Kooselu pikkus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kooselu pikkus

Postitus Postitas Tolmukübe »

Teie kogemustest, või tuttavate pealt nähtuna, kui kaua tavaliselt paarid koos püsivad?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Traditsiooniliselt, Te ise ei arva mitte midagi @ Tolmukübe!
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Tolmukübe kirjutas: 09 Dets 2024 09:52 Teie kogemustest, või tuttavate pealt nähtuna, kui kaua tavaliselt paarid koos püsivad?
Eesti keskmine abielu kestab 5,5 aastat.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 12:17
Tolmukübe kirjutas: 09 Dets 2024 09:52 Teie kogemustest, või tuttavate pealt nähtuna, kui kaua tavaliselt paarid koos püsivad?
Aga niisama-kooselu?
Külaline

10-15 aastat. Minu tutvusrimgkonnas sellise pikkusega suhted hakkavad lagunema järjest, mu enda oma ka.
Külaline

Minu tutvusringkonnas on palju paare, kes 15-20 aastat suhtes on olnud ja on seda ilmselt ka edasi. Ise olen oma mehega 17 aastat koos olnud, sellest 13 aastat abielus. Muidugi on meil ka lapsed ja loomad ning üldse ilus pereelu. Ei viitsiks küll uuesti kellegagi suhet alustada.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 13:44
WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 12:17
Aga niisama-kooselu?
Neid pole võimalik ju kokku lugedagi. Mida lugeda kooseluks?
Külaline

Vanem generatsioon (ca 80-aastased) on ikka 50+ ja nii. Päris palju pikaealisi abielusid ja “kuni surm meid lahutab” paare.
Minuvanuste hulgas (ca 40-aastased) on kõike. On 7dal aastal lahkuminekuid, on teisel aastal lahkuminekuid, aga on ka 20+ paare.
Ise olen ma kooselus olnud 17 eluaastast saadik. Sama mehega. Tore fakt seltskonnas välja tuua, aga tegelikult ma ei pea seda ideaaliks ausalt öeldes.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

No nii küll ei saa statistikat teha. Oma lähemast tutvuskonnast (enamik sõpradest 80ndatel sündinud) ma tean 1 juhust, kus abielluti ja mindi lahku, seal abiellutigi väga noorelt ja meespool oli liiga napsumaias - nüüd on naispoolel uus abielu juba 16 aastat. Ühed sõbrad on 20 aastat abielus olnud ja seni tundunud üliõnnelikud, aga viimasel ajal tundub, et eriti naine on kuidagi rahutu, 40 ja 50 vahel on ses suhtes ikka ohtlik vanus, et veel igasuguseid mõtteid tekib ja tunne, et võibolla varsti on juba liiga hilja, tõukab neid mõtteid ka teoks tegema.
Ülejäänud abielud justkui näivad stabiilsetena, aga ma arvan, et lõplikke järeldusi on vara teha, eks kes 60. sünnipäevaks veel abielus on, sel on juba üsna suur tõenäosus sama abikaasaga elu lõpuni purjetada. Tuleb see keskeakriisi aeg üle elada lihtsalt.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Varsti enam keegi ei abiellu. See asi sureb välja.
Just lugesin soome artiklit, et see aasta eriti vähe abielusid ja kogu aeg vähemaks jääb. Esimene aasta kui enamus 50 a. inimesi pole kunagi abielus olnud (ja sealt edasi vaevalt enam).
Mehed ei soovi enam abielus olla, sest see ei anna neile enam mitte midagi juurde. Isegi austust ühiskonnas enam mitte. Naiste nõudmisel seda viimases hädas tehakse. Naised veel tahavad abielluda, aga ei taha abielus olla. St. pidu tahetakse ja eriti veel kui mees maksab, aga ei soovita abielus olla ehk siis ei saa jätta enam otsi lahti teiste meestega...

Sureb välja kogu kontseptsioon. Abielu on oluline veel ainult homodele :D
Külaline

WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 15:13 Varsti enam keegi ei abiellu. See asi sureb välja.
Just lugesin soome artiklit, et see aasta eriti vähe abielusid ja kogu aeg vähemaks jääb. Esimene aasta kui enamus 50 a. inimesi pole kunagi abielus olnud (ja sealt edasi vaevalt enam).
Mehed ei soovi enam abielus olla, sest see ei anna neile enam mitte midagi juurde. Isegi austust ühiskonnas enam mitte. Naiste nõudmisel seda viimases hädas tehakse. Naised veel tahavad abielluda, aga ei taha abielus olla. St. pidu tahetakse ja eriti veel kui mees maksab, aga ei soovita abielus olla ehk siis ei saa jätta enam otsi lahti teiste meestega...

Sureb välja kogu kontseptsioon. Abielu on oluline veel ainult homodele :D
Seda olen ma ka mõelnud. Mina ei ole abielus (ma see, kes terve elu ühe mehega koos olnud). Aga abielus ei ole, sest ma lihtsalt ei talu seda, et riik topib ennast minu asjadesse. Juba noorena ei talunud. Ja vabatahtlikult anda riigile veel rohkem võimu ja minu kohta, no ei.
Ma ei kujuta lihtsalt ette ka, et ma saaks oma mehega nii tülli minna, et ma riigilt lähen abi paluma. Ja pealegi, nagu elu on näidanud, siis tegelikult, ega kui vaja on, siis ei tule appi ka see riik.
Nii et ei, absoluutselt ei meeldi abielu teema. Ja minu meelest on see ka ainult homodele oluline.. et oleks rohkem “nagu päris”.
Samas, kui kellelegi see midagi juurde annab, siis ma kuidagi halvasti ei vaata. Kõik pole ilmselt ühiskonnast nii võõrastunud nagu mina :)
Külaline

Paar põlvkonda ei soovi abielus olla, järgmine tahab.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 16:10 Paar põlvkonda ei soovi abielus olla, järgmine tahab.
Mis muutub? Kõik samad õigused ja kohustused on ka ilma selle tseremooniata.
Külaline

Traditsioonid.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 15:47
Seda olen ma ka mõelnud. Mina ei ole abielus (ma see, kes terve elu ühe mehega koos olnud). Aga abielus ei ole, sest ma lihtsalt ei talu seda, et riik topib ennast minu asjadesse. Juba noorena ei talunud. Ja vabatahtlikult anda riigile veel rohkem võimu ja minu kohta, no ei.
Ma ei kujuta lihtsalt ette ka, et ma saaks oma mehega nii tülli minna, et ma riigilt lähen abi paluma. Ja pealegi, nagu elu on näidanud, siis tegelikult, ega kui vaja on, siis ei tule appi ka see riik.
Nii et ei, absoluutselt ei meeldi abielu teema. Ja minu meelest on see ka ainult homodele oluline.. et oleks rohkem “nagu päris”.
Samas, kui kellelegi see midagi juurde annab, siis ma kuidagi halvasti ei vaata. Kõik pole ilmselt ühiskonnast nii võõrastunud nagu mina :)
Mina olen see, kes 13 aastat abielus on olnud. Pole kordagi tundnud, et riik minu asjadesse nüüd rohkem sekkuks, kui enne abielu ja kuidas see teadmine riigile rohkem võimu annab :? Päris raske paranoia sul.
Ja mis tülisid riik abikaasade vahel lahendab? Pole kuulnudki sellisest asjast. Kohtus käivad jagelemas ka lihtsalt elukaaslased, neil pigem ongi seda rohkem vaja - näiteks vara jagamisel.
Külaline

WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 16:23
See on küll vale arusaam.
Külaline

noh, ma loen siis oma töökaaslaste kooselude pikkused ette, statistika mõttes.
1. naine 44 a, mees 39, koos 3 aastat
2. naine 45, mees 45, koos 20+ aastat, abielus 8 aastat
3. naine 35 a, mees 50 a, koos 15 aastat
4. naine 44 a, mees 46 a, koos 7 aastat, abielus 5 aastat
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 16:38
Aga mis siis erinevalt on?
Külaline

WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 17:03
No kõige dramaatilisem olukord kui kaks inimest elavad lihtsalt koos ühe inimene elamispinnal ja kui tollega peaks midagi juhtuma, siis teisel elukaaslasel pole mingit sõnaõigust näiteks isegi matuseid korraldada. Ammugi õigust elamispinnale, keegi ei hakka mingeid panustatud rahasid tagasi maksma jne, sugulased teevad puhta töö.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 17:13
WD40 kirjutas: 09 Dets 2024 17:03

No kõige dramaatilisem olukord kui kaks inimest elavad lihtsalt koos ühe inimene elamispinnal ja kui tollega peaks midagi juhtuma, siis teisel elukaaslasel pole mingit sõnaõigust näiteks isegi matuseid korraldada. Ammugi õigust elamispinnale, keegi ei hakka mingeid panustatud rahasid tagasi maksma jne, sugulased teevad puhta töö.
Ega sul abiellumisega ka seda õigust ei teki. Kui on mehe maja, siis on abielus ka mehe maja ja peale tema surma pärijate maja. Naine ei saa automaatselt maja omanikuks. Selleks kõigeks on eraldi lepinguid vaja, mis ei puutu abielusse üldse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist