Teie nädalavahetus

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Juustup kirjutas: 01 Juul 2024 00:55
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 22:12
Ma pole selline tuupur iial olnud, et ma pressiksin jõuga omale võõrkeelseid sõnu pähe- ma õpin neid tänaval, poes, busis, taksos jne.
Tegelikkuses läheks keeleõpingud tunduvalt kiiremini, kui sa tegeleks lisaks ka õppimisega. Kui sa õpiks aasta jooksul pähe iga päev 20 sõna, oleks sinu sõnavara aastaga üle 7000 sõna. B1 tase on umbes 3000 sõna, seega 7000 sõna on juba täiesti arvestatav sõnavara. Mõtle ise, iga päev pool tundi keeleõppele pühendamine hoiaks sul kokku umbes viis aastat, mil sa ootad, et keel ise pähe jääb.

PS, ei puutu küll asjasse, aga kust sa seal Araabiamaal siis alkoholi saad? Ma arvasin, et seal ei ole joomine niisama lihtne.
Muidu nõus, aga need õpetajad ju ei räägi ise inglise ega vene keelt. Muide, nii veider kui see ka poleks, vene keelest saavad nad paremini aru- aga mis õppimine see on kui sa õpetajaga rääkida ei suuda..

Alkoholi poes ei müüda, see on rangelt keelatud. Ainult teatud baaridest saab ja ka siis peab kaasa ostma enamasti- eksisteerivad üksikud kohad kus saab avalikult alkoholi tarbida, aga neid on vähe.

/Juustup
Keelt ei pea õpetajaga õppima. Sul endal internet olemas. Selle asemel, et siin sisuliselt ööpäevaringselt istuda, võiks tõesti keele ära õppida. Mul õppis lähisugulane hiina keele ära, eksami tegi üle veebi.
Päeval sa ju ei maga, vaid oled foorumis. Tundub järjekordse valena.
Kui see aga tõsi on, on minul küll hea meel, et sa Eestis ei ela. Üks putinist vähem.
Ebaviisakas Elevant

Postitus Postitas Ebaviisakas Elevant »

Juustup kirjutas: 01 Juul 2024 00:08
Ebaviisakas Elevant kirjutas: 30 Juun 2024 22:39 Mis te teete mehega seal Jeemenis, et iga päev on pühapäev? Tööl kumbki ei käi? Kas su mees räägib siis vabalt araabia keelt, et saite sinna kolitud niiviisi, et kohalikud nahka üle kõrvade ei tõmmanud? Mis sa sööd seal? Kas ilma meheta üldse väljas käia ja nägu näidata tohid?
Töötame digitaalselt, st läbi arvuti. Ainus puhkepäev on siin reede, nädalavahetusi ei eksisteeri. Araabia keelt räägime mõlemad, tasapisi õpime. Raske on, kuid kohaneme ja enam poes arusaamatusi pole. Petta saime alguses korralikult,kuid just seetõttu et me polnud kohalikud ning ei mõistnud hindasid ning keelt.
Mida ma söön? - kõike peale sealiha, kodujuustu, kohukeste ja verivorsti. Kõik on olemas.
Ilma meheta võib väljas käia vabalt, kuid soovitavalt kohalikes riietes et mitte tähelepanu tõmmata, sest turiste siin pm ei eksisteeri. Hijabit või niqabit Juustup ei kanna, aga abaya on vägagi aktuaalne(ja muideks selles kliimas ka mugav).

/Juustup
Aitäh vastamast. Kui viitsid, kirjuta veel, et miks te seal siis elada tahate. Töö pole põhjuseks, seda saate vist igal pool teha, riik on vaene ja suletud, usk on meie inimesele võõras ja range, keelt oskate poes käimise tasemel, päeval välja ei saa, unerütm on tagurpidi, st olete siis äkki ka valgusepuuduses hoopis. Altkäemaksu tuleb ka kindlasti kogu aeg loopida vasakule ja paremale ja turul iga puuvilja hinna üle kaubelda. Mis see positiivne osa küll olla võiks, mis kõik need asjad üles kaalub?
Külaline

Tegelikult ei ole päris igal pool võimalik üle interneti tööd teha, eelkõige Jeemenis. Internetiühendus Jeemenis on keeruline ja kättesaadavus on piiratud. Alates 2024. aasta algusest oli interneti levik umbes 17.7% elanikkonnast, mis on üks madalamaid määrasid maailmas. Interneti kasutamine on piiratud mitmete tegurite tõttu, sealhulgas sõjalise konflikti, infrastruktuuri puuduste ja kõrgete kuludega​.
Kuigi Jeemen on üritanud parandada internetiühendust, näiteks koostöös Starlinkiga satelliitinterneti katsetamiseks Adenis, on see protsess alles algusjärgus. Internetiühenduse kiirused on madalad ja teenus on kallis​.
Lisaks sellele on sealsed konflikti osapooled kasutanud interneti infrastruktuuri sõjalise eesmärgi saavutamiseks, muutes selle sageli rünnakute sihtmärgiks, mis on põhjustanud ulatuslikke katkestusi ja veelgi süvendanud juurdepääsu probleeme​.

Sealsed inimesed põgenevad riigist massiliselt. Inimesi, sealhulgas lapsi tapetakse ja sandistatakse. Siin üks väidab, et läks sinna elama koos mehe ja kassiga ja teeb üle neti tööd.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Teema on läinud juustupi elu lahkamiseks, aga julgen ka kahelda, et ta päriselt Jeemenis resideerub. Oleks võinud natukene usutavama sihtkoha valida :D
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:41 Tegelikult ei ole päris igal pool võimalik üle interneti tööd teha, eelkõige Jeemenis. Internetiühendus Jeemenis on keeruline ja kättesaadavus on piiratud. Alates 2024. aasta algusest oli interneti levik umbes 17.7% elanikkonnast, mis on üks madalamaid määrasid maailmas. Interneti kasutamine on piiratud mitmete tegurite tõttu, sealhulgas sõjalise konflikti, infrastruktuuri puuduste ja kõrgete kuludega​.
Kuigi Jeemen on üritanud parandada internetiühendust, näiteks koostöös Starlinkiga satelliitinterneti katsetamiseks Adenis, on see protsess alles algusjärgus. Internetiühenduse kiirused on madalad ja teenus on kallis​.
Lisaks sellele on sealsed konflikti osapooled kasutanud interneti infrastruktuuri sõjalise eesmärgi saavutamiseks, muutes selle sageli rünnakute sihtmärgiks, mis on põhjustanud ulatuslikke katkestusi ja veelgi süvendanud juurdepääsu probleeme​.

Sealsed inimesed põgenevad riigist massiliselt. Inimesi, sealhulgas lapsi tapetakse ja sandistatakse. Siin üks väidab, et läks sinna elama koos mehe ja kassiga ja teeb üle neti tööd.
Ja istub iga päev 12 tundi siin ja vastab kõigile.
Ebaviisakas Elevant

Nojah, aga ega ei peagi ju doxxima ennast avalikult foorumis. Vbl on kuskil samas piirkonnas, nt kõrval Omaanis, see on juba nõksa toredam koht.
Jeemenis jah, ma ei tea, lisaks on nad seal ju mingi 10 a juba sõdinud. Praegugi ründavad USA sõjalaevu ja lasevad droone alla.
Külaline

Mauno kirjutas: 01 Juul 2024 09:49 Teema on läinud juustupi elu lahkamiseks, aga julgen ka kahelda, et ta päriselt Jeemenis resideerub. Oleks võinud natukene usutavama sihtkoha valida :D
Ei usu ka hästi. Kuidas seal saab alkholiprobleem olla, kui alkoholi saab nii halvasti kätte.
Külaline

Ja nüüd kui tema jutt kahtluse alla seatakse, on kadunud nagu tina tuhka. Enne istus 24/7 siin.
Oleks tõesti öelnud, et elab näiteks naaberriigis Omaanis, oleks täitsa usutav, tean isegi inimesi, kes seal on töötanud. Jeemen on igal pool nii punaste reisihoiatustega, ma ei tea, kas sinna niisama lihtsalt üldse saab minna. Maailma vaesemaid riike, sõda, 17 miljonit inimest näljahädas jne.. Lisaks tegi Juustup teema, et tal on epilepsia ja võtab iga päev ravimeid… kui kättesaadav arstiabi Jeemenis üldse on :?
Ebaviisakas Elevant

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:11 Lisaks tegi Juustup teema, et tal on epilepsia ja võtab iga päev ravimeid… kui kättesaadav arstiabi Jeemenis üldse on :?
:o :o :o Aga tervisefoorumis vastas ühes teemas, et on astmaatik, aga nüüd soojas kliimas pole enam ravimeid vaja. Nii palju haigusi korraga...
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:11 Ja nüüd kui tema jutt kahtluse alla seatakse, on kadunud nagu tina tuhka. Enne istus 24/7 siin.
Oleks tõesti öelnud, et elab näiteks naaberriigis Omaanis, oleks täitsa usutav, tean isegi inimesi, kes seal on töötanud. Jeemen on igal pool nii punaste reisihoiatustega, ma ei tea, kas sinna niisama lihtsalt üldse saab minna. Maailma vaesemaid riike, sõda, 17 miljonit inimest näljahädas jne.. Lisaks tegi Juustup teema, et tal on epilepsia ja võtab iga päev ravimeid… kui kättesaadav arstiabi Jeemenis üldse on :?
Jeemenis kukkus meditsiinisüsteem sealse olukorra tõttu kokku ja hetkel pole seda üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:41 Tegelikult ei ole päris igal pool võimalik üle interneti tööd teha, eelkõige Jeemenis. Internetiühendus Jeemenis on keeruline ja kättesaadavus on piiratud. Alates 2024. aasta algusest oli interneti levik umbes 17.7% elanikkonnast, mis on üks madalamaid määrasid maailmas. Interneti kasutamine on piiratud mitmete tegurite tõttu, sealhulgas sõjalise konflikti, infrastruktuuri puuduste ja kõrgete kuludega​.

Ega see eriti usutav ei olegi. Võin ka siin öelda, et elan venezuelas oma kolme õe ja abikaasaga, kodus on uhke värviline papagoi ja teen arvutist tööd. Kõlab ju huvitavalt.

Väidetav ajavahe??, sõjaline konflikt, internetiühendus on halb aga ta vastab kiirelt ja aeglane see internet olla ei saa. Kõikidesg lähis-ida riikidest jeemen valida abikaasaga elamiseks? No ei tea, natuke midagi siin ei klapi. Lisaks ta on nii palju infot siin avaldanud, lähituttav tunneks ära. Vanus, kooselustaatus, tätoveeringud ja nende hulk, töö interneti kaudu, isa amet, haruldane välisriik… mina nii suurt hulka infot enda kohta ei annaks foorumisse
Külaline

Ah, las ta olla. Mõni luuletaja peab ikka foorumis olema.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Tänan tähelepanu eest. Ma üritan seda asja nüüd tsipake selgitada.
Ajavahe all ma ei pidanud silmas reaalset kellaaegade erinevust vaid unegraafikut. Kui Eestis ärkab inimene kell 8 hommikul ning uinub kell 22, siis siin ärkavad inimesed 16-17 ning uinuvad 4-5. Miks? Sest päeval on põrgukuumus. Keegi lihtsalt ei soovi välja minna. Võib-olla ma tõesti väljendasin end valesti kasutades sõna "ajavahe", oleks pidanud ütlema "graafikuvahe" vms.
Internetist rääkides, see on siin üsna kallis. Seda peab laadima umbes nagu kõneaega kõnekaardile, sama on ka elektriga(elektrikatkestused muideks on igapöevane nähtus)
Keegi küsis miks me abikaasaga siia tulime?! - et elu näha. Siin on ka väga palju plusse, pole see vaene maa midagi nii hull, iga päev me õpime midagi.

Kes usub mu juttu, see usub, kes ei usu, ärgu uskugu. Jäägu igaühele õigus mõelda mida ta soovib, aga ärge halvustage mind.

/Juustup
Juustup

Ebaviisakas Elevant kirjutas: 01 Juul 2024 10:35
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:11 Lisaks tegi Juustup teema, et tal on epilepsia ja võtab iga päev ravimeid… kui kättesaadav arstiabi Jeemenis üldse on :?
:o :o :o Aga tervisefoorumis vastas ühes teemas, et on astmaatik, aga nüüd soojas kliimas pole enam ravimeid vaja. Nii palju haigusi korraga...
Mul on astma. On kaasas ka terve hunnik(ca aasta varu) ravimeid, aga tõesti, ma ei kasuta neid.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:11 Ja nüüd kui tema jutt kahtluse alla seatakse, on kadunud nagu tina tuhka. Enne istus 24/7 siin.
Ma pole mitte üheski teemas öelnud, et ma mingeid medikamente tarbiks. Palun viidet sellele.
Kroonilised haigused on mul küll, jah.
Jeemenisse saab läbi Tuneesia või Egiptuse väga lihtsalt. Ainult ümberistumistega ja lennukid on sellised.. kuidas öelda- väikesed ja esialgu tundub, et lendad kohe alla :lol: lõpuks harjub ära.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:54
Jeemenis kukkus meditsiinisüsteem sealse olukorra tõttu kokku ja hetkel pole seda üldse.
Polegi. On apteegid kus siis arstid vabatahtlikukt olemaaolevate vahenditega inimesi aitavad, no ilmselgelt mingeid operatsioone nad seal läbi ei vii.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 01 Juul 2024 11:47 Tänan tähelepanu eest. Ma üritan seda asja nüüd tsipake selgitada.
Ajavahe all ma ei pidanud silmas reaalset kellaaegade erinevust vaid unegraafikut. Kui Eestis ärkab inimene kell 8 hommikul ning uinub kell 22, siis siin ärkavad inimesed 16-17 ning uinuvad 4-5. Miks? Sest päeval on põrgukuumus. Keegi lihtsalt ei soovi välja minna. Võib-olla ma tõesti väljendasin end valesti kasutades sõna "ajavahe", oleks pidanud ütlema "graafikuvahe" vms.
Internetist rääkides, see on siin üsna kallis. Seda peab laadima umbes nagu kõneaega kõnekaardile, sama on ka elektriga(elektrikatkestused muideks on igapöevane nähtus)
Keegi küsis miks me abikaasaga siia tulime?! - et elu näha. Siin on ka väga palju plusse, pole see vaene maa midagi nii hull, iga päev me õpime midagi.

Kes usub mu juttu, see usub, kes ei usu, ärgu uskugu. Jäägu igaühele õigus mõelda mida ta soovib, aga ärge halvustage mind.

/Juustup
Aga miks mitte Omaan? Milleks näljahädaga, sõjaga, ohtlik riik kui kõrval on märksa ohutum, turvalisem ja sealjuures sarnane kultuur.
Juustup

Tead on ikka küll võimalik, see on lihtsalt väga raske ja kallis. Jube kallis. Internetti osta saab siin igal pool, aga enamuse ajast saad täiega petta(lubatud mahust saad heal juhul poole) :lol:
Tegelikult pole see naljakas, vihale ajab.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 11:56
Juustup kirjutas: 01 Juul 2024 11:47 Tänan tähelepanu eest. Ma üritan seda asja nüüd tsipake selgitada.

/Juustup
Aga miks mitte Omaan? Milleks näljahädaga, sõjaga, ohtlik riik kui kõrval on märksa ohutum, turvalisem ja sealjuures sarnane kultuur.
Sest ma üritan siin inimesi aidata ja nii imelikult kui see ka ei kõlaks, aitavad nemad ka mind. Oma hea südame ning vaba hoiakuga. Lisaks mulle meeldib maailma avastada.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 12:00 Siinsed kanad ehk siis perekooli õeluskäod on alustanud oma tavapärast käitumist. Muster on sama. Võetakse 1 kasutaja ja hakatakse kambakesi nokkima ja nuhkima, arutlema ja eeldama, et inimene valetab ja nemad saavad sellest alati aru. Neid juba ei peta, sest nemad on nii targad. Nohh umbes sama targad nagu nad on ilusad, rikkad, haritud ja omavad 16 a nooremat meest kes rahuldab neid 3 korda päevas ja toob iga õhtu lilli. Kannab kätel ja on üldse kõige, kõige parem mees kõige, kõige paremale naisele.
ASeega Juustup. Lase edasi ja kui ei taha ei pea midagi tõestama. Neile googlist tarkust immutanud esimese eesti kägukanadele ei tee niikuinii midagi selgeks. sellest said ka ämmakad aru ja panid perekooli kinni. Sest teisiti neist lahti ei saanud. Need nagu parasiidid pärasooles. Tee mis tahad nemad hoiavad ikka kinni.
Oeh, ma olen juba leppinud. Kui ma paar tundi ei vasta või mingi ebapopulaarse vastuse kuhugi kirjutan, siis olen ma kohe mingi petis või troll. Ma olen ka lihast ja luust inimene- muidugi ma vajan und, süüa ja ma pean ka raha teenima. Mulle meeldib see foorum väga, aga on rumal eeldada et ma saan automaatselt kõigile vastata.
See kius on väga PK sarnane, lihtsalt hetkel on kanade lemmiksöök Juustup(sest ma erinen)

/Juustup
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist