Perearsti juurde alkosõltuvusega
-
Külaline
Perearsti juurde alkosõltuvusega
Mure suur. Olen pikka aega pidanud plaani minna perearsti juurde ja paluda tal mulle kirjutada välja tablett.
AGA. Juba mitu kuud järjest loen (Delfist?) Heidit Kaio artikleid, kus nii paljud naised tahaks seda teha, kuid pelgavad, et digilukku jääb ju märk maha ja edaspidi raske pikendada juhilube, saada mingitesse kohta tööle jms.
Kas siin on naisi (või mehi), kes läinud alkomurega perearsti juurde ja saavad jagada kogemusi, kas siis ongi edaspidises elus mingid tõkked ees, kui digiloos on märge, et olen saanud alkosõltuvuse ravi?
AGA. Juba mitu kuud järjest loen (Delfist?) Heidit Kaio artikleid, kus nii paljud naised tahaks seda teha, kuid pelgavad, et digilukku jääb ju märk maha ja edaspidi raske pikendada juhilube, saada mingitesse kohta tööle jms.
Kas siin on naisi (või mehi), kes läinud alkomurega perearsti juurde ja saavad jagada kogemusi, kas siis ongi edaspidises elus mingid tõkked ees, kui digiloos on märge, et olen saanud alkosõltuvuse ravi?
-
Külaline
Kui sa oled joodik, siis on sul ikka palju tihedamad tõkked ees.Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2024 21:07 Mure suur. Olen pikka aega pidanud plaani minna perearsti juurde ja paluda tal mulle kirjutada välja tablett.
Tervisetõendiga ei saa tööandjad tutvuda. Võib olla ehk ainult siis kui kandideerid ametisse kus on relvakandmiskohustus, riigisaladuste hoidmine jmt. kus nagunii inimese taust ja elu pulkadeni lahti võetakse. Võõrutusravi on väga delikaatne info.
-
Külaline
Vanasti oli Anonüümste Alkohoolikute juturing või AA klubi. Sealt sai abi.
-
Külaline
Ma ei taha jutustada. Ma tahan, et arst kirjutab mulle rohu, mis aitab mul loobuda igaõhtusest veinist.
Ütleme nii, et oma terviseandmed saad alati ise kinni panna. Abi perearstilt võid saada, kuid lihtsam on minna psühhiaatri juurde, tema tegeleb selle teemaga adekvaatsemalt kui perearst ja võibolla suunab sind ka edasi kuskile, kust saad psühholoogilist abi, et see juba vaimselt lõpetada. Parem ennetada kui, et see märk jääb kuidagi teistmoodi maha. Inimene, kes ise adub oma probleemi on pigem positiivne tunnus mitte negatiivne.
-
Külaline
Antud juhul on see kasutu soovitus. TA küsis tablettide kohta, retsepte ei saa digiloos nähtamatuks muuta ja retsepti juures on ka diagnoos. Kõik arstid, kes edaspidi seda digilugu vaatavad, näevad seda ravimit ja diagnoosi. Ja täpselt ravimi kogust, kõiki kuupäevi, millal see on välja kirjutatud jne.Santigold kirjutas: ↑22 Nov 2024 04:44 Ütleme nii, et oma terviseandmed saad alati ise kinni panna. Abi perearstilt võid saada, kuid lihtsam on minna psühhiaatri juurde, tema tegeleb selle teemaga adekvaatsemalt kui perearst ja võibolla suunab sind ka edasi kuskile, kust saad psühholoogilist abi, et see juba vaimselt lõpetada. Parem ennetada kui, et see märk jääb kuidagi teistmoodi maha. Inimene, kes ise adub oma probleemi on pigem positiivne tunnus mitte negatiivne.
-
Külaline
Pole sellest digiloo kinnikeeramise soovitusest kunagi aru saanud. Siis arvab arst kohe, et sul on mingi vaimse tervise või sõltuvuse probleem. Ja ravimite järgi saab nagunii aru, mis viga on. Äkki oled paks, siis saad semaglutiidi, see võtab alkoholiisu ka ära.
-
Külaline
Ei võta see midagi alkoisu ära, proovitud.Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 06:26 Pole sellest digiloo kinnikeeramise soovitusest kunagi aru saanud. Siis arvab arst kohe, et sul on mingi vaimse tervise või sõltuvuse probleem. Ja ravimite järgi saab nagunii aru, mis viga on. Äkki oled paks, siis saad semaglutiidi, see võtab alkoholiisu ka ära.
-
Külaline
Mine otse Wismarisse, sealne arst kirjutab sulle rohu välja ja saad seda sealt osta.
-
Külaline
Kõige tulemuslikum on ikka oma peas muudatuste tegemine. Mõtle selle peale, et su maks vajab iga nädal vähemalt kolme alkovaba päeva, et kuidagigi normaalselt funktsioneerida. Alusta kasvõi sellest, et täna ei tarbi. Ühe päeva ju suudad ilna olla? See on lihtne. Kui rituaal on harjumuseks saanud, võta veiniklaas ja pane sinna nt mõni near water karastusjook vmt. Ja naudi.
No digilugu näed sina ja näevad arstid, kellel on põhjust su digilugu uurida. Niisama seda mitte keegi vaadata ei saa, ka meditsiinipersonal ei saa niisama uurida huvipakkuva inimese digilugu, ainult siis, kui ise mingi murega arstile pöördud. Ja no üldse, inimene, kes on tulemuslikult alkoholismist võitu saanud, võiks ju pälvida pigem austust või vähemalt poolehoidu, sest see pole teps mitte kerge võitlus. Juhilubade ega tööle saamise pärast küll ei tasu kahjulikul sõltuvusel kesta lasta, muidugi otsi abi!Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2024 21:07 Mure suur. Olen pikka aega pidanud plaani minna perearsti juurde ja paluda tal mulle kirjutada välja tablett.
-
Külaline
dr Jüri Ennet
Külastaja küsib:
Tere
Kas on tablette olemas alkoholisõltuvuse raviks
dr Jüri Ennet
Esiteks - enda kindel soov ja tahtmine. Eesmärk olgu täielik karskus, mõõdukaks jääda ei ole praktiliselt võimalik.
Teiseks - üldine tervislik seisukord: kehalised häired, psüühikahäired, . Need tuleb käsile võtta ja end tervendada, siis alkoholi ei ole vaja nö pingete maandamiseks. Ravimi kirjutab vajadusel arst.
Kolmandaks - sotsiaalsed probleemid tööl ja kodus. Siin tabletid ei aita, aitab enda muutmine.
Neljandaks -vajaliku tableti kirjutab vajadusel psühhiaater. arstirohi on 1/10, muud tegemised 9/10 tähtsusega.
Tabletid ei tee terveks, uus eluviis teeb asjad korda.
Jüri O.-M. Ennet
https://www.kliinik.ee/psuhhiaatria/id- ... tion=86570
Külastaja küsib:
Tere
Kas on tablette olemas alkoholisõltuvuse raviks
dr Jüri Ennet
Esiteks - enda kindel soov ja tahtmine. Eesmärk olgu täielik karskus, mõõdukaks jääda ei ole praktiliselt võimalik.
Teiseks - üldine tervislik seisukord: kehalised häired, psüühikahäired, . Need tuleb käsile võtta ja end tervendada, siis alkoholi ei ole vaja nö pingete maandamiseks. Ravimi kirjutab vajadusel arst.
Kolmandaks - sotsiaalsed probleemid tööl ja kodus. Siin tabletid ei aita, aitab enda muutmine.
Neljandaks -vajaliku tableti kirjutab vajadusel psühhiaater. arstirohi on 1/10, muud tegemised 9/10 tähtsusega.
Tabletid ei tee terveks, uus eluviis teeb asjad korda.
Jüri O.-M. Ennet
https://www.kliinik.ee/psuhhiaatria/id- ... tion=86570
-
Külaline
Mulle on meelde jäänud see, see perearsti välja kirjutatav tablett sobib neile kes joovad ennast lausa tsüklisse. Siis see tablett mingit lühikest aega vähendab joomise vajadust. Pikalt ta kindlasti ei kesta, sest organism harjub ära ja siis tuleb doosi tõsta ja see omakorda viib ravimisõltuvuseni. Muidugi mis maks ja neerud selle peale ütlevad. Vabalt võib ka nii olla, mingi õhtusele veinitajale seda tabletti välja ei kirjutata, antakse mingi brošüür kätte või saad saatekirja psühhiaatrile kui sinna üldse aja saad. Pmst teed end perearstil sellega lolliks ja kindlasti muutub tema arvamus sinust. Samas võivad perearstid ise ka õhtused veinitajad olla.
Kaardista ära oma joomise põhjused, pane paberile ausalt kirja ja ära seda paberit minema viska. Lahendused pead ise otsima, täiskasvanud inimest raske aidata kui ise ei aidata end. Psühhiaater ei hakka sinu muresid kuulama, ta hindab vaimse seisundi ja siis kirjutab mingi ravimi kui on vaja, aga kätt ta hoidma küll ei hakka.
Kaardista ära oma joomise põhjused, pane paberile ausalt kirja ja ära seda paberit minema viska. Lahendused pead ise otsima, täiskasvanud inimest raske aidata kui ise ei aidata end. Psühhiaater ei hakka sinu muresid kuulama, ta hindab vaimse seisundi ja siis kirjutab mingi ravimi kui on vaja, aga kätt ta hoidma küll ei hakka.
See on küll kurb mõtteviis, et inimene, kes abi küsib, teeb end justkui lolliks kellegi ees, kelle töö ongi tervisemurega inimesi aidata.Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 11:56Pmst teed end perearstil sellega lolliks ja kindlasti muutub tema arvamus sinust. Samas võivad perearstid ise ka õhtused veinitajad olla.
-
Külaline
Nii see võiks ju teoorias olla, aga tegelikult ikka vaatavad pärast küll kõik arstid, et sul on alkoholiprobleem ja võimalik, et jood edasi ja sinu juttu väga hiljem ei usuta, et ei, ma ei joo. Sest suurem osa joodikuid ju ei jäta maha, tehku oma ravi või ärgu tehku. Hiljem vaadatakse kõiki su haigusi selles võtmes, et äkki jood.iiR kirjutas: ↑22 Nov 2024 11:32No digilugu näed sina ja näevad arstid, kellel on põhjust su digilugu uurida. Niisama seda mitte keegi vaadata ei saa, ka meditsiinipersonal ei saa niisama uurida huvipakkuva inimese digilugu, ainult siis, kui ise mingi murega arstile pöördud. Ja no üldse, inimene, kes on tulemuslikult alkoholismist võitu saanud, võiks ju pälvida pigem austust või vähemalt poolehoidu, sest see pole teps mitte kerge võitlus. Juhilubade ega tööle saamise pärast küll ei tasu kahjulikul sõltuvusel kesta lasta, muidugi otsi abi!Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2024 21:07 Mure suur. Olen pikka aega pidanud plaani minna perearsti juurde ja paluda tal mulle kirjutada välja tablett.
-
Külaline
Digilugu näevad kõik arstid, sest miks nad ei peaks nägema? Digilugu tähendab tervise ülevaadet ja see on eluliselt oluline, milliseid ravimeid on inimene saanud, millist ravi. Tõesti keegi petab end sellega nagu suvaline arst ei näe patsiendi digilugu? Okei, ehk õde ei näe, aga arst on ikkagi arst. Kõik mis on digiloos kirjas, jääbki sinna kirja igaveseks. Ei ole enam see aeg kus patsiendi epikriisid pandi kuhugi papikausta ja need jäid iga polikliiniku või haigla omandusse. See et keegi oma digiloos märgib peidetuks mingid asjad, see ei tööta. Siis võiks oma HIV jne kõik ära varjata.
Loomulikult näeb iga arst, kelle juures sa end ravid!Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 18:28 Digilugu näevad kõik arstid, sest miks nad ei peaks nägema? Digilugu tähendab tervise ülevaadet ja see on eluliselt oluline, milliseid ravimeid on inimene saanud, millist ravi. Tõesti keegi petab end sellega nagu suvaline arst ei näe patsiendi digilugu? Okei, ehk õde ei näe, aga arst on ikkagi arst. Kõik mis on digiloos kirjas, jääbki sinna kirja igaveseks. Ei ole enam see aeg kus patsiendi epikriisid pandi kuhugi papikausta ja need jäid iga polikliiniku või haigla omandusse. See et keegi oma digiloos märgib peidetuks mingid asjad, see ei tööta. Siis võiks oma HIV jne kõik ära varjata.
Aga siin vihjati, nagu suvalisel tööandjal või, ma ei tea, juhilubade pikendamisega tegelevatel instantsidel tekiks õigus inimese digilugu vaadata. See loomulikult ju pole nii.
-
Külaline
Juhilubade pikendamiseks on vaja arstlikus kontrollis käia. Ära enam sellist rumalust kirjuta.
-
Külaline
No juhilubade pikendamist küll ei takista see, et oled kunagi alkoholiravi saanud. Pead seal lihtsalt ise vastama küsimustele, et sa hetkel ei joo. Ja seda ei saa keegi kontrollida, kas see vastab tõele.Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 20:05 Juhilubade pikendamiseks on vaja arstlikus kontrollis käia. Ära enam sellist rumalust kirjuta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Mammut ja 5 külalist