakse vaeseks, see on nii äge tunne :)
Aga üks põhimõte mul on: elu peab olema kohe hea. Täna. Mitte, et kogun selleks, et saaks 20 aasta pärast “hakata elama”. Ei, kohe peab elama. Sest kunagi ei tea, kauaks elu on.
[/quote]

Vot seda mina ei usu ega mõista. Rikas inimene ei saa eelistada mingeid ronge ega busse. Asi pole mitte selles, et inimene ei suudaks ühistranspordiga sõita. Asi on ajas. Just nimelt ajas ja selle raiskamises. Elu peab olema kohe hea? See põhimõte on räigelt ühistranspordi kasutamise vastu. See inimene, kes sellise kommentaari kirjutas, lihtsalt valetab.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 18:21Rikas inimene ei saa eelistada mingeid ronge ega busse. Asi pole mitte selles, et inimene ei suudaks ühistranspordiga sõita. Asi on ajas. Just nimelt ajas ja selle raiskamises.
Aga äkki ta sõidab ühistranspordiga lõbu pärast? Tal polegi kuhugi kiiret, lihtsalt läheb trolliga sõitma. Nagu lõbustuspargi karussell noh.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 18:21Vot seda mina ei usu ega mõista. Rikas inimene ei saa eelistada mingeid ronge ega busse. Asi pole mitte selles, et inimene ei suudaks ühistranspordiga sõita. Asi on ajas. Just nimelt ajas ja selle raiskamises. Elu peab olema kohe hea? See põhimõte on räigelt ühistranspordi kasutamise vastu. See inimene, kes sellise kommentaari kirjutas, lihtsalt valetab.
Jõukas inimene ei tiirle nagu orav rattas, tal on piisavalt aega kulgeda, nii kuis kunagi tuju on.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 18:42
Jõukas inimene ei tiirle nagu orav rattas, tal on piisavalt aega kulgeda, nii kuis kunagi tuju on.
Ja siis kulgeb koos pensionäride ja asotsiaalidega ühistranspordis?
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 18:21Vot seda mina ei usu ega mõista. Rikas inimene ei saa eelistada mingeid ronge ega busse. Asi pole mitte selles, et inimene ei suudaks ühistranspordiga sõita. Asi on ajas. Just nimelt ajas ja selle raiskamises. Elu peab olema kohe hea? See põhimõte on räigelt ühistranspordi kasutamise vastu. See inimene, kes sellise kommentaari kirjutas, lihtsalt valetab.
Olen jõukas ja teen seda oma hea autoga. Seljas ilusad riided ning jalas moodsad ning kallid jalanõud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 19:30Olen jõukas ja teen seda oma hea autoga. Seljas ilusad riided ning jalas moodsad ning kallid jalanõud.
Unistada ikka võib :)
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 19:30Olen jõukas ja teen seda oma hea autoga. Seljas ilusad riided ning jalas moodsad ning kallid jalanõud.
Ei, ei, ei, nii ei tohi. Pead välja nägema nagu kaltsakas ja sõitma vana panniga, vat siis oled õige rikas.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 19:53
Unistada ikka võib :)
??? Räägin endast. Kas selles on midagi imelikku? Et kui kirjutaks, et olen jõukas, sõidan trammi või panniga ja uusi riideid pole 10 aastat ostnud, siis usuksid? Naljakas inimene :D
Külaline

Andy kirjutas: 06 Okt 2024 19:27Ja siis kulgeb koos pensionäride ja asotsiaalidega ühistranspordis?
Oled vanade ahistaja?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 18:21 Jaaaa!! Sa meeldid mulle!
Minule meeldib ka elada “nagu vaene” kuigi tegelikult olen rikas. On asju, mille peale kulutamist ma pean oluliseks: lapsed saavad kõik trennid ja asjad, mis tahavad. Spordivarustus on väga korralik kogu perel. Reisime viisakalt ja toredates kohtades, mitte a la “Türgi kuurort”. Ja veel mõned sellised ajsad. Aga paljud-paljud asjad, mida enamus inimesi peab oluliseks on minu meelest lausa tobedad ja täiesti ebavajalikud.
Armastan ka ronge ja busse. Mul on nimelt vana auto ja mulle tõesti meeldib see. Loomulikult ma saaks osta omale uue, aga ma ei taha.
Ma küll ei kogu midagi, eelistan kinnisvara portfellina. Ja see mul ka vaikselt koguneb. Aga see tunne, et mind peetakse vaeseks, see on nii äge tunne :)
Aga üks põhimõte mul on: elu peab olema kohe hea. Täna. Mitte, et kogun selleks, et saaks 20 aasta pärast “hakata elama”. Ei, kohe peab elama. Sest kunagi ei tea, kauaks elu on.

Vot seda mina ei usu ega mõista. Rikas inimene ei saa eelistada mingeid ronge ega busse. Asi pole mitte selles, et inimene ei suudaks ühistranspordiga sõita. Asi on ajas. Just nimelt ajas ja selle raiskamises. Elu peab olema kohe hea? See põhimõte on räigelt ühistranspordi kasutamise vastu. See inimene, kes sellise kommentaari kirjutas, lihtsalt valetab.
Mind tsiteerid.
Ma olen kindel, et ma elan, mõtlen ja olen sinust absoluutselt erinev. Sa ei saagi mind ja minu valikuid mõista. Ja mind siiralt ei huvita neid sulle ka selgitada. Ära usu kui ei taha :)
Külaline

Aga umbes seda ma silmas pidasingi kui ütlesin, et minu meelest “see” on õnne valem. Et aru saada, mis sind õnnelikuks teeb ja siis nii eladagi. Kui tahad sõita suure jeebiga, siis sõidagi. Vahet pole mida keegi sellest arvab.
Kui tahad käia riides nagu asotsiaal, siis käi. Või kui tahad käia riides viimase moe järgi, lase kǎia. Mis siis et mõned peavad seda naeruväärseks, see on ainult nende probleem.
Arutle foorumi järgi vaevalt et keegi oma samme seabki, aga eks see ole kena minipeegeldus ühiskonnast. Ja siit on ka näha, kuidas ühiskond üritab igaühte suruda kasti.
Minu jaoks on rikkuse suurim väärtus just see enesekindlus, mille see mulle annab. See enesekindlus on põhiliselt see, miks ma julgen elada nagu tahan.
Ma tegin seda vaesena ka, aga kahtlesin palju rohkem.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Okt 2024 20:48Minu jaoks on rikkuse suurim väärtus just see enesekindlus, mille see mulle annab. See enesekindlus on põhiliselt see, miks ma julgen elada nagu tahan.
Väga hästi öeldud.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 20:48 Minu jaoks on rikkuse suurim väärtus just see enesekindlus, mille see mulle annab. See enesekindlus on põhiliselt see, miks ma julgen elada nagu tahan.
Vaesed ei hakka kunagi sellest aru saamagi- kui mul on võimalik, aga ma ei tunne vajadust osta uut luksautot, kui mu vanem auto on väga korralik, olla järjekorras kõige uuema telefoni ootelistis, osta pidevalt uusi riideid (kui nagunii on norm igaks juhuks sobilik garderoob olemas) jnejnejne. Ei isuta lihtsalt näitamise pärast pingutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 11:54
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 20:48 Minu jaoks on rikkuse suurim väärtus just see enesekindlus, mille see mulle annab. See enesekindlus on põhiliselt see, miks ma julgen elada nagu tahan.
Vaesed ei hakka kunagi sellest aru saamagi- kui mul on võimalik, aga ma ei tunne vajadust osta uut luksautot, kui mu vanem auto on väga korralik, olla järjekorras kõige uuema telefoni ootelistis, osta pidevalt uusi riideid (kui nagunii on norm igaks juhuks sobilik garderoob olemas) jnejnejne. Ei isuta lihtsalt näitamise pärast pingutada.
Kui see vanem auto on samuti korralik ning kallis auto ja kui telefon on max 2a vana, siis mõistan. Olen Eesti mõistes rikas, meeldivad ilusad asjad. Tulin just reisilt, shoppasin muuhulgas ja Guccis.
Külaline

Loll-Ivan arvas ka vanasti, et rikas inimene sööb ainult pekki ja magab lambanahkse kasuka all...

Aga tõesti - mul ka puudub igasugune kompleks selles osas, et auto on vanemapoolne, telefon kuus aastat vana ja sõidan võimalusel ühistranspordiga. Viimases on muide väga palju täiesti tavalist kontorirahvast. Tartu sõidan iga kell rongiga - nii mugav, vahid välja ja ei mingit stressi.
Raha kulutan pigem reisimisele, kunstile ja hobile, ja mulle meeldib ka kui pangas on kena summa hoiusel.
Teadmine, et VÕIN kulutada, on palju ägedam kui kulutamine ise.
Külaline

No kuulge, IKEA asutaja Ingvar Kamprad, olles ise maailma rikkam inimene, sõitis liinibussiga Sveitsis.

Lihtsalt osale inimestele ei meeldi väline sära, mis ei tähenda, et see inimene oleks vaene.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 12:40 Loll-Ivan arvas ka vanasti, et rikas inimene sööb ainult pekki ja magab lambanahkse kasuka all...

Aga tõesti - mul ka puudub igasugune kompleks selles osas, et auto on vanemapoolne, telefon kuus aastat vana ja sõidan võimalusel ühistranspordiga. Viimases on muide väga palju täiesti tavalist kontorirahvast. Tartu sõidan iga kell rongiga - nii mugav, vahid välja ja ei mingit stressi.
Raha kulutan pigem reisimisele, kunstile ja hobile, ja mulle meeldib ka kui pangas on kena summa hoiusel.
Teadmine, et VÕIN kulutada, on palju ägedam kui kulutamine ise.
Sa oled lihtsalt tagasihoidlik inimene, sel pole rikkuse või vaesusega mingit pistmist.
Ma pole kunagi vaene olnud ning terve elu on meeldinud ilusad asjad, ilusad riided, ilusad autod. Olen siis ilmselt edevam, kui mõni teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 19:30
Olen jõukas ja teen seda oma hea autoga. Seljas ilusad riided ning jalas moodsad ning kallid jalanõud.
Tegelikult rikas inimene ei räägi kunagi nii. Ainult vaesemapoolne troll.

Moodsad ja kallid jalanõud, naera herneks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: roosaroos ja 2 külalist