Kas haridus on oluline?

vana hea klassika
Külaline

Kas haridus on oluline?

Postitus Postitas Külaline »

Lugesin, et Ostratil pole keskharidustki: https://www.ohtuleht.ee/melu/1112081/va ... -oktoobris

Edukas on ta sellegipoolest ja ise eluga rahul. Minu arust annab see hariduse puudumine siiski tema puhul natuke tunda, ag noh, saab eluga igati hakkama, selles mõttes ehk pole oluline. Haridus ja sissetulek kindlasti kuidagi seotud ei ole, sellegipoolest on minu arust harimata inimestega raske suhelda, nende arusaamad elust on teistsugused. Eriti kui mehel on haridust vähe, aga tal on sissetulek hea, siis kipub olema jubedalt ennast täis, naiste suhtes ülbe jne. Kas teil on sama kogemus või pole teie jaoks haridus tähtis, ainult raha?
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Minu jaoks on tähtis lai silmaring ja avatud mõtlemine, paratamatult kipuvad need hariduseta inimeste puhul tihti puuduma. Seega jah, haridus on oluline. Selle juures on üks suur ja oluline AGA - ka paljude haritud inimeste puhul võivad need eespool mainitud omadused puududa. Sellekohta vist öeldakse, et ega haridus matsi riku. Raha minu puhul, sinna oluliste omaduste top 3 ei mahugi.
Külaline

Ärivaist on anne nagu iga teinegi, vahet pole. Mõni pole kolme talvegi koolis käinud, aga suudab Eiffeli torni maha müüa, korduvalt kusjuures.

Kas haridus on oluline klaverivirtuoosole, malegeeniusele, absoluutse kuulmisega sopranole? Ei tea. Kuid edu saavutamiseks peavad nad kõik siiski tööd tegema. Kõvasti.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 12:31 Ärivaist on anne nagu iga teinegi, vahet pole. Mõni pole kolme talvegi koolis käinud, aga suudab Eiffeli torni maha müüa, korduvalt kusjuures.

Kas haridus on oluline klaverivirtuoosole, malegeeniusele, absoluutse kuulmisega sopranole? Ei tea. Kuid edu saavutamiseks peavad nad kõik siiski tööd tegema. Kõvasti.
Seda ma ütlesin, et haridusel ja sissetulekul pole seost, elus edukas olemiseks pole tõesti haridust vaja. Samas mulle need harimatud ärigeeniused ikkagi ei jäta sümpaatset muljet, kuidagi mühkamid ikka vaatamata oma rahale. Haritud inimene on palju meeldivam kaaslane, tema hingeelu on sügavam. Kuulasin seda Sõõrumaa juttu, kes nüüd vanast peast siis ka areneb ja õpib enda arust, aga noh, see on kõik selline omapärane. Ütles, et tema elu kuni 60. eluaastani käis allapool vööd, nüüd mõtleb peaga. Aga minu arust enda elu ikka näitab vastupidist. Ikka lähevad need naised aina nooremaks ja vaimset arengut ei ole näha kuskil.
Külaline

Haridustase iseenesest oluline ei ole, minu jaoks loeb inimese silmaring, elutarkus ja kuidas ta maailmaasju mõistab. Alusväärtused peavad olema samad. On ju ilmselge, et kui mees suhtub näiteks hariduse omandamisesse halvasti (a'la koolist tulevad ajupestud), on probleem ka selles, et väärtused ei ühti.
Külaline

Olen märganud, et liiga paljudel kõrgharitud inimestel on väga piiratud silmaring.

Teemaalgatajaga selles suhtes nõus, et need hariduseta, kuid siiski end rahaliselt heale järjele ajanud mehed, kipuvad olema kõige suuremad matsid.
John Holmes

Postitus Postitas John Holmes »

Haridus on ikka oluline. Paljud inimesed, kes väidavad, et haridus ei ole oluline, on ise põhiharidusega. Või siis eluülikool. Seega ei maksa nende juttu tõena võtta. Ja üks asi veel, omandage see haridus ikka noorena, mitte 40+ vanuses.
Külaline

Ilma hariduseta inimesed kipuvad rõhutama, kuidas kõige tähtsam on ikkagi haritus.
Külaline

John Holmes kirjutas: 04 Aug 2024 13:23 Haridus on ikka oluline. Paljud inimesed, kes väidavad, et haridus ei ole oluline, on ise põhiharidusega. Või siis eluülikool. Seega ei maksa nende juttu tõena võtta. Ja üks asi veel, omandage see haridus ikka noorena, mitte 40+ vanuses.
No noorena tuleb kindlasti haridus omandada, aga miks mitte 40+ veel midagi uut õppida. Õppimine arendab aju ja värskendab teadmisi. Minu arust on see halb, et riik on võtnud suuna, et kui juba midagi õppisid, siis rohkem enam tasuta ei saa. Väga paljud teevad noorena vale erialavaliku ja hiljem selgub, et huvitab hoopis midagi muud.
Külaline

Haridus ei anna otseselt mingit garantiid, aga siiski on tihtipeale haritud inimesel ka avatum eluvaade ja laiem silmaring, nii et temaga on huvitavam suhelda.
Mitte alati!! Aga tõenäosus on suurem
Külaline

Inimene võib olla nii edukas ja tore kuitahes, aga mingil hetkel vestaldes hakkab põhikooliharidus silma paistma, silmaring ja arutlusvõime on ahtam ja kasvõi võõrsõnu ei osata kasutada õigesti.
Külaline

Joeli kohta üldse viimasel ajal huvitavaid artikleid ilmunud. Küll ta peab eesti klienti tänamatuks, küll võiks olla naine kehva haridustasemega, sest nii tore kui naine sõltub mehe rahakotist jne. Noo ma ei tea, mulle tundub tüüp tahab oma maine täiesti maha teha, et selliseid avalikke ülestunnistusi teeb. Igatahes see teadmine, et mehel põhiharidus paneb teda teisiti vaatama.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 16:26 Joeli kohta üldse viimasel ajal huvitavaid artikleid ilmunud. Küll ta peab eesti klienti tänamatuks, küll võiks olla naine kehva haridustasemega, sest nii tore kui naine sõltub mehe rahakotist jne. Noo ma ei tea, mulle tundub tüüp tahab oma maine täiesti maha teha, et selliseid avalikke ülestunnistusi teeb. Igatahes see teadmine, et mehel põhiharidus paneb teda teisiti vaatama.
Või siis teine variant, et ego on nii kõrge, et ta ei saa arugi, et midagi valesti ütleks.
Külaline

Kuulasin seda Sõõrumaa juttu, kes nüüd vanast peast siis ka areneb ja õpib enda arust, aga noh, see on kõik selline omapärane. Ütles, et tema elu kuni 60. eluaastani käis allapool vööd, nüüd mõtleb peaga. Aga minu arust enda elu ikka näitab vastupidist. Ikka lähevad need naised aina nooremaks ja vaimset arengut ei ole näha kuskil.
Kusjuures S-i puhul ma tegelikult usun, et nooremat partnerit pole enam sellepärast vaja, et tahaks trofeega uhkustada ja naudiks noort lihakeha, vaid sellepärast, et tüüp tahab tõesti hirmsasti õpetada ja naist, kes talle alt üles vaataks. Olen mõned korrad teda koos naisega näinud ja alati S tähtsa näoga midagi seletab. Omaealine naine lihtsalt ei viitsiks seda uhhuumaigulist targutamist hommikust õhtuni kuulata. Vaatasin intervjuud S-ga ja siis S ütles, et kindlasti Alissa nõustub, et selles suhtes ma olen õpetaja, sest ma olen nii palju vanem ja kogenum. Ja naine siis muudkui naeratab ja kuulab. No kas mõni vanem ja kogenum naine viitsiks seda teha. See on S nägemus sellest, et ta on nüüd arenenud kõrgemale tasandile kui allpool vööd olevad teemad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 13:26 Ilma hariduseta inimesed kipuvad rõhutama, kuidas kõige tähtsam on ikkagi haritus.
Aga haritus ongi tähtsam. Haridus on lihtsalt paberil ja paberit saada pole sugugi keeruline. Oma kogemuse põhjal ütlen, et kõige raskem ülikoolis õppimise juures oli selleks töö kõrvalt aega ja energiat leida. Lisaks olen veel perfektsionist ka, nii et üheski soorituses allaandmisi teha ei taha, isegi kui ei jaksa parasjagu endast parimat anda. Mina pidin nii baka (päevaõppe) kui ka magistri kõrvalt end ise ära elatama ja raha teenima.

Rääkides rahast, siis minu mehel on kutseharidus + keskharidus (eraldi tehtud 3 + 3 aastat) ja ta teenib oma tavatöötundidegagi rohkem kui mina. Mina olen see loll, kes alati lisatööd rabab. Rumalam ta kindlasti pole, pigem oleks tal rohkem potentsiaali kui mul, aga tema nõrkuseks on distsipliini puudumine. Ei ole temast seda kodutööde tegijat ja tähtaegadest kinnipidajat, nägin seda tema keskhariduse omandamise ajal. Samas kui kord end kätte võtab, siis teeb kõik korralikult ära, aga ülikoolis ei oota ju keegi selle järele, kunas sinul vaim peale tuleb. Silmaring on tal küll lai, ta on üldse üks väga uudishimulik inimene. Mina olen kogu aeg vaimselt väsinud ega viitsi maailmaasjade vastu enam huvi tunda. Ühtlasi teen taas kõrvaltööd oma puhkuse ajal, nii et palju sa sellisest inimesest ootadki.
Külaline

Tema nõrkuseks on distsipliini puudumine. Ei ole temast seda kodutööde tegijat ja tähtaegadest kinnipidajat, nägin seda tema keskhariduse omandamise ajal.
Aga see ongi ülisuur puudus inimese juures. Eks oleneb erialast, aga ma ei ütleks, et hariduse omandamine kerge oleks. Sa peadki ennast kokku võtma, tegema eksameid, lõputöö, see on väga raske, eriti töö kõrvalt. See arendab inimest väga palju. Lisaks ennast õppima sundimine, asjade meeldejätmine, lõputöö kirjutamine, see kõik arendab inimest väga palju. Iga eksami sooritamine teeb inimese küpsemaks. Igaüks ei saa õppimisega hakkama, ei ole selleks mõistust, eneseregulatsiooni.
Külaline

Ei ole. Mina ei tea, kuidas inimesed oma kraade saavad, aga üldine lollus on suur. Keegi vist ei loe enam raamatuid, suudavad vastu võtta vaid 20 sekundilisi tik-tok lollivideosid. Nt, alles hiljuti üks kolleeg, kes kevadel sai kolmanda kraadi, kirjutas, et ööbib Whitechapel'is. Ma siis kirjutasin, et hoidku end Jack'i eest. Ta küsib vastu, mismõttes, mis Jack ja miks ta hoiduma peaks.
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Traksik »

John Holmes kirjutas: 04 Aug 2024 13:23 Ja üks asi veel, omandage see haridus ikka noorena, mitte 40+ vanuses.
Miks 40+ ei või haridust omandada? Elukestev õpe on igati õige ellusuhtumine. Paljud lähevad selles eas uuesti ülikooli midagi juurde õppima ja naudivad õppimist täiega.
Külaline

Rappija-Jacki mitteteadmine küll üleüldist suurt rumalust ei näita. On inimesi, keda erutavad kõikvõimalikud mõrvad ja piinamised üke ilma, teised ei taha sellistest lugudest suurt midagi teada.

Ülikool ikkagi tahes-tahtmata avardab üldist silmaringi. Selle kohta öeldakse, et "veskis pole võimalik käia jahuseks saamata". Ülikoolihariduse puudumine paistab tavaliselt lõpuks ikka välja, väga harva seda tõesti ei märka.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:40 Rappija-Jacki mitteteadmine küll üleüldist suurt rumalust ei näita. On inimesi, keda erutavad kõikvõimalikud mõrvad ja piinamised üke ilma, teised ei taha sellistest lugudest suurt midagi teada.

Ülikool ikkagi tahes-tahtmata avardab üldist silmaringi. Selle kohta öeldakse, et "veskis pole võimalik käia jahuseks saamata". Ülikoolihariduse puudumine paistab tavaliselt lõpuks ikka välja, väga harva seda tõesti ei märka.
Miks ta peaks avardama? Õpitakse ju ühte valdkonda süviti ja unustatakse tavalised põhikooliteadmisedki ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist