Koondatud, millega tegelete?

Külaline

Koondatud, millega tegelete?

Postitus Postitas Külaline »

Kes on saanud praegu või kunagi varem koondamisteate, millega tegelenud olete ajal, mil töö kaotasite? Kas otsisite kohe edasi uut või võtsite aja maha?
Külaline

Soovitan kohe otsima hakata, milleks aega maha võtta? Otsimine võib kesta ju aastaid ja siis oled tahtmatult aja maha võtnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 20:00 Kes on saanud praegu või kunagi varem koondamisteate, millega tegelenud olete ajal, mil töö kaotasite? Kas otsisite kohe edasi uut või võtsite aja maha?
Siin muidu küll puha rikkurid ja lausa miljonärid koos aga ma usun, et reaalsus on see, et keskmine inimene ei oma nii palju säästegi, et saaks selle aja maha võtta.
Elu kallineb igast otsast iga päevaga.
Külaline

Ei võtnud mingit aega maha, kohe hakkasin uut kohta otsima, 3 kuu pärast leidsin. See oli 2 aastat tagasi. Kui täna otsiksin, ei leiaks üldse enam midagi, tööpakkumisi on nii vähe ja mul vanus ka juba 50++.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 21:40 Ei võtnud mingit aega maha, kohe hakkasin uut kohta otsima, 3 kuu pärast leidsin. See oli 2 aastat tagasi. Kui täna otsiksin, ei leiaks üldse enam midagi, tööpakkumisi on nii vähe ja mul vanus ka juba 50++.
Lisan veel, et väga vastik aeg oli, kuna ei teadnud, kas ja millal üldse mingi sobiva koha leian. Muudkui lugesin raha, ühtegi asja osta ei julgenud. Jube närvipinge oli peal, polekski saanud seal mingit aega maha võtta. Kui mees kõrval, kes normaalselt teenib, siis on muidugi teine lugu.
Külaline

Olen saanud korra elus koondamisteate (klausilga, et kui mingi töö ikka sisse tuleb, siis ei koondata), viimasel tööpäeval selgus, et koondamine jääb jõusse, midagi pakkuda pole. Läksin õhtul koju, tegin CV-online võis mis iganes see suurim tööpakkumiste portall tollal oli lahti, leidsin erialase tööpakkumise mille lõpptähtaeg oli samal päeval. Saatsin sooviavalduse ära ilma mingeid lootusi hellitamata, olin valmis kasvõi poodi kassapidajaks minema või kuhu iganes lihttööle. Sellele kohale oli muidugi inimene olemas, aga mulle pakuti samas organisatsioonis teist kohta. Algul keeldusin, sest polnud päris see mida otsisin ja koondamisraha oleks lubanud vabalt paar kuud ringi vaadata, enne kui kassapidajaks kandideerima hakkan. Aga et pakutav palk oli umbes 100 eurot suurem kui siiani sain, siis nõustusin üsna ruttu. Nõõdseks olen seal juba ligi 10 aastat töötanud ja väga rahul.
Abikaasa töötas tollal samas kohas ja sai ka koondatud (praegu tundub üsna rumal kõik munad ühte korvi panna, aga siis meil koos töötamine sujus, ilmselt sujuks veel tänagi). Tema võttis kolmeks kuuks aja maha, puhkas, tegeles majaga ja alles töötuhüvituse lõppedes hakkas uut kohta otsima. Praegu vist nii kaua vegeteerida ei saaks, firmas kuhu ta tööle tundub sama stsenaarium korduvat, tödö on napilt ja uus koondamine ootab tõenäoliselt ees. Seekord ta aega maha võtta ei plaani, juba vaatab töökuulutusi, aga neid on üsna vähe hetkel.
Külaline

Mind koondati eelmisel aastal ja hakkasin kohe tööd otsima. Käisin ühel grupiintervjuul, kus osales ka kaks meest, need rääkisid seal, et nemad võtsid aja maha, üks oli aasta kodus ja teine üle poole aasta. Aga kui tööd hakkasid otsima, siis nägid, et see nii kerge hetkel pole kui varem. Mäletan, et kui ise tööandja esindajana otsisin töötajaid, siis tuli 3-5 CV-d sellistele kohtadele nagu juhiabi, haridustehnoloog vms. Nüüd on sadu kandidaate sellistele kohtadele. See koht, kus see grupiintervjuu oli, seal oli palk 1800 eurot. See mees, kes aasta kodus oli olnud, tuli kohale sellise autoga, et kui liisinguga ostaks sellise auto, siis läheks auto ülevalpidamisegale umbes sama raha, mis see palk seal kohal on. Ja kandidaate oli sinna 170. Ja mis kõige hullem lugu, kuna tegemist riigiasutusega, siis on sealsamas praegu koondamised. Osadesse kohtadesse kandideerimine on tohutu kadalipp, sest seal on suur personaliosakond, kellel on palju aega. See riigiasutuse koht oli selline, kus oli viis vooru enne seda grupiintervjuud. Ja ka pärast veel ei jäetud rahule, muudkui anna tagasisidet ka veel, kui nauditav valikuprotsessi kogemus sul ikkagi oli, kuigi sind ei valitud. Lõpuks sain koha, kus korra räägiti ja pärast pakuti teist kohta, kui see, kuhu ma kandideerisin, sest juht kulutas värbamisprotsessile nii vähe aega kui võimalik. Kui ühega oli juba rääkinud, siis kaalus seda ka teistele kohtadele, mitte ei hakanud jälle uue protsessiga otsast peale. Jälle 200 CV-d, vestlused jne, jne. Sain lõpuks hea töökoha, kõrgem koht kui mul eelmine oli. Aga sellest koondamisest on ikkagi jäänud päris suur trauma. Nimelt teatas ülemus reedel, et soovib minuga esmaspäeval rääkida ja minul vajus kohe süda saapasäärde. Mõtlesin, et no nüüd jään jälle töötuks, vaatasin terve nädalavahetus jälle töökuulutusi, oli ärevus ja närvitsesin. Tegelikult lihtsalt küsis, kuidas läheb ja kas kõik on hästi, kuidas meeldib ja sisseelamine on läinud, kas tiimijuhiga on klapp või tahaksin kedagi teist, kas tahaksin mingit koolitust vms.
Vanasaan
Kontakt:

Postitus Postitas Vanasaan »

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 21:44
Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 21:40 Ei võtnud mingit aega maha, kohe hakkasin uut kohta otsima, 3 kuu pärast leidsin. See oli 2 aastat tagasi. Kui täna otsiksin, ei leiaks üldse enam midagi, tööpakkumisi on nii vähe ja mul vanus ka juba 50++.
Lisan veel, et väga vastik aeg oli, kuna ei teadnud, kas ja millal üldse mingi sobiva koha leian. Muudkui lugesin raha, ühtegi asja osta ei julgenud. Jube närvipinge oli peal, polekski saanud seal mingit aega maha võtta. Kui mees kõrval, kes normaalselt teenib, siis on muidugi teine lugu.
Kas sa siis töötluskindlustushüvitist ei saanud?
Külaline

Vanasaan kirjutas: 19 Nov 2024 12:38
Kas sa siis töötluskindlustushüvitist ei saanud?
Sain ikka, aga seda saab ju esimesed 3 kuud 60% palgast ja edasi 40% palgast. Polnud ju teada, millal tööle saan ja kui pikalt tuleb vähemaga läbi ajada. Et kui tuleb mitu ootamatut suuremat väljaminekut ette (hammas murdub ära (ja murduski!), koer haigestub, külmkapp või pesumasin ütleb üles jne), siis on säästud läinud ja eladki sellst 40-st protsendist. Või lähed Rimisse, kus palgaks pakuti 800 bruto - ei ela ega sure.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 20:00 Kes on saanud praegu või kunagi varem koondamisteate, millega tegelenud olete ajal, mil töö kaotasite? Kas otsisite kohe edasi uut või võtsite aja maha?
Huvitav, miks sellele küsimusele on miinuseid pandud. See ju täiesti neutraalne küsimus, mingi sari-miinustaja jälle liikvel? :D
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 18:52
Huvitav, miks sellele küsimusele on miinuseid pandud. See ju täiesti neutraalne küsimus, mingi sari-miinustaja jälle liikvel? :D
Siin on ju kõikidele vastustele ka miinuseid pandud. Aru ei saa, miks, kui inimesed räägivad lihtsalt oma kogemustest töötuna.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 19:04
Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 18:52
Siin on ju kõikidele vastustele ka miinuseid pandud. Aru ei saa, miks, kui inimesed räägivad lihtsalt oma kogemustest töötuna.
See on sama tropp, kes igale poole kaks miinust laob. Nüüd on tal mitu kontot tehtud. Sama jama jätkub, mis Perekoolis oli.
Külaline

Ilmselt sama tropp ka siin. Võiks ta puhkama saata!
Külaline

Anonymous kirjutas: 19 Nov 2024 18:52Huvitav, miks sellele küsimusele on miinuseid pandud. See ju täiesti neutraalne küsimus, mingi sari-miinustaja jälle liikvel?
Aga te pange ise pluss juurde. Ma panin, sest küsimus oli ju ok.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Tööd otsisin ja samal ajal tegin tööampse.
Külaline

Kuidas küll osadele ikka veel need miinused või plussid nii hinge lähevad?

See vist ilmselt on mingi psühholoogiline värk?

Ma ise küll ei jälgi, kas mu vastus on saanud rohkem + või -
Külaline

Ei teagi miks, aga mind ka need arulagedalt visatud miinused häirivad. Eile kirjutasin Turvasiilile paludes miinustajale puhkust anda.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2024 20:48 Ei teagi miks, aga mind ka need arulagedalt visatud miinused häirivad. Eile kirjutasin Turvasiilile paludes miinustajale puhkust anda.
Ilmselgelt ei tehta temaga mitte midagi. Miinustab ja miinustab täiesti suvalisi vastuseid ilma igasuguse loogikata.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2024 20:48 Ei teagi miks, aga mind ka need arulagedalt visatud miinused häirivad. Eile kirjutasin Turvasiilile paludes miinustajale puhkust anda.
mul suva mis miinused, aga see miinustaja on ka raporteerija, see kes neid sadades teeb. kindel see.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 10:45
mul suva mis miinused, aga see miinustaja on ka raporteerija, see kes neid sadades teeb. kindel see.
Täpselt sama tegi Perekoolis. Aga seal ei juhtunud sellest reportimisest midagi, siin kustutatakse valimatult ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist