Kurb lugu jah, et see sind nii hirmsasti erutas. Ma annan ühele 5. klassi poisile eratunde, olen eesti keele õpetaja. Enne seda kirjutamist just parandasin tal sellised vigu: beekon, advogaat, anekdoot, potensiaalne, balsam. Ma mõtlesin ka, et ei suuda nii valesti kirjutada, aga näe, kui muudkui parandad selliseid vigaseid töid, võib kõike juhtuda, kui kirjutad üle jala. Aga sinust väga tubli, et sa eesti keelt tõsiselt võtad, selliseid inimesi võiks rohkem olla.Mina nt ei ole võimeline nii valesti kirjutama.
Kaalulangetus teekond võidud
-
Külaline
-
Külaline
Anektoot oli temal. On raske valesti kirjutada jah, kuigi tahtsin vigastest sõnadest näiteid tuua.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:35Kurb lugu jah, et see sind nii hirmsasti erutas. Ma annan ühele 5. klassi poisile eratunde, olen eesti keele õpetaja. Enne seda kirjutamist just parandasin tal sellised vigu: beekon, advogaat, anekdoot, potensiaalne, balsam. Ma mõtlesin ka, et ei suuda nii valesti kirjutada, aga näe, kui muudkui parandad selliseid vigaseid töid, võib kõike juhtuda, kui kirjutad üle jala. Aga sinust väga tubli, et sa eesti keelt tõsiselt võtad, selliseid inimesi võiks rohkem olla.Mina nt ei ole võimeline nii valesti kirjutama.
-
Külaline
Oehh...Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:29Mida sa võid enda näitel kinnitada? Ma ei tea, milleks sina oled võimeline ja miks peaks kellegi vanus siin foorumis rolli mängima - me ju ei tea kellegi vanust ega mentaalset seisundit. Mina nt ei ole võimeline nii valesti kirjutama. Vabandused seetõttu ette ja taha. Mina olen täiesti teise eriala inimene ja suudan kirjutada õigesti. Mis on sinu probleem, ma sellest aru ei saagi.
-
Külaline
1) Võin enda näitel kinnitada, et arvutis olen täiesti võimelike beekon trükkima. Kahtlen, kas sellisel kujul see postitusse alles jääks, sest loen need üldjuhul üle. Kui paberil pliiatsiga kirjutan, siis ei teeks iial seda viga.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:29Mida sa võid enda näitel kinnitada? Ma ei tea, milleks sina oled võimeline ja miks peaks kellegi vanus siin foorumis rolli mängima - me ju ei tea kellegi vanust ega mentaalset seisundit. Mina nt ei ole võimeline nii valesti kirjutama. Vabandused seetõttu ette ja taha. Mina olen täiesti teise eriala inimene ja suudan kirjutada õigesti. Mis on sinu probleem, ma sellest aru ei saagi.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:00Tegelikult see nii ei ole, võin enda näitel kinnitada. Vanemaks saades olen täiesti võimeline k, p, t asemel g, b, d trükkima ja vice versa, ehkki tean sõnade kirjapilti ja olen rohkem kui 30 aastat lingvistina tegutsenud. Ei teagi, millest see tuleneb, aga nooremana seda probleemi ei olnud.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 16:52Tõesti kummaline. Ma ei kirjutaks 'beekon' mitte mingil juhul, ükskõik, mida eelnevalt lugenud olen. Selline viga ei 'hakka külge', see viga on ikka sinus eneses.
2) Vanus mängib rolli niivõrd, kuivõrd see veider komme vale klahvi vajutada on tekkinud nüüd vanemas eas.
3) Mina ei avaldanud valesti kirjutatud sõnaga postitust. Tahtsin lihtsalt öelda, et on täiesti võimalik sõna õigekirja teada, aga valesti trükkida.
4) Seda, et sa aru ei saa, on tõesti näha.
-
Külaline
Anekdoot oli ju õigesti kirjutatud, mis pada sa ajad?Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:35Kurb lugu jah, et see sind nii hirmsasti erutas. Ma annan ühele 5. klassi poisile eratunde, olen eesti keele õpetaja. Enne seda kirjutamist just parandasin tal sellised vigu: beekon, advogaat, anekdoot, potensiaalne, balsam. Ma mõtlesin ka, et ei suuda nii valesti kirjutada, aga näe, kui muudkui parandad selliseid vigaseid töid, võib kõike juhtuda, kui kirjutad üle jala. Aga sinust väga tubli, et sa eesti keelt tõsiselt võtad, selliseid inimesi võiks rohkem olla.Mina nt ei ole võimeline nii valesti kirjutama.
-
Külaline
Kuidas see võimalik on, äkki räägid lähemalt. Huvitav, et minul see võimalik ei ole. Täitsa huviga ootan sinu vastust.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 17:47Tahtsin lihtsalt öelda, et on täiesti võimalik sõna õigekirja teada, aga valesti trükkida.
-
Külaline
Millest sa täpsemalt aru ei saa? Kas sa pole kuulnud näpukatest, trükkimisel tehtavatest kirjavigadest? Nt trükin ma peaaegu alati toetuse asemel teotus. Ja parandan vea ära. Ja täitsa tean, kuidas mõlemad sõnad kirjutatakse ja mida need tähendavad ning paberil kirjutan õigesti. Sama juhtub ka mõnikord ka sulghäälikutega,
-
Külaline
Mai algul oli kaal 66,5. Nüüd 63,5.
Ma pole söömisele mingit tähelepanu pööranud. Küll võtsin osa ühest sammude väljakutsest- tee 10000 sammu päevas.
Aga seal grupis tekkis võistlus ja kõik tegid ikka rohkem. Nii et igapäevane istumine telefonis sai asendatud jalutamisega. Vaimselt oli see ka rahustav. Mulle väga meeldis.
Ma pole söömisele mingit tähelepanu pööranud. Küll võtsin osa ühest sammude väljakutsest- tee 10000 sammu päevas.
Aga seal grupis tekkis võistlus ja kõik tegid ikka rohkem. Nii et igapäevane istumine telefonis sai asendatud jalutamisega. Vaimselt oli see ka rahustav. Mulle väga meeldis.
-
Külaline
Samas käisin mina juunikuus kiirkõndimas, eesmärk oli kõndida kokku 100 km, mida ma ka tegin-kaalukasu null. Puusad on tõesti kitsamad, niipalju ikka sdeda rasva liikumisega kaob.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 08:28 Mai algul oli kaal 66,5. Nüüd 63,5.
-
Külaline
Sul on nii laiad puusadKülaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 09:13Puusad on tõesti kitsamad,
Kui minu vanad suusad
-
Külaline
Purjus?
-
Külaline
Tahaks küsida neilt kaalulangetajatelt, kes igapäevaselt kaloreid ja valke kokku loevad. Kuidas te seda suudate? Mis meetodeid kasutate? Kas te tõesti kaalute iga suutäie eraldi üle. nt lähed kööki, kus on mureli kauss laual, võtad 2 murelit, paned kaalule, fikseerid kaalu näidu, sööd murelid, paned kivid uuesti kaalule ja siis paned need kaks murelit ilma kivideta kirja ja arvutad kalorid ja valgud?
Mul on praegu õnneks puhkus. tahan juulikuuga 3 kg alla saada. Olen kunagi noores põlves kasutanud kaalujälgijate süsteemi, aga kaloreid pole varem kunagi arvutanud.
Otsustasin, et proovin täna lisaks tavapärasele toidu kaalumisele ka kõik kalorid ja valgud kirja panna. Hommikust hakkasin sööma (st toite kaaluma) kell 11, kella 12:45ks sain siis lõpuks kõik numbrid kirja. ehk siis peaaegu 2h ainuüksi hommikusöögi peale. Hullumeelsus! Ma tean, et vist oleks pidanud kohe võtma arvuti ette, et neid kaloreid netist leida, aga vanema generatsiooni esindajana ma alustasin köögis olevatest kokaraamatutest tabelite otsimisest, et mitu kcal annab tomatid ja mitu kcal hiina kapsas. Osa toitude pakendeid oli juba ära visatud, need pidin prügikastist välja tarima. Singi pakendit seal polnud, laps oli selle koerale ülelakkumiseks andnud, lõpuks leidsin selle ka majapidamisest üles, sain singi kalorid kirja. Siis tekkis uus probleem: rabarberikook. 1 tükk tähendas 1/25 plaaditäiest. eile õhtul koogi tegemiseks kasutatud koogipulbri pakendi leidsin prügikastist üles, aga mul pole õrna aimugi, kui palju rabarbereid ma eile aiast tuppa tõin ja palju sinna koogi sisse reaalselt läks. samuti oli probleem segasalatiga, mida ma võileivale panin, segamini eri köögiviljad, no ei mäleta, mitu osa salati kogumahust oli kurki, mitu tomatit, mitu kapsast, kui selle kokku segasin. lõpuks kolisin arvuti taha ja leidsin puuduvad numbrid netist.
Üllatuseks oli kaloritetabelitest mulle täna veel see, et ka must kohv annab kaloreid. Et siis lisaks toidule tuleks ka kõik kohvimasinast võetud kohvikogused ära kaaluda ja kirja panna?
Mina sain praegu oma hommikusöögi ja 3 tassi kohviga kokku 402kcal, sellest 11,88g valke. (ärge valkude vähesuse pärast riidlema hakake, lõunaks tuleb nagunii kana ja õhtuks lõhe)
Kuidas teised oma kaloreid igapäevaselt kokku lugeda suudavad? eriti näiteks tööpäevadel?
Mul on praegu õnneks puhkus. tahan juulikuuga 3 kg alla saada. Olen kunagi noores põlves kasutanud kaalujälgijate süsteemi, aga kaloreid pole varem kunagi arvutanud.
Otsustasin, et proovin täna lisaks tavapärasele toidu kaalumisele ka kõik kalorid ja valgud kirja panna. Hommikust hakkasin sööma (st toite kaaluma) kell 11, kella 12:45ks sain siis lõpuks kõik numbrid kirja. ehk siis peaaegu 2h ainuüksi hommikusöögi peale. Hullumeelsus! Ma tean, et vist oleks pidanud kohe võtma arvuti ette, et neid kaloreid netist leida, aga vanema generatsiooni esindajana ma alustasin köögis olevatest kokaraamatutest tabelite otsimisest, et mitu kcal annab tomatid ja mitu kcal hiina kapsas. Osa toitude pakendeid oli juba ära visatud, need pidin prügikastist välja tarima. Singi pakendit seal polnud, laps oli selle koerale ülelakkumiseks andnud, lõpuks leidsin selle ka majapidamisest üles, sain singi kalorid kirja. Siis tekkis uus probleem: rabarberikook. 1 tükk tähendas 1/25 plaaditäiest. eile õhtul koogi tegemiseks kasutatud koogipulbri pakendi leidsin prügikastist üles, aga mul pole õrna aimugi, kui palju rabarbereid ma eile aiast tuppa tõin ja palju sinna koogi sisse reaalselt läks. samuti oli probleem segasalatiga, mida ma võileivale panin, segamini eri köögiviljad, no ei mäleta, mitu osa salati kogumahust oli kurki, mitu tomatit, mitu kapsast, kui selle kokku segasin. lõpuks kolisin arvuti taha ja leidsin puuduvad numbrid netist.
Üllatuseks oli kaloritetabelitest mulle täna veel see, et ka must kohv annab kaloreid. Et siis lisaks toidule tuleks ka kõik kohvimasinast võetud kohvikogused ära kaaluda ja kirja panna?
Mina sain praegu oma hommikusöögi ja 3 tassi kohviga kokku 402kcal, sellest 11,88g valke. (ärge valkude vähesuse pärast riidlema hakake, lõunaks tuleb nagunii kana ja õhtuks lõhe)
Kuidas teised oma kaloreid igapäevaselt kokku lugeda suudavad? eriti näiteks tööpäevadel?
-
Külaline
https://www.myfitnesspal.com/ või ükskõik milline sarnane äpp.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2025 13:05 Tahaks küsida neilt kaalulangetajatelt, kes igapäevaselt kaloreid ja valke kokku loevad. Kuidas te seda suudate? Mis meetodeid kasutate? Kas te tõesti kaalute iga suutäie eraldi üle. nt lähed kööki, kus on mureli kauss laual, võtad 2 murelit, paned kaalule, fikseerid kaalu näidu, sööd murelid, paned kivid uuesti kaalule ja siis paned need kaks murelit ilma kivideta kirja ja arvutad kalorid ja valgud?
Söögikorra peale paar minutit, kui just terve eine täiesti uutest ja ebaharilikest koostisosadest ei koosne.
-
Külaline
Kas mingit arvutipõhist ja eestikeelset tasuta abivahendit ka olemas on?
Minu nutitelefoni ühtegi uut äppi juurde ei mahu, inglise keeles toiduainete nimetusi ei tunne.
Minu nutitelefoni ühtegi uut äppi juurde ei mahu, inglise keeles toiduainete nimetusi ei tunne.
-
Külaline
Küsin ka. Kuidas arvutate kaloreid juhul, kui sööte mingit omatehtud toitu, mis sisaldab palju erinevaid koostisosi ja mida olete teinud tervele perele suure potitäie korraga? Näiteks suppi või ühepajatoitu või mulgikapsaid?
Ma saan aru, et on võimalik enne pottipanekut kõik üksikud koostisosad üle kaaluda, aga kuna osa vedelikku aurustub keetmise ajal potist ära, siis kuidas arvutada lõpptulemuse kaloraaži ühes üksikus portsjonis? Eriti kui toitu on nii palju, et pere sööb seda mitu päeva järjest.
Ma saan aru, et on võimalik enne pottipanekut kõik üksikud koostisosad üle kaaluda, aga kuna osa vedelikku aurustub keetmise ajal potist ära, siis kuidas arvutada lõpptulemuse kaloraaži ühes üksikus portsjonis? Eriti kui toitu on nii palju, et pere sööb seda mitu päeva järjest.
-
Külaline
Myfitnesspalis on väga palju eestikeelseid toiduaineid, kasutajad lisavad järjest juurde.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2025 13:23 Kas mingit arvutipõhist ja eestikeelset tasuta abivahendit ka olemas on?
-
Külaline
Mis see aurustunud vesi siia puutub. Kaalud kõik ained toorelt ära, mis sisse paned, arvutad kaloraaži kokku ja siis kaalud ära valmistoidu. Näiteks potitäis ühepajatoitu on 3 kg, kokku kaloraažiga 2400 kcal. Siis edasi saad juba arvutada, palju annab näiteks 400 g seda toitu, mis on 320 kcal. Kui oled juba kogenum, siis saab panna ka suhteliselt umbes.Guest kirjutas: ↑05 Juul 2025 13:36 Küsin ka. Kuidas arvutate kaloreid juhul, kui sööte mingit omatehtud toitu, mis sisaldab palju erinevaid koostisosi ja mida olete teinud tervele perele suure potitäie korraga? Näiteks suppi või ühepajatoitu või mulgikapsaid?
-
Külaline
Selleks on äpid olemas, kõik käib lihtsalt ja kiirelt. Kui tasulist äppi ei soovi, siis tulebki igapäevaselt ise arvutada.
-
Külaline
Ei ole vaja raha välja käia.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2025 14:18Selleks on äpid olemas, kõik käib lihtsalt ja kiirelt. Kui tasulist äppi ei soovi, siis tulebki igapäevaselt ise arvutada.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 3 külalist