Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui mõelda tervisliku toitumise peale et 3 söögikorda ja vahepalad, kas sellega saaks kaalu langetada? Vähema söömisega ju tervist langetada ka ei tahaks jättes ära puuviljad ja pähklid.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 10:46 Kui mõelda tervisliku toitumise peale et 3 söögikorda ja vahepalad, kas sellega saaks kaalu langetada? Vähema söömisega ju tervist langetada ka ei tahaks jättes ära puuviljad ja pähklid.
väga hästi saab ka nii kaalu alandada, kui sööd normaalseid koguseid, välistad ülirasvased toidud, ei näksi magusat, loobud saiakestest, pirukatest, kommidest jne.
Mul õnnestus niimoodi poole aastaga 15kg alla saada :-)
Minu tavapärane menüü sel perioodil oli:
Hommikuks tavaliselt puder puuviljadega, peale valatud ca 60g jogurtit või keefiri.
11 paiku vahepalaks kas suur õun või banaan või väike salat või näkileib kurgi või tomatiga.
lõunaks 14:30 paiku supp või riis/tatar/keedukartul+kala/liha+palju toorsalatit/enda tehtud köögiviljakonservi
17 paiku näkileib ja/või smuuti (sügavkülmutatud oma aia marjad+mesi+vesi)
18-19 vahel õhtusöök: mingi salat või 2tk endaküpsetatud õunakooki või köögiviljadega täidetud tortilla vmt
enne magamaminekut veel tass teed või kakaod
Puuvilju omale pole keelanud, pähklite ja kommide asemel näksin datleid.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 10:46 Kui mõelda tervisliku toitumise peale et 3 söögikorda ja vahepalad, kas sellega saaks kaalu langetada? Vähema söömisega ju tervist langetada ka ei tahaks jättes ära puuviljad ja pähklid.
Mille pärast neid toidukordi nii palju vaja? Normaalne on süüa 3 korda päevas, anna ometi kõhule puhkust ka. Mingeid vahepalasid pole üldse vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 11:00
väga hästi saab ka nii kaalu alandada, kui sööd normaalseid koguseid, välistad ülirasvased toidud, ei näksi magusat, loobud saiakestest, pirukatest, kommidest jne.
Hommikuks tavaliselt puder puuviljadega, peale valatud ca 60g jogurtit või keefiri.
11 paiku vahepalaks kas suur õun või banaan või väike salat või näkileib kurgi või tomatiga.
lõunaks 14:30 paiku supp või riis/tatar/keedukartul+kala/liha+palju toorsalatit/enda tehtud köögiviljakonservi
18-19 vahel õhtusöök: mingi salat või 2tk endaküpsetatud õunakooki või köögiviljadega täidetud tortilla vmt
Kus praad on? Mingit toekat toitu üldse ei söönud? Liha, kala, kana aedviljadega?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 12:17
Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 10:46
Kus praad on? Mingit toekat toitu üldse ei söönud? Liha, kala, kana aedviljadega?
Ta ju kirjutas, et "lõunaks 14:30 paiku supp või riis/tatar/keedukartul+kala/liha+palju toorsalatit/enda tehtud köögiviljakonservi". Kas sa pidasid seda magustoiduks või lihtsalt snäkiks?
Külaline

Täielik süsivesikuorgia! Veresuhkur kah iga paari tunni järelt lakke.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 13:12
Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 10:46
Kuulaks täitsa huviga Sinu soovitust päevamenüü jaoks 120kg kaaluvale inimesele, kes tahab alla võtta tervislikult ja pikaajaliselt, aga nii, et manustatavad igapäevased kalorid annaksid tegeleda igapäevaste töiste tegevustega, jõuaks oma rasket keha sellegipoolest ühest kohast teise liigutada ja nälg ei võtaks pilti eest ära.
Saa ometi aru, et 45kg kaaluva kondibuketi dieetmenüü stiilis H: ilma suhkruta kohv, L: 3 kapsalehte, 1 kirsstomat ja 1 tl õli, Õ: klaas taimeteed, 100+kg kaaluva inimese jaoks ei päde.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 15:48
Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 13:12
Kuulaks täitsa huviga Sinu soovitust päevamenüü jaoks 120kg kaaluvale inimesele, kes tahab alla võtta tervislikult ja pikaajaliselt, aga nii, et manustatavad igapäevased kalorid annaksid tegeleda igapäevaste töiste tegevustega, jõuaks oma rasket keha sellegipoolest ühest kohast teise liigutada ja nälg ei võtaks pilti eest ära.
Saa ometi aru, et 45kg kaaluva kondibuketi dieetmenüü stiilis H: ilma suhkruta kohv, L: 3 kapsalehte, 1 kirsstomat ja 1 tl õli, Õ: klaas taimeteed, 100+kg kaaluva inimese jaoks ei päde.
120 kg inimene peaks oma menüüst lülitama välja, pudru, puuviljad, mee, õunakoogi, tortilla ja kakao. Valku tuleb süüa-siin menüüs ei näe mune, kodujuustu, avokaadot, rasvast kala.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 15:48Kuulaks täitsa huviga Sinu soovitust päevamenüü jaoks 120kg kaaluvale inimesele, kes tahab alla võtta tervislikult ja pikaajaliselt, aga nii, et manustatavad igapäevased kalorid annaksid tegeleda igapäevaste töiste tegevustega, jõuaks oma rasket keha sellegipoolest ühest kohast teise liigutada ja nälg ei võtaks pilti eest ära.
Kui sa 120 kg oled, siis jah võtad alguses nii alla, sest ei söö enam 5000 kalorit päevas. Aga su dieet on liiga süsivesikurikas ja ühel hetkel oled sa kogu aeg näljane ja alla enam ei võta, sa ajad pideva süsivesikutarbimisega kogu aeg oma veresuhkru kõrgeks ja see teeb näljaseks.

Viska parem puder, kartulid, õunakoogid ja muu liialt tärklisene ja suhkrune oma menüüst välja, söö rohkem häid rasvu (ei, rasvad ei ole kõige kurja juur) ja valke.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kaalujälgijad või Figuurisõbrad, üks kahest, lubab süüa piiramatult keedukartulit. Ju nende teadmised ka millelgi põhinevad. Kartul pidi hästi kõhtu täitma ja 100g ainult 80 kcal andma. Seega pole vaja kõike tärklisest menüüst välja visata.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Juun 2025 16:26 Kaalujälgijad või Figuurisõbrad, üks kahest, lubab süüa piiramatult keedukartulit. Ju nende teadmised ka millelgi põhinevad. Kartul pidi hästi kõhtu täitma ja 100g ainult 80 kcal andma. Seega pole vaja kõike tärklisest menüüst välja visata.
Sa ei saa sealt midagi kasulikku, asenda see parem 300 g kanaga. Lisad 300g kanale või kalale 300 aedvilju-pole mingit tatart, riisi ega kartulit vaja.
Lõunasöögiks kodujuust tuunikala, keedumuna ja tomati/kurgiga. Hommikusöögiks 3 praemuna või 2 teraleiba lõhe ja 2 keedumunaga.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Jah, see on parem menüü, kui see kartul. Kuigi täidab kõhtu, aga kasulikku tõepoolest ei saa.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Juun 2025 16:26Kartul pidi hästi kõhtu täitma ja 100g ainult 80 kcal andma. Seega pole vaja kõike tärklisest menüüst välja visata.
Olen üsna kindel, et midagi ei saa "piiramatult" süüa. Ja tahaks näha kedagi, kes ainult puhast keedukartulit vohmib. Ikka jahukastet või võid vms vaja juurde panna, enne kui mekkima hakkab.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:14
Tolmukübe kirjutas: 30 Juun 2025 16:26 Kaalujälgijad või Figuurisõbrad, üks kahest, lubab süüa piiramatult keedukartulit. Ju nende teadmised ka millelgi põhinevad. Kartul pidi hästi kõhtu täitma ja 100g ainult 80 kcal andma. Seega pole vaja kõike tärklisest menüüst välja visata.
Sa ei saa sealt midagi kasulikku, asenda see parem 300 g kanaga. Lisad 300g kanale või kalale 300 aedvilju-pole mingit tatart, riisi ega kartulit vaja.
Lõunasöögiks kodujuust tuunikala, keedumuna ja tomati/kurgiga. Hommikusöögiks 3 praemuna või 2 teraleiba lõhe ja 2 keedumunaga.
mina eelistan ka Kaalujälgijate süsteemi, sest olen oma pika elu jooksul ilmatuma hulga erinevaid dieete ja toitumissoovitusi ära proovinud, aga see oli ainus, mis reaalselt ka töötas ja pärast tagasilööke ei andnud.

Kui ma võrdlen sinu soovitusi kaalujälgijate punktisüsteemiga siis... piiramatu kogus keedukartulit 300g kana vastu annab täpselt 4x vähem punkte. 3 praemunale vastaks 3 taldrikutäit putru, 2 teraleiba, lõhe ja 2 keedumuna annab lausa 5x rohkem punkte kui see sinu ärapõlatud üks taldrikutäis veega keedetud kaerahelbeputru.
Pealegi, see, mida sa välja pakud, on lchf ehk keto dieet ja seda on praktiliselt võimatu pikaajaliselt pidada (jääb üksluiseks), kui käid tööl (keha hakkab ketoosis haisema) või kui sul on vaja nagunii perele normaalset toitu teha.
need tuttavad, kes lchf dieeti on pidanud, on küll oma suure tahtejõuga mõned kuud vastu pidanud, aga hiljem on kõik kilod uuesti tagasi tulnud ja lausa rohkemgi veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:35
Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:14
mina eelistan ka Kaalujälgijate süsteemi, sest olen oma pika elu jooksul ilmatuma hulga erinevaid dieete ja toitumissoovitusi ära proovinud, aga see oli ainus, mis reaalselt ka töötas ja pärast tagasilööke ei andnud.

Kui ma võrdlen sinu soovitusi kaalujälgijate punktisüsteemiga siis... piiramatu kogus keedukartulit 300g kana vastu annab täpselt 4x vähem punkte. 3 praemunale vastaks 3 taldrikutäit putru, 2 teraleiba, lõhe ja 2 keedumuna annab lausa 5x rohkem punkte kui see sinu ärapõlatud üks taldrikutäis veega keedetud kaerahelbeputru.
Pealegi, see, mida sa välja pakud, on lchf ehk keto dieet ja seda on praktiliselt võimatu pikaajaliselt pidada (jääb üksluiseks), kui käid tööl (keha hakkab ketoosis haisema) või kui sul on vaja nagunii perele normaalset toitu teha.
need tuttavad, kes lchf dieeti on pidanud, on küll oma suure tahtejõuga mõned kuud vastu pidanud, aga hiljem on kõik kilod uuesti tagasi tulnud ja lausa rohkemgi veel.
Esimest korda kuulen, et see on ketodieet. Söön koguaeg nii, see hoiab kõhu täis, laseb trenni teha ja võtab kaalust alla. Suu ei haise ja üksluine pole. Ega siis seda iga päev söö, toidud vahelduvad, aga rõhk on valgul. Eriti 40+ inimene peab panema valgule rõhku. Paksude inimeste probleem on selles, et nad söövad süsivesikuid ja jo-jotavad.
Ma ei tea, mida need kaalujälgijad teevad, aga minu menüüs on kõik toidud ca 500 kcal toidukord ning söön 3x päevas. Niimoodi toitun 5p nädalas, 2p on nagunii nädalavahetus-ohtralt grilli ja õlut.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:35mina eelistan ka Kaalujälgijate süsteemi, sest olen oma pika elu jooksul ilmatuma hulga erinevaid dieete ja toitumissoovitusi ära proovinud, aga see oli ainus, mis reaalselt ka töötas ja pärast tagasilööke ei andnud.

90% kaalujälgijatest on uuringute kohaselt enamvähem pooleteise aasta pärast vanas kaalus tagasi või kiirelt tagasi jõudmas. See oligi Kaalujälgijate äriidee, et jäädki nende juures yoyotama.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:46kui käid tööl (keha hakkab ketoosis haisema
Ei, keha ei hakka haisema. Hingeõhk võib aga küll atsetoonise haisuga olla.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2025 13:12
Mina süsivesikuid ei pelga, söön heameelega puu- ja juurvilju ning teraviljatooteid. Küll aga olen 100% nõus, et selline menüü ei kõlba kuhugi. Valgud, kus?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 21:14
Külaline kirjutas: 19 Juun 2025 13:55
Guest kirjutas: 19 Juun 2025 13:24

Mis ajast on puuvili dieettoit? Appi.
sul funktsionaalse lugemisega pahasti? mingit DIEETI ei ole. see on lollus. olen erinevate dieetide, toidu kaalumise ja muu jamaga elu jooksul üksjagu tegelenud. mõttetu. jutt on mõõdukast kaalukaotusest ILMA DIEEDITA. ja juhmi tänitamise võid rahulikult kirja panemata jätta, mina tulin siia kogemust jagama, mitte kedagi halvustama ja ootan enda postituste kohta sama.
Pole siis ime, kui terve elu paks, kui ajad öökimiseni puuvilju näost sisse. Söö 1 tk nädalas, aitab küll. Endal veel jõhkrad kaaluprobleemid.
Mind ajavad need puuviljafoobikud alati muigama. Mingi teadusliku juraga on endale sisestatud, et puuviljad on halvad ja seda usutaksegi.
Sööge kõike vabalt, mida maa annab/kannab ja ärge kuulake seda lolli.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 17:35mina eelistan ka Kaalujälgijate süsteemi, sest olen oma pika elu jooksul ilmatuma hulga erinevaid dieete ja toitumissoovitusi ära proovinud, aga see oli ainus, mis reaalselt ka töötas ja pärast tagasilööke ei andnud.

Oled ilmatuma hulga erinevaid dieete ja toitumissoovitusi ära proovinud, aga mitte ketot? Selle kohta vaid tuttavatelt kuulnud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts, Semrush [Bot] ja 2 külalist