Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?
-
Külaline
Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?
Laps elab minuga alates 3.ndast eluaastast. Laps juba 14. Laps käib kuus max 2 nädalavahetust isa juures.
Kõik asjad ostan lapsele mina. Isegi kui laps tahab isa juures käies mingit riietust poest mis talle meeldib, siis järgmine kuu arvestab lapse isa selle summa elatiselt maha.
Isa maksab iga kuu 200 eurot . Esimestel aastatel maksis üldse vaid lasteaeda ja kogu lugu.
Kuna kõik hinnad tõusevad, siis tundub, et vaid 200 eurot on liiga väike summa arvestades seda, et mina tegelen kõigega. Väljaminekud on suured. Hetkel oleme suutnud suuliselt kokku leppida selle 200 eurose summa iga kuu.
Kas oleks õigus nõuda rohkem ? Lapse isal on endal firma. Maksab endale miinimumi. Ometi teenib ta tunduvalt rohkem. Sõidab kõige uhkema Lexusega ja kannab vaid firmariideid. Samas on mul nii niru tunne rohkem küsida. Sest tean, et ta elab isegi ilmselt üle oma võimete rahalises mõttes.
Mis te arvate ?
Lapse peale kulub nii palju. Alles olid väljaminekut koolis. Ekskursioon, sünnipäevad, riideid vaja. Taskuraha vaja. Jne. Ulme lihtsalt .
Kõik asjad ostan lapsele mina. Isegi kui laps tahab isa juures käies mingit riietust poest mis talle meeldib, siis järgmine kuu arvestab lapse isa selle summa elatiselt maha.
Isa maksab iga kuu 200 eurot . Esimestel aastatel maksis üldse vaid lasteaeda ja kogu lugu.
Kuna kõik hinnad tõusevad, siis tundub, et vaid 200 eurot on liiga väike summa arvestades seda, et mina tegelen kõigega. Väljaminekud on suured. Hetkel oleme suutnud suuliselt kokku leppida selle 200 eurose summa iga kuu.
Kas oleks õigus nõuda rohkem ? Lapse isal on endal firma. Maksab endale miinimumi. Ometi teenib ta tunduvalt rohkem. Sõidab kõige uhkema Lexusega ja kannab vaid firmariideid. Samas on mul nii niru tunne rohkem küsida. Sest tean, et ta elab isegi ilmselt üle oma võimete rahalises mõttes.
Mis te arvate ?
Lapse peale kulub nii palju. Alles olid väljaminekut koolis. Ekskursioon, sünnipäevad, riideid vaja. Taskuraha vaja. Jne. Ulme lihtsalt .
-
Külaline
Tee paar kuud täpne nimekiri (tšekid), kuhu lapse jaoks raha kulub. Kõik sünnarahad, taskuraha, üür-elekter-vesi jagad täpselt inimeste arvuga, riided, söök jne. ja siis esitad mehele.
200 eurot on loomulikult liiga vähe.
Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama. Et kokku siis 400 ja ühegi lapse peale ei kulu kuus 400 eurot. Et see 200 eurot isegi on palju. Ja nüüd kui jutuga lähen, et elatist tõsta siis ilmselt saadab mu metsa kohe selle jutuga.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:28 Tee paar kuud täpne nimekiri (tšekid), kuhu lapse jaoks raha kulub. Kõik sünnarahad, taskuraha, üür-elekter-vesi jagad täpselt inimeste arvuga, riided, söök jne. ja siis esitad mehele.
-
Külaline
Aga peadki ju, miks sa arvad, et ainult üks lapsevanem peab lapse kulusid katma, ikka mõlemad solidaarselt.
Ehk siis ei olegi mul õigust nõuda rohkem kui 200 ?
Elatismiinimum on kuskil 270. Okei.
Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
Ei ole nii et teed lapse valmis ja näh, võta 200 euri. Minu osa on tehtud?
Oleks see vaid nii lihtne. Laps saab vanemaks, läheb vb teise linna kooli..vaja aidata rahaliselt jne. Ja tema ikka oma 200 euroga ?
Nii lihtsalt ei peaks isal asi käima..
-
Külaline
Sa saad ju ka koosveedetud aja lapsega ning kogu lapse tähelepanu ja armastuse. Hindamatu!
-
Külaline
[quote=Borabora post_id=67724 time=1735742445
Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
Oleks see vaid nii lihtne. Laps saab vanemaks, läheb vb teise linna kooli..vaja aidata rahaliselt jne. Ja tema ikka oma 200 euroga ?
[/quote]
Selle järgi tundub, et laps on nagu mingi tüütu putukas, keda peab vastumeelselt taluma. Natuke ainult leevendab see, kui see talumine rahaliselt kinni makstakse. Kui haige.
[/quote]
Selle järgi tundub, et laps on nagu mingi tüütu putukas, keda peab vastumeelselt taluma. Natuke ainult leevendab see, kui see talumine rahaliselt kinni makstakse. Kui haige.
-
Külaline
Aga nii ongi ju, see loogika nii töötabki, et lapsevanemad maksvaad võrdselt lapse kulud sina pead teist samapalju lapse kuludest kandma. Kui kulud on tõepoolest üle 400.- kokku, siis esitad arved (ja normaalsed kulud keskmised aasta lõikes, mitte ülepaisutatud 1 kuu "sünnipäev ja jõiulukingitused on ka kulu" ) ja argumenteerid, et te tõepoolest kulutate lapsele igas kuus 400+ summa. (mul on kolm last ja kohe kindlasti ei kulu 1 lapse kohta 12*400=4800 eurot aastas)Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:43Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama. Et kokku siis 400 ja ühegi lapse peale ei kulu kuus 400 eurot. Et see 200 eurot isegi on palju. Ja nüüd kui jutuga lähen, et elatist tõsta siis ilmselt saadab mu metsa kohe selle jutuga.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:28 Tee paar kuud täpne nimekiri (tšekid), kuhu lapse jaoks raha kulub. Kõik sünnarahad, taskuraha, üür-elekter-vesi jagad täpselt inimeste arvuga, riided, söök jne. ja siis esitad mehele.![]()
-
Külaline
Ja sinu meelest oleks see kõik talutavam, kui isa sulle selle kinni maksaks (sest lapse peale tegelikult ikkagi nii palju ei lähe)? Ise ütlesid, et raha on üks asi, lapsekasvatamine on rohkemat. Kui sa arvad, et saad mehele selle selgeks tehtud, kuidas sinu "memme vaev" on ikka miski 100.- rohkemat väärt, siis lase käia. Tegelikult su argumentatsioon on natuke hõre ja sellise lohest skeemitajast isa puhul nagunii vaevalt et edukalt töötab.Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 16:40 Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
-
Külaline
Et siis kolmeliikmelise pere kogukulud (ema, isa, laps) on 1200 eurot kuus? Mis nii viga elada! Miks küll kurdetakse madalate palkade üle?Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 17:03Aga nii ongi ju, see loogika nii töötabki, et lapsevanemad maksvaad võrdselt lapse kulud sina pead teist samapalju lapse kuludest kandma. Kui kulud on tõepoolest üle 400.- kokku, siis esitad arved (ja normaalsed kulud keskmised aasta lõikes, mitte ülepaisutatud 1 kuu "sünnipäev ja jõiulukingitused on ka kulu" ) ja argumenteerid, et te tõepoolest kulutate lapsele igas kuus 400+ summa. (mul on kolm last ja kohe kindlasti ei kulu 1 lapse kohta 12*400=4800 eurot aastas)Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:43Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama. Et kokku siis 400 ja ühegi lapse peale ei kulu kuus 400 eurot. Et see 200 eurot isegi on palju. Ja nüüd kui jutuga lähen, et elatist tõsta siis ilmselt saadab mu metsa kohe selle jutuga.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:28 Tee paar kuud täpne nimekiri (tšekid), kuhu lapse jaoks raha kulub. Kõik sünnarahad, taskuraha, üür-elekter-vesi jagad täpselt inimeste arvuga, riided, söök jne. ja siis esitad mehele.![]()
Teismelisele ei kulu kindlasti vähem kui täiskasvanule, pigem rohkem.
-
Külaline
Küsida ei keela keegi, kui põhjendada suudad. Kulub siis tegelikult 400.-? Tõestad ära kviitungitega. Kui tahad kohtusse anda, siis miinimumelatist (hetkesesiuga 287.-) ei pea tõestama ja mehe miinimumpalk ei huvita ka eriti, kohtunik soovitab tasuvama töö otsida issile.
-
Külaline
Aga tee siis mehele ettepanek, et ta võtab lapse enda juurde elama ja saab ise selle kogu vaimse kandami enda kanda ja sina maksad talle 200 eurot kuus. Ja kui ta pole sellega nõus, siis paludki tal enda närvikulu kompensatsiooniks lisaks 100 eurot maksta.Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 16:40Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
-
Külaline
Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 17:03Aga nii ongi ju, see loogika nii töötabki, et lapsevanemad maksvaad võrdselt lapse kulud sina pead teist samapalju lapse kuludest kandma. Kui kulud on tõepoolest üle 400.- kokku, siis esitad arved (ja normaalsed kulud keskmised aasta lõikes, mitte ülepaisutatud 1 kuu "sünnipäev ja jõiulukingitused on ka kulu" ) ja argumenteerid, et te tõepoolest kulutate lapsele igas kuus 400+ summa. (mul on kolm last ja kohe kindlasti ei kulu 1 lapse kohta 12*400=4800 eurot aastas)Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:43Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama. Et kokku siis 400 ja ühegi lapse peale ei kulu kuus 400 eurot. Et see 200 eurot isegi on palju. Ja nüüd kui jutuga lähen, et elatist tõsta siis ilmselt saadab mu metsa kohe selle jutuga.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:28 Tee paar kuud täpne nimekiri (tšekid), kuhu lapse jaoks raha kulub. Kõik sünnarahad, taskuraha, üür-elekter-vesi jagad täpselt inimeste arvuga, riided, söök jne. ja siis esitad mehele.![]()
Aga ümmarguselt tuleb ilmselt ühe lapse kogukulu kuus ca 900 ja teisele ca 500.
200 eurot kuus on reaalselt kommiraha
-
Külaline
Lapse peale võib kulutada kuus ka 5000 eurot. Või 10 000, kui rahakott seda võimaldab. Kui ei võimalda, tuleb elada vastavalt võimalustele. Kas sellest sinu 900-eurosest lapsest ka parem või võimekam inimene kasvab, kui teise inimese 200-eurosest lapsest, on juba iseküsimus.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:38
Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
-
Külaline
Ehk aasta otsa kogud tsekke ja siis 1.01.2026 teed arvutused ja lähed lapse isa juurde, seni elate samamoodi edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 17:03 Kui kulud on tõepoolest üle 400.- kokku, siis esitad arved (ja normaalsed kulud keskmised aasta lõikes,
-
Külaline
Jääle see kinnisvaramagnaadist kiidukukk proua kohal (no see kellel on see noorem mees teate ju küll)Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:38Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
Milleks see jutt siia teemasse?
-
Külaline
Puutub niipalju, et 200 eurot kuus anda lapse kasvatamiseks on naeruväärne summa.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:59Jääle see kinnisvaramagnaadist kiidukukk proua kohal (no see kellel on see noorem mees teate ju küll)Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:38Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
200 eurot kuus on reaalselt kommiraha![]()
Milleks see jutt siia teemasse?
-
Külaline
Minul on samamoodi keskklassi lapsed, nagu siin teemas. Siin pole ju küsimus, et kas võimaldab. Vaid, et jõukas, vähemalt keskmiselt jõukas, mees arvab, et 200 eurot on mingi raha lapse kasvatamise juures.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:48Lapse peale võib kulutada kuus ka 5000 eurot. Või 10 000, kui rahakott seda võimaldab. Kui ei võimalda, tuleb elada vastavalt võimalustele. Kas sellest sinu 900-eurosest lapsest ka parem või võimekam inimene kasvab, kui teise inimese 200-eurosest lapsest, on juba iseküsimus.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:38
Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
Ei peagi parem kasvama. Lapse kasvatamine nõuab raha, see on point. 200 elatis on alla miinimumi.
Parim rasestumisvastane vahend on aspiriini tablett: põlvede vahele.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 18:26Aga tee siis mehele ettepanek, et ta võtab lapse enda juurde elama ja saab ise selle kogu vaimse kandami enda kanda ja sina maksad talle 200 eurot kuus. Ja kui ta pole sellega nõus, siis paludki tal enda närvikulu kompensatsiooniks lisaks 100 eurot maksta.Borabora kirjutas: ↑01 Jaan 2025 16:40Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
Siis ei teki neid närvikulu jublakaid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 2 külalist