Võlupakkumine, kas võtaksite vastu

vana hea klassika
Külaline

Võlupakkumine, kas võtaksite vastu

Postitus Postitas Külaline »

Tuleb kuldkala ja ütleb: “sul on nüüd kaks valikut. Kas elad edasi nagu sa praegu elad nii nagu poleks midagi juhtunud.
Või, sa saad 400 miljonit dollarit, aga sured täpselt täna 15 aasta pärast.
Kas võtaksite pakkumise vastu?
Võin tunnistada, et tegemist on libateemaga, nii et arutada võib ka 20/30/50 aasta pärast suremist..
Külaline

Elaksin edasi nagu praegugi. Sa võtaksid raha? Raha ei tee ônnelikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:26 Elaksin edasi nagu praegugi. Sa võtaksid raha? Raha ei tee ônnelikuks.
Ei võtaks vist raha. Kui +50 aastat pakutaks, siis võtaks raha.
Külaline

Enda täpse surmakuupäeva ette teadmine on edasist funktsioneerimist niivõrd piirav, et ei võtaks.
Külaline

Aga see elad edasi, nagu midagi poleks juhtunud, võib tähendada surma nädala või aasta pärast. Kuldkala garanteerib 15 aastat, nii et pole paha pakkumine tegelikult. Kui ma 50+ oleks, võtaksin pakkumise vastu.
Külaline

Juhhhuu, anna raha siia! Nagunii on elust siiber, enne surma veel raha saada on puhas boonus.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 23:06 Aga see elad edasi, nagu midagi poleks juhtunud, võib tähendada surma nädala või aasta pärast. Kuldkala garanteerib 15 aastat, nii et pole paha pakkumine tegelikult. Kui ma 50+ oleks, võtaksin pakkumise vastu.
Esimesed 5 aastat oleks ok, edasi hakkaks põdema. Kui 50 aastat, siis jah ok. Jääks pikalt rahaga elasa
Külaline

Tõsiselt arvate siin, et elate veel 50 aastat :lol:
Eeldades, enamik siin on vähemalt keskealised, on see ikka väga optimistlik arvamus. Ja mis see valik peaks olema.. et jou 40-aastane tädi - võta 400 miljonit ja ela veel 50 aastat. See poleks ju kaalumise koht isegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 00:24 Tõsiselt arvate siin, et elate veel 50 aastat :lol:
Eeldades, enamik siin on vähemalt keskealised, on see ikka väga optimistlik arvamus. Ja mis see valik peaks olema.. et jou 40-aastane tädi - võta 400 miljonit ja ela veel 50 aastat. See poleks ju kaalumise koht isegi.
No mina olen 40, nii et 50 poleks tõesti kaalumise koht. Aga 20 ei võtaks ilmselt. Kuigi 60 pole ju ka hirmvähe, aga ikkagi oleks liiga jube. Ma arvan.
Külaline

Lõdvalt võtaks. Sain just 65. Ega praegugi häda pole, aga 80 vist suremiseks liiga vara pole.
Külaline

Vanusest vast sõltub. 50 olen ja 50ga võtaks vastu, 40ha ka. 30 tundub ahastamapanevalt lühike aeg, aga samas… no 80srks koik ei saa… Tingida püüaks kindlati, läbirääkimisi pidada. Koikse rumalam oleks keelduda minu arvates.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:26 Elaksin edasi nagu praegugi. Sa võtaksid raha? Raha ei tee ônnelikuks.
Aga raha puudumine teeb õnnetuks küll.
Külaline

Kaupleks kalaga, et anna pool rahast ja pane 30a lisaks aega juurde, siis olen nõus :)
Külaline

Mina võtaks raha kõhklematult vastu.

Esiteks on mul vanust juba nii palju, et umbes 15 aastat ongi elada jäänud - arvestades minu suguvõsa keskmist eluiga.
Ja teiseks on silmakirjateenrid need, kes siin uhkelt kuulutavad et raha ei tegevat õnnelikuks. Raha ise otseselt muidugi ei tee! Küll aga võivad teha õnnelikuks teenused ja asjad, mida raha eest hankida saab. Saaksime minna perega toredale reisile täpselt sinna sihtkohta, kuhu ise tahaksime, seigelda nt Amazonase vihmametsades ja näha maailma. Saaksime soojustada praeguse paberõhukeste seintega vana maja ära, tänu millele ei pea nii palju aega kulutama kütmisele. Saaksime minna kogu perega teatrisse, praegused teatripiletid käivad perele hinna poolest täielikult üle jõu. Saaksime lubada endale kvaliteetset toitu, mis ei sisalda palmiõli ja transrasvu ja e-aineid - tänu millele paraneks ilmselt ka inimeste tervis. Pereliikmed saaksid tegeleda spordialadega, mis neile endile meeldivad, aga mis on kallid. Samuti kaoks ära see pidev kohustus hommikust õhtuni töötada, saaks pühendada rohkem aega oma kallile abikaasale ja lastele, leiaks aega ka eakate vanemate külastamiseks. Hambad saaks ka korda teha, seegi tõstab õnnetunnet. Seega - saatke aga see kuldkalake siiapoole!
Külaline

Liigagi lihtne küsimus minu jaoks, mina võtaks raha ja kindla surmakuupäeva 60 aastasena. Inimesed tapavad end tööga ju palju tühisemate summade nimel. Kõik olulised otsused ja ilmselt ka kõige olulisemad tööalased saavutused on mul elus ära tehtud praeguse seisuga, kindlustaks oma tulevast põlve/koliks nad kuhugi välismaale/annaks hea hariduse/hea stardipositsiooni elus jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:23 Tuleb kuldkala ja ütleb: “sul on nüüd kaks valikut. Kas elad edasi nagu sa praegu elad nii nagu poleks midagi juhtunud.
Võin tunnistada, et tegemist on libateemaga, nii et arutada võib ka 20/30/50 aasta pärast suremist..
Mille poolest see teema liba on? Tegelikult ei tulnud kuldkala?
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:23 Tuleb kuldkala ja ütleb: “sul on nüüd kaks valikut. Kas elad edasi nagu sa praegu elad nii nagu poleks midagi juhtunud.
Võtaks raha. Selle summa eest saaksin lastele muretu tuleviku kindlustada (kui neil ajud peas on, ja praegu paistab, et on), samas saaksin ise pensionile jääda. Pensioni pikkus oleks umbes sama mis 65-aastaselt jäänuna, kuid kuna tervis on parem ja ei pea elama pensist, siis oleks ka pensioni kvaliteet oluliselt parem.
P.S. Ma siiski loodan, et 15 aasta pärast saabuv surm on ootamatu ja valutu, mitte ei piinata surnuks.
P.P.S. Paarkümmend miljonit annaks ka ukrainlastele, et nad võimalikult palju venelasi teise ilma saadaks- ka see on mu laste huvides.
Viimati muutis kolja, 02 Jaan 2025 11:39, muudetud 2 korda kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 11:20
Mille poolest see teema liba on? Tegelikult ei tulnud kuldkala?
Kuldkala tuli, aga tegelikult pakkus 10 dollarit, mitte 400 milli.
Külaline

Kindlasti võtaks raha! 15 aastat on väga pikk aeg, miks mitte elada see siis oma unistuste kodus, teha vaid seda, mida tõeliselt tahaks, mitte seda, mida peab tegema raha pärast.
Tihane
Kontakt:

Postitus Postitas Tihane »

Mina ei võtaks. Mulle tähendaks see surma enne 50ndat eluaastat ning mu noorim laps jääks emata enne täiskasvanuks saamist.
Raha võiks alati rohkem olla aga elan praegugi üsna rahuldustpakkuvat elu, seega minu poolt jääks see kalake teistele :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], kaegu, Kõuts ja 11 külalist