Miks mõned eesti filmid kunagi telesse ei jõua?
-
Külaline
Miks mõned eesti filmid kunagi telesse ei jõua?
Enamus filme tuleb varem või hiljem ka telekasse, aga ometi on ka neid, mida mitte kunagi telekas ei näidatagi. Millest see sõltub? Mäletan, et tahtsin väga näha Andres Puustusmaa filmi "Rohelised kassid", aga seda ei olegi minu teada kunagi telekas näidatud ja kuskilt mujalt ma seda ka kätte ei saa. Täna just lugesin selle kohta, et Janno Jürgens teeb uut filmi ja meenus, et mitu head aastat tagasi valmis tal film "Rain", peaosas oli veel Indrek Ojari. Ma kinno seda vaatama ei jõudnud ja lootsin, et millalgi ikka tuleb telesse ka, aga võta näpust. Miks mõni film ei jõuagi teleekraanile?
-
Külaline
Ilmselt telekanalid ei arva, et ostmine tasuks end ära, tooks piisavalt vaatajaid ja reklaami. Nad ei saa ju tasuta, igal filmil on oma hind.
-
Külaline
Oleks tore küll, kui kasvõi tasuliselt oleks võimalik meie filme kuskil näha. Ma tahaks Savusanna sõsaraid näha, kinno ei jõudnud. Ei ole veel leidnud seda kohta, kus näha saaks.
-
Külaline
Telia TV-s on kõik siin nimetatud filmid olemas https://www.teliatv.ee/otsing
-
Külaline
Tahtsin just sama öelda.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2025 21:52 Telia TV-s on kõik siin nimetatud filmid olemas https://www.teliatv.ee/otsing
"Rohelisi kasse" olen oma ihusilmaga telekast näinud.
-
Külaline
Telias täiesti olemasGuest kirjutas: ↑27 Juun 2025 21:41 Oleks tore küll, kui kasvõi tasuliselt oleks võimalik meie filme kuskil näha. Ma tahaks Savusanna sõsaraid näha, kinno ei jõudnud. Ei ole veel leidnud seda kohta, kus näha saaks.
-
Külaline
Mõnda filmi jälle näidatakse vaid kord. Ja rohkem enam mitte. Näiteks, mida ma väga tahaks uuesti vaadata on "Ööliblika jõulud". See oli küll dokumentaalfilm, mitte mängufilm, aga väga huvitav oli.
Samuti tahaks veel kord näha Kadri Kõusaare filmi "Magnus". See aga on kahjuks keelatud film.
Samuti tahaks veel kord näha Kadri Kõusaare filmi "Magnus". See aga on kahjuks keelatud film.
Ma tean, on üks eesti film, vaataks hea meelega, pole kunagi näinud, pole kunagi telekas jooksnud minu arust, nimi on Madude oru needus.
Suured tänud, kui sealt näeb, siis vaatan ilmtingimata ära.
-
Külaline
Kas Telias on võimalik lihtsalt üht filmi ka vaadata või tuleb seal kuumaksuga liituda? Seda nagu ei tahaks kuidagi teha.
-
Külaline
Mina elan Rootsis ja mul ei olegi Teliat, oleks ju tore, kui oleks mingi universaalne platform, kust saaks eesti filme osta. Siit-sealt muidugi üht-teist saab ka, aga nimetatud filme ei ole nendest kohtadest leidnud.
-
Külaline
Telia maksuline teenus neti kaudu on igas maailma nurgas saadav.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 20:31 Mina elan Rootsis ja mul ei olegi Teliat, oleks ju tore, kui oleks mingi universaalne platform, kust saaks eesti filme osta. Siit-sealt muidugi üht-teist saab ka, aga nimetatud filme ei ole nendest kohtadest leidnud.
Vahel ei jõua lihtsalt sellepärast, et filmi produtsent on idioot.
-
Külaline
Vaatajate eelistused ja meediatarbimise harjumused on viimastel aastatel märgatavalt muutunud, sundides nii telekanaleid kui voogedastusplatvorme kohanema uue reaalsusega. Kui vanemad generatsioonid eelistavad endiselt traditsioonilist televisiooni, siis nooremad vaatajad kalduvad rohkem voogedastusplatvormidel pakutava sisu poole.
“Telekanalid ja voogedastusplatvormid konkureerivad üha enam vaatajate tähelepanu pärast, peegeldades muutusi inimeste sisutarbimise harjumustes. Kui vanem generatsioon eelistab endiselt telerit ja klassikalisi telesaateid, siis noorem generatsioon valib sageli voogedastusplatvormid, mis võimaldavad filme ja sisu tarbida paindlikult ja isikliku eelistuse järgi.
Kui mingi seriaal on seal juba raha eest ära näidatud, siis kolm aastat hiljem võib neist mõni jõuda traditsioonilisse televisiooni.
“Telekanalid ja voogedastusplatvormid konkureerivad üha enam vaatajate tähelepanu pärast, peegeldades muutusi inimeste sisutarbimise harjumustes. Kui vanem generatsioon eelistab endiselt telerit ja klassikalisi telesaateid, siis noorem generatsioon valib sageli voogedastusplatvormid, mis võimaldavad filme ja sisu tarbida paindlikult ja isikliku eelistuse järgi.
Kui mingi seriaal on seal juba raha eest ära näidatud, siis kolm aastat hiljem võib neist mõni jõuda traditsioonilisse televisiooni.
-
Külaline
Eriti ajuvaba on veel see, et enamik Eesti filme on maksumaksja poolt rohkem või vähem finantseeritud, võiks siis ETV-s siis paar korda näidata. Aga kui neid Eesti filme mitte näha, siis väga paljust just ilma ei jää.
-
Külaline
"Mootorsaed laulsid" tahaks küll ära näha. Muidu mulle tort näkku naljad ei meeldi, aga kuna Rita Rätseppki ütles, et üpris naljakas, siis ehk ongi palju head absurdihuumorit.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist