Milliseid marju, puuvilju

Vasta
Külaline

Milliseid marju, puuvilju

Postitus Postitas Külaline »

ma imetavale emale võin viia?
Kas mustikad, vaarikad, melon on ok?
Kas Tallinnas on kuskil poodi mis ökosid/mahedaid müüb? Tänu kõigi heatahtlike soovituste eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 12:25 ma imetavale emale võin viia?
Kas mustikad, vaarikad, melon on ok?
Kas Tallinnas on kuskil poodi mis ökosid/mahedaid müüb? Tänu kõigi heatahtlike soovituste eest.
Kui vana beebi on?
Maasikaid ja vaarikaid pigem ei. Need tugevad allergeenid.
Samas hea oleks emalt üle küsida, sest alati ei pruugi ema tarbitud toit üleüldse last mõjutada.
Külaline

Laps alles mõnepäevane, kogemused puuduvad. Perekool rahvatarkused/-kogemused ka ära kustutanud. Artiklitest ainult ümmargust mulli lugeda, söö-katseta.
Külaline

Eks kõik ongi individuaalne, aga mustikad on pigem alati seedimisele head, melon ja arbuus annavad palju vedelikku ja energiat, vaarikad neutraalsed. Ja gaasiprobleemid algavad ikkagi natuke hiljem, mitte kohe. Lisaks ollakse praegu seisukohal, et ema söödud toit mõjutab gaaside ja muude probleemide teket vähem, kui varem arvatud. Ei ole vaja nii meeleheitlikult kõike vältida, nagu varem soovitused olid.
Külaline

Kui beebi ainult paaripäevane, siis soovitaks vältida selliseid puuvilju, mis ema seedimisele võivad mõjuda (nagu nt arbuus), kuna tualetis ei pruugi veel väga meeldiv olla.
Kindlasti sobivad mustikad ja vaarikad, ise olin vastsündinuga aga täiesti sushi-hull, võisin toorest lõhet sisse ajada ikka kilode kaupa. See kestis esimesed paar nädalat.
Külaline

Ma arvan, et suurt hulka toorest ja marju pole mõtet viiagi, ehk mustikaid ja melon. Küsi nt vastse isa käest või ema käest ise, mida vaja, ja võta iseendale kostituseks kook kaasa, sest ilmselgelt pole emal aega kohvilauda ette valmistada :) Võib-olla on lapsele poest midagi vaja, see oleks parem kingitus kui mingi suur kaisukas jms.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline